Die mite van toeskrywing

mite

Een van die skyfies wat ek in feitlik elke gesprek met ondernemings bespreek, is een wat ek noem mite van toeskrywing. In enige metingsisteem verkies ons booleaanse en diskrete gedragsreëls. As dit, dan is dit. Dit is egter 'n probleem, want dit is nie hoe koopbesluite geneem word nie. Dit maak nie saak of u 'n verbruiker is en of u 'n besigheid is nie - dit is net nie die werklikheid van die verbruiker nie kliënt reis.

Die voorbeeld is my aankoop van 'n Amazon Echo. Ek het die buzz aanlyn gesien toe dit die eerste keer van stapel gestuur is, maar ek het regtig nie die behoefte daaraan gehad nie. Destyds was ek ook nie die beste gebruiker nie. Maar toe ek meer en meer van ons sakeaankope na Amazon verhuis, by Prime aansluit en binne 'n dag versending ontvang, het my houding teenoor Amazon verander.

Ek het nog nie veel van die Amazon Echoegter. Eendag op Facebook, Mark Schaefer het 'n interessante opmerking gemaak. Hy het genoem dat hy meer en meer met sy Amazon Echo praat asof dit 'n persoon in die kamer is. As tegnologiese geek en Amazon-entoesias was ek geïntrigeerd.

Eerste aanraking

Tegnies sou ek sê dat dit regtig die eerste aanraking van my kliëntereis was. Ek het van Facebook oorgeskakel na Amazon waar ek die produkblad gelees het. Dit het redelik cool gelyk, maar ek kon die koste op daardie stadium nie regtig regverdig nie. Daarna het ek na Youtube gegaan om te kyk watter cool dinge mense buite die bemarkingsmateriaal doen.

Ek het teruggekeer na Amazon en die 1-ster-resensies deurgelees en nie regtig iets gesien wat my verbied om die toestel te koop nie ... buite die prys. Ek kon die nuwe speelding destyds nie heeltemal regverdig nie.

Last-Touch-toeskrywing

Vir die volgende week of so terwyl ek op die internet navigeer, het 'n paar advertensies vir die bemarking van die Amazon Echo opgeduik. Ek het uiteindelik voor een van die advertensies geswig en die toestel gekoop. Ek sal 'n paar paragrawe skryf oor hoe lief ek daarvoor is, maar dit is nie die doel van hierdie berig nie.

Die doel van hierdie berig is om te bespreek waar die verkoop van hierdie Amazon Echo toegeskryf sal word. As dit eerste aanraking is, sal dit aan Mark toegeskryf word as 'n beïnvloeder ... alhoewel hy nie 'n beïnvloeder van toestelle en tegnologie is nie. Ek sou sê dat Mark se opmerking oor die Echo meer 'n bewusmakingsaksie in my kliëntereis was. Ek het my voor die kommentaar van Mark nie bewus gemaak van die gesofistikeerdheid en verskeidenheid funksies van die Echo nie.

As die toekenningsmodel die laaste aanraking is, is betaalde advertering en herbemarking die bron van die verkoop. Maar dit was regtig nie. As u my vra watter bemarkingstrategie my eintlik oortuig het om die Echo te koop, sal ek reageer:

Ek weet nie.

Dit was nie enkele strategie dit het my die Echo laat koop, dit was almal. Dit was Mark se opmerking, dit was my soeke na video's wat deur gebruikers gegenereer is, dit was my oorsig van swak resensies, en dit was die hermarketing-advertensies. Hoe pas dit in Google Analytic se omskakeltregter? Dit doen nie ... soos die meeste klante nie.

Ek het al oor geskryf die hoofklag van inkomende bemarking en toeskrywing is die sleutel.

Voorspellende toeskrywing

Daar is 'n alternatief, maar dit is nogal ingewikkeld. Voorspellend analytics verkoopsgedrag op alle mediums en strategieë kan waarneem, en terwyl u aanpassings maak, kan dit die betrokke aktiwiteit met die totale verkope begin korreleer. Hierdie enjins kan dan voorspel hoe die verlaging of verhoging van die begroting of aktiwiteit in 'n sekere bemarkingstrategie 'n uitwerking op die totale reël het.

As u u bemarkingspogings ondersoek, is dit noodsaaklik dat u besef dat selfs bemarking wat nie direk toegeskryf word nie, 'n algemene impak het op die besluitnemingsproses van die klant. En die impak is baie meer as ons bemarkingspogings - die hele ervaring van 'n potensiële persoon dra by tot die reis.

Hier is 'n eenvoudige voorbeeld: u besit 'n winkel en sny u skoonmaakpersoneel. Dit is nie dat u winkel vuil is nie, maar miskien is dit nie so vlekkeloos soos voorheen nie. Die gevolg is dat u verkope daal, aangesien baie kieskeurige kopers eenvoudig nie so skoon voel soos die ander winkel in die omgewing nie. Hoe kan u dit in u bemarkingspogings verantwoord? U het dalk selfs u bemarkingsbesteding op hierdie stadium verhoog, maar die totale verkope het afgeneem. Daar is geen 'super skoon' lynitem in u bemarkingsbegroting nie ... maar u weet dat dit 'n impak het.

Vandag het maatskappye 'n basislyn van inhoud nodig. Van 'n skoon, reageerbare webwerf tot deurlopende artikels wat hul geloofwaardigheid opbou, om gevalle, witskrifte en infografika te gebruik. Almal word gedeel en toegevoegde waarde deur sosiale kanale. Almal is geskik vir soekenjins. Dit dra alles by tot 'n e-pos nuusbrief wat die vooruitsig koester.

Dit is alles van kritieke belang - daar is nie een wat u vir die ander ruil nie. U kan dit op 'n gepaste manier balanseer, aangesien u die impak daarvan sien, maar niemand is opsioneel in 'n volledige aanlyn bemarkingsaanwesigheid nie.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.