Top 3 funksies ontbreek in Google Blog Search?

Google Blog SoekEk gebruik nie Google Blog Search nie. Die rede hiervoor is dat Google Blog Search 'n nagedagte is, nie 'n instrument vir voorbereiding nie. Met ander woorde, ek moet besluit waaroor ek wil ondersoek voordat ek daarna kan soek. Vir bloggers wat op soek is na inspirasie, sal u dit nie hier kry nie! Met dit in gedagte ontbreek die top 3-funksies in Google Blog Search:

 1. Sleutelwoordanalise. Waaroor word in die laaste oomblik, uur, dag, week, ensovoorts gepraat?
 2. Soekontleding. Waarna word in die laaste oomblik, uur, dag, week, ensovoorts gesoek?
 3. Geografiese analise. Waarna word gesoek en waarheen?

Toe ek Google 'n paar jaar gelede besoek het, was daar 'n paar koel skerms by elke ingangspunt van die kampus wat real-time navrae gegee het. Hulle het ook 'n hoë-def-skerm met die aardbol met voorstellings van die aantal navrae per taal regoor die wêreld. Dit was fassinerend om na te kyk (my teorie was dat dit nêrens regtig ingeprop was nie, maar blink en koel, en 3d, sodat dit die besoekers se oë met 'oohs en aahs' gevang het).

As u al die statistieke regtig in 'n koel HDTV kan vaslê, kan u sekerlik 'n aansoek daar uitsit waarna ons kan kyk. Dit sal absoluut fassinerend wees om te sien waarna mense skryf en soek en waarheen.

Ek is mal oor Google. Ek ken Google. Maar Google, jy is geen Technorati nie. 🙂

PS:
Iemand van Technorati laat my asseblief weet wat die “Daily Allotment of API Oproepe ”is? Julle vermoor my en dit is nie waar op u werf nie! Ek moet 'n volledige toepassing ontwikkel om die aanvraag op die bedienerkant te cache, sodat ek nie die toewysing raak nie ... wat die toewysing ook al mag wees ... argh!

3 Comments

 1. 1

  Doug,
  API-oproepe is beperk tot 500 dae. Ek het jou widget-kode probeer, dit is regtig cool! Die gebruik wat ek sou aanbeveel, is om dit een keer per dag sonder cron (1) op te neem en dit te publiseer in 'n statiese javascript-lêer wat u kan insluit. 'N Voorbeeldopstelling wat ek my voorstel, is byvoorbeeld een waar die widget elke dag om 1 uur gepubliseer word:

  0 1 * * * / usr / local / bin / php /home/dkarr/web/rank_widget.php> /usr/local/apache/htdocs/js/rank_widget.js

  (spesifieke paaie is opgemaak, maar hopelik bied dit 'n goeie beginpunt)

  Oor die algemeen moet die skaal van u API-gebruik en die skaal van u webwerfverkeer ontkoppel word 😉

  Hoop dit help,
  -Ian

 2. 2

  Dankie, Ian!

  Ja, ek is reeds besig met die ontwikkeling van weergawe 2 waar die gebruiker die uitvoer kan in die cache en 'n verstryking kan instel ... miskien 4 uur = 5 oproepe per dag ... in plaas van 500 🙂

  Ek bou dit ook op in 'n WordPress-widget. Ek kan dit ook in verskillende formate uitbrei ... soos 'n tag, badget, ens.

  Mense moet regtig die API-oproepdrempel in u ontwikkelaarsgemeenskap stel, sodat mense daarvan weet.

  Waardeer die leiding,
  Doug

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.