Top 5 redes waarom ek nie lyste in elke pos gebruik nie.

NommersEk herstel van wat ek glo my eerste migraine-hoofpyn vandag is. Ek hoop dus dat ek nie negatief is oor hierdie boodskap nie ... dit is nie 'n aanval nie, maar net 'n nuuskierigheid.

As u nog nie sy blog voorheen gekyk het nie, is daar baie inligting by ProBlogger. Wat ek die afgelope tyd nie kan agterkom nie, is waarom feitlik elke pos 'n lys moet wees?

Is daar voordele aan lyste in u inhoud? Ek het al vantevore lyste in my inhoud geplaas, maar eers toe ek gedink het dat dit rigting gee of bloot punte is wat ek wil meedeel. Ek weet dat mense wel na 'Top 10' en 'Top 100' en ander algemene tellings vir lyste soek, maar ek sien nie 'Top' in sommige van ProBlogger se lyste nie.

Tog lyk dit asof byna elke pos 'n genommerde lys van een of ander aard het. Hoekom?

Hier is die Top 5 Redes waarom ek nie lyste in elke pos gebruik nie:

 1. Dit lees nie soos 'n gesprek nie.
 2. Lyste is soms subjektief ... een persoon kan 'n enkele punt of honderd punte oor 'n gegewe onderwerp hê. Waarom is die telling belangrik?
 3. Oormatige gebruik van genommerde lyste klink onbelangrik ... tensy u blog natuurlik oor lyste gaan.
 4. Lysitems is gewoonlik bondige stellings en laat nie veel ruimte vir beskrywing of bespreking nie.
 5. Soms lyk dit of die laaste items 'n bietjie deurdink is ... net om die telling te probeer bereik. Ek het 5 nodig gehad.

3 Comments

 1. 1

  Lekker lysie. Hier is 'n paar gedagtes:

  1. Ek gebruik nie lyste in elke pos nie - van my laaste tien was slegs 10 regtig plasings (een het 'n lys aangehaal wat iemand anders geskryf het)

  2. dit gesê - ek hou van die lysstyl van die boodskap. Ek vind dit maklik om te skryf en maklik om te lees. Van my berigte is die lys meestal die gewildste en die meeste kommentaar gelewer.

  3. Ek is 'n lyspersoon in die werklike lewe - ek maak hulle die hele dag om my te help om myself te organiseer - so ek dink dit is ook 'n natuurlike vorm van skryfwerk vir my.

  4. u standpunt oor die feit dat die lysitems bondige stellings is, is waar, maar die lysposte wat ek skryf, het gewoonlik 'n opskrif en daarna 'n paragraaf. In sekere sin stem dit baie ooreen met opstelle wat ek met 'n inleidende verklaring aan die begin van elke paragraaf skryf, en daarna 'n uiteensetting daarvan. Die enigste werklike verskil is dat punte in 'n kolpunt of nommer getel word en dat die hoofpunt vetgedruk word om dit meer verteerbaar te maak.

  5. een van die grootste voordele van lyste is dat dit skandeerbaar is. Studies na aanlynlees wys dat die meeste mense reageer en nie groot teksblokke lees en inhoud na hoofpunte skandeer voordat hulle teruggaan om 'n artikel te lees nie. Ek vind dat die lysformaat hiermee help.

  6. Ek wil ook nie regtig lyste afrond ter wille van 'n sekere nommer nie en het gevolglik talle lyste van 9, 12 en ander vreemde getalle geskryf. My laaste paar plasings is mooi afgerond op '10' -lyste, maar dit is meer fluks as enigiets - ek skryf my boodskap en gaan dan terug om my punte aan die einde te nommer en hou vas aan alles waarmee ek vorendag gekom het.

  Natuurlik neem ek u kommentaar aan. Ek weet dat lyste oordoen kan word en is daarvan bewus - daarom probeer ek dit effens meng. Dankie vir u gedagtes - glad nie as 'n aanval nie maar 'n konstruktiewe kritiek - dankie.

 2. 2

  Darren,

  Dit is uitstekende terugvoer wat my help om nogal 'n bietjie te verstaan. As ek dit nie voorheen sterk genoeg gesê het nie, is ek 'n groot aanhanger van u blog. Een van die dinge wat ek van u blog hou, is dat dit altyd oorspronklike materiaal lyk. As ek deur my feeds gaan na die herhaling van plasings (vandag is dit Google se Writely en Spreadsheet-samesmelting), is die uwe gewoonlik oor 'n nuwe onderwerp.

  Baie dankie dat u die tyd geneem het om my inskrywing te beantwoord! Dit is 'n opwinding wat die ProBlogger self besoek.

  En - ek hou regtig van die feit dat u u antwoord gelys het. 🙂

  Doug

 3. 3

  dankie Doug - het gedink dat die opmerking 'n lys moet wees 😉

  Ek probeer dinge oorspronklik by PB hou - hoewel daar dae is waar die nuus gedek moet word, dink ek.

  dankie vir die terugvoer - ek waardeer dit regtig.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.