Wil u regtig werk vir 'n nuwe onderneming?

startup

Daar is nie veel slegter gevoel in u ingewande as wanneer u werk vergesel word nie. Ongeveer 6 jaar gelede het ek die geleentheid gekry toe ek vir 'n streekskoerant gewerk het. Dit was 'n deurslaggewende punt in my lewe en loopbaan. Ek moes besluit of ek gaan terugveg tot hoër sukses - of ek gaan bly of nie.

As ek terugkyk, was my situasie eerlikwaar 'n gelukkige situasie. Ek het 'n industrie verlaat wat besig was om te sterf en 'n onderneming verlaat wat nou bekend staan ​​as een van die slegste werkgewers om voor te werk.

By 'n opstartonderneming word die kans op sukses teen u gestapel. Werknemerskoste en opbrengste is een van die mees wisselvallige beleggings wat 'n opstartonderneming kan doen. 'N Goeie personeel kan 'n onderneming die hoogte inskiet, swak huur kan dit begrawe.

Iets anders gebeur egter by suksesvolle opstart. Werknemers wat eendag wonderlik was, moet dalk 'n ander een laat gaan. 'N Onderneming van vyf werknemers verskil geweldig van 'n onderneming met 10, 25, 100, 400, ens.

Die afgelope 3 jaar het ek by 3 opstartwerkers gewerk.

Een opstart het my ontgroei ... die prosesse en lae bestuur het my versmoor en ek moes vertrek. Dit was nie hulle skuld nie; dit was waarlik dat ek nie meer 'n 'pas' in die maatskappy gehad het nie. Hulle gaan voort om baie goed te doen en het nog steeds my respek. Ek kon net nie meer daar wees nie.

Die volgende opstart het my uitgeput! Ek het in 'n rowwe bedryf gewerk, vir 'n onderneming sonder hulpbronne. Ek het 'n jaar van my loopbaan gegee en hulle alles gegee, maar ek kon nie die pas volhou nie.

Ek is nou besig met 'n aanvang waarmee ek baie gemaklik voel. Ons is tans ongeveer 25 werknemers. Ek wil optimisties verklaar dat dit die maatskappy is waar ek uittree; die kans is egter teen my! As ons 'n paar honderd werknemers tref, sal ons sien hoe ek dit kan regkry. Hierdie keer is ek die sleutel tot die sukses van die maatskappy, sodat ek 'bo die stryd' van die burokrasie kan bly en hard kan werk om die behendigheid en vordering deur massiewe groei te handhaaf.

Sommige mense dink miskien dat 'n aanvang 'n wrede werkgewer is as hulle 'n hoë werknemer het. Ek glo nie so nie ... opstartondernemings sonder ommekeer raak my veel meer. Daar is stadiums in die lewe van 'n onderneming wat blitsvinnig werk in vergelyking met 'n gevestigde korporasie. U gaan sommige werknemers uitput en u sal nog meer ontgroei. Ongelukkig is personeelgroottes by die aanvang klein, dus is u kans op laterale bewegings min.

Dit klink miskien genadeloos, maar ek wil eerder die helfte van die personeel omset as om dit te verloor.

Dus ... as u regtig vir 'n opstart wil werk, hou u netwerk naby en hou 'n bietjie kontant op ter voorbereiding. Leer soveel as moontlik van die ervaring - 'n jaar by 'n gesonde aanvang kan u 'n dekade ervaring bied. Die meeste van alles kry 'n dik vel.

Sal ek eerder nie vir 'n opstart werk nie? Uh ... nee. Die opgewondenheid, die daaglikse uitdagings, die vorming van beleid, die groei van personeel, die landing van 'n sleutelkliënt ... dit is wonderlike ervarings wat ek nooit wil prysgee nie!

Stel vas waarvoor u wonderlik is, moenie verbaas wees as u na die deur begelei word nie, en maak u gereed om die volgende wonderlike geleentheid aan te val met die waardevolle ervaring wat u opgebou het.

15 Comments

 1. 1

  Dit alles is waar! Ek kan beslis getuig van baie van hierdie punte, die begin met 10 werknemers funksioneer anders as dit 'n mate van sukses het en 100 werknemers, ens. Dit is altyd interessant om te sien dit gaan.

  Een ding wat ek opgemerk het, is om vir klein begin-ups te werk, het my geruïneer! Ek kan my nooit indink om terug te gaan na die daaglikse sleur nie.

 2. 2

  Lekker pos! Ek het my hele loopbaan vir startups gewerk en ek skryf artikels vir my blog oor startups.

  Daar is 'n paar koue harde feite van die beginwêreld wat dit oorweeg, moet weet:
  1. Om vir 'n beginneronderneming te werk is 'n waagstuk SELFS as jy op 'n vennoot/eienaarsvlak is. Een skelm kan die hele organisasie verwoes. Ek het talle opstartondernemings sien misluk, want een stigter het ego-gedrewe besluit geneem net om die maatskappy onherstelbaar te beskadig.
  2. Salarisse is ongeveer 40% onder die vlakke van groot korporasies. Voordele kan nie vergelyk word nie (meeste van die tyd).
  3. Meeste van die tyd is werksweke BAIE langer as in die korporatiewe wêreld.
  4. Waarskynlikheid dat jou maatskappy in jou ampstermyn sal ondergaan ... ongeveer 60% (hang af wie die navorsing oor die syfers gedoen het).
  5. Jy moet óf mal wees, soos ramennoedels, óf spaargeld hê wat jou die risiko toelaat.

  Ek het hoofbedrywighede in 'n beginonderneming wat in 20 jaar van 100 tot 2 mense gegroei het (en steeds groei), 'n ander een wat in 10 maande van 50-6 gegaan het (hulle is steeds in besigheid). Maar ek moes ook een toemaak en nog een los, want ek weet hulle sal (weer) ondergaan. Kan jy die wisselvalligheid hanteer?
  Startup world is vir diegene wat die maag daarvoor het en bereid is om UITERS buigsaam te wees. As jy nie is nie, bly weg.
  Dit is soos restaurantbesigheid, alles lekker/romanties/oulik van buite, maar PURE HEL binne. Enigiemand wat jou anders vertel, is óf hoog, vol van jou weet wat, óf het te veel koolaid gedrink.

  Cheers!
  Apolinaras “Apollo” Sinkevicius
  http://www.LeanStartups.com

 3. 4

  Ek stem saam met jou perspektief oor beginondernemings in die algemeen. Dit moet egter gesê word dat die hele ervaring in 'n beginonderneming gebaseer is op die leierskapvermoëns van die stigter(s).

  Swak leierskap en vir die saak ondergemiddelde bestuursvaardighede lei oor die algemeen tot slegte ervarings, terwyl goeie leierskap en bogemiddelde bestuursvermoëns die ervaring die moeite werd kan maak of die onderneming slaag of misluk.

  • 5

   Hallo SBM!

   Ek is nie seker die 'hele' ervaring is op die stigters nie. Baie keer is stigters entrepreneurs en idees. Soms is hulle nie goed afgerond met aanstelling, verkope, bemarking, geld insamel, bedrywighede, ens nie – ek dink nie jy kan hulle kwalik neem dat hulle nie al die vaardighede het nie.

   Beginners word gedwing om uit te gaan en groot beleggings in talent te maak – sommige werk, ander eerlikwaar nie. Soos Apoliaras sê, kan dit die hele maatskappy afneem.

   Stigters doen die beste met wat hulle het. Soms is dit nie genoeg nie. Dit is die risiko van 'n opstart!

   Cheers,
   Doug

 4. 6

  Goeie artikel! En die kommentaar wat volg. Ek dink nuwe ondernemings is verheerlik en gemaak om eenvoudig te lyk. As jy werklik meer as 'n tuisbesigheid ontwikkel, kan dit nogal in die maag wees. Wanneer jy vir een gaan werk, moet jy gereed wees om die hoogte- en laagtepunte saam met die eienaars te ervaar.

  Al dink jy dalk jy verstaan ​​dit, totdat jy daar was...

 5. 7

  Haai Doug

  'n Baie goeie artikel en ook tydig. Ek het daaraan gedink om aan te gaan van wanneer ek by is, want ek is nie seker watter groei daar soms vir my is nie. Daar is dinge wat ek wil leer en nie kan nie totdat en as ons 'n kliënt daaraan kan verkoop. Dit is 'n uitdaging wanneer jy met die HR-bedryf werk.

  Die geleentheid wat ek sien wat my egter nog meer laat oorweeg het, is 'n begin-advertensie-agentskap. letterlik in die straat van my huis af. Hierdie artikel gaan my gedurende die volgende paar maande regtig oor dinge laat nadink en sien waar my hart is.

 6. 8

  Puik pos. Dit het my opgewonde gemaak om 'n impak te maak op die klein maatskappy waarby ek woon – eh, werk –. Nie 'n begin nie, maar steeds ontwikkel.

 7. 9

  Ek het twee jaar gelede gegradueer en het regtig probeer om by verskeie nuwe ondernemings aangestel te word. Ek het moeilikheid gehad. Ek het altyd gevoel my vaardighede en werksetiek sou die beste geskik wees vir 'n begin. Ek hoop om een ​​te begin of vir een te werk by my volgende pos, wanneer dit ook al mag wees.

 8. 10

  Ek dink dit sal wonderlik wees om vir 'n beginner te werk. Maar dit spruit ook uit die idee dat ek 'n entrepreneur wil wees en ek geniet die op- en afdraandes en die gejaagde leefstyl. Dit is waarna ek sal uitsien in 'n begin wat ek dink nie baie groot korporasies vir my sal gee nie.

  Ek kan egter sien hoe daardie leefstyl nie vir almal sou pas nie, so dit hang regtig af van waarna jy in 'n loopbaan soek.

 9. 11

  Doug,

  Goeie pos, soos gewoonlik.

  Ek is geneig om oor die algemeen met jou saam te stem.

  Maar 'n paar bykomende punte is:

  1) Dit is 'n huwelik — ek gee, jy gee.

  Soms gaan dit verlore in die vertaling by 'n aanvang. Aandele-opsies kan die positiewe goue boeie hieroor wees, maar beginners wat skamele bedrae met hoë trefpryse uitdeel, is onmiddellik onopreg met hul werknemers, veral omdat salarisse by beginners gewoonlik nie teen markgemiddeld is nie.

  2) Persoonlikheid vs prestasie

  Ongelukkig word beginners te dikwels gelei deur persoonlikheid en insulêre besluitneming wat 'n impak het op aanstelling en afdanking. Jy wens dit sou prestasie gebaseer wees

  3) Leierskap is die sleutel

  'n Entrepreneur hoef nie al die vaardighede te hê nie, maar hulle moet wel die wysheid hê om hul tekortkominge te verreken en op 'n sinvolle manier na mense rondom hulle te luister

  4) Ontgroei 'n werknemer

  Dit klink goed op papier, maar beslis nie vir die werknemer wat nie verstaan ​​hoe hul vaardighede nie tred hou nie, veral as die leierskap en personeel jonk is sonder 'n volledige vaardigheidstel om hulself van bevraagtekening te isoleer, soos dikwels die geval in 'n vroeë stadium maatskappy.

  5) Mense kyk uit vir #1

  Die negatiewe gevolge van hoë personeelomset wat nie vrywillig is nie, is nie goed nie. Motivering deur vrees is nooit gesond nie. Mense gaan nie in werk met hul volgende werk in gedagte nie, so as vriende val, word die CV opgeskerp.

  Oor die algemeen stem ek weer saam met baie van wat jy gesê het, maar ek dink jy kyk hierna met 'n rooskleurige bril.

  Die beginners wat in die huidige era die suksesvolste was (Google) behandel werknemers met respek, nie as gehuurde hande wat as diskresionêre hulpmiddels gebruik moet word nie.

  Die ding waarna ek altyd terugkom in begin-omgewings is rapport – as jy 'n verhouding en gemeenskaplike grond met jou leierskap kan bou, dan pas dit. As jou leierskap afsydig, afsydig, net-net, gesny-en-droog is en jou kop laat krap wanneer jy hul gewigte met 'n faktor van 2 of 3X ervaar, dan verstaan ​​hulle dit nie en word mislei deur hul eie ego en onsekerheid.

  Esra

 10. 12

  Die enigste definitiewe verskil tussen 'n begin en 'n gevestigde maatskappy is die ouderdom van die organisasie.

  Verder as dit, 'n maatskappy kan lang ure van werknemers eis, gratis middagetes aanbied, mense swak vergoed of nuwe idees omhels. Ondernemings wat deur ondernemings gesteun word, kan miljoene in die bank hê, en 100-jarige maatskappye kan kontantvloeiprobleme ondervind. Briljante en monsteragtige bestuurders skuil oral.

  Die ouderdom van die maatskappy moet nie jou loopbaanbesluite inlig nie, maar die kultuur en oortuigings van diegene binne daardie organisasie. Moenie vra of jy vir 'n beginneronderneming wil werk of nie. Ontdek watter eienskappe jy die aantreklikste vind in opwindende maatskappye. Ignoreer die datum van inlywing en volg jou drome.

  • 13

   Ek gaan met respek verskil, Robby.

   Ouderdom is nie die enigste verskil nie. Dikwels werk Startups van geleende geld met beperkte finansiële en menslike hulpbronne. Hulle is onder enorme druk om te groei en so vinnig moontlik by 'n positiewe kontantvloei uit te kom.

   Kultuur en oortuigings word ver oortref deur suiwer oorlewing aan die begin van 'n maatskappy. Kyk vandag na enige wonderlike maatskappy wat die kultuur en oortuigings het waarna jy soek, en ek wil nogal dobbel dat hulle nie daardie geleenthede gehad het toe hulle vasgevang was vir kontant, in skuld en antwoorde op lawaaierige beleggers nie!

   Daar is 'n hele paar liefdadigheids- en 'groen' ondersteuners by my werk, maar ons het (nog) geen wins om die wêreld te help verander nie.

   Doug

   • 14

    Jou stellings illustreer jou hooftesis, wat ek glo is om te beweer dat daar 'n dramatiese, fundamentele en impakvolle gaping tussen jong en oud organisasies is. Ek let egter op die volgende:

    Jy skryf oor maatskappye wat “werk van geleende geld met beperkte finansiële en menslike hulpbronne. Hulle is onder enorme druk om te groei en so vinnig moontlik by ’n positiewe kontantvloei uit te kom.” Dit klink soos 'n beskrywing van die groot drie motorvervaardigers, een van baie onlangs mislukte bankinstellings, of regtig 'n maatskappy wat sukkel. Dit is nie eksklusief vir beginners nie.

    Jy beweer ook dat "kultuur en oortuigings ver oortref word deur suiwer oorlewing aan die begin van 'n maatskappy." Maar is die versuim om te oorleef nie wat jou van 'n gevestigde reus van die koerantbesigheid gedryf het nie? Jy impliseer dit was 'n verskriklike plek om te werk, maar jy was nie die een wat beëindiging begin het nie.

    Ten slotte, jou derde punt blyk te hou dat om "te help om die wêreld te verander" winste vereis. Kiva, Freenet en natuurlik GNU / Linux is almal nuwe ondernemings wat reeds die wêreld bevoordeel het, sonder om baie oor hul eie winste te dink.

    My eie punt is heeltemal anders. Alhoewel daar kan wees sommige hoogs gekorreleerde eienskappe, die enigste absoluut gewaarborgde verskil tussen 'n beginmaatskappy en tradisionele werkgewers is ouderdom. Ek daag enigiemand wat dit oorweeg om by 'n begin werk na te streef (of te vermy) om hulself af te vra watter oortuigings oor ouderdom hul perspektiewe ingelig het.

    Ek dink nie hierdie boodskap is bloot akademies of pedanties nie. Wanneer jy besluit waar jy wil werk, is maatskappy-ouderdom 'n onredelike plek om te begin. Mens moet eerder die industrie, waardes, werksetiek, werkplekkultuur en die persoonlikhede van diegene wat jy in elke individuele organisasie ontmoet, in ag neem.

    Abjektiewe voorkeur vir beginners of tradisionele ondernemings is na my mening 'n vorm van ouderdom. As diskriminerende werksoekers behoort ons werkgewers op grond van sinvolle kriteria te evalueer. Dit sluit nie die datum van inlywing in nie.

 11. 15

  Ek werk die afgelope 5 maande vir 'n beginneronderneming en geniet dit. Ons het ons minimale hulpbronne in 'n werfherontwerp en koderingverbeterings geplaas. Daar is vir my baie opgewondenheid oor die toekoms van die volgende jaar, soos dit behoort te wees met mense wat in begin-ups is. Ek weet daar sal meer werk wees om te kom en meer stoot van die webwerf oor die volgende 6 maande, maar hopelik sal dit vrugte afwerp en ek dra dit nie uit nie. Dit is nie vir almal nie, maar ek wil nie 'n tradisionele werk hê nie.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.