Bemarkingsboeke

Wanneer psigopate werk toe gaan

Baie van my naaste vriende en kollegas weet dat ek 'n ruk gelede 'n vreeslike ervaring gehad het om my werkgewer te verlaat. Sommige mense wonder miskien waarom mense nie net so iets kan aanbeweeg nie. As die werkgewer 'n baie groot organisasie is, is dit geneig om herhaaldelik terug te kom en u daaraan te herinner. Tensy u die stad verlaat, bly u die 'woord op straat' hoor oor wat gebeur het nadat u vertrek het. Om die bedryf te verlaat, is nie 'n opsie nie - dit is wat ek doen om my geld te verdien.

As u die tipe persoon is wat u nie van die huis skei nie en alles wat u het in u werk stort, is dit moeilik om 'n situasie soos hierdie agter te laat. Vir diegene wat vertrek het, stem ons almal saam oor wat gebeur het. Maar sommige van die mense wat daar weg is, het letsels so diep dat hulle dit nie eens kan verduur om na middagete te gaan en met die res van ons te praat nie. Stel u voor hoe traumaties 'n situasie moet wees om so iemand te beskadig.

Ek is 'n redelike gelukkige ou. Ek hou van my werk en ek hou van wat ek doen. Maar as ek my aan daardie tyd in my loopbaan herinner, kan ek nie help om te wonder hoekom die verantwoordelike persoon nog steeds daar is nie en nog steeds skade aanrig. Tientalle wonderlike mense is weg, die departement wat die toekennings voorheen verower het, is nou in die slag, en die prestasie van die maatskappy is besig om te kwyn. Tog ... bly die verantwoordelike persoon. Dit is regtig 'n raaisel vir my.

Ek het gister 'n boek by Borders opgetel: Slange in pak, as psigopate werk toe gaan. Ek lees die voorwoord deur terwyl ek op 'n paar vriende wag en besluit om die boek te koop. Dit was regtig uit nuuskierigheid meer as om te probeer verduidelik wat met my gebeur het. Ek het regtig nie probeer om twee en twee bymekaar te sit nie. Maar toe lees ek dit:

'Nie almal het natuurlik van Helen gehou nie, en sommige van haar personeel het haar nie vertrou nie. Sy het die junior kollegas met minagting en 'n mate van minagting behandel, wat dikwels hul vermoëns en bekwaamheid afgeneem het. Vir diegene wat sy nuttig vir haar loopbaan gevind het, was sy genadig, innemend en prettig. Sy het die talent gehad om haar goeie kant voor te stel aan diegene wat sy belangrik beskou, terwyl sy almal ontken, verdiskonteer, weggooi en verdring wat nie met haar besluite saamstem nie.

Helen het die reputasie opgedoen dat sy die korporatiewe personeel vertel het wat hulle wou hoor, en die vergaderings met die uitvoerende span op die verhoog bestuur het asof dit Hollywood-produksies was. Sy het daarop aangedring dat haar direkte verslae die ooreengekome skrifte volg en onverwagte of moeilike vrae aan haar uitstel. Volgens haar eweknieë was Helen 'n meester in die bestuur van indrukke, en het sy haar baas suksesvol gemanipuleer, direkte verslae geïntimideer en belangrike persoonlikhede wat vir haar belangrik was, gespeel. "

Hierdie twee paragrawe het letterlik koue rillings in my ruggraat opgelewer. Ek is nie seker dat hierdie boek my sal help om te vergewe en te vergeet wat met my en baie ander goeie mense gebeur het nie, maar miskien sal dit my help om dit beter te verstaan. Ek hoor nog steeds nie van leiers in die organisasie en die korporasie wat eens my gerespekteerde kollegas was nie - inteendeel, ek mag absoluut nie kontak met hulle hê nie.

Miskien kan hulle hierdie boek optel, lees en twee en twee bymekaar sit. Hulle sal ongetwyfeld tot dieselfde besef kom waarna ek nou kom.

Hulle werk moontlik met 'n psikopaat.

Bestel slange in pak op Amazon

Douglas Karr

Douglas Karr is die stigter van die Martech Zone en 'n erkende kenner van digitale transformasie. Douglas het gehelp om verskeie suksesvolle MarTech-opstartondernemings te begin, het gehelp met die omsigtigheidsondersoek van meer as $5 miljard in Martech-verkrygings en -beleggings, en gaan voort om sy eie platforms en dienste bekend te stel. Hy is 'n medestigter van Highbridge, 'n konsultasiefirma vir digitale transformasie. Douglas is ook 'n gepubliseerde skrywer van 'n Dummie-gids en 'n besigheidsleierskapboek.

verwante Artikels

2 Comments

  1. Interessante plasing, gelukkig het ek nog niks so erg met my gebeur nie!
    Het jy al ooit gelees oor die konsep van "kunsmatige harmonie".
    In sommige maatskappye word die probleme nie gekonfronteer nie ons kom oor die weg omdat ons moet, om 'n kors te verdien. So in sosiale omgewings sal jy nie eers met 'n spesifieke persoon praat nie, maar by die werk word jy daartoe gedwing. Om net hardop te dink, maar dit oor lang tydperke te onderdruk, kan psigopatiese neigings veroorsaak.

    1. As nog 'n slagoffer van 'n aaklige vertrek, is ek baie simpatiek met Doug se situasie, en ek kan waardeer hoe lank dit neem om te genees. Ek skinder ook nog steeds van wat gebeur het sedert my vertrek, en al het die herinneringe vervaag, sal ek nooit heeltemal oor die skade kom wat aan my aangerig is nie (vir diegene wat dit nie ervaar het nie, jy is gelukkig – om die slagoffer van werk a-holes, hetsy onvertroude medewerkers of diegene in 'n hoër posisie, voel asof jy verkrag, beroof, geslaan en vir dood agtergelaat is). Een manier is om te sê "hulle verlies" en "Ek voel jammer vir hulle." Ek dink ook "die nartjies wat my lewe so ondraaglik gemaak het vir al die jare moet regtig 'n paar selfvertroue probleme hê om so hard te werk om 'n positiewe bydraer se lewe so hel te maak." Al daardie gedagtes het my gehelp om te genees ... miskien sal hulle jou ook help, Doug.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.