Wikialiteit, waarheid en akkuraatheid

wikialiteit

Dit blyk dat die Colbert-verslag 'n opskudding in Wikipedia met hierdie nuwe segment op Wikiality veroorsaak het.

Daar is altyd 'n sweempie waarheid aan die sarkasme van Colbert wat ek baie waardeer. In hierdie geval is Wikiality bloot die evolusie van redaksionele mag. 'N Paar haal aan ... "Absolute mag bederf absoluut" en "Die geskiedenis word deur die oorwinnaars geskryf". Ek vra om verskoning dat ek nie die tyd geneem het om hierdie kwotasies te erken nie.

My punt is dat Wikiality mense toelaat om die waarheid te bespot en te verdraai, net soos 'n paar ander voorbeelde wat ons van ons regering en hoofstroommedia gehoor het:

  • CBS het dit gedoen met die vals dokumentasie
  • Bush het met wapens van massavernietiging gedoen
  • Die Bybel (Lees Jesus verkeerd aanhaal), Judaïsme, Islam ...
  • Wetenskap, Al Gore en aardverwarming
  • Die skeiding van kerk en staat
  • Die lys is te lank ...

Ek sê nie dat enige van die voorbeelde hierbo feite of fiksie is nie ... maar die argument toon dat mense maklik kan manipuleer. As ek 'n graad in joernalistiek het, moet ek die waarheid praat. As ek 'n boek skryf, moet ek 'n kenner wees. As my politieke party dit sê, is dit akkuraat.

'Waarheid' en 'akkuraatheid' is 'n illusie wat deur die persoon geïnterpreteer word wat dit as sodanig noem. Colbert en "Wikiality" het dit bloot in die kollig geplaas. Wat die terugslag van die "blogosfeer" betref, sal u geen gille van ons hoor nie! Ons juig omdat ons al geruime tyd hieroor praat. Anders as 'n boek, 'n koerant, 'n nuusprogram of regering, laat die internet mense egter toe om te debatteer oor wat waarheid en akkuraatheid is!

Daarom is Wikiality goed!

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.