Inhoud bemarkingE-handel en kleinhandelMobiele en tabletbemarkingVerkoopsaktiwiteitSoekbemarkingSosiale Media Marketing

Atmosferiese bemarking en waarom wins daaraan kan hang

Met al die webwerwe en gereedskap wat via die internet tot ons beskikking is, waarom vind ons nie almal die laagste prys op elke produk nie? Daar is baie verbruikers of ondernemings wat dit doen, maar die meeste mense doen dit nie. Ek het dit 'n paar jaar gelede aanlyn gedeel dat ek van Fords na 'n Cadillac verander het. 'N Ford-handelaar het my geïrriteer toe hulle 'n klein fooi vir my gevra het om 'n herroepingsprobleem op te los.

Ek het die fooi betaal en daarna 'n paar weke later na die Cadillac-ry gery. Ek het daardie aand in 'n nuwe SRX gelos. Die verkoopspersoon het deur die hoepels gespring om my die voertuig te kry teen 'n prys wat ek kon bekostig. Toe ek terugkom om modderkleppe en 'n fietsrak by te voeg, het hulle dit gratis geïnstalleer. As dit my verjaardag is, bel hulle en wens my gelukkige verjaardag toe. As ek inkom vir 'n olieverversing, bied hulle my 'n kantoor met WiFi, of 'n top-of-the-line-leningvoertuig, sonder enige koste. (Ja, ek weet hulle wil hê ek moet dit koop).

Die waarheid is, ek hou van die SRX ... maar ek hou van die handelsmerk. Die ervaring wat my verkoopsverteenwoordiger bied, die handelaar bied en die handelsmerk bied, skep 'n ervaring buite die vier deure van die voertuig. Ek voel spesiaal ... en ek is bereid om ekstra daarvoor te betaal.

In die wêreld van argitektuur noem hulle die ervaring van die ruimte rondom u Atmosferies, geskryf met die fokus op argitekte en die kleinhandelervarings wat hulle ontwerp het.

Definisie van atmosfeer

In 1973, Philip Kotler skryf 'n artikel in die Tydskrif van Retailing waar hy die impak van die winkelruimte op die koopgedrag beskryf het. Hy het die volgende definisie gegee:

Die poging om koopomgewings te ontwerp om spesifieke emosionele effekte by die koper te lewer wat die waarskynlikheid van aankope verhoog. Die waarskynlikheid beïnvloed die sensoriese kwaliteit van die ruimte rondom die koopvoorwerp, die koper se persepsie van die sensoriese eienskappe, die effek van die waargenome sensoriese eienskappe en die impak van die affektiewe toestand van die koper.

Behalwe Kleinhandel

Na 20 jaar se werk aan rekenaars het die maatskappy waarvoor ek gewerk het, 'n MacBook Pro vir my gekoop. Die boks was pragtig. Dit het 'n handvatsel gehad, was gelyk aan hul advertensies, en toe u dit oopmaak, is die skootrekenaar in 'n sagte, swart skuim gehul. Dit was 'n ervaring om dit uit die boks te haal en op die lessenaar te sit. Dit was nie die tipiese styrofoam-gemors met plastieksakke wat onmoontlik was om oop te maak nie.

Wat Apple doen, is om 'n unieke, konsekwente ervaring vir sy vooruitsigte en klante te ontwerp en uit te voer. Van die winkel tot die produkverpakking, die produk, die bedryfstelsel, tot die sagteware. Daar is 'n atmosfeer rondom Apple wat dit uniek maak. En nie verbasend nie, die ervaring is ook baie winsgewend.

Atmosferiese bemarking behels die vertoon van die produk, die kleure, die reuk, die geluide, die gehoor, die promosies en die koopervaring. Soos mnr. Kotler skryf:

Een van die belangrikste onlangse vooruitgang in besigheidsdenke is die erkenning dat mense in hul besluitneming oor aankope reageer op meer as bloot die tasbare produk of diens wat aangebied word. Die tasbare produk - 'n paar skoene, 'n yskas, 'n kapsel of 'n maaltyd - is slegs 'n klein deel van die totale verbruikspakket. Kopers reageer op die totale produk. Dit bevat die dienste, waarborge, verpakking, advertering, finansiering, aangenaamheid, beelde en ander funksies wat die produk vergesel.

Vyftig jaar gelede en die aanhaling staan ​​nog steeds. In my eerste voorbeeld is die koopervaring deur die handelaar beskadig - die atmosfeer is besoedel. In die Apple-voorbeeld is dit konstant hoog. Selfs as u 'n iPad by Best Buy koop, is dit noukeurig ontwerp om homself van mededingers te onderskei.

Aanlyn atmosfeer

U aanlyn-handelsmerk, verkoopservaring, aanboord, platform, rekeningbestuur en fakturering is deel van die atmosfeer wat die vermoë van u onderneming beïnvloed om meer waardevolle verhoudings met u voornemens en klante te bekom, te behou en te skep. Ek glo trouens dat dit mettertyd die grootste impak op u vermoë het om mee te ding. Namate maatskappye aanlyn beweeg, word dit noodsaaklik dat die ervaring en konsekwentheid aanlyn die koopbesluit ondersteun.

Ek is 'n redelik praktiese persoon as dit kom by die gereedskap, produkte en dienste waarmee ons sake doen. Ek sal egter eerlik wees dat ek myself vinniger as 'n handelsbesluit aantrek. Soms is dit die video's wat hulle plaas, soms die skryfwerk, soms die werfervaring en soms die handelsmerk. As dit alles konsekwent is - werf, sosiaal, e-pos, video's, ensovoorts - sal u my dalk net daar en dan my kredietkaartdata vir 'n aanlyn-aankoop invoer. Al kos dit meer geld.

Die feit is dat enigiemand vir goedkoop kan meeding. Maar as u probeer om die wins te verhoog en u verkoopsiklus te versnel, hang dit af van die effektiwiteit van u atmosferiese bemarking.

Douglas Karr

Douglas Karr is die stigter van die Martech Zone en 'n erkende kenner van digitale transformasie. Douglas het gehelp om verskeie suksesvolle MarTech-opstartondernemings te begin, het gehelp met die omsigtigheidsondersoek van meer as $5 miljard in Martech-verkrygings en -beleggings, en gaan voort om sy eie platforms en dienste bekend te stel. Hy is 'n medestigter van Highbridge, 'n konsultasiefirma vir digitale transformasie. Douglas is ook 'n gepubliseerde skrywer van 'n Dummie-gids en 'n besigheidsleierskapboek.

verwante Artikels

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.