Starbucks: inflasie en waardevermindering van 'n handelsmerk

Starbucks

Die Verenigde State het regtig nie verstaan ​​watter koffie nie kon smaak soos. Koffiemaal was lank met skyfies gegeur om die wins van koffieondernemings te maksimeer. Ek het 'n vriend van my gehad wat in 'n verpakkingsaanleg gewerk het en gewerk het aan die toerusting wat koffiehouers gevul en verseël het. Hy het my vertel dat hulle die hele nag van handelsnaam verander het, maar nooit die boontjies verander het nie. Ons het almal dieselfde kak gekry, vermom in verskillende koffiekanne.

Toe kom daar groot koffie

Ongeveer die tyd toe ek begin let op hoe my koffie proe, was dit ongeveer toe ek die Norfolk Coffee & Tea Company. Tot vandag toe sal ek jou vertel dat daar niks is soos om vars geroosterde bone direk uit die oond te kry nie.

As u dit u voorstel as 'n nuwe golf, moderne plek waar koffiesnobs mekaar kan ontmoet en hobbel, kan u nie verder van die waarheid af kom nie. Die binnekant het soos 'n mishandelde fabriek gelyk ... daar was 'n laag koffie en grondboonstof op alles waarna jy gekyk het. U het eenvoudig ingestap, u sak grond bestel en uitgestap. Ek het geen idee waar die boontjies vandaan kom nie, maar dit was geweldig. Die eienaars het my geleer van die nuwe koffiemakers wat sonder branders en geïsoleerde karaffe was. Geen gebrande koffie nie. Mmmm.

Toe kom Starbucks

Ongeveer hierdie tyd het ek na Denver verhuis en my nuwe ontdekking agtergelaat. In Denver het ek 'n paar koffiebranders gesoek, maar dit was net nie dieselfde nie. Starbucks het egter na die stad gekom, en ek het 'n smaak gekry vir die gebrande bone van die 'bucks'. Ek dink egter nie dat ek ooit gewoond geraak het aan die koste of smaak van die bone nie! Ek het tien keer die geld aan koffie bestee as voorheen!

Ek het wel die winkels geniet. Ek het daarvan gehou om te gaan sit, by die draadloos aan te meld (voordat hulle daarvoor gevra het) en werk gedoen te kry. Hulle het daar cool musiek gespeel (voordat hulle dit verkoop het).

Toe kom harde sitplekke

Om by Starbucks te kuier toe hulle die eerste keer oopgemaak het, was nogal soet. Gemaklike stoele regdeur, wat dit 'n uitstekende plek is om die impromptu vergadering te hou. Die gemaklike stoele het mense egter genooi om meer tyd by Starbucks deur te bring. Ek het gelees dat baie kleinhandelsondernemings op harde sitplekke sit, sodat mense nie so lank sal bly nie. Starbucks het oorgeskakel na groter winkels en stoele met 'n gemaklike sitplek.

Toe kom die outoskote

Ek onthou die groot tekens wat u by die 'dollar' begroet:

Jou Barista is Jane

Jane het miskien 'n skeutjie groen hare en 'n paar piercings op vreemde plekke, maar toe sy 'n skoot trek, kyk jy hoe sy haar handwerk beoefen. Sy sal die voorkeure en nie-drankies van die drankopsies bespreek en 'n paar aanbevelings aan u gee op grond van haar rykdom aan ervaring. Dit was vir jou cool om net daar te wees en aandag daaraan te gee. Jy het spesiaal gevoel.

Maar die lyne het groter geword en die monteerbaan moes doeltreffender word. Nuwe masjiene is ingebring wat outomaties gemaal, verpak en geskiet het. Die towerkuns was weg ... geen onvolmaaktheid nie, geen skote wat te lank, te kort of te veel gronde geneem het nie. Erger nog, barista's het hul kennis van die ambag verloor. Barista's was nie minder kunstenaars as iemand wat 'n burger by die plaaslike Burger King geslaan het nie.

Toe kom die kleinhandel

Terwyl u in die tou gestaan ​​het, was u nou omring deur sakke boontjies, koppies, bekers, geïsoleerde houers, sjokolades, koffiemakers, espresso-masjiene, musiek-CD's, koerante ... Die winkel begin meer soos 'n winkel lyk derde plek, die plek weg van die huis en werk waar ek tyd wou spandeer.

Toe kom die deurry

Die lyne was te lank om 'n gesprek te voer. Die barista's was te besig om jou te leer ken. Skofte van nuwe barista's het gekom en gegaan, die 'Your Barista is' is leeg gelaat. Om die lyne te beveg, is die deurry geïnstalleer. Dit is geriefliker. Dit is vinniger. Groter winste. Meer klante.

Daar was geen opsie om 'n voorsmakie van die buitengewone op maat van u luukse smaak te gee nie. Net die tipiese aanbevole drankie van die dag of 'n opkoms van 'n koffiekoek.

Nee dankie. Nie-vet, geen-sweep, grande mokka asseblief.

Agt dollar, ry rond.

Ek sou na die radio luister terwyl ek my geld en my werk sou gee. Geen groete, geen bespreking van die weer nie. Net ek en my motor. Die towerkuns was weg. Starbucks, die ervaring soos ek dit geken het, is dood.

Die waarheid was dat ek nie weet dat ek regtig in Starbucks was vir die koffie nie. O - ek het my oplossing net soos almal nodig gehad, maar ek was verlief op die handelsmerk, die styl, die persoonlikheid van die koffiehuis. Ek het daarvan gehou om daarheen te gaan, want ek het belangrik gevoel. En toe ek $ 5 betaal vir 'n spesiale drankie, voel ek nog belangriker.

Iewers langs die pad het Starbucks op hul beurt begin om die special vir wins en doeltreffendheid af te skeer. Hulle het opgehou om te maak me belangrik voel. Hulle het opgehou om te maak me voel spesiaal. Hulle het opgehou om spesiaal te wees. Starbucks is 'n wonderlike verhaal - hulle het die prys van 'n gewone drankie opgeblaas en ons almal verslaaf. Maar hulle kon ons nie hou nie. Groei, wins en doeltreffendheid het oorgeneem en uiteindelik alles wat uniek was, uit die winkels gekelder.

Die ironie is dat Starbucks homself gedevalueer het, niemand anders het dit gedoen nie. Geen deelnemer het ingekom en hulle uitgedaag nie. Wanneer Schultz in Januarie teruggekom het, het ek groot hoop gehad. Ai tog.

Toe kom die afslag

Starbucks het vandag 'n $ 2 middagdrankie as u vanoggend 'n kwitansie inbring. Ek stop vandag vir middagete by Starbucks en kry my gestempelde kwitansie om later in te kom. Ek het dit nooit gedoen nie.

Ek dink ons ​​het die soort getref spyker op die kop, sê Brad Stevens, vise-president van kliënteverhoudingsbestuur. Dit is maklik vir barista's om te implementeer en dit is maklik vir klante om dit te verstaan.

Maklik. Ja, dit is die antwoord. Ek wil maklik betaal.

Imho, Ek dink Starbucks het die eindstryd gehaal spyker in die kis. Hulle is nie meer spesiaal genoeg om u $ 5 vir 'n drankie te vra nie, maar gebruik nou die beste prys wat hulle voorgehou het. Dit is 'n hartseer dag vir Starbucks.

Toe kom die privaat koffiehuis

Ek skryf dit uit my gunsteling koffiehuis ter wêreld, wat 'n privaat winkel is. My barista Cassie het vanaand vir my 'n fantastiese framboos Italiaanse koeldrank saamgestel op grond van 'n bespreking van my voor- en afkeure (wat sy redelik goed ken). En Alayna het vir my 'n heerlike verhitte braaivleisbroodjie op 'n geroosterde bagel gemaak (nie op die spyskaart nie).

Ek het hierdie hele boodskap op die gratis draadloos geskryf en 'n deel van die tyd in 'n gemaklike draaistoel gesit. Cassy en Alayna gesels, by name, met die klante en skiet skote (en skink dit weer as hulle te lank of te kort is) en pak dit versigtig op grond van die humiditeit.

Daar is so 'n belangrike verhaal hier vir ander maatskappye. U kan eenvoudig nie voortgaan om vir "spesiaal" te hef en dan alles wat spesiaal was, weg te slaan nie. Starbucks het vanmiddag nie 'n middagkoffie afgemaak nie, maar het hul handelsmerk nog verder gedevalueer.

Dit is 'n hartseer dag vir Starbucks, maar 'n wonderlike dag vir die onafhanklike koffiewinkel. Ek het nooit weer vanmiddag daardie $ 2 drankie gekry nie.

39 Comments

 1. 1

  Ek weet wat jy bedoel, ek het 'n Starbucks "espresso" probeer, want ek het gedink daar sou geen manier wees dat so 'n groot, bekende ketting so erg kan wees nie. En dit was. Maar ek gaan na 'n lekker plek in Sydney, waar hulle die boontjies in die kafee rooster, en ken my op die naam. Dis lekker.

  • 2

   Ek is al amper 'n dekade lank 'n Barista. Ek het by een van die beste koffiewinkels gewerk wat ek nog ooit ervaar het, en ek het gesien wat 'n koffiewinkel wonderlik maak. Ek het een somer vir ongeveer twee maande by 'n Starbucks gewerk, omdat ek niks daarvan geweet het nie. ek moes om daardie werk te bedank. Elke stukkie vaardigheid wat ek uit my ervaring as 'n Baritsa opgedoen het, het by die venster uitgegaan toe ek daardie voorskoot aangetrek het. My werk het niks met koffie te doen gehad nie (wat in elk geval aaklig was). Ek sou sê ongeveer 90% van werk, op 'n daaglikse basis, het meer te doen gehad met opverkope en besig "lyk".

   Ek weet nie hoekom iemand na Starbucks sou gaan nie, behalwe dat hulle eenvoudig nie van beter weet nie. Daar is klein koffiewinkels in privaat besit wat hulle ook aan dieselfde ding skuldig maak. Waar ek woon, is daar nie 'n enkele plek om 'n ordentlike koppie koffie te kry nie.

 2. 3
 3. 4

  Ek stem heeltemal saam met jou kommentaar oor die kommersialisering van Starbucks. Ek glo dat die meeste verbruikers daar buite die "ervaring" van Starbucks geniet het, nie die koffie nie. Ironies dat hulle so vinnig in die massas ingegee het dat jy nou iewers anders moet gaan vir daardie ervaring.

  Ek het nog nie The Bean Cup probeer nie, maar het onlangs by die Monon Coffee Company gestop. Ek beveel sterk aan om hulle 'n kans te gee as jy ooit in die Broad Ripple-area is.

 4. 5

  Ek is omtrent gereed om my aandele in Starbucks te verkoop. Ek dink nie hulle kan herstel nie. Hulle het dalk 'n handelsmerk-aandeel, maar wanneer hulle 'n paar duisend winkels begin sluit, kan jy sien die borrel het gebars.

  Deesdae rooster ek my eie koffie by die huis. Dit is goedkoop en pret.

 5. 6

  Ek het voorheen vir Starbucks gewerk … Nou gaan ek nie eers meer in hulle nie. Ek verkies Coffee Plantation waar jy enige iets na jou smaak kan bestel en die baristas weet waarvan hulle praat, soos hulle moet! Hulle het ook gratis draadloos, baie gemaklike plekke om jouself te parkeer, en 'n wonderlike roomyswinkel langsaan. Dit is 'n wen-wen-wen situasie.

 6. 7

  Ek is die eienaar van 'n klein onafhanklike koffiewinkel in 'n klein dorpie (Dillard, GA). Ek kan my kliënte die aandag gee wat hulle wil hê, (of die privaatheid) Ek gee nie om as hulle die hele dag op die WiFi bly op een koppie koffie nie, ek maak die spesiale bestellings reg soos hulle dit wil hê, en hulle kom terug oor en oor! Groot verrassing, nè? In hierdie besigheid, soos in byna alle besighede, is diens ALLES!!!!

  • 8

   Jy slaan die spyker in Starbuck se kis reg op die kop. Geen persoonlikheid meer waar daar een was nie. Geen diens meer soos daar was nie. In plaas daarvan om 'n miljard winkels oop te maak, kon hulle net soveel geld gemaak het net om sommige van hulle groter te maak, saam met die personeel. Hulle het gedink om met die verslavende koffie te 'haak', maar het hulself letterlik in die grond gehardloop om alles weg te neem wat hulle spesiaal gemaak het. Wil jy kliënte hê? Hulle is daar buite!! Maar jy moet iets aanbied wat niemand anders het nie, en ten minste optree asof hulle die beste klant ooit is! Jy sal suksesvol wees solank jy die manta sing … diens IS alles.

 7. 9

  Puik artikel. Jy “slaan die spyker op die kop” regtig!! Ek verkies baie om na die kleiner private koffiehuise te gaan. Hulle is gewoonlik ruimer en bedien middagete en aandete.

  Daar is 'n baie oulike winkel in Munising, Michigan wat 'n boekwinkel het. Jy stap in, plaas jou bestelling en kan deur hul boekrakke blaai terwyl jy wag.

 8. 10

  Ek kom uit 'n kultuur waar koffie drink 'n groot ding is, jy gaan na die honderde koffiewinkels, bestel Cappuccino, Espresso of 'n Macchiato vir minder as 'n dollar, ek praat van goeie gehalte koffie, geen fancy shmanzy genoem drankies wat 'n Rosetta Stone-program om die taal te leer.
  Hier in Arizona is Starbucks in elke winkelsentrum, kruidenierswinkel en in enigiets met parkering. Ek vind my self stop elke oggend vir 'n lang koffie saam met sokker mammas wat ontbyt kry vir hul babas en kinders.
  Starbucks Coffee het geen konsekwente smaak nie, dit smaak eintlik baie sleg, tensy jy die 5$ Mocha Cappu kry? met Carmel iets.
  dalk is dit 'n bemarkingstrategie om slegte eenvoudige gebroude koffie te proe sodat jy kan opgradeer na die $5-drankie, o terloops, moenie vergeet van die vetvrye kalkoen-spektoebroodjie nie ... dis vars.
  Douglas, dankie vir die wekroep

 9. 11

  Jy het my al die pad deur jou pos vasgehaak. Mooi geskryf. Ek werk in webontwerp vir 'n megabank, en ek sien baie handelsmerkdevaluasieparallele. Ek sal dit aan kollegas deurstuur.

 10. 13

  Douglas:

  Ek gaan amper nooit Starbucks toe nie, want ek was nog nooit 'n koffiedrinker nie en hoekom betaal vir wifi as dit elders gratis is?

  Maar eerlik, ek dink die probleem is die openbare markte. Beleggers eis altyd groei en gee nie om oor die ekstra klein spesiale wat jy wil hê in die maatskappye wie se aandele hulle hou nie. As hul aandele nie meer in waarde groei as die S&P nie, ontslaan hulle bestuur en haal die prokureurs uit.

  Probleem is as jy eers op 'n sekere skaal kom, kan jy net nie voortgaan om teen dieselfde tempo te groei nie. Met 95% markaandeel, waar gaan jy 10% groei vind? So begin bestuur hoeke sny, koste skeer, cheeser word met sy benaderings. En dit is veral waar as die stigter en/of bestuurspan met die wen-etos nie meer aan die stuur is nie (kyk net na Apple tydens die John Sculley-dae.)

  So realisties was dit nie Starbucks wat homself doodgemaak het nie, dit was die aard van die dier van openbare markte waar beleggers ten volle geskei is van enige betrokkenheid by die maatskappy se bedrywighede en net meer, meer, meer eis.

  Dit is genoeg om 'n idealistiese kapitalis privaat te laat wil bly.

  • 14

   Stem saam Mike. 'n Goeie fliek (wat elemente het wat baie links van die middel is, maar ek het dit steeds geniet) is Die Korporasie. ’n Belangrike boodskap agter die fliek is dat Korporasies lewende, asemhalende entiteite is wat net op wins groei. Daar is geen reg of verkeerd in 'n korporasie nie, net winsgewend of nie winsgewend nie. Dit is 'n skrikwekkende ding, want dit is amper gedoem om die verbruiker te faal!

 11. 15

  Ek stem saam met Eric, dit was 'n goed geskrewe en boeiende blogplasing wat 'n geldige punt het. Waaroor ek wil weet, is hoekom Starbucks ooit in die eerste plek opgestaan ​​het ... is mense wat desperaat is om spesiaal te voel dat hulle (baie!) nie moet betaal vir koffie nie, maar vir die aandag van die persoon wat die koffie maak? Is jy voor- en afkeure so belangrik dat jy dit nodig het om in jou koffie verteenwoordig te word? Ek het net 'n week by die strand saam met my Skoonpa spandeer en hy het elke oggend die slegste koffie gemaak (Chock Full o'Nuts, hoekom sal jy 'n koffie so noem?) en daardie stil oggende wat met hom gesels het, het daardie koffie 'n bietjie gemaak van die beste wat ek nog ooit gehad het. Spandeer die tyd en geld aan vriende en familie, hulle sal jou spesiaal laat voel.

  • 16

   Goeie opmerking en ek stem saam. Daar is 'n boek waar Schultz praat van koffiehuise wat die 'derde plek' word. Dit is 'n plek waar ons vriende ontmoet wat buite die werk en buite ons huis is. Dit was vroeër die plaaslike kroeg of kroeg waar dit gebeur het, maar Starbucks het dit weggeneem.

   My ervarings is saam met vriende en familie – maar dikwels is dit in 'n warm omgewing weg van die huis wat sterk gevoelens verskaf. Ons is elke dag in ons huise en by ons werk ... ons het iewers anders nodig om te gaan. Vir 'n geruime tyd was daardie plek Starbucks.

 12. 17

  En jy het geen idee hoe moeilik dit is vir die artistieke barista om die groot oorskakeling (as gevolg van "die ekonomie") te maak van 'n plaaslike koffiewinkel waar sy groen hare, piercings en 'n volmaakte kuns kan hê na die outomatiese, korporatiewe -Robotwêreld van Starbucks... Dit suig.

 13. 19
 14. 20

  Ek was nog nooit by Starbucks nie. hoop om te sterf nadat hy nog nooit 'n $5 1,000 XNUMX-kalorie-koffiedrankie van Starbucks gehad het nie.

  ek drink koffie. swart. yuban lyk goed genoeg van 'n kruidenierswinkel. en die pot van die oggend is goed enige tyd deur die dag wanneer jy dit weer in die mikrogolf verhit.

  Ek dink daaraan om 'n Franse pers koffiemaker te kry. dit sal die dag wees wanneer ek ook 'n koffiesnob is.

 15. 21

  Saam met die feit dat dit publiek is, is dit deel van die hoë-tegnologie/hoë-aanraking raaisel. En dit is 'n aanduiding van hoeveel werklike gemeenskap vir mense saak maak. Ons kliënte by Rubicon wil konneksie en raad sowel as slimmighede en metodologie hê wanneer hulle saam met ons werk.

  Hier is my siening van gemeenskap – http://tinyurl.com/58skzn

 16. 22

  Groot Pos. Hierdie het verander in een van my gunsteling blogs om te lees!

  Ek gaan net Starbucks toe as ek die vorige aand vergeet om my koffiepot te stel. Die deurrylyn is maklik op werksoggende. Een ding om te noem oor die gratis wifi is dat nie alle Starbucks dit meer het nie. Ek het verlede week vir die Wifi na een op die pad gegaan en was baie teleurgesteld. Ek glo Starbucks is een van baie maatskappye wat eenvoudig hul pad verloor het terwyl hulle vinnig gegroei het.

  Hulle is nou maar gewoon.

 17. 24

  Hallo Doug,
  Wonderlike artikel. Daar is so 'n diepgaande en 'n nederige les hierin vir al die besighede wat vinniger en vinniger wil aanhou groei....ryker en ryker. Dit was 'n wonderlike gesprektonite by die Bean Cup. Min het ek geweet dat my vrae oor web-dinge my sal aanskakel vir 'n paar goeie inligting. Dankie.
  Sien jou rond.
  Sachin

 18. 25

  Jy is absoluut reg. Ek was in die eerste plek nooit 'n aanhanger van Starbucks nie. Teen die tyd dat mens by Terre Haute gekom het, was dit reeds daardie mal ketting. In jy is ooit in Terre Haute, slaan koffiegronde of Java Haute aan. Albei is steeds plaaslik besit en maak 'n helse onvolmaakte koffie. Selfs al het ek die kommersialisering van die twee gesien. Hulle wil albei op 'n sekere vlak met Starbucks meeding en ek neem hulle nie kwalik nie. Daar is nou drie dollar hier teenoor miskien vier plaaslike koffiewinkels. Dit is 'n klein tert om te sny.

 19. 26

  Dit is nogal soos jou gunsteling band. Aanvanklik hou jy daarvan om hulle te sien speel, want hulle speel op 'n plek waar jy jouself kan gaan geniet saam met vriende en drankies en hulle speel wonderlike musiek. Dit voel of hulle 'n vertoning net vir jou aanbied. Dan kry hulle ’n bietjie meer publisiteit en jy is gelukkig want hulle het ’n musiekvideo en verkoop nog ’n paar albums. Dan is dit suig want hul liedjies is saam geskryf deur groot skoot vervaardigers en hulle speel groot stadions waar die klank verskriklik is en die parkering 'n vinnige 5 myl se stap na die venue is. Alles goed is vlugtig … geniet dit terwyl jy kan!

 20. 27

  Jou artikel is reg op die plek. Daar is geen Starbucks Experience meer nie, en ek het nooit eers van die gebrande boontjies gehou om mee te begin nie.

  So miskien sal 'n wonderlike, dapper plaaslike koffiewinkel oopmaak in een van die plekke waar Starbucks wegtrek, en hulle wys hoe dit gedoen moet word!

 21. 28

  Ek is ook lief vir “regte koffiewinkels” (Starbucks kwalifiseer ten minste vir my nie). Ek woon by verskeie ... almal bedien Certified Fair Trade, skadu-gekweekte koffie. Daar is iets amper magies daaraan om jouself te omring met wonderlike geselskap, wonderlike koffie (dit is meer as redelik geprys EN vernietig nie reënwoude EN ondersteun die produsente nie), en draadloos ... terwyl jy in 'n ou maar gemaklike stoel sit ... dit is HEMEL!

 22. 29
 23. 30

  Ja, ek het nooit regtig van Starbucks gehou nie, maar dit was baie beter voorheen – hoewel die Massachusetts-winkels almal lyk soos jy onthou. Hoe dit ook al sy, ek dink dit help om die winkeltjies te bewaar, so swak as wat hulle gewoonlik is.

 24. 31

  Ek is van die staat Washington, die land van die 5 koffiewinkels op elke hoek. Hul nuutste gier in die kleiner gebiede is Woods Coffee shop. Hulle het die gemaklike rusbanke by die aangesteekte kaggel en 'n enorme samestelling van bordspeletjies. Daar is lewendige bands oor die naweke en ja, jy kan jou werk daar doen.

  Starbucks is nie meer bo nie, net meer gerieflik. Binnekort sal hul gerief heeltemal dra. Ek het maande laas 'n Starbucks besoek. Ek kan nie hul pluizige drankies en onaangename bywoning verdra nie. Niemand gaan vir regte koffie nie... Hulle sal dalk beter vaar as hulle erken hulle maak regtig lekkergoedstafies in koppie vol skuim.

 25. 32

  Ek onthou toe Starbucks hier begin rondkom het. Daar was baie winkeltjies om in te stop vir 'n koffie en 'n toebroodjie, en hulle het dit uit die sak gejaag.

  Starbucks het gegaan oor handelsmerke en afknouery. Vra enige van die inwoners van New Hope, PA, hoe hulle gevoel het toe starbucks hul plaaslike winkel amper gedwing het om vir die toeriste en besoekers te voorsien.

  Starbucks het daarin geslaag deur te voorsien aan mense wat op soek was na iets anders, gegroei deur luukse en spesiaal te voel, en dan hul eie keel afgesny deur dit alles na hul koppe te laat gaan. Nou is dit net 'n modeverklaring en nog 'n ontwerper-etiket.

  Kyk net na die aantal iPhones wat jy sal sien wat daar gebruik word, en die aantal ontwerpersakke en macbooks. Dit neem nie lank om te besef dat die meeste mense daarheen gaan om te wys hoe cool hulle is nie. Die meeste sal nie 'n ordentlike espresso of cappuccino ken as een of ander talentvolle jong barista met groen hare en piercings dit in hul gesig gooi omdat dit irriterend byderwets is nie.

 26. 33

  Wat 'n goeie storie - iets wat kettingwinkeloperateurs vereiste leeswerk vir hul werknemers moet maak.

  Ek het nooit 'n smaak vir Starbucks gekry nie, en het verkies om 'n $1.50 vir 'n groot koppie Panera Bread se ligte geroosterde koffie te gee. Panera vra ook nooit vir internettoegang nie, wat hul winkels die ideale plek maak om te kuier.

  Is Panera perfek? Nope. Net soos Starbucks gaan hulle deur gereelde werknemers- en bestuursveranderinge met kwaliteitsvlakke wat van dag tot dag verskil.

  Ek dink dit is hoekom ek verkies om my koffie by die huis te maak en te drink.

 27. 34
 28. 35

  EK: VOORMALIGE SEATTLE STARBUCKS BARISTA
  Goeie pos Doug! … Dieselfde in Seattle. Goddank is daar altyd beter “regte” koffiewinkels in die omtrek. Natuurlik is Starbucks groot en altyd besig, maar hul diens en kwaliteit bly daal.

 29. 36

  Goeie ontleding van hoe die handelsmerk geërodeer is, en ek glo, verloor het. Ek kyk al die afgelope paar jaar hierna. Wat eens 'n ervaring was wat Starbucks anders gemaak het, het verlore gegaan aangesien die ketting minder oplettend geword het vir die manier waarop kliënte behandel is. Dit het onpersoonlik geword, waarvan die uiteindelike uitdrukking 'n deurry is. Jy kan deur MacDonalds ry en koffie kry. Starbucks was nie meer die "derde plek" nie.
  Dankie vir 'n skerp ontleding.

 30. 37

  Douglas-

  Ek is 'n barista by Starbucks. Ek werk al 2 jaar daar en nog tel...my laaste dag is volgende Saterdag. Ek gaan nie net skool toe nie, maar ek is siek vir Starbucks. Ek kan oorplaas na 'n winkel in die area waar ek skool gaan bywoon, maar ek het absoluut geen begeerte om dit te doen nie.

  Ek was mal oor my werk. Ek was mal oor my winkel. Ek was mal oor Starbucks. Ek het begin in 'n lekker voorportaalwinkel in Gresham, OR. Dit was redelik besig, maar ek het nog tyd gehad om my kliënte te leer ken en te geniet, en ek het nog tyd gehad om my medewerkers te leer ken en te geniet. Om nie eers te praat van my bestuurder was enig in sy soort nie. Toe moes ek oorskakel na 'n winkel in Vancouver, WA. In Vancouver werk ek by die berugte winkel wat "altyd regtig baie besig is" (ek kry dit van elke enkele persoon waarvan ek vertel by watter winkel ek werk). Regtig baie besig is 'n understatement en ons is die toonbeeld van die Starbucks waaroor jy in jou artikel praat, en ek het genoeg gehad. Daar is wonderlike plaaslike koffiewinkels, en ek geniet dit om eerder na hulle te gaan as na my eie geselskap! Dit is 'n hartseer dag vir Starbucks wanneer jou eie werknemers jou liewer nie die tyd van die dag gee nie.

  Tot my verdediging en dié van ander Starbucks-baristas werk ons ​​goed met wat ons gegee word. Nie om my eie toeter te toet nie, maar ná twee jaar is ek ’n groot barista. Ek gee om vir die drankies wat ek maak en die kliënte vir wie ek dit gee. Ek neem die tyd om met my klante te gesels en hulle te leer ken wanneer hulle by my deurryvenster of by my toonbank is terwyl ek aan die kroeg is. Ek weet baie baristas het die “burger-flipping”-mentaliteit aangeneem en hul liefde vir die werk opsy gesit, maar baie het nie en dit is hulle wat saam hou wat oor is van Starbucks.

  Persoonlik het ek my geloof en liefde vir Starbucks verloor, nie net omdat my winkel 'n uitgebrande winkel is nie, maar as gevolg van die manier waarop ons as werknemers behandel word. Miskien is dit net my winkel, maar dit is regtig sleg daar en as gevolg daarvan en winkels soos dit, het Starbucks 'n sinkende skip geword. Ek werk ook by Red Robin en word baie goed daar behandel. Eintlik is ek mal oor my werk daar. Ek is mal daaroor om te gaan werk en dit maak my 'n beter werknemer as gevolg daarvan.

  Ek het vroeg vanjaar deur al die opleiding en gesukkel wat Howard Schultz gedoen het en eers was ek gung-ho, maar ek het sedertdien my geloof verloor en het besluit om my werk heeltemal te bedank. Jou artikel is een wat Schultz moet sien. Dan is dit dalk die wekroep wat hy nodig het.

 31. 38

  Weet jy hoe jy vir jouself sê jy studeer omdat jy jou sertifiseringsboeke voor jou oopgemaak het? Maar jy klik regtig op Stumble Upon om interessante plasings te vind om te lees?

  Ja wel, ek het op joune afgekom en moes skryf om vir jou te sê ek het dit baie geniet. Ek het dit duim vas gegee, sodat meer mense dit kan raakloop en dit ook kan geniet.

 32. 39

  Jy weet wat my verras het. Hoe goed is die Mc Cafe-lyn nie. Mc Donald se koffie vir meer as $3 koppie het 'n bietjie baie gelyk.

  Nadat ek dit probeer het, is ek ongelukkig verslaaf en het die afgelope tyd meer en meer soontoe gegaan.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.