Praat met u IT-afdeling oor Firefox

Ek dink ek was in die verlede nogal bederf as dit by IT-afdelings kom. Ek het 'n netwerk by my eerste werk bedryf en was die man met al die speelgoed in die afdeling (behalwe my destydse direkteur, het ek altyd eers een vir hom gekoop).

Deur tussen verskillende werksgeleenthede in bemarking en tegnologie te beweeg, het my aan beide kante van die IT-deur geplaas, sodat ek weet hoe frustrerend is om nie die nodige gereedskap te hê nie. Alhoewel dit moeiliker is om te ondersteun, glo ek dat tegnologie vooruitgang en doeltreffendheid moet meebring. Dit kan dit nie doen as u toegesluit is nie. My goeie vriend Adam Small, wat 'n Mobiele bemarkingsonderneming hier in Indianapolis, stel dit perfek ... is u IT-afdeling moontlikmaak jy of afskakel jy?

Ek is weer aan die bemarkingskant van die deur met my huidige werk en probeer om volgens die reëls te speel - maar dit is nie maklik nie. Ek ken al die perfekte sagteware wat my dag stroomlyn - en ek kan niks daarvan gebruik nie. Ek is nou selfs op 'n rekenaar eerder as my getroue Mac. Dit is nogal 'n ongemak.

Ek is egter opgewasse vir die uitdaging! In plaas daarvan om te murmureer (buite my blog), speel ek volgens die reëls die beste wat ek kan, en probeer uitvind wat daar is om te help. Een van my grootste redders was die bestuur van Firefox. Dit is nie net 'n fantastiese blaaier nie, maar die byvoegings is regtig ongelooflik:

  • FireFTP - is 'n fantastiese FTP-toepassing wat ek direk in Firefox kan gebruik. Dit is gratis (maar skenk asseblief - die helfte van alle donasies gaan aan liefdadigheid). Dit het alles wat u nodig het vir 'n robuuste FTP-kliënt!
  • Twitbin - is 'n Twitter-kliënt wat reguit in 'n Firefox-sidebar loop. Dit is nie so glad soos om u eie kliënt te bestuur nie Twirl, maar dit doen die truuk. Ek wens dat hulle 'n paar oortjies daarop sou plaas om dit makliker te maak om van antwoorde na direkte boodskappe, ens.
  • Firebug - daar is geen beter instrument op die mark wat u kan help om probleme met HTML, CSS en JavaScript op u webwerf op te los nie. Wil u diep delf in hoe ander webwerwe koel effekte opbou? Firebug is ongelooflik!
  • Kleur Zilla - Het u al ooit die kleur van 'n webblad nodig? Groot klein instrument om dit te doen!
  • Greasemonkey - 'n wonderlike byvoeging waarmee u kan skryf en u eie teks in bladsye kan insluit. Daar is miljoene fassinerende GreaseMonkey-skrifte wat u kan help met Gmail en 'n klomp ander programme. Uitteken Vetpot vir die nuutste!

    UPDATE: Gebruik LET OP met Greasemonkey, daar is skrifte wat probeer om aanmeldinligting vir finansiële webwerwe vas te lê.

  • CoolIris - 'n ongelooflike prettige byvoeging wat jou rekenaar of Mac in 'n media-blaai-monster verander!

  • Jakkalsure - verwar tydsones jou? Dit is 'n handige byvoeging wat u die huidige tye oor die hele wêreld kan bied.
  • ScribeFire - daar is selfs 'n blogredakteur wat u direk in Firefox kan gebruik wat XML-RPC gebruik, 'n standaard in die meeste blogplatforms om inhoud te plaas. Ek gebruik nie die een nie, maar hou by die redakteur van WordPress, maar dit is nog steeds wonderlik!

Miskien is die beste deel hiervan dat u gewoonlik nie administrateurregte nodig het om hierdie byvoegings plaaslik te installeer nie, sodat u baie uitstekende gereedskap tot u beskikking kan stel sonder om u IT-man te stuit. Laat u IT-ouens vandag nog Firefox installeer! Natuurlik, as Firefox op u begin neerstort ... skakel nie u IT-hulptoonbank nie ... begin sommige van die byvoegings verwyder!