Starbucks begin sosiale netwerk

My Starbucks-idee is nog nie op nie is op! Dit is miskien nie 'n slegte idee om 'n sosiale netwerk op te stel om terugvoer van klante direk na die winkels te vra nie. As daar 'n kleinhandelsmerk is wat eintlik met sosiale netwerke kan slaag, kan dit baie goed wees met Starbucks. Dit is 'n groot handelsmerk, dit is oral, mense is verslaaf (letterlik) aan hul produk, en klante hou daarvan.

Starbucks staan ​​regtig teen 'n muur. Hulle het hul glans met volgelinge verloor, die bedryfskoste is hoër, groot barista's word moeiliker om te vind, verbruikersbesteding is agteruit en mededingers soos McDonalds begin om te grom oor die verlies van ontbytbesoekers. McDonalds was selfs boaan Starbucks op 'n kop tot kop smaak toets.

Waarom ek nie so gereeld by Starbucks is nie

Persoonlik besoek ek Starbucks die helfte minder as voorheen. Ek geniet die premium gebraai wat ek by my plaaslike koffiehuis kry, en waardeer die feit dat my geld weer in die plaaslike ekonomie gaan. Starbucks het sy glans verloor toe ek hulle 'n paar blokke van mekaar begin sien, en die draadloos kos my $ 30 per maand. Ek is eers by Starbucks as my Greenwood Koffiehuis, Die Bean Cup is buite bereik.

Met Howard Schultz terug in die bestuurdersitplek, miskien kan Starbucks 'n kans staan. Ons sal sien. My raaiskoot is dat die sosiale netwerk 'n bietjie verkeer sal hê; ek sou 'n blog gekies het en terugvoer gevra het deur inhoud wat ek 'n bietjie beter kon teiken.

Wat sal my idee vir Starbucks wees? Gemaklike sitplekke.

10 Comments

 1. 1
 2. 2
 3. 3

  Ek het opgehou om Starbucks te drink toe die barista's opgehou het om na u op te kyk wanneer u u bestelling neem en kleingeld teruggee. Niks klop kliëntediens van wêreldgehalte nie, en Starbucks ontbreek dit ernstig. Wonder of daardie halfdag-opleiding gehelp het ??

 4. 4

  Starbucks het myns insiens die McDonalds van koffie geword. Soos hierbo deur Eric genoem, het die kliëntediens regtig afdraand gegaan. Die personeel lyk oor die algemeen ongeïnteresseerd soos op baie kitskosplekke, en die kwaliteit van die produkte is teenstrydig (hoewel ek sou sê dat dit by McDonalds baie konsekwent is, nie dat ek meer gereeld daar eet nie). Hulle het iets gebruik wat vroeër 'n sekere kas gehad het en dit gewoon gemaak.

  Ter verdediging is ek nie seker hoe u die winsmarges op groot skaal wil handhaaf in 'n mark wat deesdae so kompeterend is as koffie nie. Ek veronderstel dat met die dekking van die wêreld met Starbucks-winkels 'n verlies gaan wees aan die algehele kwaliteit van die ervaring wat u ervaar wanneer u besoek, maar dit is jammer. Ek sou graag wou sien dat hulle dinge verbeter, maar ek dink hulle het 'n uitdaging op hul hande.

 5. 5

  Ek weet nie of Starbucks 'n sosiale netwerk meer benodig as wat Bode Miller nodig het om die SkiSpace ski-sosiale netwerk vry te stel nie. Dit is die groot aantal gebruikers wat die netwerkeffek skep en 'n sosiale netwerk waardevol maak, sodat niswebwerwe hulself outomaties in die voet skiet. Ten minste, IMHO 😉

  • 6

   Ek dink ek stem saam met jou, Dave. Vir die 'kort termyn' blyk dit dat hulle net terugvoer vra en dit is eintlik nie 'n 'sosiale netwerk' in die tipiese sin nie. Dit sal interessant wees om te sien of hulle die top 2 - gratis draadlose en gemaklike sitplekke implementeer.

   Albei hou beskermhere langer rond ... iets wat 'n massaproduksie-koffiehuis dalk nie waardeer nie. Jy verkoop nie meer as daar nie sitplek is nie!

 6. 7

  Ons sien dit die heeltyd, of hoe? 'N Goeie idee, 'n deurbraakproduk en maatskappy, is 'n skaal om voordeel te trek uit 'n warm handelsmerk ... en begin dan soos 'n gek uitbrei met add-on produkte en plekke en begin sy kern verloor.

  Ek stop nog elke dag by my Starbucks, maar hy het baie van sy aantrekkingskrag verloor. Ek hou daarvan dat Shultz weer aan die stuur is ... herinner aan Jobs wat in Apple terugkom ... dit moet hulle nader bring aan 'n cool ervaring. Sosiale media-verbindings maak ten minste die deure op 'n nuwe manier oop.

  My idee vir hulle is om aandagtig te luister om die redes waarom bestaande klante nie meer kom nie, ander na McDonalds gaan en waarom mense dit te veel moeite vind om dit selfs te oorweeg. Een ding wat ek daar sou stel, is dat hulle die nikkel moet stop en die ervaring verdof. Ek stem saam oor die draadlose aansluiting. In elk geval, die antwoorde is daar buite. Dit is heeltemal 'n kragtige handelsmerk om nie 'n manier te vind om dit reg te stel nie.

  Phil

  • 8

   Ek stem saam Phil. Ek wonder hoeveel gaan verlore bloot omdat Starbucks nie daardie 'nuwe motorruik' het nie?

   Om nuwerwets te wees is 'n baie brose basis om u besigheid op te bou, en dit is geneig om die visie van 'n onderneming oor homself en die belang daarvan te vertroebel. Ek dink baie van Starbuck se sukses was die nuwerwetsheid van 'n koeldrank met baie woorde teen 'n duur prys.

   • 9

    Ja, die opwinding van die nuwe motor het vervaag. Ek onthou hoe mense my gereeld uitgelag het omdat ek die nuwe vreemde taal wat ek geleer het, gestop en gebruik het.

    U het waarskynlik die kernkwessie vir hulle geraak ... gier of 'n wonderlike bekendstelling om die 'oggend-uit-ervaring' te besit wat sy pad verloor het. Die tyd sal leer.

 7. 10

  Alhoewel ek Starbucks ook toegejuig omdat hy 'n proses geskep het wat klante in hul innovasieproses bring, is daar ook 'n nadeel wat u nie genoem het nie. Deelnemers, wat wissel van Peet's tot die gat-in-die-muur hoek-koffiewinkel, kan ook toegang kry tot Starbucks se innovasiebespreking. Dit is 'n skatkis van wat klante soek, wat al probeer is en wat werk of nie werk nie. Om dit te kroon, doen Starbucks 'n uitstekende werk om te kommunikeer en bied sodoende meer vrye marknavorsing.

  Ek is steeds 'n voorstander van wat Starbucks gedoen het, maar as ek 'n klein timer was, sou ek ook elke dag die voorstelle raadpleeg!

  Meer oor hierdie spesifieke onderwerp vanuit 'n uitnemendheidsperspektief op:

  http://www.evolvingexcellence.com/blog/2008/04/morro-bay-coffe.html

  beste,
  Kevin

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.