Met behulp van Technorati's API en PHP

UPDATE: Maart 3, 2007 - Vrygestel Technorati Rank WordPress Plugin.

OPDATERING: Nou ja, Technorati het 'n daaglikse limiet vir navrae. Ek het op die moeilike manier uitgevind, hulle het my afgesluit. As u die widget geïnstalleer het, sal u sien dat daar fout is met 'n skakel terug na die projekblad, sodat u die kode self kan aflaai en host. Ek het ook die kode opgedateer sodat u die daaglikse toekenning van API oproepe, sal dit eenvoudig verander in 'n skakel "Voeg by gunstelinge".

Aangesien ek 'n databasisbemarker is, het ek twee foute (okay ... baie meer as twee, maar dit het met hierdie berig te doen). Ek werk goed met numeriese doelstellings en werk goed om projekte, mense, sagteware, ensovoorts te organiseer en logies aan te pas. Selfs my boeke is georganiseer (linkerkant van die boek is sagteware en ontwikkeling, regs bo is besigheid, regs onder is fiksie).

Die numeriese fout hou my die hele dag deur na Technorati, Google Analytics en Google Adsense te kyk. Techorati is een van diegene wat regtig my belangstelling kry, want dit gee my wie na my skakel. Ek besoek graag hierdie webwerwe en kyk wat hulle sê of wat hulle nuttig vind. Om te besef of my rang verander het, moet ek egter op my blog gaan soek.

Ek het iets vinniger nodig gehad en daarom het ek 'n klein 'widget' by Technorati geprogrammeer API om my rang vinnig en maklik te verwerf. Dit is eintlik wat die rang bo-aan hierdie pos vertoon. As u wil sien hoe, druk my Projek bladsy het.

Ek het dit gebou met behulp van PHP5 + (dit gebruik SimpleXML), cURL en JavaScript. SimpleXML is 'n ongelooflike kragtige XML-enjin! Dit is baie makliker om mee te programmeer as die ou ontleding-enjin. Kode monsters is op die Projek bladsy as well.

19 Comments

 1. 1
 2. 4
 3. 6
 4. 7

  Ek het die dingesie opgedateer met 'n mooi gereedskapstip wat addisionele besonderhede oor u rang verskaf! U blog se naam (volgens Technorati) sowel as inkomende skakels en blogs!

 5. 8

  Wel, dit was vinnig! Ek kry tans 'n fout van Technorati:
  U het u daaglikse toekenning van Technorati API-navrae opgebruik.

  Met die oog daarop het ek my plasings hier gewysig sodat mense die kode op hul eie moet host, eerder as om my webwerf te besoek. Jammer daaroor mense! Ek het nie eens geweet daar is 'n 'daaglikse toekenning' nie.

  • 9

   wel wat Doug regtig suig oh ... o ja, dit was lekker terwyl dit geduur het. Alhoewel die soes beslis gewild is, sal Technorati miskien iets soortgelyks raakgesien en self implementeer

   • 10

    Ek hoop ook so. Ek het deur hul webwerf gelees en kan egter nie vind wat die 'daaglikse toekenning' is nie. Dit is 'n bietjie frustrerend.

    Ek het die kode gewysig om die foutboodskap as HTML-kommentaar deur te gee, sodat dit nie die "0" vertoon wat dit vroeër was nie. Die widget sal nou slegs vertoon as daar 'n positiewe reaksie is.

    Ek neem aan dat die beste opsie is om die bronbladsy self aan te bied, dit kan u doen. Ek sal u op hoogte hou as ek uitvind wat die 'daaglikse toekenning' is. Dankie, Steven!

 6. 11

  Ok ... nog 'n paar verbeterings. As u 'n URL probeer soek met die ander widget as die van my, sal dit u se dat daar 'n fout is en u na die projekblad sal bring. Dit is sodat u die kode kan aflaai en self kan host. Enigiemand kan hierdie kode aanbied, en sodoende sal u nie die daaglikse toewysing van die API raakloop nie.

  Ek het dit ook so aangepas dat as u die Daily Allotment bereik, dit eenvoudig oorskakel in 'n skakel "Voeg by gunstelinge"!

 7. 12
 8. 13
 9. 14
  • 15

   Sjoe, Tyler! Ek het geweet dat CURL 'n vereiste is, maar ek het nie besef dat sommige mense dit nie beskikbaar sou hê nie. Ek het gedink dit is 'n biblioteek wat standaard gelaai is met PHP-installasies. Ek raai net - maar ek wed dat Samanthon's ook cURL gebruik.

 10. 16
 11. 17
 12. 18

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.