Starbucks: inflasie en waardevermindering van 'n handelsmerk

Starbucks

Die Verenigde State het regtig nie verstaan ​​watter koffie nie kon smaak soos. Koffiemaal was lank met skyfies gegeur om die wins van koffieondernemings te maksimeer. Ek het 'n vriend van my gehad wat in 'n verpakkingsaanleg gewerk het en gewerk het aan die toerusting wat koffiehouers gevul en verseël het. Hy het my vertel dat hulle die hele nag van handelsnaam verander het, maar nooit die boontjies verander het nie. Ons het almal dieselfde kak gekry, vermom in verskillende koffiekanne.

Toe kom daar groot koffie

Ongeveer die tyd toe ek begin let op hoe my koffie proe, was dit ongeveer toe ek die Norfolk Coffee & Tea Company. Tot vandag toe sal ek jou vertel dat daar niks is soos om vars geroosterde bone direk uit die oond te kry nie.

As u u dit voorstel as 'n nuwe golf, moderne plek waar koffiesnobs bymekaarkom en hobnob, kan u nie verder van die waarheid af kom nie. Die binnekant het soos 'n mishandelde fabriek gelyk ... daar was 'n laag koffie en grondboonstof op alles waarna jy gekyk het. U het eenvoudig ingestap, u sak grond bestel en uitgestap. Ek het geen idee waar die boontjies vandaan kom nie, maar dit was geweldig. Die eienaars het my geleer van die nuwe koffiemakers wat sonder branders en geïsoleerde karaffe was. Geen gebrande koffie nie. Mmmm.

Toe kom Starbucks

Ongeveer hierdie tyd het ek na Denver verhuis en my nuwe ontdekking agtergelaat. In Denver het ek na 'n paar koffiebranders gesoek, maar dit was net nie dieselfde nie. Starbucks het egter na die stad gekom, en ek het 'n smaak gekry vir die gebrande bone van die 'bucks'. Ek dink egter nie dat ek ooit gewoond geraak het aan die koste of smaak van die bone nie! Ek het tien keer die geld aan koffie bestee as voorheen!

Ek het wel die winkels geniet. Ek het daarvan gehou om te gaan sit, by die draadloos aan te meld (voordat hulle daarvoor gevra het) en werk gedoen te kry. Hulle het daar cool musiek gespeel (voordat hulle dit verkoop het).

Toe kom harde sitplekke

Om by Starbucks te kuier toe hulle die eerste keer oopgemaak het, was redelik soet. Gemaklike stoele regdeur, wat dit 'n uitstekende plek is om die geïmproviseerde vergadering te hou. Die gemaklike stoele het mense egter genooi om meer tyd by Starbucks deur te bring. Ek het gelees dat baie kleinhandelsondernemings op harde sitplekke sit, sodat mense nie so lank sal bly nie. Starbucks het oorgeskakel na groter winkels en stoele met 'n gemaklike sitplek.

Toe kom die outoskote

Ek onthou die groot tekens wat u by die 'dollar' begroet:

Jou Barista is Jane

Jane het miskien 'n skeutjie groen hare en 'n paar piercings op vreemde plekke, maar toe sy 'n skoot trek, kyk jy hoe sy haar handwerk beoefen. Sy sal u voor- en afkeure van die drankopsies bespreek en 'n paar aanbevelings aan u doen op grond van haar rykdom aan ervaring. Jy het koel gevoel om net daar te wees en om aandag aan te gee. Jy het spesiaal gevoel.

Maar die lyne het groter geword en die monteerbaan moes doeltreffender word. Nuwe masjiene is ingebring wat outomaties gemaal, verpak en geskiet het. Die magie was weg ... geen onvolmaaktheid nie, geen skote wat te lank, te kort of te veel gronde geneem het nie. Erger nog, barista's het hul kennis van die ambag verloor. Barista's was nie minder kunstenaars as iemand wat 'n burger by die plaaslike Burger King geslaan het nie.

Toe kom die kleinhandel

Terwyl u in die tou gestaan ​​het, was u nou omring deur sakke boontjies, koppies, bekers, geïsoleerde houers, sjokolades, koffiemakers, espresso-masjiene, musiek-CD's, koerante ... Die winkel begin meer soos 'n winkel lyk derde plek, die plek weg van die huis en werk waar ek tyd wou spandeer.

Toe kom die deurry

Die lyne was te lank om 'n gesprek te voer. Die barista's was te besig om jou te leer ken. Skofte van nuwe barista's het gekom en gegaan, die 'Your Barista is' is leeg gelaat. Om die lyne te beveg, is die deurry geïnstalleer. Dit is geriefliker. Dit is vinniger. Groter winste. Meer klante.

Daar was geen opsie om 'n voorsmakie van die buitengewone op maat van u luukse smaak te gee nie. Net die tipiese aanbevole drankie van die dag of 'n opkoms van 'n koffiekoek.

Nee dankie. Nie-vet, geen-sweep, grande mokka asseblief.

Agt dollar, ry rond.

Ek sou na die radio luister, terwyl ek my geld sou betaal en my werk sou wou gee. Geen groete, geen bespreking van die weer nie. Net ek en my motor. Die towerkuns was weg. Starbucks, die ervaring soos ek dit geken het, is dood.

Die waarheid was dat ek nie weet dat ek regtig regtig in Starbucks was vir die koffie nie. O - ek het my oplossing net soos almal nodig gehad, maar ek was verlief op die handelsmerk, die styl, die persoonlikheid van die koffiehuis. Ek het daarvan gehou om daarheen te gaan, want ek het belangrik gevoel. En toe ek $ 5 betaal vir 'n spesiale drankie, voel ek nog belangriker.

Iewers langs die pad het Starbucks op hul beurt begin om die special vir wins en doeltreffendheid af te skeer. Hulle het opgehou om te maak me belangrik voel. Hulle het opgehou om te maak me voel spesiaal. Hulle het opgehou om spesiaal te wees. Starbucks is 'n wonderlike verhaal - hulle het die prys van 'n gewone drankie opgeblaas en ons almal verslaaf. Maar hulle kon ons nie hou nie. Groei, wins en doeltreffendheid het oorgeneem en uiteindelik alles wat uniek was uit die winkels gekelder.

Die ironie is dat Starbucks homself gedevalueer het, niemand anders het dit gedoen nie. Geen deelnemer het ingekom en hulle uitgedaag nie. Wanneer Schultz in Januarie teruggekom het, het ek groot hoop gehad. Ai tog.

Toe kom die afslag

Starbucks het vandag 'n $ 2 middagdrankie as u vanoggend 'n kwitansie inbring. Ek stop vandag vir middagete by Starbucks en kry my gestempelde kwitansie om later in te kom. Ek het dit nooit gedoen nie.

Ek dink ons ​​het die soort van die spyker op die kop, sê Brad Stevens, vise-president van kliënteverhoudingsbestuur. Dit is maklik vir barista's om te implementeer en dit is maklik vir klante om dit te verstaan.

Maklik. Ja, dit is die antwoord. Ek wil betaal vir maklik.

IMHO, Ek dink Starbucks het die eindstryd gehaal spyker in die kis. Hulle is nie meer spesiaal genoeg om u $ 5 vir 'n drankie te vra nie, maar gebruik nou die beste prys wat hulle voorgehou het. Dit is 'n hartseer dag vir Starbucks.

Toe kom die privaat koffiehuis

Ek skryf dit van my gunsteling koffiehuis ter wêreld, wat 'n privaat winkel is. My barista Cassie het vanaand vir my 'n fantastiese Italiaanse soda vir framboos saamgestel op grond van 'n bespreking van my voor- en afkeure (wat sy redelik goed ken). En Alayna het vir my 'n wonderlike verhitte braaibroodjie op 'n geroosterde bagel gemaak (nie op die spyskaart nie).

Ek het hierdie hele boodskap op die gratis draadloos geskryf en 'n gedeelte van die tyd in 'n groot gemaklike draaistoel gesit. Cassy en Alayna gesels, by name, met die klante en skiet skote (en skink dit weer as hulle te lank of te kort is) en pak dit versigtig op grond van die vogtigheid.

Hier is so 'n belangrike verhaal vir ander maatskappye. U kan eenvoudig nie voortgaan om vir "spesiaal" te hef en dan alles wat spesiaal was, weg te slaan nie. Starbucks het vanmiddag nie 'n middagkoffie afgemaak nie; hulle het hul handelsmerk nog verder gedevalueer.

Dit is 'n hartseer dag vir Starbucks, maar 'n wonderlike dag vir die onafhanklike koffiewinkel. Ek het nooit weer vanmiddag daardie $ 2 drankie gekry nie.

39 Comments

 1. 1

  Ek weet wat u bedoel, ek het 'n "espresso" van Starbucks probeer, want ek het gedink dat so 'n groot, bekende ketting nie so erg sou wees nie. En dit was. Maar ek gaan na 'n lekker plek in Sydney, waar hulle die bone in die kafee rooster en my op die naam ken. Dis lekker.

  • 2

   Ek is al amper 'n dekade 'n Barista. Ek het by een van die beste koffiewinkels gewerk wat ek nog ooit ervaar het, en ek het gesien wat 'n koffiewinkel goed maak. Ek het een somer ongeveer twee maande by 'n Starbucks gewerk en niks daarvan geweet nie. Ek moes om daardie werk te beëindig. Elke bietjie vaardigheid wat ek uit my ervaring as Baritsa opgedoen het, het by die venster uitgegaan toe ek die voorskoot aangetrek het. My werk het niks met koffie te doen gehad nie (wat in elk geval aaklig was). Ek sou sê dat ongeveer 90% van die werk op 'n daaglikse basis meer te doen gehad het met die verkope en "lyk" besig.

   Ek weet nie waarom iemand na Starbucks sou gaan nie, behalwe dat hulle eenvoudig nie van beter weet nie. Daar is klein koffiewinkels in privaat besit wat hulle ook aan dieselfde saak skuldig maak. Waar ek woon, is daar nie een plek om 'n ordentlike koppie koffie te kry nie.

 2. 3
 3. 4

  Ek stem volkome saam met u kommentaar op die kommersialisering van Starbucks. Ek glo dat die meeste verbruikers daar buite die "ervaring" van Starbucks geniet, nie die koffie nie. Ironies dat hulle so vinnig in die massa ingegee het dat u nou êrens anders moet gaan vir die ervaring.

  Ek het nog nie The Bean Cup probeer nie, maar het onlangs by die Monon Coffee Company gaan inloer. Ek beveel dit sterk aan om hulle 'n kans te gee as u ooit in die Broad Ripple-omgewing is.

 4. 5

  Ek is omtrent gereed om my aandele in Starbucks te verkoop. Ek dink nie hulle kan herstel nie. Hulle het miskien 'n handelsmerkekwiteit, maar as hulle 'n paar duisend winkels begin sluit, kan u sien dat die borrel gebars het.

  Deesdae braai ek my eie koffie by die huis. Dit is goedkoop en lekker.

 5. 6

  Ek het voorheen vir Starbucks gewerk ... Nou gaan ek nie meer daarin nie. Ek verkies koffieplantasie waar u na willekeur alles kan bestel en die barista's weet waarvan hulle praat! Hulle het ook gratis draadlose, baie gemaklike plekke om self te parkeer en 'n wonderlike yswinkel langsaan. Dit is 'n wen-wen-wen-situasie.

 6. 7

  Ek is die eienaar van 'n klein onafhanklike koffiewinkel in 'n klein dorpie (Dillard, GA). Ek kan my klante die aandag gee wat hulle wil hê (of die privaatheid). Ek gee nie om as hulle die heeldag op een koppie koffie op die WiFi bly nie; ek stel die spesiale bestellings reg soos hulle dit wil hê, en hulle kom terug oor en oor! Groot verrassing, nè? In hierdie besigheid, soos in byna alle besighede, is diens ALLES !!!!

  • 8

   Jy slaan die spyker in Starbuck se kis reg op die kop. Daar was nie meer persoonlikheid nie. Geen skeur meer soos vroeër nie. In plaas daarvan om 'n miljard winkels te open, sou hulle net soveel geld kon verdien, net om sommige saam met die personeel groter te maak. Hulle het gedink 'verslaaf' aan die verslawende koffie, maar het letterlik hulself in die grond gehardloop deur alles wat hulle spesiaal gemaak het, weg te neem. Wil u klante hê? Hulle is daar buite !! Maar u moet iets aanbied wat niemand anders het nie, en ten minste optree asof hulle die beste klant ooit is! U sal suksesvol wees solank u die manta sing ... ..diens IS alles.

 7. 9

  Goeie artikel. Jy het regtig "die spyker op die kop geslaan" !! Ek verkies om na die kleiner privaat koffiehuise te gaan. Hulle is gewoonlik ruimer en bedien middag- en aandete.

  Daar is 'n baie mooi winkel in Munising, Michigan, met 'n boekwinkel. U stap binne, plaas u bestelling en kan deur u boekrakke blaai terwyl u wag.

 8. 10

  Ek kom uit 'n kultuur waar koffie drink 'n groot probleem is; u gaan na die honderde koffiewinkels, bestel Cappuccino, Espresso of 'n Macchiato vir minder as 'n dollar, ek praat van goeie gehalte koffie, geen lekker shmanzy-drankies wat 'n drankie benodig nie Rosetta Stone-program om die taal te leer.
  Hier in Arizona is Starbucks in elke winkelsentrum, kruidenierswinkel en in enigiets met parkeerplek. Ek sien dat ek elke oggend stop vir 'n lang koffie, terwyl sokkermoeders ontbyt vir hul babas en kinders kry.
  Starbucks Koffie het geen vaste smaak nie, maar dit smaak regtig sleg, tensy u die 5 $ Mocha Cappu kry? met Carmel iets.
  dit is miskien 'n bemarkingstrategie om slegte, gebroude koffie te proe, sodat u kan opgradeer na die drankie van $ 5, o.
  Douglas, dankie vir die wekroep

 9. 11

  U het my dwarsdeur u pos gehaak. Lekker geskryf. Ek werk in webontwerp vir 'n megabank, en ek sien baie handelsmerkdevalueringsparallelle. Ek sal dit aan kollegas deurstuur.

 10. 13

  Douglas:

  Ek gaan amper nooit na Starbucks nie, want ek was nog nooit 'n koffiedrinker nie en waarom betaal ek wifi as dit elders gratis is?

  Maar eerlik gesê, ek dink die probleem is die openbare markte. Beleggers eis altyd groei en gee nie om die ekstra bietjie spesiale wat u wil hê in die maatskappye wie se aandele hulle besit nie. As hul aandele nie groter word as die S&P nie, ontslaan hulle die bestuur en bring hulle advokate na vore.

  Probleem is dat sodra u op 'n sekere skaal kom, u net nie in dieselfde tempo kan groei nie. Waar gaan jy 95% groei met 10% markaandeel hê? Die bestuur begin dus om die hoeke te sny, om die koste te skeer, om met die benaderings kaas te word. En dit is veral waar as die stigter en / of bestuurspan met die wenetos nie meer aan die stuur is nie (kyk net na Apple tydens die John Sculley-dae.)

  Dit is dus realisties dat Starbucks nie homself om die lewe gebring het nie; dit was die aard van die dier van openbare markte, waar beleggers heeltemal geskei is van enige betrokkenheid by die onderneming en net meer, meer en meer eis.

  Dit is genoeg om 'n idealistiese kapitalis privaat te wil laat bly.

  • 14

   Stem Mike saam. 'N Fantastiese fliek (wat elemente bevat wat baie links van die middelpunt is, maar ek het dit nog steeds geniet) Die Korporasie. 'N Belangrike boodskap agter die film is dat korporasies lewende en asemhalende entiteite is wat net groei. Daar is geen reg of verkeerd in 'n korporasie nie, net winsgewend of nie winsgewend nie. Dit is vreesaanjaend, want dit is amper gedoem om die verbruiker in die steek te laat!

 11. 15

  Ek stem saam met Eric, dit was 'n goed geskryfde en innemende blogpos met 'n geldige punt. Waaroor ek wil weet, is waarom Starbucks in die eerste plek ooit opgestaan ​​het ... is mense desperaat om spesiaal te voel dat hulle (baie!) Moet betaal vir nie koffie nie, maar vir die aandag van die persoon wat koffie maak? Is u voorkeure en afkeure so belangrik dat u dit nodig het om in u koffie voorgestel te word? Ek het net 'n week saam met my skoonpa op die strand deurgebring en hy het elke oggend die slegste koffie gemaak (Chock Full'Nuts, waarom sou u 'n koffie so noem?) En die stil oggende wat met hom gesels, het vir die koffie 'n bietjie gemaak van die beste wat ek nog gehad het. Spandeer die tyd en geld aan vriende en familie, dit laat u spesiaal voel.

  • 16

   Goeie kommentaar en ek stem saam. Daar is 'n boek waar Schultz praat oor koffiehuise wat die 'derde plek' word. Dit is 'n plek waar ons vriende ontmoet wat buite die werk en buite ons huis is. Dit was vroeër die plaaslike kroeg of kroeg waar dit gebeur het, maar Starbucks het dit weggeneem.

   My ervarings is met vriende en familie - maar dit is dikwels in 'n warm omgewing wat nie van die huis af is nie, wat sterk gevoelens bied. Ons is elke dag in ons huise en by ons werk ... ons moet êrens anders heen gaan. Vir 'n geruime tyd was daardie plek Starbucks.

 12. 17

  En u het geen idee hoe moeilik dit is vir die artistieke barista om die groot oorskakeling (vanweë 'die ekonomie') te maak van 'n plaaslike koffiewinkel waar sy groen hare, piercings en 'n vervolmaakte kuns kan hê na die outomatiese korporatiewe onderneming nie. -robot-wêreld van Starbucks ... Dit sukkel.

 13. 19
 14. 20

  ek was nog nooit in starbucks nie. hoop om te sterf omdat ek nog nooit 'n koffiedrank van $ 5 1,000 kalorieë van Starbucks gehad het nie.

  ek drink koffie. swart. yuban lyk goed genoeg in 'n kruidenierswinkel. en die pot van die oggend af is goed op enige tyd gedurende die dag as u dit weer in die mikrogolfoond verhit.

  ek dink daaraan om 'n Franse pers koffiemaker te kry. dit is die dag waarop ek ook 'n koffiesnob is.

 15. 21

  Tesame met die feit dat dit publiek is, maak dit deel uit van die hoëtegnologie / hoë aanraking-raaisel. En dit is 'n aanduiding van hoeveel regte gemeenskap vir mense saak maak. Ons kliënte by Rubicon wil kontak en advies sowel as slim en metodologie hê as hulle saam met ons werk.

  Hier is my aanpak van gemeenskap - http://tinyurl.com/58skzn

 16. 22

  Groot boodskap. Dit het verander in een van my gunsteling blogs om te lees!

  Ek gaan eers na Starbucks as ek die vorige aand vergeet om my koffiepot in te stel. Die ry deur die ry is maklik op werksoggende. Een ding om te noem van die gratis wifi is dat nie alle Starbucks dit meer het nie. Ek het verlede week vir die Wifi na een op pad gegaan en was baie teleurgesteld. Ek glo Starbucks is een van die vele maatskappye wat bloot hul pad verloor het terwyl hulle vinnig gegroei het.

  Hulle is nou net doodgewoon.

 17. 24

  Hallo Doug,
  Wonderlike artikel. Daar is so 'n diepgaande en nederige les hierin vir al die ondernemings wat al hoe vinniger wil groei ... ryker en ryker. Dit was 'n wonderlike gesprekstoniet tydens die Bean Cup. Min het ek geweet dat my vrae oor webwerwe my baie goeie inligting sal gee. Dankie.
  Sien jou rond.
  Sachin

 18. 25

  Jy is absoluut reg. Ek was in die eerste plek nooit 'n aanhanger van Starbucks nie. Toe 'n mens by Terre Haute kom, was dit al daardie mal ketting. As u ooit in Terre Haute is, gaan u op Coffee Grounds of Java Haute. Albei is steeds plaaslik besit en maak 'n helse onvolmaakte koffie. Al het ek die kommersialisering van die twee gesien. Hulle wil albei op een of ander vlak met Starbucks meeding, en ek neem hulle nie kwalik nie. Hier is nou drie dollar teenoor miskien vier plaaslike koffiewinkels. Dit is 'n klein tert om te sny.

 19. 26

  Dit is soortgelyk aan jou gunsteling band. Aanvanklik hou jy daarvan om hulle te sien speel omdat hulle op 'n plek speel waar jy saam met vriende en drankies kan gaan kuier en lekker musiek speel. Dit voel asof hulle 'n show net vir jou aanbied. Dan kry hulle 'n bietjie meer publisiteit en is jy bly omdat hulle 'n musiekvideo het en nog 'n paar albums verkoop. Dan is dit sukkelend, want hul liedjies word saam geskryf deur groot produsente en hulle speel groot stadions waar die geluid vreeslik is en die parkeerplek 'n vinnige loop van 5 myl na die lokaal is. Alles goed is vlugtig ... geniet dit terwyl u kan!

 20. 27

  U artikel is dadelik ter plaatse. Daar is geen Starbucks Experience meer nie, en ek het eers nie van die gebrande bone gehou nie.

  Dus sal 'n wonderlike, dapper plaaslike koffiewinkel op een van die plekke waar Starbucks trek, open en hulle wys hoe dit gedoen moet word!

 21. 28

  Ek hou ook van 'regte koffiewinkels' (Starbucks, ten minste vir my, kwalifiseer nie). Ek woon by verskeie ... almal bedien gesertifiseerde billike handel, koffie met skaduwee. Daar is iets amper magies daaraan om jouself te omring met groot geselskap, lekker koffie (wat meer as redelik goedkoop is en nie reënwoude vernietig nie en die produsente ondersteun), en draadloos ... terwyl jy in 'n ou, maar gemaklike stoel sit ... dit is HEMEL!

 22. 29
 23. 30

  Ja, ek het nooit regtig van Starbucks gehou nie, maar dit was voorheen baie beter - hoewel die winkels in Massachusetts lyk soos u onthou. Hoe dit ook al sy, ek dink dit help om die winkeltjies so swak soos gewoonlik te bewaar.

 24. 31

  Ek kom van die staat Washington, die land van die vyf koffiewinkels op elke hoek. Hul nuutste gier in die kleiner gebiede is Woods Coffee Shop. Hulle het die gemaklike banke by die kaggel en 'n enorme samestelling van bordspeletjies. In die naweke is daar live bands en ja, u kan daar werk.

  Starbucks is nie meer bo nie, maar net geriefliker. Gou genoeg sal hul gemak heeltemal dra. Ek het al maande geen Starbucks besoek nie. Ek kan nie hul pluisdrankies en onaangename bywoning verdra nie. Niemand gaan vir regte koffie nie ... Hulle kan beter doen as hulle erken dat hulle regtig lekkergoedstawe in 'n beker vol skuim maak.

 25. 32

  Ek onthou toe starbucks hier begin rondkom het. Daar was baie winkeltjies om by 'n koffie en 'n toebroodjie in te stop, en hulle het dit buite werking gestel.

  Starbucks was oor handelsmerke en boelies. Vra enigeen van die inwoners van New Hope, PA hoe hulle gevoel het toe starbucks hul plaaslike winkel byna dwing om toeriste en besoekers tegemoet te kom.

  starbucks het daarin geslaag om mense wat iets anders soek te versorg, gegroei deur luuks en spesiaal te voel, en dan hul eie keel gesny deur dit alles na hul koppe te laat gaan. Nou is dit net 'n mode-verklaring en nog 'n ontwerpersetiket.

  Kyk net na die aantal iPhones wat u daar gebruik, en die aantal ontwerpersakke en macbooks. Dit neem nie lank om te besef dat die meeste mense daarheen gaan om te wys hoe cool hulle is nie. Die meeste mense sal nie 'n ordentlike espresso of cappuccino ken nie, as 'n talentvolle jong barista met groen hare en piercings dit in hul gesig gooi omdat dit irriterend byderwets is.

 26. 33

  Wat 'n goeie verhaal - iets wat kettingwinkeloperateurs vir hul werknemers moet lees.

  Ek het nooit 'n voorliefde vir Starbucks gekry nie, en verkies om $ 1.50 af te haal vir 'n groot koppie ligte braaikoffie van Panera Bread. Panera vra ook nooit vir internettoegang nie, wat hul winkels die ideale kuierplek maak.

  Is Panera perfek? Nope. Net soos Starbucks, gaan hulle gereeld deur werknemers- en bestuurveranderings met kwaliteitsvlakke wat van dag tot dag wissel.

  Ek dink dit is waarom ek liewer my koffie tuis maak en drink.

 27. 34
 28. 35

  EK: VORIGE SEATTLE STARBUCKS BARISTA
  Goeie boodskap Doug! ... Dieselfde in Seattle. Goddank, daar is altyd beter “regte” koffiewinkels in die omgewing. Starbucks is natuurlik groot en altyd besig, maar hul diens en kwaliteit daal steeds.

 29. 36

  Goeie ontleding van hoe die handelsnaam verweer is, en ek glo, het verlore gegaan. Ek hou dit die afgelope paar jaar dop. Wat eens 'n ervaring was wat Starbucks anders gemaak het, het verlore gegaan, aangesien die ketting minder aandag gee aan die manier waarop klante behandel word. Dit het onpersoonlik geword, waarvan die uiteindelike uitdrukking 'n deurry is. U kan deur MacDonalds ry en koffie kry. Starbucks was nie meer die 'derde plek' nie.
  Dankie vir 'n fyn ontleding.

 30. 37

  Douglas-

  Ek is 'n barista by Starbucks. Ek het 2 jaar daar gewerk en tel ... my laaste dag is volgende Saterdag. Ek gaan nie net skool toe nie, maar ek is ook siek vir Starbucks. Ek kan na 'n winkel in die omgewing gaan waar ek skool sal gaan, maar ek wil dit absoluut nie doen nie.

  Ek was mal oor my werk. Ek was mal oor my winkel. Ek was voorheen mal oor Starbucks. Ek het begin in 'n lekker lobbywinkel in Gresham, OR. Dit was redelik besig, maar ek het nog tyd gehad om my klante te leer ken en te geniet, en ek het nog tyd gehad om my medewerkers te leer ken en te geniet. Om nie te praat van my bestuurder was enig in sy soort nie. Toe moes ek die oorskakeling maak na 'n winkel in Vancouver, WA. In Vancouver werk ek by die berugte winkel wat 'altyd regtig besig is' (ek kry dit by elke persoon waarvan ek vertel in watter winkel ek werk). Werklik regtig besig is 'n understatement en ons is die toonbeeld van die Starbucks waaroor u in u artikel praat, en ek het genoeg gehad. Daar is wonderlike plaaslike koffiewinkels, en ek hou daarvan om na hulle te gaan eerder as na my eie maatskappy! Dit is 'n hartseer dag vir Starbucks wanneer u eie werknemers u nie die tyd van die dag gee nie.

  Tot my verdediging en dié van ander Starbucks-barista's, werk ons ​​goed saam met wat ons gegee word. Nie om my eie horing te tuit nie, maar na twee jaar is ek 'n groot barista. Ek gee om vir die drankies wat ek maak en vir die klante wat ek vir hulle gee. Ek neem die tyd om met my klante te gesels en hulle te leer ken as hulle by my deurryvenster of by my toonbank is terwyl ek aan die kroeg is. Ek weet baie barista's het die 'burger-flipping'-mentaliteit aangeneem en hul liefde vir die werk opsy gesit, maar baie het dit nie en dit is diegene wat die oorblywende van Starbucks bymekaar hou.

  Persoonlik het ek my vertroue en liefde vir Starbucks verloor, nie net omdat my winkel 'n uitgebrande winkel is nie, maar ook omdat ons as werknemers behandel word. Miskien is dit net my winkel, maar dit is regtig sleg daar en as gevolg van sulke winkels, het Starbucks 'n sinkende skip geword. Ek werk ook by Red Robin en word baie goed behandel daar. Ek hou van my werk daar. Ek hou daarvan om te gaan werk en dit maak my daarom 'n beter werknemer.

  Ek het vroeg hierdie jaar al die opleiding en beroering deurgemaak wat Howard Schultz deurgemaak het, en aanvanklik was ek gung-ho, maar ek het sedertdien my vertroue verloor en het my werk heeltemal beëindig. U artikel is een wat Schultz moet sien. Dan is dit miskien die wekroep wat hy nodig het.

 31. 38

  U weet hoe u uself vertel dat u studeer omdat u sertifiseringsboeke voor u oopgemaak is? Maar u kliek regtig op Stumble Upon om interessante plasings te vind om te lees?

  Ja goed, ek het die uwe raakgeloop en moes skryf om vir u te sê dat ek dit baie geniet het. Ek het dit die duim gegee, sodat meer mense dit kan raakloop en dit ook kan geniet.

 32. 39

  U weet wat my verbaas het. Hoe goed is die Mc Cafe-lyn nie. Mc Donald se koffie vir meer as $ 3 koppie het baie gelyk.

  Nadat ek dit probeer het, is ek hartseer verslaaf en gaan ek al hoe meer soontoe.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.