Met behulp van Technorati's API en PHP

UPDATE: Maart 3, 2007 - Vrygestel Technorati Rank WordPress Plugin.

OPDATERING: Nou ja, Technorati het 'n daaglikse limiet vir navrae. Ek het op die moeilike manier uitgevind, hulle het my afgesluit. As u die widget geïnstalleer het, sal u sien dat dit fout bevat met 'n skakel terug na die projekblad, sodat u die kode self kan aflaai en host. Ek het ook die kode opgedateer sodat u die daaglikse toekenning van API oproepe, sal dit eenvoudig verander in 'n skakel "Voeg by gunstelinge".

Aangesien ek 'n databasisbemarker is, het ek twee foute (okay ... baie meer as twee, maar dit het met hierdie berig te doen). Ek werk goed met numeriese doelstellings en werk goed om projekte, mense, sagteware, ensovoorts te organiseer en logies aan te pas. Selfs my boeke is georganiseer (linkerkant van die boek is sagteware en ontwikkeling, regs bo is besigheid, regs onder is fiksie).

Die numeriese fout laat my die hele dag na Technorati, Google Analytics en Google Adsense kyk. Techorati is een van diegene wat regtig my belangstelling kry, want dit gee my wie na my skakel. Ek besoek graag die webwerwe en kyk wat hulle sê of wat hulle nuttig vind. Maar om te weet of my rang verander het, moet ek 'n soektog op my blog doen.

Ek het vinniger iets nodig gehad en daarom het ek 'n klein 'widget' by Technorati geprogrammeer API om my rang vinnig en maklik te verwerf. Dit is eintlik wat die rang bo-aan hierdie pos vertoon. As u wil sien hoe, druk my Projek bladsy het.

Ek het dit gebou met behulp van PHP5 + (dit gebruik SimpleXML), cURL en JavaScript. SimpleXML is 'n ongelooflike kragtige XML-enjin! Dit is baie makliker om mee te programmeer as die ou ontleedingsenjin. Kode monsters is op die Projek bladsy as well.

19 Comments

 1. 1
 2. 4
 3. 6
 4. 7

  Ek het die widget opgedateer met 'n goeie nutswenk wat addisionele besonderhede oor jou rang verskaf! Jou blog se naam (volgens Technorati) sowel as inkomende skakels en blogs!

 5. 8

  Wel, dit was vinnig! Ek kry tans 'n fout van Technorati:
  Jy het jou daaglikse toewysing van Technorati API-navrae opgebruik.

  Met dit in gedagte, het ek my plasings hier gewysig om mense die kode op hul eie te laat huisves eerder as om my werf te slaan. Jammer daaroor mense! Ek het nie eers geweet daar is 'n 'daaglikse toekenning' nie.

  • 9

   wel, dit is regtig 'n suig Doug 🙂 … o wel, dit was pret terwyl dit aangehou het. Alhoewel dit 'n sekere gewildheid gaan toon - miskien het Technorati self iets soortgelyks opgemerk en implementeer

   • 10

    Ek hoop ook so. Ek het deur hul webwerf gelees en kan egter nie vind wat die 'daaglikse toekenning' is nie. Dit is 'n bietjie frustrerend.

    Ek het die kode gewysig om bloot die foutboodskap as opgemerkte HTML deur te gee sodat dit nie die "0" vertoon wat dit voorheen was nie. Nou sal dit net die legstuk vertoon as daar 'n positiewe reaksie is.

    Ek veronderstel die beste opsie is dalk om self die bronbladsy aan te bied, jy kan dit doen. Ek sal julle op hoogte hou wanneer ek uitvind wat die 'daaglikse toekenning' is. Dankie, Steven!

 6. 11

  Ok ... nog 'n paar verbeterings. As jy probeer om 'n URL met die widget anders as myne op te soek, sal dit jou vertel dat daar 'n fout is en jou na die projekbladsy bring. Dit is sodat jy die kode kan aflaai en dit self kan aanbied. Enigiemand kan hierdie kode huisves en op hierdie manier sal jy nie die daaglikse API-toewysing raakloop nie.

  Ek het dit ook gewysig sodat as jy wel die Daaglikse Toewysing bereik, dit eenvoudig oorskakel na 'n "Voeg by Gunstelinge"-skakel!

 7. 12
 8. 13
 9. 14
  • 15

   Sjoe, Tyler! Ek het geweet cURL is 'n vereiste, maar ek het nie besef dat sommige mense dit nie vir hulle beskikbaar sou hê nie. Ek het gedink dit is 'n biblioteek wat by verstek gelaai is met PHP-installasies. Ek raai net – maar ek wed dat Samanthon's ook cURL gebruik.

 10. 16
 11. 17
 12. 18

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.