Wat as bloggers gaan staak?

As ek so 'n boodskap skryf, voel ek dat ek die kwaad sal maak Google Magte-wat-wees. Die vermoë van my blog om 'gevind' te word, is die sleutel tot die sukses daarvan. Trouens, meer as die helfte van my besoekers kom daagliks van soekenjins af, die meerderheid van Mother Google. Ek werk hard om te verseker dat ek 'n rooi tapyt vir Google neerlê met al die prag en omstandighede wat hulle op my laat glimlag.

Google hebsug

Google het die handskoen neergelê baie mense vir die boete van 'betaalde skakels' binne hul inhoud. Sommige was selfs al gedwing om 'n brief van oorgawe te skryf en te adverteer.

Maar ek raak moeg daarvoor. Moet my nie verkeerd verstaan ​​nie, ek is nog steeds baie ontsag vir Google en ek gebruik hul toepassings elke dag. Hulle is 'n ongelooflike onderneming en ek is bly dat hul ander groot ouens hul broek laat plesier deur hul teenwoordigheid. Een van die redes waarom ek van die internet hou, is bloot omdat dit so 'n gelykmaker is.

Hoeveel verdien Google uit hierdie blog?

Ek het meer as 1,000 500 plasings op hierdie blog geskryf en besoek Google ongeveer 10 besoekers per dag. Laat ons, net ter wille van die argument, sê dat Google een keer elke 10 soektogte ongeveer 500 sent maak. Dus vir die 50 soektogte waarop ek gekom het, was daar 5.00 soektogte waarop 'n betaalde skakel geklik is, wat gelyk is aan $ 1. Om eerlik teenoor Google te wees, is ek net 10 van die 50 resultate op 'n bladsy, so kom ons sê ek help om 100 sent toe te ken aan die daaglikse Google-punt. Aan die einde van die jaar het ek Google miskien gehelp om $ XNUMX te verdien.

Ek besef dat dit vaag wiskunde is, maar my punt is dit ... ons skryf inhoud wat goed indekseer vir Google ... en Google kan betaalde skakels op grond van die inhoud verkoop. Google verdien geld uit ONS vermoë om goeie inhoud te skryf en goed te indekseer, maar ons mag nie die inhoud namens ander benut nie. Wat my webwerf vir adverteerders aantreklik maak, is nie net die leserspubliek nie, maar ook die soekenjinplasing. Google verklaar basies dat hulle ons rang besit, nie ons nie, alhoewel dit ons is wat al die harde werk gedoen het om daar te kom!

Google vermoor opruimingsondernemings

Maatskappye soos PayPerPost sal onder gery word, en ander soos Teksskakel-advertensies gedwing is om ondergronds te gaan. Google het 'n oorlog begin en is ten volle bereid om dit teen ons almal te voer, want ons beïnvloed dalk hul slotsom.

Maar het ons nie daartoe bygedra om daardie kern te dryf nie? Ek dink ons ​​het dit gedoen! 75,000,000 blogs op die internet dryf 'n TON fantastiese inhoud tot by Google se drumpel. In plaas daarvan dat ons iets van Google verwag in ruil daarvoor, smeek ons ​​en bid dat hulle ons goed en gereeld sal indekseer.

Die Dewey-desimale stelsel

Google vertel bloggers wat hulle wel en nie met hul blogs kan doen nie, soos die Dewey Decimal System wat skrywers vertel wat hulle wel en nie in hul boeke kan skryf nie.

Google slaan 'n paar bloggers wat betaalde skakels het, is 'n bekende metode wat algemeen deur diktators en slawemeesters gebruik word. Haal 'n paar andersdenkendes uit die geledere en gee hulle 'n goeie sweep ... en almal sal aanhou werk en stilbly.

Dewey aan skrywer, 'Iemand het betaal vir 'n vermelding in u boek? Jammer meneer skrywer, ons haal u uit die indeks. As die mense opgemerk wil word, sê vir hulle om ons te betaal, dan gee ons hulle die posisie wat hulle benodig. ”

Skrywer, "Hoe moet ek dan geld verdien?"

Dewey, "Wel, as u in ons indeks is, sal u baie meer lesers kry."

Skrywer, "Wag, help dit u nie om 'n beter klassifikasie te handhaaf wat meer lesers sal lok en gevolglik meer van u produkplasing sal verkoop nie?"

Dewey lag, 'Sekerlik! Maar as u nie na ons luister nie, sal niemand u boek lees nie. '

Ek stel glad nie dat Google dit noem nie skuld ek. Ek glo eenvoudig dat dit nog 'n uitstekende voorbeeld is van 'n onderneming wat lui probeer om 'n primêre inkomstebron te beskerm deur die klein outjie te smag. In plaas daarvan om beter middele te ontwikkel om kontekstuele data te analiseer en betaalde skakels teenoor organiese skakels te klassifiseer, neem Google die maklike pad.

Wat as bloggers gaan staak?

Hier is die vraag: as ons 'On Strike' gaan? Wat as die 75,000,000 blogs besluit het om 'n robots-lêer op te gooi en te keer dat Google dit indekseer ... almal! Waarmee sou Google op daardie stadium oorbly? Hulle sal oorbly met persverklarings en korporatiewe webwerwe. Aan die einde van die dag, is dit nie betaalde skakels nie? Waar sou Google sonder ons wees?

Ek weet egter waar ek sou wees sonder Google, dus sal ek 'n goeie dienaar wees en die reëls volg.

Ek hoef egter nie van die reëls te hou nie.

3 Comments

  1. 1
  2. 2

    Ek dink dat as u afhanklik is van u indeksstatus om verkeer op u manier te bevorder, kan u die beste die google-speletjie speel. Of anders, soos u genoem het, sit 'n paar kode in om Google-robots te laat verdwyn.

    My aanvanklike reaksie was eenvoudig ... waarom skryf u nie beter inhoud sodat mense u op u feedleser kan kry nie? Ek het nog nooit jou blog gegoogle en gevind nie, maar ek het dit gesien op iemand se blog waarvan ek hou, en ek het dit by my leser gevoeg.

    Die ander vinnigste manier om inhoud te stuur, is om negatief oor iets te skryf. Ek kry altyd tien keer meer verkeer as ek iets skel, in teenstelling met die skryf van B-gehalte.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.