Ek glo in Web 3.0!

Depositphotos 26121299 s

Hierdie skyfie lewer waarskynlik kreune en kreune as ek dit voor my mede-tegnici vertoon. Ek moet dit egter wys. Daar was in die verlede baie diskrete bewegings op die web. Ons het Web 0.0 gehad, wat basies teks- en bulletinborde was. Onthou u daardie dae? Wag totdat die beeld lyn vir lyn met u 1200 baud-modem gelaai word! (Ja, ek weet ek is oud!)

Webgeskiedenis

Web 1.0 het regtig die skat- en beheertydperk geword. AOL (onthou 'voer sleutelwoord in CHEVY) het 'n groot greep op die net gehad en meer en meer poortwebwerwe verskyn op die internet. As u wil hê dat iemand u moet vind, kos dit u duur met 'n banieradvertensie op 'n plaaslike webwerf.

web3

Web 2.0 is steeds 'n kontrole-era - maar nou is die soekenjins naamlik Google, besit die webverkeer. Ons is vandag nog in Web 2.0 - as u webwerf gevind sal word, moet u dit beter in 'n soekresultaat kry. Die sosiale web begin egter nou te voorskyn kom. Mense vergader en boekmerke te deel deur mikroblog-toepassings en sosiale boekmerke.

Web 2.0 het ook die afname van peer-to-peer-lêerdeling gesien. Napster is omvergewerp en die hackers, crackers en diewe moes ondergronds gaan. Anonieme proxy-bedieners en torrents deur The Pirate Bay het op die voorgrond gespring, aangesien 'gratis' die prys van die internet bly.

Web 3.0 = Afnemende soekdominansie

Web 3.0 is die volgende, en ek glo dat dit weer die wilde weste kan wees! Soekenjins pasop as die mense hulself organiseer, deel hul inhoud deur middel van sindikasie (Semantic Web), mikronetwerke en hibriede toepassings wat op en vanlyn loop en insluit mobiele gebruik.

Web 3.0 = Seerowery

My stem is dat seerowery 'n GROOT sprong sal maak namate ware eweknie-verwerking algemeen word deur middel van IP-adresse wat meer staties word in tuisnetwerke met 'n hoë bandbreedte. In die dae van Napster beteken peer-to-peer regtig peer-to-Napster-to-peer. Napster was die poort vir alle kommunikasie. My weddenskap is op mikronetwerke waar u u toepassings met vertroude vriende kan koppel en lêers kan stuur sonder dat enige bediener (buite u internetverskaffer) dit weet. Die lêers self sal egter onherkenbaar wees deur middel van 'n paar cool koderingsmetodes.

Met ander woorde, die algemene deel van CD's en musiekstasies tussen studente sal vandag oorgaan na toepassings wat dit moontlik maak om te deel sonder dat iemand tussenin is. Die druk van die musiek- en filmbedryf op die regering sal GROOT wees om ons tuisnetwerke te kan bespied om hierdie nuwe golf seerowers te probeer opspoor en straf. Sterkte!

Web 3.0 = Direkte advertering

Saam met die afname in die oorheersing van soekenjins, sal die koms van 'selfbestuurde' advertensies ook groei. Google sal nie meer die transaksie tussen adverteerders en uitgewers oorskakel nie, maar nuwe tegnologieë sal adverteerders toelaat om hul eie advertensies te bestuur in die uitgewers wat hulle wil - en die uitgewers sal direk betaal word.

5 Comments

 1. 1
  • 2

   Sagteware as 'n diens maak beslis die seerower-fout dood ... Ek veronderstel volgende sal toepassings wees wat in SaaS-toepassings inbreek. Toe ek seerowery bespreek het – moes ek gesê het ek bedoel beperk tot media soos musiek, video, ens.

   Goeie insig, dankie!

 2. 3

  Hallo daar Doug,

  Ek hou elke dag van jou sienings en insigte in my posbus. Baie dankie!

  Onlangs het ek 'n bult gehoor oor wat Web 3.0 sal wees. So, jou plasing is tydig. iTunes wys dat mense bly sal wees om inhoud op die regte pad te koop as die 'betaal-vir'-ervaring beter is as die seerower-'ervaring'. (iTunes is nou die #1 musiekkleinhandelaar in die VSA)

  Ek veronderstel dat seerower-inhoud 'n 'menslike toestand' vlak van verskynsel is, maar ek wil graag weet wat jy dink maatskappye soos Apple sal doen met Web 3.0, ek dink dit veronderstel dat hulle iets 2.0 sal begin doen!

  Ek het 'n Foodie-blog geskryf oor die dorp waarin ek tans basis is, Kyoto. Ek het so 8 maande gelede begin. Ek het na u webwerf verwys en 'n aantal kere oor daardie tydperk gevorder. Nou is ek op die punt waar ek dit prime time wil maak. Ons doen nou 'n klein promosie-opname en gee pryse uit vir wonderlike idees. Kom maak 'n draai as jy wil, en kyk na die kos! Ons het geprutte gekapte viskop, giftige pofvisvin geskroei en in warm sake geweek, ensovoorts.

  Kyk hier na: KyotoFoodie 'Win Junk'-opname.

  Gaan Web 3.0 weer die 'Wilde Weste' wees? Ummm! Ek kan nie wag nie!! BRING – DIT – AAN!!!

 3. 5

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.