Die Digg-effek: Goeie inhoud + sosiale netwerke = GROOT TREFFERS

digg

Toe ek 'n baie snaakse video van Bill Gates en Napoleon Dynamite hierdie week het ek besluit om 'n klein toets te doen. Toe ek nie besef dat dit 'n ietwat verouderde film is nie, plaas ek dit op my blog en stuur die bloginskrywing aan Digg. Volgens hul webwerf:

Digg is 'n gebruikersgedrewe webwerf vir sosiale inhoud. Ok, so wat beteken dit? Wel, alles op digg word deur die digg-gebruikersgemeenskap ingedien (dit sou u wees). Nadat u inhoud ingedien het, lees ander digg-gebruikers u voorlegging en grawe wat hulle die beste hou. As u storie skommel en genoeg diggies ontvang, word dit na die voorblad bevorder sodat die miljoene digg-besoekers dit kan sien.

Dit is cool en dit is verslawend. Goeie inhoud styg tot bo ... ander val eenvoudig af. Daar is ook 'n sosiale aspek omdat jy kan sien wat jou vriende grawe en hulle kan sien wat jy grawe. Eenvoudig en lekker. Netscape werk aan sy eie uitslag (onlangs gekap deur delwers). En 'n ander 'sosiale aantekening'-webwerf is hierdie week bekendgestel, Diigo. Dit is 'n bietjie ongemaklik, maar u kan plakbriewe op webwerwe laat wat u vriende kan lees as hulle ook lede van Diigo is.

In elk geval ... ek het die digg-inskrywing Sondagaand bygevoeg. Teen Maandagoggend het my werf geborrel, gespat en gesterf weens die groot aantal treffers in die kort tydperk. (Die webwerf was eintlik goed, my ingenieurs sê vir my dat WordPress 'n bietjie aangrypend kan raak onder hoë volume). Hier is 'n paar statistieke:

Digg 1
Digg 2
Digg 3

In 'n onlangse inskrywing van Seth Godin het voorspel dat die gewildheid toegeneem het vir persoonlike video's wat van aangesig tot aangesig geraak het. Hy sê dit gaan nie soveel oor mense oor ondernemings nie. Maar mense IS wel maatskappye, is dit nie? Ek het 'n verouderende humoristiese video van Bill Gates op my webwerf geplaas en my volume het oornag met meer as 1000% gegroei. Dus - miskien gaan dit oor mense ... die mense agter die maatskappye.

Hoe dit ook al sy, dit dui op die krag van sosiale netwerke, sowel as die spoed van sosiale netwerke. Miskien kan ons dit die 'Digg'-effek noem. Dit is duidelik dat as u na die getalle kyk, die sosiale netwerk van die netwerk kragtig is en nie geïgnoreer moet word nie. Ek het my blog net binne 2,500 uur aan meer as 48 2000 mense blootgestel! My voerstatistieke is binne 48 uur met XNUMX% hoër. Dit is bemoedigend. Dit beteken dat lesers verder as die dom video kyk en in my inhoud belangstel.

Die vraag is kan ek dit behou?

Gelukkig dink ek nie dat Digg deur bose bemarkers bederf kan word nie. Dit is immers 'delwers' wat besluit wat dit maak en wat nie. As bemarker wil ek egter tyd en hulpbronne spandeer in 'n vermaaklike inhoud wat 'gegrawe' word en die woord oor my handelsmerk of produk sal bekendmaak.

3 Comments

 1. 1

  Stimulerende pos.
  Ek sien Digg ontwikkel op unieke maniere en skep eintlik 'n boeiende manier om nuusvloei te skep (en bestuur), in watter formaat dit ook al is. Baie mense beskou dit bloot as 'n plek om 'n paar goedkoop skakels te saai. Waar mense werklik betrokke raak, is die sosiale kant wat jy in jou plasing uiteengesit het.
  'n Soort beskou dit as 'n mega-blog.

 2. 2

  Nic,

  Dankie vir die kommentaar. Ja, ek dink jy is reg. Ek hoop dat Digg voordeel trek uit die sosiale aspekte. Die beoordeling van opmerkings is 'n oulike kenmerk ... hulle moet egter meer prominent vertoon word. Die vriend se Diggs is gaaf, maar bruikbaarheid om na 'n ander merker te navigeer, maak dit minder prominent. Daar is iewers 'n goudmyn daarin.

  Ek vind myself ook verward oor hoe om 'n kategorie te kies. My persoonlike siening hieroor is dat die beperking van hul kategorieë hulle seermaak. Ek sal veel eerder sien dat gebruikers volgens etikette as kategorieë kan organiseer. Dan kan ek byvoorbeeld vir "CSS Fade" soek en met 'n lys vorendag kom van die opgegrawe artikels oor daardie onderwerp.

  Digg is geneig om die verregaande dryf na bo te hê en hulle het nog nie gekapitaliseer op die B2B-aspekte van die blogosfeer nie. Wat as jy artikels kan grawe en dit met "CRM-sagteware" kan merk ... stel jou die reaksie voor!

  Dankie!
  Doug

 3. 3

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.