Bespaar 'n sent om 'n dollar te spandeer

GreedyGisteraand kyk ek na die begin (maar mis die res) van Oprah se Big Give-program. Ek was dol op die uitgangspunt - voorsien iemand van $ 2,500 XNUMX en die persoon wat die beste werk doen om die meeste geld in te samel, wen.

Die kern van die program was dat u die persoon of mense wat u gehelp het, moes ontmoet. As gevolg hiervan was die druk nie net om te presteer nie; dit was regtig nie om die mense in die steek te laat dat u daar was om te help nie.

Wat ek as 'n opvolg gelees het, is dat die $ 2,500 2,500 regtig onbeduidend was. Die $ 2,500 2,500 was eintlik net om u nie meer te bekommer oor vervoer, telefoonoproepe, organisasie, ensovoorts nie. Die regte geld was aan die ander kant van 'n oproep na 'n onderneming of 'n bekende. As u regtig konsentreer op waar en hoe u die $ XNUMX XNUMX gaan spandeer sodat u die meeste daaruit kan haal, verloor u. As u die $ XNUMX XNUMX in plaas daarvan ignoreer en op die groot geld konsentreer, is u op pad!

Hoeveel kos 'n dollar?

Die parallel vir my is die belegging wat ons in ons werk maak. As u oor die geldelike middele beskik, kan dit moeilik wees om u te bekommer oor hoeveel u kan bespaar op die koop van 'n stuk kantoorapparatuur. Voorbeeld: U het dus 'n werknemer wat $ 30 / uur verdien, en die werk word op die prys van $ 70 / uur op die internet gesoek om $ 25 te bespaar. As hulle 'n uur aanlyn gekoop het vir die beste prys op 'n nuwe drukker, het u net $ 15 verloor. In plaas daarvan moes u net die eerste drukker gekoop het wat u gevind het en die dienste van die werknemer vir $ 70 verkoop het. U sou meer as $ 15 verdien het.

Hoekom meer? Omdat die internet op soek is na 'n paar dollar om 'n drukker te bespaar, is dit baie moeilik om te werk. Hulle sou eerder aan hul projek gewerk het, en u sou beter daaraan toe gewees het as hulle dit gedoen het. Hulle sou hul doelwitte bereik het, betyds gewees het en in hul ambagte gepoleer was.

Moet nooit die minimum wed nie

Toe ek getroud is, het ek saam met my vrou na Las Vegas en Laughlin gereis. Ek was nie 'n dobbelaar nie, maar haar ouers wel. Haar ma se enigste raad vir my was om altyd die maksimum te wed. Ek het 'n hele ruk gesit en een aand video-blackjack en video-poker gespeel en het $ 1.25 per keer gestort. Dit klink nie na veel nie, maar ek was destyds in die vloot, so ek het nie te veel geld gehad nie. Ek dink ons ​​'dobbelbegroting' was $ 30 per dag.

Na 'n ruk, toe ek die bodem van my emmer sien, begin ek vier kwartiere tegelykertyd inbring. Dan 4 ... dan 3 ... dan 2 ... en ek slaan 'n Royal Flush. My skoonma het vir my gejuig - totdat sy die uitbetaling van $ 1 gesien het. Haar kakebeen sak. As ek met my $ 62.50 voortgegaan het, sou ek ongeveer $ 1.25 25,000 ryker gewees het. In plaas daarvan het ek net nog 'n emmer kwartiere gehad.

Ek het my les geleer.

Versprei u weddenskap

In my huidige werk het ek die beleggers in die onderneming dopgehou en dopgehou, en dit was 'n oogopening. Ons beleggers het nie hul spaarrekeninge leeggemaak en nie kontant in hul pensioen gekry om op ons te dobbel nie. In plaas daarvan het hulle in tien maatskappye belê en hul aandag daarvolgens gebalanseer. Hulle het nie al hul tyd en geld in een onderneming belê in die hoop, gebed en beklemtoon dat dit dit sou haal nie.

Hulle het hul geld in tien ondernemings versprei en probeer om elke onderneming te help deur hulle te help waar hulle kon. Sommige van ons beleggers gee bloot terugvoer asof hulle 'n kliënt is. Sommige lewer finansiële en ander tegniese terugvoer. Hulle besef hoe hul sterk punte binne elke onderneming benut kan word, en deel dit dienooreenkomstig. Ek is stilweg verbaas as hulle vir ons sê om hier $ 25k en $ 25k daar te blaas asof dit niks is nie. Dit is omdat dit is niks.

Hulle wil hê dat ons die beste moet wed en konsentreer op die besigheid, nie op die spaarrekening nie.

Met ander woorde, hulle koop nie vir die goedkoopste drukker nie en wil ook nie hê dat ons moet wees nie.

3 Comments

 1. 1

  'n Royal flush in Black Jack, dit is 'n helse hand!

  Terloops, Doug, ek het probeer om die permaskakel na hierdie pos vanaf die RSS-stroom te klik en het 'n "Ons kon dit nie vind nie! Of jy is verlore, of ons is!” boodskap. Ek is nie seker wat aangaan nie, maar ek het gedink jy sal graag wil weet.

  • 2

   Oeps! Het die 'en video poker' vergeet. Die ironie is dat ek wel die laaste aand op Keno geslaan het en vir die reis betaal het. Ek het nog 'n groot boerpot gemis. En op die lughawe het ek nog 'n boerpot gemis. Ek is soms 'n bietjie dik!

   Re: Die RSS – Ek het 'n probleem gehad toe dit die eerste keer gepubliseer is. Ek het gedink dit het nie gepubliseer nie en ek het die plasingslak verander. Ek is 'n regte wenner vanaand! 😉

 2. 3

  Doug – ek stem saam dat tyd geld is en dat dit verkwistend is om 'n uur te spandeer op soek na die beste prys. Ek dink egter nie dit beteken koop die eerste een wat jy sien teen watter prys ook al nie. As dit my vyf minute neem om BestBuy.com, CircuitCity.com, Amazon.com en NewEgg.com op te roep om te sien watter het die beste prys, is dit vir my die tyd werd.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.