Wat is gesag?

sosiale gesag

As u 'n paar soektogte doen van die groot webwerwe wat aankondig Twitter's Gesagsdebat, u sal sien dat my uitlatings oor die meerderheid kommentaar gelewer word. Dit maak my moer dat almal hou daaroor praat - en iemand het selfs gaan bou Twitterity en Twithority.

'N Beter naam sou gewees het Soek tweets in dalende volgorde volgens aantal volgelinge.

Ek weet, dit is 'n verskriklike lang naam, maar dit is presies wat dit is. Dit is nie Owerheid.

Definisie van gesag

'N Persoon of organisasie wat mag of beheer het in 'n bepaalde, tipies politieke of administratiewe sfeer.

Sodat iemand kan ontvang Owerheid op of buite die internet, dit vereis 'n paar dinge:

 • 'N tasbare, bewese geskiedenis van kennis of praktyk in 'n kundigheidsarea.
 • 'N Erkenning van die kundigheid deur ander met gesag.

Dit sorteer enjins vir Twitter ontbreek albei. Toe ek oor twiet Valkyrie 'n Paar dae gelede sou ek saam met my 3,200 XNUMX volgelinge in die uitslae verskyn het. Chris Pirillo s’n Tweet op Valkyrie is vandag # 1 in die uitslae - vanweë sy 24,000 XNUMX volgelinge:

Chris Pirillo Tweets op Valkyrie

Ek is mal oor Chris Pirillo, maar hy het nie 'n lekke gesag nie (jammer Chris!) Om dit te beoordeel Valkyrie.

Selfs hulle het net 1,872 volgers, dit is waarskynlik baie akkurater om dit aan te dui NY Times films Twitter, van die NY Times Movies-bladsy, het baie meer gesag as ek, Chris of enigiemand anders in die uitslae. En die NY Times Twitter-rekening het 'n fraksie van die volgers.

Ek glo wel dat daar in die sosiale media ruimte is vir gesag. Ek glo Google se algoritme vir pagerank kan 'n goeie begin wees. 'N Twitter-toepassing wat retweets monitor, die onlangse tweets, frekwensie van tweets en aantal volgelinge (gebaseer op Hulle gesag en verhouding) op 'n gegewe kundigheidsgebied fantasties sou wees! Ek wil graag na die beste twitterers vir sakeblogging soek!

Gesag is nie net hoeveel mense u volg nie. Gesag is hoeveel mense u respekteer in 'n spesifieke kundigheidsarea.

3 Comments

 1. 1

  Doug, dankie dat jy 'n bietjie verstand by hierdie moeë, verslete, argaïese argument gevoeg het.

  Hoekom neem dit diegene van ons met minder "gesag" om gesonde verstand in die bespreking in te voer.

  As daar egter 'n silwer randjie is, is dit miskien dat ons hierdie argument eens en vir altyd kan laat rus, alhoewel die pessimis in my ongelukkig twyfel of dit sal wees.

  Puik pos. Ek tweet dit na my 2800 volgers! Ons sal die A-listers wys (kan nie glo ek het sopas gesê nie) wie het gesag! 🙂

 2. 2

  Dankie dat jy by die koor van stemme aangesluit het wat uitwys watter werklik dom idee dit is.

  Ek sien waarde daarin om 'n soektog volgens aantal volgelinge te kan filter, maar om dit gesag te noem is absurd.

  Die mense wat hierdie stelsel voorstaan, het astronomiese volgelinge (Loic, Scoble, Arrington, ens.). Hoekom noem jy nie hierdie kenmerk wat dit werklik is nie: "Wys vir my tweets deur my baie belangrike vriende en mense wat ek ag waardig om my aandag te gee."

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.