Vertel of wys versus betrokkenheid

Depositphotos 13250832 s

Ek is 'n groot aanhanger van Tom Peters. Soos Seth Godin, Het Tom Peters die kuns bemeester om die voor die hand liggende effektief te kommunikeer. Ek probeer geensins hul talente minag nie. Ek het hierdie talent by baie leiers waarmee ek gewerk het, gevind - hulle is in staat om 'n ongelooflike ingewikkelde saak te neem en dit te vereenvoudig sodat die probleem en die oplossing baie duidelik word vir alle betrokkenes.

Hier is 'n goeie aanhaling uit 'n Tom Peters-clip Youtube. Ironies genoeg is die woorde nie die van Tom nie, en die clip is nie deur Tom geplaas nie, maar dit is eenvoudig en die moeite werd om oor te blog:

  • As jy iemand vertel, sal hulle dit vergeet.
  • As jy iemand wys, kan hulle dit onthou.
  • Maar as u hulle betrek, sal hulle dit verstaan.


Goeie boodskap, en een wat jy ongetwyfeld jou hele lewe lank gehoor het. Die vraag wat ek sou stel, is hoe hou dit verband met media en bemarking? Ek evangeliseer al 'n rukkie oor blog, maar stel dit eenvoudig ... dit is 'n medium wat behels mense eerder as om hulle bloot te wys of te vertel nie. Die 'rewolusie' wat blog, is nie in die teks op die skerm nie, maar in die betrokkenheid van die gemeenskap.

Neem nie my woord daarvoor nie, hier is 'n wonderlike artikel van ClickZ wat Pat Coyle aan my deurgestuur het.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.