Die belang van goeie grammatika en leestekens in blogging

Depositphotos 43450467 s

Mense wat my ken, weet dat ek 'n bietjie grammatika en leestekens kan wees. Alhoewel ek nie so ver gaan om mense in die openbaar reg te stel nie (ek maak hulle net privaat), is ek bekend daarvoor dat ek tekens met verkeerd gespelde woorde, verkeerde plaasafdrukke en oor die algemeen ernstige foute bevat.

Ek probeer dus altyd om seker te maak dat my skryfwerk grammatikaal is.

'Selfs op blogs?'

Ja, selfs op blogs.

'Maar blogs is veronderstel om informeel en gespreksgewys te wees.'

Nie soveel as wat u dink nie. Daar is meer ondernemings wat bloggeel, en hulle probeer 'n beeld van vertroue en betroubaarheid uitstraal. En glo dit of nie, die klante sal die vermoë van 'n hele onderneming beoordeel om selfs die mees basiese kernmissie te doen op die grammatika en spelling van een lae vlak PR.

'O my God, U het 'n deelwoord gehang! Ons sal nie meer u produkte koop nie! ”

Glo my nie? Let goed op die kommentaar op enige politieke blog tydens die presidentsverkiesing.

Alhoewel u nie sulke mense moet kalmeer nie (hulle moet eerder verdoof word), moet u 'n beeld van bekwaamheid en professionaliteit projekteer. En dit beteken dat u woorde korrek moet spel en die regte grammatika en leestekens moet gebruik.

Ek sal af en toe vir Doug 'n DM stuur oor een of ander misplaaste apostrof of 'n verkeerd gespelde woord in een van sy boodskappe vir bemarkingstegnologie (wat agterna waarskynlik is waarom Ek word gestraf Ek is gevra om hierdie artikel te skryf).

Daar is baie van grammatikale foute wat, as u dit maak, u eerlik stom laat lyk (Copyblogger se woorde, nie myne nie). Dinge soos sy teenoor dit en u teenoor u is foute wat u beter moet weet as om te maak.

Baie mense sal sê dat grammatika en spelling op blogs net nie belangrik is nie. Dat ons informeel en ontspanne moet wees, en dat dit net nie meer saak maak nie.

Dit is goed as u 'n persoonlike blog oor u eie lewe skryf en dat u net van 'n paar vriende verwag om te lees. U kan so informeel wees as wat u wil, na hartelus foute maak en selfs u poste vul met verniet-tog-skreeusnaakse vloekery. (Kyk na jy, Die Bloggess.)

Maar as u oor u besigheid, u onderneming of u bedryf praat, moet u alles so skoon en foutloos as moontlik hou.

Dit is nie sonde as u 'n fout maak nie. Baie keer het ek foute gemaak in my blogposte, veral die waar ek praat oor die belangrikheid van goeie grammatika en leestekens. Maar ek kan altyd teruggaan en dit skoonmaak. Dit is die beste ding om te blog: niks is permanent nie, soos 'n tydskrif of brosjure. Dit is 'n statiese, lewende dokument. Gebeur die plasings wat drie jaar oud is.

Moet dus nie wanhoop as u 'n fout of twee maak nie. Laat iemand wat u vertrou, deur hulle kyk en eerlike terugvoer gee. Gaan dan terug en maak reg wat u gemis het tydens u eerste redigeringrondes.

Want tereg of verkeerd, is die nitpickers daar buite. En hulle kom vir jou.