Hoe die orde van bewerking my voorberei het op programmering

wiskunde

Algebra was nog altyd 'n gunsteling onderwerp van my. Daar is nie veel teorie hierby betrokke nie, net 'n gereedskapskis met metodes en die volgorde van oplosings. As u weer hoërskool toe kom, sal u dit onthou (aangehaal uit Math.com):

 1. Doen eers alle bewerkings wat tussen hakies lê.
 2. Doen daarna werk met eksponente of radikale.
 3. Werk van links na regs en doen alle vermenigvuldiging en deling.
 4. Uiteindelik, werk van links na regs, doen alle optel en aftrek.

Hier is die voorbeeld van Math.com:
Algebra-voorbeeld van Math.com

Die toepassing daarvan op ontwikkeling is redelik eenvoudig.

 1. Handelinge binne die hakies is gelyk aan my bladsy-uitleg, in 'n eenvoudige HTML-formaat. Ek begin met 'n leë bladsy en vul dit geleidelik in totdat dit al die elemente het wat ek soek. Om 'n buigsame ontwerp van die gebruikerskoppelvlak te verseker, werk ek altyd met XHTML en CSS. Oral waar daar uitdrukkings is (bv. Databasis of programmatiese resultate), lewer ek kommentaar op die kode en tik die teks, beelde of voorwerpe in.
 2. Vervolgens werk ek met enige eksponente of radikale. Dit is my programmatiese of databasisfunksies wat die data onttrek, transformeer en laai (ETL) soos ek dit op my voltooide bladsy wil vertoon. Ek werk eintlik aan die stappe in daardie volgorde, tensy die formatering in die werklike navraag verbeter.
 3. Volgende is vermenigvuldiging of deling. Dit is hier waar ek my kode vereenvoudig. In plaas van een groot monolitiese skrif, het ek abstrakte soveel as moontlik van die kode wat ek kan bevat, bevat lêers en klasse. Met webontwikkeling is ek natuurlik geneig om van bo na onder te werk.
 4. Uiteindelik, werk van links na regs, alle optel en aftrek. Hierdie stap is die finale proses, met die toepassing van die laaste goedjies van vormvalidering, stylkomponente, fouthantering, ens. Weereens is ek geneig om van bo na onder te werk.

Goeie ontwikkeling is nie meer ingewikkeld as 'n groot Algebra-probleem nie. U het veranderlikes, vergelykings, funksies ... en 'n logiese volgorde van bewerkings om die beste resultate te behaal. Ek sien baie kuberkrakers wat dit eenvoudig 'laat werk', maar u vind (soos ek dit gedoen het) dat as u nie u metodiek beplan en 'n logiese benadering volg nie, u u kode oor en oor en oor skryf as u probleme of veranderinge is nodig.

Algebra was nog altyd vir my baie soos 'n legkaart. Dit was nog altyd uitdagend, lekker, en ek het geweet dat 'n eenvoudige antwoord moontlik was. Al die stukke is daar, u hoef dit net te vind en korrek aanmekaar te sit. Die skryf van kode is nie anders nie, maar dit is aangenamer, want u raaiseluitvoer is wat u ook al wil hê!

Ek is nie 'n formele ontwikkelaar nie, en ook nie 'n wonderlike ontwikkelaar nie. Ek het; het egter komplimente gekry vir die kode wat ek deur baie projekte geskryf het. Ek glo baie daarvan is omdat ek baie vooraf beplan, whiteboarding, skema-ontginning, ensovoorts doen voordat ek eers die eerste script-tag skryf.

2 Comments

 1. 1

  Hierdie was 'n baie netjiese plasing. Ek het nog nooit daaraan gedink om die volgorde van bewerkings toe te pas op iets so abstrak soos ontwikkeling nie, maar as jy eers daaraan dink, sien jy dat hulle albei op dieselfde manier abstrak is. Ek sal hierdie een moet boekmerk en dit as verwysing moet gebruik. ;]

  • 2

   Dankie Stephen! Ek werk tans aan 'n groot projek by die werk wat oor verskeie tabelle en baie bladsye in 'n baie logiese volgorde strek (almal verbind deur een bladsy wat Ajax gebruik) en ek het kennis geneem van hoe versigtig ek was en besluit om daaroor te skryf.

   Prettige goed!

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.