Wat is gesag?

sosiale gesag

As u 'n paar soektogte doen van die groot webwerwe wat aankondig Twitter's Gesagsdebat, u sal sien dat my uitlatings oor die meerderheid kommentaar gelewer word. Dit maak my moer dat almal hou daaroor praat - en iemand het selfs gaan bou Twitterity en Twithority.

'N Beter naam sou gewees het Soek tweets in dalende volgorde volgens aantal volgelinge.

Ek weet, dit is 'n vreeslike lang naam, maar dit is presies wat dit is. Dit is nie Owerheid.

Definisie van gesag

'N Persoon of organisasie wat mag of beheer het in 'n bepaalde, tipies politieke of administratiewe sfeer.

Sodat iemand kan ontvang Owerheid op of buite die internet, dit vereis 'n paar dinge:

 • 'N tasbare, bewese geskiedenis van kennis of praktyk in 'n kundigheidsarea.
 • 'N Erkenning van die kundigheid deur ander met gesag.

Dit sorteer enjins vir Twitter ontbreek albei. Toe ek oor twiet Valkyrie 'n Paar dae gelede sou ek saam met my 3,200 XNUMX volgelinge in die uitslae verskyn het. Chris Pirillo s’n Tweet op Valkyrie is vandag # 1 in die uitslae - vanweë sy 24,000 XNUMX volgelinge:

Chris Pirillo Tweets op Valkyrie

Ek is mal oor Chris Pirillo, maar hy het nie 'n lekke gesag nie (jammer Chris!) Om dit te beoordeel Valkyrie.

Selfs hulle het net 1,872 volgers, dit is waarskynlik baie akkurater om dit aan te dui NY Times films Twitter, van die NY Times Movies-bladsy, het baie meer gesag as ek, Chris of enigiemand anders in die uitslae. En die NY Times Twitter-rekening het 'n fraksie van die volgers.

Ek glo wel dat daar in die sosiale media ruimte is vir gesag. Ek glo Google se algoritme vir pagerank kan 'n goeie begin wees. 'N Twitter-toepassing wat retweets monitor, die onlangse tweets, frekwensie van tweets en aantal volgelinge (gebaseer op Hulle gesag en verhouding) op 'n gegewe kundigheidsgebied fantasties sou wees! Ek sal graag die beste twitterers vir sakeblogging kan soek!

Gesag is nie net hoeveel mense u volg nie. Gesag is hoeveel mense u respekteer in 'n spesifieke kundigheidsarea.

3 Comments

 1. 1

  Doug, dankie dat u 'n bietjie gesonde verstand by hierdie moeg, verslete, argaïese argument gevoeg het.

  Waarom neem dit ons met minder 'gesag' om gesonde verstand in die bespreking in te voer?

  As daar egter 'n silwer randjie is, is dit miskien dat ons hierdie argument miskien tot rus kan bring, alhoewel die pessimis in my twyfel of dit ongelukkig sal wees.

  Goeie boodskap. Ek twiet dit aan my 2800 volgers! Ons wys die A-listers (kan nie glo dat ek dit net gesê het nie) wie mag het! 🙂

 2. 2

  Dankie dat u deelgeneem het aan die koor van stemme wat daarop gewys het watter egte idee dit is.

  Ek sien waarde daaraan om 'n soektog op aantal volgelinge te kan filter, maar om dit outoriteit te noem, is absurd.

  Die mense wat hierdie stelsel voorstaan, het astronomiese aanhangers (Loic, Scoble, Arrington, ens.). Waarom kan u hierdie funksie nie noem wat dit regtig is nie: “Wys my tweets van my baie belangrike vriende en mense wat my aandag waardig is.”

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.