Moet u inhoud vir wye skerms optimaliseer?

Kom

Ek sal graag 'n kundige gebruikerservaring wil gebruik om hierdie boodskap te bespeel. Ek het gekyk hoe meer en meer tegnologiewebwerwe die viewport (die sigbare gebied van u toestel) maksimeer, en ek is nie regtig so beïndruk nie. Ek glo dit nie, as u meer resolusie het, moet u die resolusie gebruik.

Hier is 'n uiteensetting van die topbesluite oor Martech Zone:
Besluite

Die gewildste resolusie, soos u kan sien, is die 1366 × 768. Dit is tans die standaardoplossing vir skootrekenaars. Dit lyk proporsioneel so:
1366x768

Soos u kan sien, is die skerm baie, baie breed en 'n bietjie kort. Alhoewel dit sorg vir 'n uitstekende skerm wat geoptimaliseer is om HD-video's te sien, is dit nie regtig 'n skerm wat geskik is vir webwerwe en lees nie. En ons kyk na video's op 'n afstand ... nie van naby waar ons teks lees en op die sleutelbord tik nie. Daarvoor is 'n vertikale skerm 'n baie beter resolusie, aangesien webwerwe meer in lengte het as in breedte.

Ek sien dus hierdie aanslag van webwerwe wat ontwerp is om die uitsig te maksimeer, en ek word nie verkoop nie. Koerante het lank gelede gevind dat mense in vertikale stroke lees, nie met lang horisontale nie. Ons fokus is geneig om te verdwaal as ons oor die skerm beweeg. Deur elemente ver na links of regs te skuif, word dit buite fokus as ek inhoud lees, sodat sekondêre elemente soos sybalkies feitlik heeltemal geïgnoreer word.

Daarmee wil ek nie herontwerp nie Martech Zone skerm om die horisontale vaste eiendom binnekort op te neem. Ons ontwerp op 'n monitor verskil van die ervaring op 'n mobiele toestel of tablet en ons sal voortgaan om hierdie ervarings uniek te hou. Ons breedte op die blog is ideaal om van bo na onder te lees en om die sybalk te sien terwyl ons die sleutelinhoud sien. Ons primêre inhoud is 640 piks breed om standaardvideo-groottes te akkommodeer en 'n sybalk wat 300 piks breed is vir standaardadvertensies.

Wat dink jy? Moet ons die roete van ander webwerwe volg? Of is ek op die regte pad met ons huidige uitleg?

2 Comments

 1. 1

  Ek kan nie sê dat ek 'n kundige gebruiker-ervaring is nie, maar ek bou al lankal webwerwe en ek druk almal hard vir ten minste 'n responsiewe ontwerp, al is dit net om die probleme wat u het, te versorg in die gesig staar.

  As u na webwerwe soos Mashable, The Verge en selfs NPR kyk, kan u sien dat hulle oorgeskakel het na 'n veel wyer ontwerp soos u gesê het, waarvan ek persoonlik HOU, aangesien ek baie van my werkverwante inhoud lees en lees. 'n 32 ″ skerm.

  Maar na my mening as dit by webwerwe soos u kom, moet ek my afvra wat opgeoffer word en watter tipe begroting u moet omskakel.

  Die ontwikkelaar in my sal aanbeveel om met 'n wyer ontwerp op spesifieke inhoud te toets en 'n aansturing vir spesifieke uitsigpoorte te gebruik, en gaan dan daarvandaan.

  Ek vind dat met webwerwe soos The Verge en Mashable 'n wonderlike stuk 'n goeie hoeveelheid ruimte nodig het, en die breër ontwerp help dit regtig.

  • 2

   Dankie vir hierdie goeie insig, Doug! Ons sal beslis belê as daar bewyse is dat wye, responsiewe formate die leesbaarheid en betrokkenheid op webwerwe verbeter. Is daar definitiewe bewyse hiervan?
   Douglas Karr

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.