Dankie, Squidoo! (Shoemoney neem kennis)

inkvis

Hierdie naweek skrik ek vir 'n duidelike blogkommentaar-strooipos ... die bestemmings-URL was eintlik 'n squidoo lens. As daar een persoon op hierdie kontinent is wat Spam nie kan uithou nie, is dit waarskynlik Seth Godin, Skrywer van Toestemmingsbemarking en stigter van Squidoo.

Opmerking aan spammers: Squidoo is waarskynlik nie die beste plek om 'n winkel op te stel nie.

Hoe dit ook al sy, ek het Squidoo eenvoudig 'n mooi boodskap laat val dat ek die betrokke lens nagegaan het en gevoel het dat daar 'n spammer aan boord was. Vandag (dit is Maandag) het ek 'n vriendelike boodskap van die span by Squidoo ontvang dat hulle na die lede se lense gekyk het, en dit was duidelik dat dit opgestel is as 'n front vir filiaalbemarking wat deur Spam verkry is. Hulle het die rekening uitgeskakel. Ek het geverifieer en dit is weg.

Verlede week het u waarskynlik die groot 'to do' gehoor oor Shoemoney wat uit MyBlogLog gedaal word na hy het die gebruikers-ID's van ander lede op sy webwerf geplaas... 'n fout in MBL se privaatheidsmodel. Shoemoney is sedertdien weer ingestel ná 'n nota van MBL op hul blog oor die voorval en die terugslag.

Hier is my neem. Ek het niks teen Shoemoney nie en ek het beslis niks teen MyBlogLog nie. MyBlogLog was 'n seën vir my blog en ander vir die blootstelling wat dit vir ons opgedoen het. Ek sou dit egter sê ... Ek glo eerlikwaar dat toe Shoemoney laat val is, dit was omdat MBL was bekommerd oor die privaatheid van ander bloggers, aangesien Shoemoney eers 3 ID's gepos het en daarna nog 'n paar bygevoeg het.

Ek glo dit nie MBL het 'n keuse gehad ... hoe ver sou Shoemoney gaan? Gaan hy honderd daar uitsit? N duisend? Het hy 'n soort SQL-inspuitingsskrif geskryf waar hy die databasis van ID's afgelaai het? MBL het sekerlik nie geweet nie, sodat hulle hom vinnig afgesny het. Dit was goed vir ons almal.

Dit was nie om Shoemoney te straf nie, maar om ons te beskerm. Is dit nie 'n goeie ding nie? Is dit nie wat ons wil hê nie? Binne een uur het 'n handelaar 'n verdediging begin wat 'n veiligheidsaanval moontlik gedwarsboom het.

... terug na Squidoo, Shoemoney - let op:

Ek het 'n saak by 'n maatskappy aangemeld en hulle tyd gegee om te reageer en te reageer. Ek het 'n bevestigings-e-pos ontvang wat my bedank dat ek dit onder die aandag gebring het. Hulle het die saak ondersoek en belowe om dit betyds op te los. Toe ek vandag by die huis kom, kyk ek en die gebruiker en hul lense is weg.

As u 'n veiligheidsgat of 'n probleem met 'n produk vind, is u dit aan u medegebruikers verskuldig om die inligting betyds te rapporteer en hulle tyd te gee om te reageer. Hindsight is 20/20, maar ek sou Shoemoney baie meer gerespekteer het as ek oor die Bemarkingspilgrim blog dat Shoemoney saam met MyBlogLog gewerk het om die vorige aand 'n veiligheidsgat in te stop.

Shoemoney kon ook die deurbraak aangemeld het MBL en hulle kon albei genoem het dat dit minder as een uur was van die verslag tot die tyd van regstelling. As hulle nie reageer nie, moet u dit absoluut braai! Maar moenie die leemte plaas nie, rooster dit en wag om te sien wat gebeur. Dit is verskriklik vir almal.

Deur die kwessie te rapporteer en op die reaksie te wag, sou dit minder steurnis veroorsaak het, 'n boikot vermy het, 'n gazillion kommentaar op verskeie blogs vermy het, en sou die gebruikers gered word van hul ID's wat vertoon word ... 'n oorwinning vir almal. Ek sou Shoemoney bedank het en ek sou bedank het MBL. Dit sou getoon het dat albei na u en my gekyk het.

O ja ... dankie, Gil (van squidoo). Dankie, Seth! Ek waardeer dit dat u die tyd geneem het om hierdie probleem reg te stel en na ons almal om te sien.

PS: Ek soek nie 'n vlamoorlog om te begin nie. Ek respekteer Shoemoney - hy is 'n supermoondheid van 'n blogger met 'n ongelooflike aanhang. Hy is talentvol en was baie suksesvol. Ek hoop dat ek die helfte van die blootstelling sal hê wat hy eendag gehad het. Ek wil net my siening daar uitspreek en hoop dat hy die benadering weer bedink as so iets in die toekoms sal gebeur. Hy sal ongetwyfeld bykomende probleme met ander aansoeke vind ... Ek sien daarna uit dat hy ons almal sal help!

4 Comments

 1. 1

  Ek neem gewoonlik nie aan flamewars deel nie ... te veel van 'n tydsink en nie veel wins daarin nie =)

  Jy mis baie van die geskiedenis en dinge wat agter die skerms gebeur maar die mybloglog ding was so verlede week 😉

 2. 2

  Jeremy,

  Dankie vir die kuier! Ek waardeer dit opreg en jy is heeltemal reg – ek is net 'n derde party hieraan, so my persepsie is dalk baie uit die spits.

  Ek waardeer regtig die feit dat jy nie aan vlamoorloë deelneem nie, ek respekteer bloggers wat konflik vermy (en dit is beslis nie die punt hiervan nie).

  Ek sien eenvoudig uit na beter kommunikasie tussen produkte en mense, om blogs en boeliekansels gepas te benut en mense die voordeel van die twyfel te gee om reg te doen.

  Jy het vir 'n rukkie MBL redelik goed gebraai. Ek hoop dinge is aan die herstel.

  Weereens dankie vir die kuier! Hoop jy kom terug.

  Groete,
  Doug

 3. 3

  Daardie ou kan as die grootste dom fout geklassifiseer word. Daardie klein dingetjies waaraan ons nie dink nie, kom soms by ons terug. Geen verdere kommentaar nie as gevolg van die onnoselheid wat betrokke is....

 4. 4

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.