Steve Jobs: Fokus, Visie, Ontwerp

Steve Jobs Book

Op Vrydag se podcast bespreek ons ​​die beste boeke wat ons hierdie jaar gelees het, en by verre my gunsteling Steve Jobs. Ek het die afgelope tyd nie baie gelees nie - ek is so dankbaar daarvoor Jenn vir die koop van die boek vir my!

Steve Jobs BookDie boek is nie 'n liefdesfees vir Jobs nie. Trouens, ek dink dit is 'n gebalanseerde prentjie waar die nadeel van Jobs sy tirannieke beheerskwessies was. ek sê tirannies omdat die impak dit op sy gesondheid, sy gesin, sy vriende, sy werknemers en sy besigheid gehad het. Die meeste mense beskou Apple met ontsag ... as een van die waardevolste ondernemings op die planeet. Daar was egter 'n nadeel ... Apple het een keer as leier in die rekenaarbedryf geregeer en toe sy voet verloor.

Genoeg van die negatiewe ... Jobs was voorwaar 'n unieke mens. Sy laserfokus en visie, tesame met sy kompromislose ontwerpsmak, het sy onderneming werklik uniek gemaak. Jobs het die rekenaarbedryf, die drukwerkbedryf, die musiekbedryf, die animasie-filmbedryf, die telefoonbedryf en nou die tabletbedryf getransformeer. Dit was nie net ontwerp nie, maar hy het die manier waarop daardie ondernemings werk, verander.

Ek was een van die kritici toe Apple sê dat hulle winkels oopmaak. Ek het gedink dit was moer ... veral omdat Gateway hulle s'n afgeskakel het. Maar wat ek nie begryp het dat die kleinhandelwinkels nie gaan oor die verkoop van produkte nie, dit gaan oor die aanbieding van die produkte soos Jobs wil hê dit moet vertoon word. As u nog nie in 'n Apple-winkel was nie, moet u dit regtig gaan ondersoek. Selfs as u net 'n Best Buy besoek, sien u hoe Apple anders aangebied word.

Walter Isaacson is 'n ongelooflike storieverteller en ek is vasgenael op die boek sodra ek dit oopmaak. Daar was 'n karikatuur van die Jobs wat ons almal gesien het, maar die boek het soveel meer ongelooflike besonderhede gehad deur middel van onderhoude met die mense in dieselfde kamer. Dit is egter nie dat die boek foutloos is nie. Forbes het onlangs 'n heel ander publikasie gepubliseer storie oor die Think Different-veldtog.

Persoonlik is die boodskap waarmee ek uit die boek weggestap het, dat daar sukses is wanneer u meedoënloos u visie nastreef. Ek voel asof ons eie besigheid net so suksesvol is as hoe toegewyd ons is om goeie dienste aan ons kliënte te lewer. Ek is net nie seker dat ek soveel wil opoffer as wat Job gedoen het om daarheen te kom nie. In sekere sin het hy miskien baie gevegte gewen, maar ek is nie seker dat hy die oorlog gewen het nie.

Ek sal graag u gedagtes oor die boek wil hoor!

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.