The Wicked Lies that Social Media Gurus Weave

Depositphotos 33207643 s

Dit is 'n uitbarsting. Leuens, leuens, leuens. Ek is so moeg om al die kak te hoor wat 'guru's' op sosiale media vertel. Gisteraand het ek 'n Twitter verduidelik opleiding met Linda Fitzgerald en haar groep, Affiliated Women International. Die groep bestaan ​​uit ervare, bemagtigde sakevroue. In hul woorde:

Ons visie is om 'vroue wêreldwyd te bemagtig'. Die missie is om vroue te verryk, aan te moedig en toe te rus op 'n manier wat tot bemagtiging lei.

Vir die eerste helfte van die vergadering moes ek van die leuens wat die groep vertel is, uit die weg ruim. Dit is nie die eerste keer nie. Dit vereis dat ek almal 'n stap terug moet neem en hulle kalmeer. Sosiale media kan intimiderend wees, maar dit hoef nie te wees nie.

Sosiale media-webwerwe bevat nie handleidings nie.

Die rede is dat elke persoon die voordele, doel, voor- en afkeure anders meet. Sosiale media bemagtig die gebruiker ... jy kan lees of nie lees nie, volg of volg, inskryf of uitteken, aansluit of weggaan ... dit hang van jou af. Dit is nie die een of ander man wat hom as 'n bedryf uitspreek nie deskundige maar het nog nooit in sy lewe 'n langtermyn-handelsmerk- en bemarkingstrategie uitgevoer nie.

 • Moenie vir my sê dat ek nie outomatiese direkte boodskappe op Twitter moet gebruik nie. Ek het meer as 500 intekenare by die RSS-feed van my blog gevoeg. Ek het meer as 30,000 XNUMX volgers op Twitter. Mense volg nie op weens die outomatiese DM nie. Ek kan nie omgee as jy nie daarvan hou nie. U hoef my nie te volg nie. Of kies eenvoudig nie daarvoor nie!
 • Moenie vir my sê dat ek nie op my blog kan verkoop nie. Ek kan en verkoop op my blog. Natuurlik verander ek my bewoording en behaal die beste resultate as ek my gesag en kundigheid eers verkoop en bewys. Ek weet wat ek doen. By my onderneming het my blog die meeste omskakelings van enige werknemers.
 • Moenie vir my sê ek publiseer seker video's op Youtube nie. Ek doen video's om persoonlike insig te gee in my persoonlikheid en sodat mense my visueel leer ken, nie net in teks nie. Ek dink dit is belangrik, maar dit is nie die sleutel tot my sukses nie. Ek verkies dat 'n kliënt wat ongemaklik is met video dit vermy as om dit sleg te doen.
 • Moenie vir my sê om nie oral te adverteer nie. Ek het 'n suksesvolle blog met duisende besoekers per dag, duisende intekenare, duisende volgelinge, en ek kry spreekbeurte (een tydens 'n Internasionale Konferensie wat in Las Vegas aanbreek ... binnekort meer daaroor), konsultasies, programmeergeleenthede en Ek is in die raad van twee opstartmanne. Dit lyk asof die klein dubbellyne op my berigte my nie terughou nie. Ek gaan nie verskoning vra dat ek 'n paar honderd dollar per maand verdien het vir die honderd + uur wat ek in die gemiddelde week ingesit het nie.
 • Moenie vir my sê ek moet nie neem deel aan die gesprek op Facebook. Ek gee nie om as u besigheid op Facebook kry nie. Ek het dit probeer. Ek het nie. As ek dus feeds van my blog en Twitter daar outomatiseer en een keer per maand aanmeld, is dit goed genoeg vir my. Facebook is AOL-weergawe 20 ... of MySpace 3.0 ... seker dat dit die getalle en die groei het ... maar daar sal iets beters wees. Daarom hou ek van die web. Ek gaan nie al my verkeer, netwerk en verhoudings op 'n sosiale netwerk waag nie ... Ek sal dit op my blog bewaar wat ek besit / bestuur / direk / rugsteun / monitor, baie dankie.
 • Moenie vir my sê dat ek nie 'n e-pos met een groot prentjie en geen teks in my e-posbemarkingsveldtog kan stuur nie. Ek het dit gedoen en die hoogste responskoers van enige van ons veldtogte gekry. Kom daaroor.
 • Moenie vir my sê dat ek nie moet praat nie. Ek vermy so veel as moontlik aanlyn vloek omdat ek voel dat dit min respek vir my gehoor het. Maar dit wil jy skel, vervloek! Ek hoef dit nie te lees nie (hoewel ek 'n hele paar suksesvolle webwerwe lees). Ek kies eenvoudig om nie.

As u u wil bestuur Maak vinnig geld skemas op Twitter. Gaan vir dit! As u daaruit voordeel trek, is dit goed vir u. (Ek sal u nie volg of aandag skenk nie.) As u u volgende aansluiting op Facebook wil vind, gaan daarvoor. As u wil gebruik Twitter as 'n soekenjin, gaan vir dit! Ek gebruik dit soos 'n nuusbriefie ... Ek hou daarvan om lukraak op 'n skakel te klik, deel te neem aan die gesprek, iemand te help of om net verkeer na my blog te probeer stuur. Los my uit! Ek kan dit gebruik soos ek wil!

Wanneer u 'n aanbieding bywoon, lees 'n blog, neem 'n webinar en 'n paar waar guru begin praat oor twietiket, en wat jy wel of nie moet doen nie ... jou verhouding tussen volgelinge en mense wat jy volg, ens. hardloop na die deur ... moenie loop nie. Hierdie ghoeroes het geen idee wat u besigheid is, wat u bedryf is, wat u kompetisie is, u styl van verkoop, hoe u u produk posisioneer of wat u persoonlikheid is nie. Hoe kan hulle moontlik jou vertel hoe om sosiale media te gebruik ?!

Ek deel met my gehoorstrategieë wat ek probeer het, hoe om die resultate te meet en wat gewerk het / wat nie. Ek verduidelik die funksies en funksies van die gereedskap tot hul beskikking. Ek moedig my kliënte en gehore aan om te eksperimenteer. Ek moedig aan om te meet. Ek moedig hulle aan om genoeg moeite te doen om seker te wees of dit 'n goeie medium vir u is. Wat vir my werk, sal miskien nie vir u werk nie ... en andersom.

Sosiale media het nie 'n reëlboek nie.

maak jou regeer soos u gaan ... meet net soos u gaan. U kan baie tyd spandeer om blink voorwerpe na te jaag sonder opbrengs op u belegging.

38 Comments

 1. 1

  Ek hou van die groter boodskap wat u boodskap hier raak, naamlik dat daar geen reëls is nie. Of, as daar 'reëls' is wat die oortreding daarvan soms suksesvoller kan wees as om dit te volg.

  Ek juig die boodskap om nuwe paaie te maak, nie om skaapbemarkers te wees nie.

 2. 2

  V: Wat is die verskil tussen 'n reël en 'n goeie idee?

  A: 'n Reël is net iets wat mense opgemaak het. 'N Goeie idee is 'n voordeel vir baie mense, miskien selfs vir almal.

  Doug is heeltemal reg: daar is geen reëls vir sosiale media nie. Die wêreld van reëls is nie op die regte pad nie, maar daar is geen leke, polisie of regters wat die kuberruimte patrolleer nie.

  Daar is egter goeie idees en geweldige slegte idees. 'N Voorbeeld van 'n geweldige slegte idee is laster. Het u gehoor van die aaklige ding wat Doug Karr verlede naweek gedoen het? Goed, want ek het dit net opgemaak. As u leuens uitpraat of karakter aanlyn laster, kan dit vanlyn negatiewe gevolge hê. Benewens hierdie kommentaar, kan Doug Vinny ook rondstuur om my knieskappe te breek of 'n regsgeding aan my te dien.

  Is Doug se voorstelle veral slegte idees? Ek dink nie so nie, maar ek is ook nie daarvan oortuig dat dit almal goeie voorstelle is nie. U kan natuurlik 'n e-pos stuur wat slegs uit 'n beeld bestaan ​​en die meeste van u klante beïndruk. Sodoende sal diegene wat gesiggestremd is, vervreem word. Om hierdie rede probeer ek persoonlik om Veen se wet te volg en vermy dit om ooit 'n woord in 'n afbeelding te plaas. (Maar selfs ek dink nie Flickr moet onwettig wees. Dit is verby.)

  Net so sal Auto-DM's slegs 'n klein persentasie nuwe volgers vervreem as u het alklaar 1,000 XNUMX s volgelinge. Ek sal dit nie aanraai as u nog nie twitter nie, want ek voorspel dat dit u groei sal stuit.

  Daar is geen reëls vir sosiale media nie. Maar daar is goeie idees, en ek is op soek na 'n paar. Weet jy enige?

  @robbyslaughter

 3. 3

  Dit is geniaal en baie waar. Ek hoop dat mense wat luister / lees, aandag sal skenk. Daar is geen reëls wat sosiale media en sosiale netwerke betref nie. Wat in my onderwysveld werk, werk miskien nie vir iemand anders in die tegnologiese wêreld nie. Goeie goed.

 4. 4

  Ek stem grootliks saam met u boodskap. Die reëls word voortdurend herskryf. Daar is in werklikheid geen reëls nie.

  Daar is nie een manier om op die internet te bemark nie.

  Daar is * beste praktyke * om sekere dinge op die internet te doen. Daar is regte maniere en verkeerde maniere om 'n ad-gesteunde video-reeks te versprei (byvoorbeeld, as u wil slaag). Daar is 'n regte manier om geld te verdien uit 'n blog as dit hoofsaaklik 'n joernalistieke platform is (die advertensies met dubbele reëls kan onbehoorlik lyk).

  Daar is * kundigheid op sosiale media, want sommige van ons doen dit al meer as 'n dekade en het beste praktyke vir algemene take en doelwitte uitgewerk.

  Aan die ander kant spandeer ek te dikwels baie tyd om slegte advies met goed op te volg, omdat een of ander 'kundige' die wet neergelê het nadat hy drie maande van Mashable en Techcrunch gelees het en besluit het dat hulle 'n professionele persoon by die onderneming moet word. .

  • 5

   Dankie Mark! U opmerking is beslis die gees waarin ek hierdie pos geskryf het. Ek wil eenvoudig hê dat mense moet weet dat hierdie tegnologie nie intimiderend moet wees nie, dit moet moontlik maak!

 5. 6

  'Die wêreld van reëls is van lyn af, maar daar is geen advokate, polisie of regters wat die kuberruimte patrolleer nie.' Wel, daar is inderdaad prokureurs, cops EN regters (laasgenoemde is meer beoordelaars as dié van die hof!), En laster en DMCA is maar 'n paar (maar mees prominente) woeker in die kuberruimte.

  Ek stem nie saam met die term 'beste praktyke' wat gebruik word as 'n mildere of op 'n ander manier vorm van die term 'reëls' nie, want dit is 'n wonderlike manier om 'reëls' te sê. Beste praktyke word miskien meer toegepas op bladsykodering, maar nie inhoud nie (behalwe styl en grammatika en spelling, en in daardie geval Best Practices FTW, maar stylgrammatika en spelling maak NIE inhoud nie - dit maak die inhoud net kontekstueel en verstaanbaar, wat moet belangrik bly).

  Soos u sien - ek het hier reëls opgestel - maar nie reëls vir die ontwerp of benadering van sosiale media nie, dus sal ek nie.

 6. 7

  Goed geskryf, vet, eerlike blogpos.

  Of mense saamstem met die sentiment van die pos, is wel aan hulle maar ...

  Dit is 'n belangrike blogpos vir die breër gemeenskap. Sorg dat u die belangrike reëls nakom:

  Aanbiedingswaarde
  Verbind en interaksie
  Wees jouself

  bowenal: ken u kliënt of teiken.

  Goeie boodskap. Hou so aan.

  Die DM-debat is goed en die boodskap sou in u punt meer redenasies kon gebruik omdat u bang is, maar u moet weet waarom die DM-nasiste moer is

 7. 8

  Doug,

  Presies. Sommige mense hou daarvan om hulself as 'gedagteleiers' te posisioneer deur lyste van moets en moenies te publiseer. Die waarheid is dat ons in die Wilde Weste-fase van sosiale media is en alles gaan.

 8. 10

  Op outomatiese DM's:

  Jammer, die outomatiese DM-funksie is strooipos, eenvoudig en eenvoudig. Waarom sou u in die eerste plek kommunikasie wil outomatiseer? Dit toon 'n gebrek aan respek vir mense wat jou volg, imo. U het gelyk - daar is geen reëls nie, maar ek het gedink dat ons as bemarkers gesamentlik probeer het om ander te strooi?

  Oor gesels:

  Moedig mense versigtig aan om te praat - onthou dat nie almal in die posisie is waarin u verkeer nie. Mense op laer vlak kan hul werk verloor of hul toekoms kan ontwrig as werkgewers sien dat hulle voorheen in die openbaar gesels het. Die gebruik van takt kom baie daarheen.

  • 11

   Adam,

   RE: spam - Die enigste manier waarop u 'n Auto-DM kan kry, is as u iemand volg ... dit is 'n opt-in. Of u die boodskap waardeer of nie, beteken nie dat u nie die persoon toestemming gegee het om vir u 'n boodskap te stuur nie.

   Ek waardeer Auto DM's eintlik en sien dit nie as SPAM nie. Ek wil graag meer te wete kom oor die persoon wat ek volg, en dit is wonderlik om dadelik so te reageer. Dit is nie moeilik om dit uit te vee nie.

   Re: Cussing - ek het mense nie aangemoedig om te praat nie. Ek wil mense aanmoedig om dit nie te doen nie. Ek verklaar net dat dit wel vir sommige mense werk en dat dit blykbaar nie die gevolg daarvan benadeel nie. Dit is net 'n 'reël' wat nie vir almal werk nie (maar dit werk vir my).

   Doug

 9. 12

  Dwaas my een keer, skaam jou. Glo my twee keer, skaam my. As u nie aan die gesprek deelneem nie, beteken dit dat u die gesprek laat vaar het. As ek op u blog afkom, die een wat u besit / bestuur / direkte / rugsteun / monitor, dan verwag ek dat ons gesprek daar en dan sal vorder.

  As u die agenda bepaal en dan uittrek, kom ek nie terug nie. Wat ek sal doen as ek u werk respekteer, is om u inhoud elders heen te neem en dit met ander mense te bespreek wat betrokke is by die idee van gesellige ontleding. Wat u gegee het, kan 'n vrugbare idee wees, maar as u nie verder deelneem nie, is dit net 'n braakweg.

  • 13

   Hallo Christopher,

   Ek neem ALTYD aan die gesprek deel. Of iemand my op Plaxo, LinkedIn of Facebook antwoord, ek stuur altyd die boodskap terug. My punt is dat ek nie baie tyd daaraan spandeer nie, dus bring ek die boodskap daar aan my volgelinge. As hulle reageer, reageer ek. Ek waardeer dit net nie as MY primêre middel om te netwerk nie.

   Dankie vir die toevoeging tot die gesprek!

   Met baie respek.
   Doug

 10. 14

  Sheesh, Doug. Ek dink iemand het jou broekie te lank in die droër gehad. Ernstig, ek dink ek stem saam met jou (lees dit net een keer). Pasop vir alle 'kundiges'. Soek helpers.

 11. 15

  Fantastiese berig Doug! Mense vra my elke dag: 'Watter dienste moet ek gebruik om my besigheid te laat groei? Hoe moet ek dit gebruik? ' Ek weet nie!!! U moet eers na soveel dinge oor u besigheid kyk. Daar is absoluut GEEN one-stop-oplossing vir sosiale media-strategie nie.

  Die beste ding wat u kan doen, is om 'n plan te maak met behulp van goeie raaiskote op grond van u bestaande inligting en ervaring, die plan uit te voer, die resultate te meet en weg te gooi wat nie werk nie (terwyl u natuurlik vergroot).

 12. 16

  Baie hartseer dankie dat u dit geskryf het. Ek stem 100% saam. As u wil vermy of die spot dryf met, of swartbal of wat ook al, want ek kom nie in 'n ry nie, moet u dit doen. Ek hoef geen reëls na te kom nie en is heeltemal goed met die besigheid wat ek op my manier doen. Ek vererg my egter veral vir sekere web-klieke / -tipes wat (vir my in elk geval) soos lemmings optree en waarvan elke beweging afhang van wat sommige praatkop sê.

  Uiteindelik, neem opgeleide keuses, maar… dink self.
  -Jim

 13. 17

  re: twitter auto follow - ek gebruik dit nie en is ongeveer 2500 volgers. Soos die tyd aanstap, lyk dit of die spoed waarmee ek aanhangers kry, toeneem en dit raak al hoe moeiliker om elke volgeling aan te spreek met enigiets wat lyk soos 'n persoonlike "dankie" ... enige tyd weg en die volgelinge stapel op, so Ek kan 'n gebruik vir outovolgeling sien. Om nie onpersoonlik te wees nie, maar dit kan 'n tydrowende oefening wees. Uiteindelik sal ons mekaar op Twitter kan afhandel. As ek auto follow sou gebruik, sou dit waarskynlik net wees om dankie te sê en niks te "verkoop" nie ... net 'n eenvoudige dankie. Persoonlik irriteer die outomatiese DM's van "check out my blog" my. 'N Eenvoudige dank sou nie.
  -Jim

 14. 18

  Doug - Shhhh. Jy laat die kat uit die sak. As mense dit agterkom, sal hulle besef dat daar nie veel behoefte is aan 'n sosiale media-ghoeroe met minder kennis van hul kundigheidsgebied as 'n hoërskoolleerling nie. Hulle kan ook agterkom dat die meeste van hierdie kundiges omtrent net so nuttig is as die kapers in 'The Emperor's New Clothes'.

  O, en vir die man wat sê dat die "reëls verander", is dit nie 'n SEO nie, waar daar eintlik dampe reëls bestaan. In sosiale media is daar geen reëls nie.

  • 19

   Hi Mike!

   As u 'n spelplan opstel en 'n strategiese benadering volg met 'n 'goeie' konsultant, kan dit 'n onderneming help om elke medium ten volle te benut, die uitkomste akkuraat te meet en hulle baie tyd te bespaar om dit te doen. Ek bepleit nie om dit alleen te doen nie, ek is net teen die kundiges wat 'n towerformule verkoop ... ons weet almal dat daar nie een is nie!

   Dankie!
   Doug

 15. 20

  Enige nuwe sosiale media in sy kinderskoene bied 'n ontsnapping uit die formele perke en beheermaatreëls. Dit kan 'n wye aantrekkingskrag hê en laat gebruikers toe om te innoveer deur baie gebruikers, behoeftes en persoonlikhede.

  Dit is onvermydelik dat sommige gebruikers die nuwe media wil 'besit', om bemeestering en kundigheid uit te druk as 'n middel tot selfvergroting of wins. Dit blyk die natuurlike weg te wees in enige menslike poging.

  Persoonlik hou ek van die vroeë anargistiese fase wanneer enigiets moontlik lyk: dit is soos 'n leë doek. Dit is egter onvermydelik dat mense terugkeer na vertroosting in struktuur en beheermaatreëls.

 16. 21

  Ek het vryheid gekry toe ek lees wat u geskryf het. Ek was aanvanklik nogal skugter om nuwe dinge op Twitter te verken en te probeer. Ek het waargeneem. leer van ander en hou net van die geskenk van Twitter om ander te kan deel en leer.
  Toe ek een keer gelees het, kon ek nie iets persoonliks in my lewe plaas nie. Ek het eerlikwaar getwiet as een van die doeltreffendste instrumente wat ons verpleegsters implementeer vir ons intervensies, en dit is om te lug en uit te druk wat u ook al ondergaan. binne-in jou. Dit help bloot om die lewenspyne en -druk te verlig en te verlig.
  Dit is lekker om te weet dat ek kan wees wat ek is. Ek kan my sienings en my styl net so uitdruk. Dankie vir daardie vryheid, hou daarvan! Ja!

  Dankbaar,
  LADYwSENSE

 17. 22

  Verfrissend om inligting te lees van iemand wat die werk doen. Hoe weet ek? Omdat ek die ervaring het om dit te doen en weet dat hy reg is.

  Belangrike punt: gebruik sosiale media soos u wil. As u 'n onderneming wil opbou met behulp van sosiale media. Kies daarvoor en gebruik wat werk. Facebook het byvoorbeeld vir my gewerk. Ek gebruik dit steeds en dit is deel van ons bemarkingstrategie op sosiale media wat ons vir kliënte implementeer.

  Dankie vir hierdie goed geartikuleerde posisie.

 18. 23

  Natuurlik is die gevaar in hierdie uitbarsting Doug dat u gevaarlik naby is om dosies te gee en nie uself is nie, maar net ander dosente en nie ander nie.

  Ek dink die ware boodskap, en volgens my stel u hierdie punt, is dat die gebruik, ongeag wat die instrument is, altyd bepaal moet word deur u mark en u doelstellings. Daar is geen twyfel dat die manier waarop sommige mense vir jou sê dat jy sosiale media moet gebruik, vir sommige effektief is nie. . . en die maniere waarop u voorstel, is duidelik vir u en vir ander ook, maar beslis nie vir almal nie.

  Die werklike gevaar is wanneer mense reg en verkeerde maniere begin bely om enigiets te doen - die enigste regte manier, soos u opgemerk het, is die manier wat vir u unieke situasie werk.

  sosiale media is 'n instrument, dit is nie 'n godsdiens nie!

  • 24

   Hi John,

   U maak 'n uitstekende punt - en ek dink u verhelder myne nog verder. Ek wil nie intimideer nie, maar wil bemagtig. Om mense te bemagtig, moet die sosiale media-konsultant ietwat onpartydig, maar kundig wees.

   Ek is byvoorbeeld 'n groot aanhanger van StumbleUpon, maar ek besef dat dit meer ooreenstem met my blaaigewoontes en my persoonlikheid Digg. Dit beteken nie dat my kliënte moet ophou om Digg te gebruik en op StumbleUpon te spring nie!

   In plaas daarvan verduidelik ek hoe elkeen gebruik kan word, die unieke eienskappe, hoe dit in die verlede presteer het, en moedig die persoon aan om dit te toets. Ons kan dan die impak van hul pogings meet en sien watter voordeel hulle bevoordeel (of selfs albei dalk!).

   Doug

 19. 25

  Ek stem saam met alles wat jy geskryf het Doug, ek het dieselfde situasie hier in Australië gesien.

  Ek dink die reëls wat wel van toepassing is, is die reëls van algemene hoflikheid en basiese maniere. Dit is miskien op die internet, maar dit beteken nie dat u hoflik en respekvol moet wees nie

  Merk

 20. 26
 21. 27

  Daar is regtig geen reëls daarvoor nie; kanaal, sosiale, direkte / katalogus, e-pos, web ... noem maar op. afgesien van enige reëls wat FTC toegepas het. Die resultate sal sterk verskil, afhangende van u gehoor, sodat u uitvind watter reëls u vir u besigheid moet volg.

 22. 28

  Daar is regtig geen reëls daarvoor nie; kanaal, sosiale, direkte / katalogus, e-pos, web ... noem maar op. afgesien van enige reëls wat FTC toegepas het. Die resultate sal sterk verskil, afhangende van u gehoor, sodat u uitvind watter reëls u vir u besigheid moet volg.

 23. 29

  Daar is regtig geen reëls daarvoor nie; kanaal, sosiale, direkte / katalogus, e-pos, web ... noem maar op. afgesien van enige reëls wat FTC toegepas het. Die resultate sal sterk verskil, afhangende van u gehoor, sodat u uitvind watter reëls u vir u besigheid moet volg.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.