Super Crunchers deur Ian Ayres

Super Crunchers deur Ian AyresGereelde lesers van my blog weet dat ek nog altyd 'n voorstander van meting. 'N Beroep in databasisbemarking het my oë oopgemaak vir die krag van data en die vermoë om bemarkingspogings akkuraat te help. Bywoning van die Webtrends Engage 2009-konferensie was 'n groot inspirasie en het my regtig op 'n kruistog geplaas om te verseker dat maatskappye hul aanlyn bemarkingstrategieë meet en ontleed.

Webtrends genooi Ian Ayres om oor sy boek te praat, Super Crunchers. Ek het 'n handtekening by die geleentheid ontvang en dit op die vliegtuig begin lees. Ek het dit sedertdien moeilik gesit!

Ek dink die hele tema van die boek kan in een sin opgesom word:

Ons sien die stryd van intuïsie, persoonlike ervaring en filosofiese neiging wat oorlog voer teen die brute mag van getalle.

Ayres bied kleurryke voorbeelde van oor die hele spektrum in medisyne, regering, onderwys, die filmbedryf ... en selfs wynkeuse ... om die getalle te bekamp. Al die voorbeelde ondersteun die uitgangspunt dat data-insameling en omvattende analise (met 'n spesiale aandag aan regressie-analise) ons die kennis kan bied om besigheidsresultate te verbeter en selfs te voorspel.

Al is u nie 'n liefhebber van ontleding nie, is dit 'n wonderlike boek vir enige sakeman of bemarker.

2 Comments

  1. 1

    Ek is self halfpad deur hierdie boek. Jy is doodreg en gelukkig dat jy hom hoor praat het. Ek gebruik die idees om beter maniere te inspireer om mensehulpbronwerk te doen (dink aan om intern die "produkte" van vergoeding en voordele te bemark.

    Dankie vir 'n goeie boodskap.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.