Wie de hel is Paul Boutin?

'N Kliënt het my vandag telefonies gevra: "Waarvoor staan ​​blog?". Ek het hom laat weet dat dit kort is vir weblog, en dat dit tot die verkorte ontwikkel het blog. 'N Paar minute na die oproep ontvang ek 'n briefie van my goeie vriend, Dr Thomas Ho, wat gevra het: "Wat is u mening hieroor?" en hy het vir my 'n skakel na Paul Boutin s’n Bedrade opstel, Twitter, Flickr, Facebook Laat blogs so 2004 lyk.

Ek het die opstel gelees en was nie net onder die indruk nie, maar ek was teleurgesteld in Wired omdat ek hierdie dryfkrag selfs aanvaarbaar aanvaar het. Dit pla my regtig dat iemand hul boeliekansstoel sou neem en 'n opstel sou skryf - met geen ondersteunende gegewens nie.

Wie de hel is Paul Boutin, Ek het gewonder? Is dit 'n soort sosiale media-profeet? Bemarkingsghoeroe? Kommunikasie deskundige? Nope.

Paul Boutin Bio: In sy woorde... Ek het na MIT gegaan. Ek het nie gegradueer nie. Ek het in Maine in die werkersklas grootgeword, maar woon in die hoërklas San Francisco. 20 jaar ondervinding in inligtingstegnologie en oorvleuelende twaalf jaar skryfwerk vir nasionale publikasies. Dit verklaar alles oor my wat u moet weet.

paul boutinSjoe. Paul Boutin is 'n korrespondent vir die Skinderwerf Silicon Valley Valleywag.

Wat is Valleywag? Ahem ... dis 'n ... blog.

Ek sien uit na die mense wat Valleywag besit, dadelik die stokkie trek op grond van Paul se oneindig kundige terugvoer. Paul ... hou by kaasagtige cowboyhoede, sonbrille, armbande en skinderpraatjies. En bly weg van Wired, jy laat hulle sleg lyk.

Moenie die prop op u blog trek nie

Ons het baie jare lank 'n ongelooflike probleem gehad. Ons het maatskappye gehad wat wegkruip agter geestige advertensies, slagspreuke of klingels van die verbruikers wat hulle bedien. Ons het nog nooit 'n openbare medium gehad om maatskappye te laat weet nie ons menings. Ons het nog nooit 'n plek gehad om te sit nie ons stem. Blogs het ons hierdie medium voorsien.

Ons stemme is onlangs so hard dat maatskappye en politici nou luister en reageer. Oor die hele wêreld verskyn daar blogs. Maatskappye en politici word op 'n hoër standaard gehou en moet deursigtig wees. Die wêreld verander. En dit was ons stemme wat dit gedoen het.

Die medium het genoeg ontwikkel sodat ondernemings waarde daarin vind. Hulle besef nou dat verkrygingsstrategieë deur soekenjins 'n ongelooflike goedkoop strategie is. Hulle besef nou dat deursigtigheid en 'n deurlopende gesprek met kliënte en vooruitsigte nou effektiewe instrumente vir bewaring is. Maatskappye, soos die korporatiewe blogtoepassing waarvoor ek werk, uiteindelik luister ... en uitvoer.

Ons verander die wêreld, maar dit is net die begin. Moenie na Paul se linkbait luister nie en trek die prop uit oor 'n proses wat so 'n ongelooflike impak het!

Facebook en Twitter

Paulus moet weet dat ons in 'n stadium op die internet gewoon het waar een konglomeraat die toegangspoort tot alle inligting verskaf het - dit was AOL, soms bekend as AOhelL. Facebook is die moderne, sosiale weergawe van AOL. Seker dit het sy plek. Ek is op Facebook en almal wat ek ken, is.

Almal was ook op AOL.

Iemand sal iets beter as Facebook skep, belowe ek. Ek is nou daar totdat die 'volgende groot ding' opduik. Facebook is 'n evolusie, nie 'n bestemming nie, van tegnologie. Net soos MySpace daarvoor, sal ook Facebook slaag.

Twitter is ook 'n fantastiese medium. ek is lief vir Twitter en het vir 'n geruime tyd. Dit is 'n unieke medium met baie potensiaal. Ek dink nie ons is halfpad oor hoe dit ten volle benut kan word nie. Twitter is egter 'n medium, niks meer nie.

Die koning en koningin van die internet is steeds soek en e-pos. Albei hierdie tegnologieë is 'n dekade oud en het 'n onbeperkte toekoms. Blogging maak gebruik van Search en is 'n kommunikasiemedium wat nie opdringerig is soos e-pos nie. Dit is 'n ongelooflike medium wat nog ontwikkel.

Vra my wat ek dink jy oor vyf jaar gaan doen - Soek, blog en e-pos sal steeds op die lys wees. Facebook en Twitter sal nie wees nie.

10 Comments

 1. 1

  Ek kan nie meer met jou saamstem nie Doug! Na die lees van sy artikel lyk dit asof hy verbitterd is omdat hy nie 'n blog goed genoeg kan skryf om enige rangorde te kry nie. Miskien moet hy meer let op wat hy skryf in plaas daarvan om te kerm dat hy nie 'n rangorde kan kry nie en daarom is blogging nie die moeite werd nie.

 2. 2

  Hey Doug - ek het die Wired-opstel vandag gelees, dit is te sien in een van die daaglikse nuusbriewe van Smart Brief wat ek ontvang. Toe ek dit lees, het ek dadelik aan u gedink en geweet dat u dit alles sou doen! Seker genoeg, ek was reg. En jy ook.

 3. 3

  "Die tyd wat dit neem om 'n skerp, geestige blogprosa te skep, word beter bestee om u op Flickr, Facebook of Twitter uit te druk."

  Suuuuure, laat ons tradisionele skryfwerk ontmoedig - want wie het DIT nog nodig? Toegegee, ek het gesien hoe mense 'n paar indrukwekkende dinge in 140 karakters of minder doen, maar hoe sou dit ooit die vryheid van uitdrukking kon vervang as hulle hul blogs publiseer?

  Dit lyk in elk geval 'n bietjie skynheilig vir Wired om dit te publiseer toe hulle Julia Allison onlangs op die voorblad het, en danksy haar oplewing tot D-lys-status deur te blog. Gaan figure!

 4. 4

  Ek het nog nie die artikel gelees nie, maar die feit is dat blogs slegs vir ou mense soos ek was wat koerante gelees het. Tieners en tieners van vandag sms mekaar. Hulle lees nie lang blogberigte nie (ek het nie harde data om dit te rugsteun nie, dit is net my mening daaroor). As hierdie tienerjare en tieners twintig en dertig is, gaan hulle nog steeds sms-boodskappe gebruik.

  Moet my nie verkeerd verstaan ​​nie, blogs sal nie verdwyn nie, net soos TV nie die radio vervang het nie. Onthou jy toe video's films gaan uitwis? Dit het ook nie gebeur nie.

 5. 5

  Dit hang af van die definisie van 'vervang'. Die internet het 99% van my TV-kyk vervang tot waar ek nie eens meer gaan sit om na die Daily Show te kyk nie; Ek verhoog net die volume terwyl ek aan my blog werk. As ek regtig iets wil sien, gaan ek Netflix, gaan na die korporatiewe webwerf (dink Heroes), of koop net die DVD. Televisie, radio en 'n groot deel van die internet is vol advertensies wat ek baie geïgnoreer het. Inderdaad so goed dat ek nie die meeste televisie sal kyk net om die advertensies te vermy nie. Dit maak nie sin vir my nie, want ek koop net films en videospeletjies wat hoog aangeskryf word, gebruik nie oogdruppels nie en gee nie om hoe sag my toiletpapier is teenoor daardie dom Charmin-beer nie. Die realiteit is dat as 'n advertensie nie onafhanklik van die uitsending is nie, en ook aan 'n goeie uitsending gekoppel is, is dit fundamenteel irriterend. Wat Wired aanbetref, wie lees nog tydskrifte? Daar is niks wat hulle vir my kan doen wat die internet nie kan doen sonder honderd bladsye advertensies nie.

 6. 6
 7. 7

  Ek sou sê dat ek dit eens is dat Facebook gelykstaande is aan wat AOL 7 jaar gelede was, en dat Facebook ook die manier van AOL sal volg sodra iemand iets beter ontwerp. Soos breëband met AOL gedoen het, sal interaktiewe mediums Facebook doen.

 8. 8

  Sjoe. Ek hou van die passie in die kommentaar.

  Blogging het baie voordele bo ander sosiale media-instrumente - byvoorbeeld die kreatiewe skryfkuns, die opsetlike studie van die onderwerp (en die poging om die onderwerp aan u gehoor oor te dra), die bemarkingsvoordele van die kuns (bv. Soekoptimalisering, kundigheid, verbinding met 'n mark) ...

  Hou aan met die stryd Doug.

  Dave
  http://blog.alerdingcastor.com/blog/business

 9. 9

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.