Hou op om vir soekenjins te skryf

LesersMy WordPress-sjabloon is geskik vir soekenjins. Ek het my sjabloon noukeurig gestruktureer nadat ek 'n hele paar wenke van 'n hele paar mense geleer het. Alles van bladsytitels tot etikette is aangepas om soveel as moontlik daaruit te druk.

Die optimalisering van my blog-sjabloon werk - byna 50% van my besoekers kom via soekenjins, hoofsaaklik Google. Alhoewel my blog geskik is vir soekenjins, SEO kundiges sal daarop let dat my poste nie is nie.

Ek herhaal nie my opskrif in my eerste paar sinne nie. Ek gebruik nie 'n klomp skakels in my plasings nie. Ek skakel nie gereeld na my eie plasings nie, tensy dit werklik relatief is. Na 'n ton van gelees SEO artikels, kan ek 'n kontrolelys skryf van items wat ek Indien doen met elke pos.

Ek sal dit nie doen nie, want ek skryf nie vir soekenjins nie, maar skryf ook vir lesers. Dit lyk eenvoudig onopreg om die styl van my dialoog te verander sodat sommige sagteware op 'n webkruiper my inligting kan trek en my artikels kan indekseer vir soektogte na sleutelwoorde. Ek gee nie om of die soekenjin my makliker kan vind nie… Ek gee om dat die leser my blogposte geniet.

Aangesien ek daardie artikels al 'n rukkie gelees het, kan ek regtig agterkom wanneer ander bloggers dit doen. Net 'n waarskuwing aan daardie bloggers - ek gaan lees oor baie van jou plasings daarom. By geleentheid hou ek selfs op om in te teken.

Nog 'n manier om hierdie bloggers te vertel, is deur hul kommentators ... u is geneig om elke week verskillende kommentators te sien wanneer u na hul blog gaan. Geen gesprekke nie ... net hier en daar 'n opmerking en die lesers kom nooit weer terug nie. Ek geniet dit om dieselfde mense oor en oor weer op my blog te sien. Ek het vriende geword met baie van my besoekers - al het ek hulle nog nooit persoonlik ontmoet nie.

Diegene met direkte bemarkingsagtergronde weet dat navorsing op enige medium vir u sê dat dit moeiliker is om nuwe lesers te bekom as om bestaande te hou. Dit is 'n selfvernietigende strategie as u skryf om soekenjins te plaas, maar u lesers hou nie van of hou by u blog nie. U moet aanhou optimaliseer en aanpas om meer treffers van soekenjins te kry.

Moenie vir soekenjins skryf nie. Skryf vir u lesers.

19 Comments

 1. 1
 2. 2

  Ek skakel nie dikwels na my eie plasings nie, tensy dit werklik relatief is.

  Ek skakel amper nooit na my eie plasings nie. Dit is omdat my plasings meestal nie op mekaar volg nie. Hulle is gewoonlik net op die onderwerp van die oomblik, het geen verband (of min, indien enige) met vorige plasings.

 3. 3

  Ek het 'n blog begin en gedink ek gaan daardie einste ding doen, skryf om page ranks te kry en so, toe ek begin skryf, het dit gevoel asof dit nie ek was nie ... want dit was nie! Ek het toe gesê as ek dit gaan doen, sal dit op my voorwaardes wees en geen ander nie. Ek blog net vir 'n maand en ek hou van die feit dat ek verhoudings bou en nie skakels nie!

  • 4

   Dankie, Latimer! Ek was pas verby by jou blog (ek dink ons ​​het 'n vriend in gemeen – JD van Swart in die besigheid. Jou blog is baie bedagsaam geskryf ... jy raak 'n aantal werklik plofbare onderwerpe aan, maar jy gee met respek jou kant van die argument en laat die onderwerp oop vir bespreking.

   Ek lees baie artikels op die blogosfeer oor wat jy Indien doen ... en ek dink eerlikwaar die meeste daarvan is BS Dit is baie soos om iemand te vertel hoe hulle Indien voer 'n gesprek met 'n vreemdeling.

   Dankie vir die inloer en kommentaar!
   Doug

 4. 5
 5. 6

  Doug,

  Ek wou jou net laat weet ek het baie geniet wat jy in hierdie pos gesê het. Ek het net 'n bietjie meer as 'n maand gelede met my blog begin en ek leer voortdurend hoe om hierdie ding te doen, so jou raad help regtig, want dit is waar. Al was ek skaars 'n oomblik hierby, moes ek die versoeking beveg om ENIGIETS te doen om die telling op te stoot. Dit is soos 'n crack-verslawing of iets, weet jy? MEER lesers, ek moet eenvoudig MEER LESERS hê.

  Maar nou lees ek jou plasing en dit kom alles terug na my toe, soos daardie stemmetjie wat in my agterkop gevange gehou word. Die een wat gestraf is omdat hy sin maak. "Spreek wat jy weet, sê dit soos jy dit sê, en hulle sal kom."

  Met verskonings natuurlik aan “Field of Dreams”.

 6. 7

  Dankie, Keith. Ek dink almal (selfs buite blog) soek erkenning. Ek skryf ook soms en wonder hoe dit my SEO, skakels, diggs, ens sal beïnvloed. Een van die redes waarom ek hierdie pos geskryf het, was om te hou myself in lyn ook!

 7. 8

  Keith,

  Goeie pos. Ek probeer om nie vir soekenjins te skryf nie, maar ek moet erken ek dink daaroor. In sommige van die titels van my plasings (as dit met 'n groot gebeurtenis verband hou), is dit so dat dit deur die soekenjins opgetel kan word. Ek doen dit nie, sodat ek 'n groot aantal besoekers aan die webwerf kan hê (ek het ander maniere om my ego te voed). Ek doen dit omdat ek wil hê mense moet lees wat ek te sê het. Hopelik sal hulle terugkom en aan die bespreking deelneem. Blog is pret. Ek ontmoet wonderlike mense en leer baie in die proses.

 8. 9
  • 10

   Paula,

   Enige kans dat ek jou kan uitdaag om so 'n demonstrasie te verskaf? Ek twyfel nie dat dit nie moontlik is nie – ek dink daar is waarskynlik maniere om albei te doen. Ek kan egter geen voorbeelde identifiseer nie. (Miskien is dit omdat die skrywer so 'n goeie werk gedoen het om albei tegnieke te gebruik.)

   Ek sal graag 'n ewekansige plasing wil sien wat goed geskryf is en dit vergelyk met 'n plasing wat goed geskryf is EN tegnieke vir soekenjins gebruik.

   Dankie!
   Doug

 9. 11

  Haai Doug -

  Met die risiko om heeltemal self-gelukwensend te klink, is hier 'n stuk wat ek geskep het wat goeie soekenjinverkeer kry en een wat my gereelde lesers ook geniet het:

  Armbandreëls wat nie kla nie: hou jy daarby?

  Ek het so 'n paar — aan God alleen kom die eer toe!

  Alhoewel ek erken ek weet wat jy bedoel - soms skeef ek meer ten gunste van SEO as my gereelde lesers, maar ek is bly dat my gereelde lesers steeds terugkom omdat hulle van my hou.

  Dit is asof ek saam is Ilker Yoldas se TheThinkingBlog.com: Ek hou net aan om dit te lees omdat ek van hom hou, sodat hy SEO kon skryf en ek sal steeds daar wees as sy gereelde leser!

  Wees versigtig en dankie vir die reaksie,
  Paula

  • 12

   Dankie, Paula. Hopelik neem jy dit op die regte manier – maar ek dink jy het gehelp om my uitgangspunt werklik te ondersteun. Jou vermelding van “nie-kla armband” verskeie kere in die eerste paar gedeeltes klink net nie waar nie – dit lees asof SEO die prioriteit was eerder as dat jy met my gepraat het.

   Die pos is 'n wonderlike een, moet my asseblief nie verkeerd vat nie. Maar oor 5 jaar wanneer soekenjins aktuele data kan versprei sonder dat dit nodig is om vir hulle te skryf – sou dit 'n natuurlike manier wees om 'n plasing te skryf?

   Ironies genoeg het ek na hierdie plasing op die Denkeblog en die eerste paragraaf het 21 gratis skakels daarin vir diepskakeling na sy blog. Daardie skakels is bloot vir soekenjins, nie vir jou en my nie.

   Met alle respek!
   Doug

 10. 13

  Geen aanstoot geneem nie; dankie dat jy my pos gelees het.

  En ja, natuurlik sou ek nie herhaal en vet belangrike SEO-frases as ek nie wou hê mense moet hulle kry nie.

  Helaas, so is die lewe van 'n SEO'er ...

  Ek wonder hoe die hele SEO-Google-speletjie in die toekoms sal verander.

  Dit behoort 'n fassinerende rit te wees ...

 11. 15

  Lees net hierdie pos en hoe tydig. Ek het verlede week 'n vergadering verlaat waarin 'n kollega geantwoord het op 'n insinuasie dat ons webwerwe nie lesersvriendelik is nie deur te sê “hierdie bladsye is nie vir die lesers nie. Hierdie bladsye is vir die soekenjins”. Het my kop laat krap dat ons so ver op die pad van optimalisering gekom het dat iemand eintlik VERKIES dat die bladsye nie deur mense gelees word nie. Blaas my gedagtes. Optimaliseer soveel as wat jy kan terwyl die skep van insiggewende inhoud 'n vreemde idee blyk te wees. Nodeloos om te sê, ek het hierdie pos aan 'n paar mense in my maatskappy gestuur.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.