Bespaar 'n sent om 'n dollar te spandeer

GreedyGisteraand kyk ek na die begin (maar mis die res) van Oprah se Big Give-program. Ek was dol op die uitgangspunt - voorsien iemand van $ 2,500 en die persoon wat die beste werk doen om die meeste geld in te samel, wen.

Die kern van die program was dat u die persoon of mense wat u gehelp het, moes ontmoet. As gevolg hiervan was die druk nie net om te presteer nie - dit was regtig om nie die mense in die steek te laat dat u daar was om te help nie.

Wat ek as 'n opvolg gelees het, is dat die $ 2,500 2,500 regtig onbeduidend was. Die $ 2,500 was eintlik net om u nie in staat te stel om vervoer, telefoonoproepe, organisasie, ens. Te maak nie. Die regte geld was aan die ander kant van 'n oproep na 'n onderneming of 'n bekende. As u regtig konsentreer op waar en hoe u die $ 2,500 XNUMX gaan spandeer, sodat u die meeste daaruit kan haal, verloor u. As u eerder die $ XNUMX XNUMX ignoreer en konsentreer op die groot geld, is u op pad!

Hoeveel kos 'n dollar?

Die parallel vir my is die belegging wat ons in ons werk maak. As u oor die geldelike middele beskik, kan dit moeilik wees om u te bekommer oor hoeveel u kan bespaar op die koop van 'n stuk kantoortoerusting. Voorbeeld: U het dus 'n werknemer wat $ 30 per uur verdien, en die werk word op 70 dollar per uur op die internet gesoek om $ 25 te bespaar. As hulle 'n uur aanlyn gekoop het vir die beste prys op 'n nuwe drukker, het u net $ 15 verloor. In plaas daarvan moes u net die eerste drukker wat u gevind het, gekoop het en die dienste van die werknemer vir $ 70 verkoop het. U sou meer as $ 15 verdien het.

Hoekom meer? Omdat die internet soek, probeer om 'n paar dollar op 'n drukker te bespaar, is dit nie waarvoor u werknemer aangestel is nie. Hulle sou eerder aan hul projek gewerk het, en u sou beter daaraan toe gewees het as hulle dit gedoen het. Hulle sou hul doelwitte bereik het, betyds gewees het en in hul ambagte gepoleer was.

Moet nooit die minimum wed nie

Toe ek getroud is, het ek saam met my vrou na Las Vegas en Laughlin gereis. Ek was nie 'n dobbelaar nie, maar haar ouers wel. Haar ma se enigste raad aan my was om altyd die maksimum te wed. Ek het 'n hele ruk gesit en een aand video-blackjack en video-poker gespeel en $ 1.25 op 'n slag gestort. Dit klink nie na veel nie, maar ek was destyds in die vloot, so ek het nie te veel geld gehad nie. Ek dink ons ​​'dobbelbegroting' was $ 30 per dag.

Na 'n ruk, toe ek die bodem van my emmer sien, begin ek vier kwartiere tegelykertyd inbring. Dan 4 ... dan 3 ... dan 2 ... en ek slaan 'n Royal Flush. My skoonma het vir my gejuig - totdat sy die uitbetaling van $ 1 gesien het. Haar kakebeen sak. As ek met my $ 62.50 voortgegaan het, sou ek ongeveer $ 1.25 25,000 ryker gewees het. In plaas daarvan het ek net nog 'n emmer kwartiere gehad.

Ek het my les geleer.

Versprei u weddenskap

In my huidige werk het ek die beleggers in die onderneming dopgehou en dopgehou, en dit was 'n oogopening. Ons beleggers het nie hul spaarrekeninge leeggemaak en nie kontant in hul pensioen gekry om op ons te dobbel nie. In plaas daarvan het hulle in 10 maatskappye belê en hulle aandag daarvolgens gebalanseer. Hulle het nie al hul tyd en geld in een enkele onderneming belê in die hoop, gebed en beklemtoon dat dit dit sou haal nie.

Hulle het hul geld in tien ondernemings versprei en probeer om elke onderneming te help deur hulle te help waar hulle kon. Sommige van ons beleggers gee bloot terugvoer asof hulle 'n kliënt is. Sommige verskaf finansiële en ander gee tegniese terugvoer. Hulle besef hoe hul sterk punte binne elke onderneming benut kan word, en deel dit dienooreenkomstig. Ek is stilweg verbaas as hulle vir ons sê om hier $ 25k en $ 25k daar te blaas asof dit niks is nie. Dit is omdat dit is niks.

Hulle wil hê dat ons die beste moet wed en konsentreer op die besigheid, nie op die spaarrekening nie.

Met ander woorde, hulle koop nie die goedkoopste drukker nie en wil ook nie hê dat ons moet wees nie.

3 Comments

 1. 1

  'N Koninklike vloed in Black Jack, dit is 'n helse hand!

  Terloops, Doug, ek het probeer om die permalink van hierdie boodskap uit die RSS-feed te klik en het 'n 'Ons kon dit nie vind nie! Of jy is verlore of ons! ' boodskap. Ek is nie seker wat aan die gang is nie, maar ek het gedink u wil dit weet.

  • 2

   Oeps! Het die 'en videopoker' vergeet. Die ironie is dat ek die laaste aand op Keno toegeslaan en die reis betaal het. Ek het nog 'n groot boerpot gemis. En op die lughawe mis ek nog 'n boerpot. Ek is soms 'n bietjie dik!

   Re: Die RSS - ek het 'n probleem gehad toe dit die eerste keer gepubliseer is. Ek het gedink dat dit nie gepubliseer is nie, en ek het die boodskappe verander. Ek is vanaand 'n regte wenner! 😉

 2. 3

  Doug - ek stem saam dat tyd geld is en dat dit 'n mors van 'n uur om die beste prys te soek. Ek dink egter nie dit beteken dat u die eerste een koop wat u sien teen watter prys ookal nie. As ek vyf minute neem om BestBuy.com, CircuitCity.com, Amazon.com en NewEgg.com op te roep om te sien watter prys die beste is, is dit die moeite werd vir my.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.