Hoeveel woorde per boodskap is reg?

Depositphotos 8021901 s

Kudos to Indy Confluence omdat hy 'n wonderlike netwerkgeleentheid hier in Indianapolis gister. Anders as die meeste netwerkgebeurtenisse, is Indy Confluence onder leiding van Brett Healey en Erik Deckers, het 'n paneel mense hier in die streek gebring om advies aan al sy lede te gee. Die onderwerp van hierdie maand was Waarom is korporatiewe blogging van kritieke belang vir die sukses van 'n onderneming, en ek is uitgenooi om in die paneel te wees.

Die paneel bestaan ​​uit Chris Baggott, Rhoda Israelov, Rodger Johnson, Kyle Lacy en ek.

Dit was 'n wonderlike bespreking, maar een onderwerp het my vasgevang: Hoeveel woorde moet 'n blogpos hê?.

Die gesprek het deur die tafel heen gegaan en die meeste van die sprekers het hulle beywer vir pittige poste, en die nommer 250 woorde is daar uitgespreek as optimaal. As die een 'lang eksemplaar' blogger is ek deur die paneel uitgestem.

Vir lesers van my blog weet u dat ek nie eens 'n blogpos in 250 woorde kan opstel nie (hierdie boodskap is 'n uitstekende voorbeeld). Ek het 'n klomp lesers, 'n uitstekende soekenjinplasing en 'n groeiende aantal intekenare - en ek is nooit jammer nie! Ek het die aantal woorde per pos en dit vergelyk met die gewildheid op my eie blog en het nooit 'n korrelasie gevind nie.

Hierdie keer het ek besluit om na 'n paar ander blogs te kyk. Nie net enige blogs nie. Ek het die vyf beste resultate op Google gekies toe ek daarna gesoek het Blog vir SEO. Ek dink dat enigiemand aan die bopunt van die stryd 'n mate van konsekwentheid sal hê in hul poste wat my insig kan gee. Die vyf ontleed blogs was SEOmoz, SEO vir Google, Aanlynbemarkingsblog, Hittail Blog, En die Daaglikse SEO Blog.

Aangesien hierdie blogs 'n hoë volume soekresultaat het, neem ek aan dat dit beide gewild en relevant is. Ek het die laaste 10 blogposte per blog getrek vir altesaam 50 blogposte. Dit is geensins wetenskaplik nie, maar ek glo dat die resultate dit herhaal wat ek tydens die paneel aangevoer het.

woorde per pos

Woorde per posuitslae:

 • SEOmoz het gemiddeld 832.3 woorde per pos gehad, met 'n mediaan van 512.5 woorde per post.
 • SEO vir Google het gemiddeld 349.7 woorde per pos gehad, met 'n mediaan van 315 woorde per post.
 • Top Rank Blogs het gemiddeld 742.5 woorde per pos gehad, met 'n mediaan van 744 woorde per post.
 • Hit Tail Blog het gemiddeld 255 woorde per pos gehad, met 'n mediaan van 233 woorde per post.
 • Daily Blog het gemiddeld 450.8 woorde per boodskap gehad, met 'n mediaan van 507 woorde per boodskap.

Die finale uitslae is gemiddeld 526 woorde per pos en 'n mediaan van 447 woorde per pos. Van die 50 berigte gemeenskappe (10 per blog) was slegs 6 minder as 250 woorde. In die verlede het ek bewys dat die grootte van die boodskap nie die leserspubliek van my blog beïnvloed het nie. Nou sal ek dit weer sê, die raad wat ek vir woorde per boodskap het, is die volgende:

Die aantal woorde wat u per pos skryf, moet die aantal woorde wees om die hoofdoel van die pos te voltooi. Ek wil byvoeg dat die aantal woorde per boodskap ietwat konsekwent moet wees om aan die huidige lesers se verwagtinge te voldoen. Ek tel nie die aantal woorde nie - ek sorg dat as iemand my blogpos van 'n soekenjin kry, die resultaat kry waarvoor hulle gekom het.

26 Comments

 1. 1

  Hierdie inligting is vir my baie nuut. Ek het nog altyd 'n onderwerp in verskeie plasings verdeel as dit te groot word omdat ek nie wil hê dat my lesers oorweldig moet word deur 'n oorweldigende gevoel van blaaiende terreur nie. Persoonlik hou ek nie van webwerwe wat ek te veel moet afblaai nie. In elk geval, u het pas 'n paar interessante dinge hier aangebied. Miskien moet ek 'n onderwerp in een pos voltooi, alhoewel dit meer as 2500 woorde sou neem. Dankie dat u so 'n interessante artikel geplaas het.

 2. 2

  As die inhoud relevant en die moeite werd is, soos u, Doug, is die lengte onbelangrik. Aan die ander kant, as 'n blogger net praat om homself te hoor praat (wat ongelukkig te dikwels die geval is), dan is dit heeltemal 'n ander saak!

 3. 3

  'N Blogpos moet soveel woorde bevat as wat nodig is om u punt te bemeester.

  Niks om te sê? Geen punt = 0 woorde nie

  Miskien is al wat u moet sê 'n sin. Maar regtig 'n goeie sin! U kan ter wille van krimptog in 'n boek met aanhalings beland!

  Groot vet sak wind, maar interessante sak wind = skryf aan! Laat dit uit. Vent! Rant! Rave! Wie gee om hoeveel woorde ???? As dit jou beter laat voel, doen dit! (Dit is meer vir die nie-professionele blogger.)

  Mense SAL lang berigte lees AS die gedagtes sterk genoeg is om dit saam te trek ... as die skryfwerk swak is, kan geen hoeveelheid woorde of tekorte aan woorde die boodskap red nie.

  Nuff gesê.

 4. 4

  Is die sleutel hier nie inhoud in plaas van die aantal woorde nie? As u goeie inhoud het, sal mense na u skakel en sodoende vir u Google-gesag gee, of die bespreking lewendig hou in die kommentaar en sodoende Google die indruk gee dat u webwerf gereeld opgedateer word. En dit is makliker om goeie inhoud met meer as 250 woorde te hê. Of mis ek iets?

  • 5

   Vir mense wat al voorheen geblog het, dink ek dit is nie belangrik nie, en die inhoud is koning. Vir die eerste keer dat blogger of korporasie oor blogging dink, is dit 'n vraag wat voortdurend aan die orde kom, daarom is dit belangrik dat ons dit beantwoord.

 5. 6

  "Die aantal woorde wat u per boodskap skryf, moet die aantal woorde wees om die sleuteldoel van die pos te voltooi"

  Dit is die verstandigste raad wat ek nog ooit oor hierdie onderwerp gelees het.
  (Natuurlik is ek bevooroordeeld as iemand wat redelik lang berigte skryf 🙂)

  Gereelde lesers van my blogs sê dat hulle van my skryfstyl hou, en daarom gaan ek dit nie verander nie, want sommige sê dat 250 woorde die maksimum moet wees (dit bied ook 'n goeie kombinasie van sleutelwoorde vir die SE's).

  U plasings is vol goeie inligting en 'n uitstekende leeswerk, so ja, goeie raad: volg nie 'die aanvaarde norm' nie; vind wat die beste vir u werk en hou op om die woorde te tel 🙂

 6. 7

  Ek het regtig probeer om hierdie punt te stel toe ons oor die onderwerp op die paneel by Confluence gesels het. U doen dit met MEER klas. 🙂

  @Cynthia Hou van die feit dat jy Vent, Rant en Rave gesê het. Die mees geleesde boodskappe op my blog is wanneer ek oor iets raas en uitstorm. 🙂

  • 8

   Daar is baie verkeerde inligting in hierdie bedryf en niemand het regtig die towerkuns nie! Google gee my steeds slegte soekresultate, en soms stink ek dat 'n pos goed geskryf word.

   Ek dink dit is belangrik om die 'opinies' met enkele gegewens uit te wis om dit te rugsteun! Ons leer nog steeds.

 7. 9
 8. 10
 9. 11
 10. 13

  Niks soos om data te gebruik om mening te oorheers nie. My persoonlike opinie oor die artikel (blog of andersins) is "Goeie skryfwerk wen!" Hoe beter die skryfwerk (grammatika, inhoud, verhaalvloei, ens.) Hoe langer sal ek dit lees.

 11. 14

  Dankie vir hierdie berig, want ek het probeer om dit uit te vind. Die meeste van my berigte is van 350 tot 450 woorde per pos. Ek weet wanneer ek na 'n blog gaan en die boodskap meer as 500 woorde bevat, kyk ek net daaroor. Ek dink nie die meeste mense hou daarvan om lang blogs te lees nie. Ek probeer om my punt in minder as 500 woorde oor te dra. Miskien is ek verkeerd. In elk geval, net my denke. Sally

  • 15

   Ek stem beslis saam dat mense minder lees. Ons dring daarop aan dat ons kliënte punte, goeie beelde en vetdruk / klem oral gebruik om die 'skimmers' vas te vang. As u konsekwent is, dink ek dat dit meer saak maak ... sodat mense met elke besoek dieselfde kan verwag.

 12. 16

  Verlede maand in 'n gesprek met verskeie vriende onder leiding van Allison Carter en Jeremy Zucker, is tot die gevolgtrekking gekom dat die regte aantal woorde per boodskap was soos u sê: 'Die aantal woorde wat nodig is om die hoofdoel van die pos te voltooi.'

 13. 17
 14. 18
 15. 19
  • 20

   Beelde is van kritieke belang! Nie net om moeilike onderwerpe te verduidelik nie, maar ook om lesers na u inhoud te lok en te help om dit te onthou. -
   Gestuur vanaf die posbus vir die iPhone

 16. 21

  Goeie nuttige inligting. Ek het gevoel dat meer as 700 woorde die leser sou verloor. Dankie dat u die dokumentasie verskaf het.

 17. 22
  • 23

   Ek is vol vertroue dat dit @ mikemorrison1: disqus het, hoewel my skryfwerk nie veel verander het nie. Soekenjins is meer waardering vir 'dikker' boodskappe nou met veelvuldige mediasoorte, meer teks en meer elemente (teks met byskrifte, subopskrifte, ens.)

 18. 24

  Daar is geen harde en vinnige reëls hoeveel woorde per boodskap reg is nie. Dit hang af van die onderwerp van die boodskap, hoeveel inligting in detail beskryf moet word. Die pos kan die verskillende kategorieë hê, want sommige poste is klein, medium en lang stert. Dieselfde standaarde word in hierdie pos beskryf, want nate het gemiddeld 832.3 woorde per pos gehad, met 'n mediaan van 512.5 woorde per pos. Die top tank-blog het gemiddeld 742.5 woorde per pos gehad, met 'n mediaan van 744 woorde per post.

 19. 25
  • 26

   Ons het hierdie ontleding al jare lank nie herhaal nie, maar dit kan tyd wees. Ek glo dat Google baie meer kyk na "dikker" bladsye met meer woorde per bladsy as in die verlede. Kaarte het die afgelope paar jaar aantoonbaar gewissel. Ons probeer 'n minimum van 250 woorde hê en probeer regtig om 500 tot 1000 woorde te slaan met die plasings waarop ons probeer rangskik.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.