Ons gly terug na die oogballe

lemmings 1

As u aan LinkedIn behoort, Twitter, Facebook, of Youtube, sal u vind dat u gebruikerskoppelvlak altyd insluit aanbevelings vir ander mense om aan te sluit of hulle te volg.

Ek vind dit ontstellend.

Ek verskoon myself ook nie hieroor nie. Ek wil altyd my volgende aanlyn laat groei en elke kans wat ek het, bevorder. Gaan na enige webwerf met 'n onderneming of persoon wat aanlyn gesag soek, en u sal sien dat hulle meer volgers vra. Dit is buite beheer.

Terselfdertyd gee mense soos Facebook voor dat hulle besorg is oor u privaatheid privaatheidsriglyne dat u slegs met familie en vriende moet skakel. Regtig? Hoekom beveel Facebook dan altyd aan dat ek kontak maak met mense wat wel is nie my gesin en is nie my vriende?!

Twitter, aan die ander kant, is redelik blatant oor wat hulle probeer doen. In hul privaatheidsriglyne sê hulle: "Die meeste inligting wat u aan ons verskaf, is inligting wat u ons vra om openbaar te maak." en hulle vertel jou dat hulle inderdaad die inhoud in real-time na die wêreld stoot.

Aangesien sekuriteitsoortredings en privaatheidsinligting in sosiale media al hoe meer voorkom, moet die drang om almal se netwerk te vergroot, verander. Die voordele van meer eyeballs moet aggressief deur bemarkers afgemaak word. Ons skuif weer terug in die 'oogappel'-modus as dit by sosiale media kom. Tradisionele media spog met groot getalle vir ewig en dit werk nooit.

Enigiemand kan bedrieg en tienduisende of honderdduisende volgelinge gaan byvoeg (gaan soek iemand wat geen gesag het met meer as honderdduisend volgelinge nie en begin al hul volgelinge volg - ek sal waarborg dat die meeste van jou jou sal volg). Sodra u dit doen, word u dadelik gesoek as een wat beïnvloed deur enige aantal toepassings aanlyn - selfs gesofistikeerde algoritmes soos Klout word gemanipuleer.

Nou so ontsteld soos ek, is dit die spel waarin ons vandag is. As my kliënte gaan meeding en ek gaan probeer om meer te bereik en meer te verkoop, gaan ek ook die speletjie speel. Ek gaan ook aanbeveel dat my kliënte hul aandag sal vergroot. Toe 'n vriend van 'n maatskappy my onlangs vra hoe om by Twitter in te breek, het ek hom drie advies gegee:

  1. Gee waarde vir u volgelinge.
  2. Praat as daar iets is wat die moeite werd is om te bespreek.
  3. As mense u nie volg nie, koop dan 'n paar volgers om die volgende aan die gang te kry.

Holy crap, het ek iemand regtig aangeraai om dit te doen koop volgelinge? Ja ek het. Hoekom? Omdat julle mense bly volg wat 'n groot aanhang het in plaas daarvan om na die relevansie van hul inhoud te kyk. Natuurlik nie almal nie, maar die meeste van julle. (PS: Daar is 'n risiko verbonde aan die koop van volgelinge ... as u suig aan sosiale media, hulle sal vertrek. Dit is egter nie 'n groot risiko nie, dus almal doen dit deesdae.)

Uiteindelik sal ons 'n punt van versadiging bereik waar almal almal volg wat oor niks praat nie en die medium sal misbruik word en verminder soos ons in die verlede met elke ander tradisionele medium gedoen het. Op daardie stadium sal bemarkers die volume vergeet en verantwoordelik begin optree om sosiale media-bronne met 'n relevante gehoor te borg.

Tot dan, dink ek, ons sal net aanhou om oogballe te versamel.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.