Praat met u IT-afdeling oor Firefox

Ek dink ek was in die verlede nogal bederf as dit by IT-afdelings kom. Ek het 'n netwerk by my eerste werk bedryf en was die man met al die speelgoed in die afdeling (behalwe my destydse direkteur, het ek altyd eers een vir hom gekoop).

Deur tussen verskillende werksgeleenthede in bemarking en tegnologie te beweeg, het my aan beide kante van die IT-deur geplaas, sodat ek weet hoe frustrerend is om nie die nodige gereedskap te hê nie. Alhoewel dit moeiliker is om te ondersteun, glo ek dat tegnologie vooruitgang en doeltreffendheid moet meebring. Dit kan nie as u toegesluit is nie. My goeie vriend Adam Small, wat 'n Mobiele bemarkingsonderneming hier in Indianapolis, stel dit perfek ... is u IT-afdeling moontlikmaak jy of afskakel jy?

Ek is terug aan die bemarkingskant van die deur met my huidige werk en probeer om volgens die reëls te speel - maar dit is nie maklik nie. Ek ken al die perfekte sagteware wat my dag stroomlyn - en ek kan niks daarvan gebruik nie. Ek is nou selfs op 'n rekenaar eerder as my getroue Mac. Dit is nogal 'n ongemak.

Ek is egter opgewasse vir die uitdaging! Eerder as om te brom (buite my blog), speel ek volgens die reëls die beste wat ek kan, en probeer uitvind wat daar is om te help. Een van my grootste redders was die bestuur van Firefox. Dit is nie net 'n fantastiese blaaier nie, maar die byvoegings is regtig ongelooflik:

 • FireFTP - is 'n fantastiese FTP-toepassing wat ek direk in Firefox kan gebruik. Dit is gratis (maar skenk asseblief - die helfte van alle donasies gaan aan liefdadigheid). Dit het alles wat u nodig het vir 'n robuuste FTP-kliënt!
 • Twitbin - is 'n Twitter-kliënt wat reguit in 'n Firefox-sybalk loop. Dit is nie so glad soos om u eie kliënt te bestuur nie Twirl, maar dit doen die truuk. Ek wens dat hulle 'n paar oortjies daarop sit om dit makliker te maak om van antwoorde na direkte boodskappe, ens.
 • Firebug - daar is geen beter instrument op die mark wat u kan help om probleme met HTML, CSS en JavaScript op u webwerf op te los nie. Wil u diep delf in hoe ander webwerwe koel effekte opbou? Firebug is ongelooflik!
 • ColorZilla - Het u al ooit die kleur van 'n webblad nodig? Groot klein instrument om dit te doen!
 • Greasemonkey - 'n wonderlike byvoeging waarmee u kan skryf en u eie teks in bladsye kan insluit. Daar is miljoene fassinerende GreaseMonkey-skrifte wat u kan help met Gmail en 'n klomp ander programme. Uitteken Vetpot vir die nuutste!

  UPDATE: Gebruik LET OP met Greasemonkey, daar is skrifte wat probeer om aanmeldinligting vir finansiële webwerwe vas te lê.

 • CoolIris - 'n ongelooflike prettige byvoeging wat jou rekenaar of Mac in 'n media-blaai-monster verander!

 • Jakkalsure - verwar tydsones jou? Dit is 'n handige byvoeging wat u die huidige tye oor die hele wêreld kan bied.
 • ScribeFire - daar is selfs 'n blog-redakteur wat u in Firefox kan gebruik wat XML-RPC gebruik, 'n standaard in die meeste blogplatforms om inhoud te plaas. Ek gebruik hierdie nie, maar hou by die redakteur van WordPress, maar dit is nog steeds wonderlik!

Miskien is die beste deel hiervan dat u gewoonlik nie administrateurregte nodig het om hierdie byvoegings plaaslik te installeer nie, sodat u baie uitstekende gereedskap tot u beskikking kan stel sonder om u IT-man te stuit. Laat u IT-ouens vandag nog Firefox installeer! Natuurlik, as Firefox op u begin neerstort ... skakel nie u IT-hulptoonbank nie ... begin sommige van hierdie byvoegings verwyder!

9 Comments

 1. 1
 2. 2

  OK ... ek sal dit weer probeer ... noscript maak u webwerf btw regtig op. Ek het marketingtechblog.com toegelaat, maar dit was blykbaar nie genoeg nie. En ek het nie gesien watter van die ander 16 om toe te laat nie.

  Maar totdat alternatiewe blaaiers ActiveX ondersteun, sal IE altyd 'n voethou in IT-afdelings hê.

  • 3

   ActiveX sal oor 'n paar jaar dood wees, ck of ten minste onveranderd gelaat word ... merk my woorde. Geen webtoepassing hoef geïnstalleer te word nie en bestuurders moet in die bedryfstelsel geïnstalleer word. Dit is onnodig.

   Microsoft werk hard daaraan om Silverlight se reikwydte uit te brei. Net soos Flex / AIR, sal Silverlight die kernplatform wees vir die bou van web- tot desktop-toepassings met Microsoft-tegnologieë. Office sal die eerste groot suite wees wat op hierdie manier begin.

   Ek het my webwerf nog nooit met noscript getoets nie! Ek glo vas in die ervaring wat scripting op kliënte aan 'n webwerf kan meebring. Kom nou maar ... kom ons kom in 2008. 😉

   • 4

    Op hierdie stadium doen Active-X egter dinge wat geen opkomende tegnologie kan doen nie.

    Laat ons sê dat ek via 'n vingerafdrukleser by my veilige webwerf moet aanmeld. Hoe gebeur dit? 'N Active-X-beheer.

    Totdat hulle die blaaier so kwesbaar maak, het u toegang tot mense se stelselgidse, of hulle kom met 'n platformvervanging van Active-X ... dit sal bly.

    En dit gaan oor die algemeen goed met JavaScript van die webwerf wat ek besoek. Daarbenewens noem u webwerwe scriptlêers uit 18 verskillende bronne, waarvan ek net 3 goedgekeur het (youtube, google, googlesyndication).

 3. 5

  In die maatskappye wat ek aangenaam gehad het om ops en IT te lei, het ons Firefox 'n verstekblaaier gemaak (IE was ook daar). Die caviat is dat ons gebruikers meestal tegnies vaardig was. Tensy u in 'n sterk gereguleerde bedryf werk, is te veel van die stelselvergrendeling nutteloos. Ek wil eerder hê dat my tegnici oplossings moet uitjaag oor hoe om my mense meer effektief te maak as om almal in lyn te hou.

  Toesluit is ou skool. Behoorlike opleiding en opleiding is wat progressiewe ondernemings so effektief maak.

  Net my 2 sent.

  Apolinaras “Apollo” Sinkevicius

 4. 6

  Dinge sal nie makliker word as u volgens die reëls speel nie. Maar dit is altyd die beste keuse om langtermyn te neem.

  Lekker lys van Firefox addons. Ek het geen van die gelyste byvoegings in my Firefox nie. Stem saam met jou op GreaseMonkey. Ek het al voorheen probleme ondervind en dinge is goed daarsonder.

 5. 7

  Ek gebruik Firefox nou al so lank, ek vergeet soms dat die meerderheid mense steeds IE gebruik.

  Goeie lys byvoegings. Ek moes eintlik van my byvoegings afsien, want ek was 'n rukkie soos 'n kind in 'n snoepwinkel. Ek het gekleurde oortjies, outomatiese voorskoue, aflaaibare, die hele nege meter gehad!

  Dit is snaaks as u na Firefox se blaaiers kyk. Die helfte van hul skerm word opgeneem deur bywerkbalkies!

 6. 8

  My ervaring by my (nie so nuut nie) werk was dat ek Firefox waardig moes wees om dit te kry. Almal is standaard op IE, maar nadat ek 'n bietjie tegnologiese erkenning vir 'n 'bemarkingspersoon' getoon het, het hulle my die geheime gids gewys om by Firefox aan te sluit. Ek weet nie waarom almal dit nie het nie, ek dink hulle wil nie met 'opleiding' handel nie. As ek egter van buite na die maatskappy kom, weet ek al hoe om FF te gebruik om my produktiwiteit te verhoog.

 7. 9

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.