Skryf suig nie, dit vereis net oefening

kunstenaarsweg

My beste vriend se vrou, Wendy Russell, is 'n televisievervaardiger en skrywer. Sy het 'n suksesvolle reeks op HGTV aangebied met die naam She's Crafty. Ons is nou al byna 20 jaar goeie vriende, en ek het haar kreatiewe talent en dryfkrag oor die jare heen bewonder.

Persoonlik dink ek nie aan myself as kreatief of skrywer nie. Maar elke dag kom ek voor met unieke oplossings en neem ek tyd om 'n blogpos te skryf. Alhoewel ek 'n gepubliseerde skrywer is, dink ek steeds nie aan myself as 'n skrywer nie. Miskien is dit my verkeerde spelling en grammatikale foute wat my denke dryf.

Byna elke dag sien ek hierdie advertensie op Facebook loop en dit pla my elke keer as ek dit sien.

skryf-suig-hard

Ek dink nie skryfwerk suigEk glo ook nie skryf is moeilik. Wat ek die afgelope dekade geleer het, is dat skryf eenvoudig toewyding en oefening vereis.

Ek is nie gemotiveerd in te veel aktiwiteite nie - maar skryf is een van die dinge wat my in die nag hou. As ek nie 'n blogpos het nie, kan ek letterlik op my ander prioriteite fokus. Baie keer sal ek 'n hele dag aan 'n aantal poste werk sodat ek die volgende paar dae op ander werk kan fokus.

die-kunstenaars-manierWendy is 'n skrywer, so ek het haar gevra hoe moeilik dit vir haar was om soms te skryf. Sy het gesê dat dit voorheen moeilik was totdat sy die boek gelees het Die Kunstenaar se Weg. Wendy het gesê dat die boek van Julia Cameron 'n groot impak op haar skryfwerk en haar loopbaan gehad het. Soveel so dat Wendy jare later 'n werksessie saam met me Cameron geneem het en haar persoonlik bedank het.

Amazon: Met die basiese beginsel dat kreatiewe uitdrukking die natuurlike lewensrigting is, lei Julia Cameron en Mark Bryan u deur 'n omvattende twaalf-week-program om u kreatiwiteit te herstel uit 'n verskeidenheid blokke, insluitend beperkte oortuigings, vrees, self-sabotasie, jaloesie skuldgevoelens, verslawing en ander remmende kragte, wat hulle vervang deur artistieke vertroue en produktiwiteit.

Julia Cameron glo dat almal kreatief is en dat almal die vermoë het om te skryf. Na 'n dekade van skryf, glo ek dieselfde. Skryf is nie moeilik nie meer. En skryf suig nie. As u hoop om 'n goeie bemarker te word, glo ek dat u 'n goeie skrywer moet wees. Miskien is The Artist's Way 'n program vir u (dit is my filiaal skakel ingesluit)!

3 Comments

 1. 1
 2. 2

  Ek kan net nie met jou saamstem nie. Ek het so baie in my lewe gedoen; orkestrasie en komposisie, visuele kuns, poësie, bestuur en skryf van prosa was vir my die moeilikste ding om te doen. Een van die hoofredes is wanneer jy saam met 'n redakteur of medeskrywers werk waar jou woorde, wel, geredigeer is, oorspronklikheid uitmekaar val in redigering.

  Ek het meer as 500 woorde vir baie langer en met baie meer konsentrasie as wat ek selfs gedoen het om 'n stuk musiek, gedig of visuele kuns reg te kry. En ek het baie meer opleiding as skrywer gehad, hey, miskien is dit die probleem.
  Om reg te skryf, was die moeilikste ding in my lewe.

 3. 3

  Ek gee nie om wat Rob Kennedy ook al gesê het nie, ek stem heeltemal saam met jou. Want sonder om 'n boek te lees, is dit nie moontlik om kennis in te samel en 'n goeie skrywer te word nie. Dankie vir jou ideale pos

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.