WordPress: aanpassing van verwante poste

wordpress

As u WordPress gebruik, moet een van u vereiste inproppe die verwante Post inprop. Dit gesê, het ek opgemerk dat die hoeveelheid sleutelwoorde wat by my Daily Reads gepos word, die resultate van die verwante pos regtig skeefgetrek het.

Ek was ook baie verbaas dat die Plugins vir verwante poste slegs 'n lys met verwante plasings verskaf het voor die boodskap wat jy lees! Wat as u van plan verander (soos ek gereeld doen!) ... moet u nie ook plasings verskaf wat na die oorspronklike weergawe vrygestel is nie, maar wat nog steeds verband hou?

As gevolg hiervan het ek 'n paar klein aanpassings aan die invoegtoepassing gemaak. Ten eerste het ek reël 91 gewysig om van plasings na en na die huidige pos te verwys, van:

. "EN post_date> = '$ now'" na (UPDATE: 11/15/2011):. "EN post_date! = '$ Nou'". "EN na_datum <= CURDATE ()"

Tweedens word die Daily Reads op my blog outomaties deur Del.icio.us onder 'n spesifieke outeur geplaas (sodat ek nooit die wagwoord sal verander en die outomatiese plasing sal verbreek nie). Om dit te doen, het ek net nog 'n navraagparameter bygevoeg om die outeur uit die plasings waarna gesoek is, weg te laat deur die volgende reël na die vorige in te voeg:

. "AND post_author! = 4"

Ek het die outeurnommer gevind deur dit net in my gebruikers op te soek. Ek wil dinge eerder nie ingewikkeld maak deur by 'n ander tabel aan te sluit nie - dit kan die snelheid waarmee hierdie resultate vertoon word verminder en die laadtyd vertraag. Dit sal daartoe lei dat mense gefrustreerd raak en vertrek.

Die voordele van die vertoon van verwante poste

Verwante plasings is 'n fantastiese hulpmiddel vir enige blog. Verwante poste versterk die resultate van die soekenjins deur die sleutelwoorde te vergroot deur skakels, 'n belangrike element van soekenjinalgoritmes.

Verwante poste is nie net 'n SEM hulpmiddel, al is. Verwante plasings is 'n bewaringsinstrument wat gebruikers op u webwerf sal hou. Hulle sal dalk nie vind waarna hulle geland het nie, maar as u addisionele verwysings aan hulle verskaf, kan dit bly!

20 Comments

 1. 1
 2. 2
 3. 3

  sjoe .. dit is 'n netjiese truuk. Alhoewel ek nie 'n invoegtoepassing met betrekking tot wasabi het nie, het ek 'n invoegtoepassing vir eenvoudige etikette vir verwante poste, en ek dink dit moet dieselfde postdate <-voorwaarde gebruik. Dankie vir die wenk, laat ek my invoegkode nagaan en kyk of ek dit kan aanpas om beter resultate te lewer.

 4. 4

  Chandoo, Simple Tags gebruik geen voorwaardes na die datum nie - ek glo dat dit die verwante plasings regstreeks skep, met elke bladsyaansig (tensy die kas aangeskakel is). Dit is nie die doeltreffendste ding vir die bediener nie, maar dit beteken wel dat dit die beste wedstryde sal kry, of dit nou gepos is voor of nadat dit gekyk is.

  Doug - jammer dat ek 'n bietjie van die onderwerp afgegaan het ...

 5. 6

  Goeie boodskap! Maar ek wil wel 'n paar netjies kies.

  U regverdiging vir '(nie) by 'n ander tafel aansluit nie”Omdat:

  "dit kan die snelheid waarmee hierdie resultate vertoon word verminder en die laadtyd vertraag"

  is 'n onbasis en 'n voorbeeld van voortydige optimalisering wat die instandhoudingsvermoë belemmer, en dit is jammer om te sien dat mense met 'n aansienlike gehoor sulke dinge aanbeveel omdat dit verkeerde inligting versprei.

  Die SQL-aansluiting waarvan u praat, as u aanvaar dat u redelike indekse in plek het, sal u responstyd hoogstens vergroot mikrosekondes. U moet tonne en tonne verkeer hê voordat iemand selfs 'n verskil van 'n halwe sekonde kan sien. Nou ja, as u uself dwing, kan u die SQL-kode met 'n werklike breinkop skryf wat verskriklik sal presteer, maar 'n addisionele aansluiting by sleutelgegevens is nie 'n voorbeeld daarvan nie.

  In plaas daarvan dat ek pleit vir die inbraak van iemand se gepubliseerde invoegtoepassing, wil ek graag sien dat u dit bepleit om dit te verbeter en daarna te werk om u verbetering in die werklike inprop self te laat insluit. Soos dit is, kan u 'n paar amateurkoders kry om u veranderinge toe te pas en dan later op te gradeer na die nuwe weergawe van die plugin, en hulle verloor die veranderinge, maar kan nie agterkom wat verkeerd geloop het nie. U verandering is goedaardig, net 'n verlies aan funksionaliteit, maar sommige hacks kan veroorsaak dat 'n webwerf breek as 'n toekomstige hersiening van die kern-inprop bo die gekapte een gebruik word.

  JMTCW. Hou anders aan met die goeie werk. 🙂

  • 7

   Hi Mike!

   Dankie dat u geantwoord het. Ek is egter nie seker dat ek saamstem nie. Ek het nie voortydig geoptimaliseer nie ... in werklikheid het ek die beste manier gevind om al die funksies wat ek nodig het te kry, sonder om addisionele veranderinge aan te bring. In my boek moet elke ontwikkelaar teiken.

   Ek het ook gesê dat dit kon prestasie beïnvloed. Ek het nie die moeite gedoen om te toets of te probeer nie, want dit was nie nodig nie, gegewe die manier waarop ek die invoegtoepassing geoptimaliseer het. Weereens - ek het 100% van die funksies wat ek nodig gehad het sonder om aan te sluit of indekse by te voeg, ens. Dit is die regte oplossing in my boek.

   Ek stem wel saam met u oor u ander aantekeninge. Ek wil baie graag weer plugins publiseer, dit voel asof ek blootstelling aan iemand anders se werk kry. Hierna het ek na die skrywer se blog verwys - so miskien sal hy dit in ag neem as funksies vir toekomstige vrystelling.

   PS: Die redigering reggestel! 🙂

   • 8

    @Douglas: Ek is egter nie seker nie. Ek het nie voortydig geoptimaliseer nie? Weereens - ek het 100% van die funksies wat ek nodig gehad het sonder om aan te sluit of indekse by te voeg, ens.

    Wel, ek dink dit is die verskil tussen iemand wat programme van professioneel beskou en 'n ambag teenoor iemand wat prakties is om net iets te laat doen (en ek bedoel dit nie perjoratief nie; op sommige poslyste speel ek die briefrol teen eersgenoemde. 🙂

    Dit is soortgelyk aan hoe 'n rekenmeester of prokureur 'n besigheidseienaar sê:Ek sou dit nie doen nie”En die besigheidseienaar, nie al die gevolge wat die professionele persone bewus van as * potensiaal * inslaan nie, ignoreer hul advies omdat dit te veel moeite lyk en ploeg vooruit. God weet dat ek in die verlede daardie besigheidseienaar was en voorgehou het teen alle advies, alhoewel baie later vir my lading. 🙂

    @Douglas: ek is baie bly daaroor om plugins te herpubliseer, ...

    Nee, dit is nie presies wat ek gesê het nie. Wat ek gesê het, is dat aangesien u open source is, u u veranderinge aan die oorspronklike outeur kan bydra, sal dit aanvaar word, en u kan dit proaktief doen deur te kontak en aan te bied. Ek werk tans as bemarkingskonsultant en webwerf-implementeerder vir uitgewers en gebruik vir nisdrukke Drupal vir webtegnologie, en die Drupal-gemeenskap kontak altyd plugin-outeurs (Drupal noem dit "modules") en bied aan om ander se modules te verbeter.

    Net 'n gedagte.

    PS Dankie vir die redigeringsoplossing.

    • 9

     Goeie punte, Mike!

     Ek kan aan die invoegtoepassing peuter om die opsie van "Vertoon slegs berigte voor die vertoon van die boodskap" toe te voeg. Ek dink die tweede opsie is 'n bietjie meer eie vir my blog, maar ek sal kyk of dit vir die skrywer interessant kan wees.

 6. 11
 7. 13

  Doug - ek mis miskien iets hier. Dit blyk dat

  AND post_date <= '$now'

  verhoed nie dat plasings wat na die spesifieke boodskap gemaak is, opgeneem word nie, soveel as wat dit voorkom dat plasings wat u moontlik sou stel, opgeneem sou word in die toekoms gepubliseer.

  Hoop dit maak sin en dankie vir die wonderlike blog.

 8. 15

  @Mike: Wel, ek dink dit is die verskil tussen iemand wat programme bekyk vanuit 'n vakman en 'n ambag teenoor iemand wat 'n praktisyn is, net om iets gedoen te kry

  Interessante onderskeid. Alhoewel dit lekker sal wees om alles op die beste manier te laat werk, lyk dit in baie gevalle onprakties. Ek streef daarna om 'n balans in my programmering te vind tussen hoe ek graag wil hê dat iets moet hardloop en hoeveel $ of tyd dit sal neem om dit daar te kry.

  Ek streef daarna om die minimum te doen wat nodig is om die doel te bereik wat ek probeer bereik. Om meer tyd te spandeer, sal nie kostedoeltreffend wees nie.

  Kortom, tensy die verlies aan doeltreffendheid in my blog waarneembaar is, sal ek nie die ekstra tyd spandeer nie. As dit opmerklik is, sou ek besluit of die ekstra tyd die resultaat werd is. Volmaaktheid is nie altyd die beste oplossing nie.

  • 16

   @Dwayne: Ek streef daarna om die minimum te doen wat nodig is om die doel te bereik wat ek probeer bereik. Om meer tyd te spandeer, sal nie kostedoeltreffend wees nie.

   As u altyd die minimum doen, beteken dit dat u nie beter tegnieke aanleer nie, wat veroorsaak dat u in die toekoms baie keer die minimum herhaal, eerder as om dit te vermy, dan het u 'n valse prestasie behaal. Ja, baie take het nie ekstra moeite nodig nie, maar ek het al gesien hoe baie mense in die verlede so kortpaaie gebruik het en dat hulle van die minste produktiewe en / of minste waardeskeppende mense was wat ek geken het (sommige was ongelukkig my werknemers , daarom het ek regtig opgemerk dat hulle nie produktiwiteit het nie.)

   @Dwayne: Kortom, tensy die verlies aan doeltreffendheid in my blog opmerklik is, sal ek nie die ekstra tyd spandeer nie, as dit opmerklik is, dan sou ek besluit of die ekstra tyd die resultaat werd sou wees. Volmaaktheid is nie altyd die beste oplossing nie.

   Ek dink jy het my punte gemis. Eerstens het ek gesê dat Doug nie optimaal is vir ongemerkte doeltreffendheid nie, maar belangriker as u 'n hack gaan implementeer wat toekomstige instandhoudingsprobleme kan veroorsaak, moenie dit vir ander se gebruik publiseer sonder om hulle ten minste te vertel nie. soort onderhoudsprobleme wat dit later vir hulle kan veroorsaak.

   Die ironie van u opmerking is dat die vinnige en maklike roete u in die toekoms dikwels baie meer kos as u 'n veiligheidsopdatering vir u WordPress installeer, u gekapte funksies verloor en dit wil hê. Nou het u 'n hooiberg met 'n ontbrekende naald en moet u nou uitvind waar die naald vroeër was.

   Spandeer u ekstra tyd aan opvoering? Bah, oor die algemeen nie nodig nie. Spandeer u ekstra tyd aan instandhouding? Ja, dit betaal dikwels op die lange duur vir homself.

   Insluitend, ja, dit is menslike aard om waarskuwings vir dinge wat nooit pyn veroorsaak het nie. Voel die pyn een keer, dan sal u meer geneig wees om ag te slaan op die waarskuwings van ander wat die pyn al gevoel het.

 9. 17

  Een ding moet ek sê; Ek dink wel dat Doug se hack 'n goeie toevoeging tot WordPress sou wees, ten minste as 'n gebruikersopsie. Dit lyk nogal dom om verwante plasings te beperk tot slegs die wat voorheen gekom het.

  OOK wil ek Doug vra om te pos oor hoe sy daaglikse plasings vanaf del.icio.us geplaas word; dit sou 'n interessante onderwerp wees.

  • 18
   • 19

    Heh. Goeie een! Ek dink ek moes eers daarvoor gaan google het.

    BTW, ek het u 'n persoonlike e-pos gestuur oor my feit dat ek ongeveer 'n week gelede van 16 tot 19 Februarie in Indy was, maar het nog nie gehoor nie. Het jy gekry? (Vee gerus hierdie gedeelte van my opmerking uit.)

 10. 20

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.