Dankie Blogger! DMCA-klagteaksie

DMCA

steel-inhoud.pngVroeër hierdie week het sommige van u opgemerk dat ek 'n blogger agtervolg het wat inhoud gesteel het Martech Zone. Soms gebeur dit as iemand opgewonde raak en besluit dat hulle my 'n guns doen deur my gehoor uit te brei. Nie die geval nie. Hierdie grapjas het die boodskap selfs op 'n webwerf van derdepartye gepubliseer met sy eie naam as outeur. Nie aanvaarbaar.

Hierdie man het die gesteelde plasing op sy blogger-blog geplaas. Dit was nie slim nie, aangesien Blogger wel voldoen aan die afneemnotas van Digital Millenium Copyright Act (DMCA). Ek het Blogger se vorm ingevul en vandag kennis geneem dat hulle die gesteelde inhoud verwyder het.
blogger-dmca.png

Ek is baie waardeer oor die ondersteuning van Blogger hieroor!

Hoe om voor te berei om u inhoud gesteel te kry

Dit is belangrik om daarop te let dat ek doelbewus 'n broodkrummelspoor in my blogposte agterlaat. Baie selde herskryf of kopieer hierdie diewe die inhoud en plak dit. In plaas daarvan skryf hulle algoritmes en gryp u RSS-feed en druk dit eenvoudig na hul blog uit. Die blogger weet dit meestal nie. Ek is. Een van die redes waarom ek die PostPost-inprop was sodat ek inhoud kon redigeer en byvoeg. Elke berig op my RSS-feed het 'n skakel na my blog.

Volgende het ek opgestel Google Alerts met my domein as die soekterm (sowel as sommige ander kan ek jou nie vertel nie). Nou - elke keer as iemand na my blog skakel, kry ek 'n e-poswaarskuwing met 'n deel van die boodskap. Dit is onmiddellik herkenbaar as ek my inhoud in die inhoud van die waarskuwing lees.

Gaan oorlog toe

Miskien is een van die skelmste dinge wat ek doen, dat ek onmiddellik beelde van iStockPhoto koop vir al my plasings vir die volgende week of so. Aangesien ek vir die foto's betaal, is dit wettig dat ek dit gebruik, maar niemand anders nie. As u dom genoeg is om my inhoud te steel, publiseer u waarskynlik ook hierdie gekoopte beelde. Nou het ek 'n belangrike onderneming om kopieregdiefstal aan my kant te beveg. Sodra ek die plasings sien publiseer, kontak ek die ondersteuning iStockPhoto en rapporteer elkeen van die plasings, die beelde, die bron en dat dit gesteel is.

Om eerlik te wees, ek is nie seker of iStockPhoto enige van die sake nagestreef het nie ... almal het die poste afgeneem toe ek dit gevind het en dit vir hulle gesê het. Daar is egter steeds 'n bietjie skuld aan my. Ek wil nie aan die verkeerde kant van 'n outeursregsaak met iStockPhoto wees nie. Hulle het diep sakke en baie prokureurs.

Vertel hul vriende

Ek is nie stil daaroor nie. Ek doen 'n Whois.net soek om die gasheermaatskappy te identifiseer en die persoon wat die webwerf besit. Ek sal eers probeer om die persoon direk te kontak. Dan word die e-pos na die hosting-maatskappy gestuur, tweets word kwater en Facebook Wall-boodskappe word gepos. Ek sal eers stop voordat ek antwoorde begin terugkry.

Soos ek voorheen gesê het, hoef ek nooit verder te gaan as hierdie punt nie. Daar is altyd die kans dat iemand my inhoud sal steel en buitelandse, verborge en feitlik onmoontlik is om te jaag. Ek sal my bes doen om dit op daardie stadium by die soekenjins aan te meld, maar ek sal hulle NIE laat wegkom nie. Jy moet ook nie!

3 Comments

 1. 1

  Dit is 'n goeie boodskap!

  Maar ek het my afgevra of u my raad sou kon gee oor 'n moeilike, maar soortgelyke situasie.

  Laat ons sê dat mense u beelde en skermfoto's van u beelde op 'n anonieme beeldbord plaas (lees: 4chan.org), wat berug is omdat hulle aan niks omgee nie. Hoe sou ek te werk gaan om daardie goed te laat verwyder as ek nie eers weet wie dit doen nie?

 2. 2

  Hallo Festher,

  U kan 'n paar dinge doen:
  1) Maak u beelde watermerk. Sit 'n aantekening op die naam van u maatskappy of webwerf. Kyk na webwerwe soos iStockphoto, dan sien u dit.
  2) In 4chan se reëls is dit duidelik dat oortredings ernstig hanteer sal word. Ek sou hulle kontak via hul kontakblad http://www.4chan.org/contact - as hulle nie reageer nie, stuur vir hulle boodskappe via Twitter of waar ook al jy kan.
  3) Laaste poging: jy kan hulle dagvaar. Veral as die webwerf nie vreemd is nie en waarvan die eienaars bekend is, volg dit.

 3. 3

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.