Sommige raadgewende humor ... Die lepel en die snaar

Van vriend, Bob Carlson, by GesondheidX:

'N Tydlose les oor hoe konsultante 'n verskil kan maak vir 'n organisasie.

Verlede week het ons 'n paar vriende na 'n nuwe restaurant geneem en opgemerk dat die kelner wat ons bestelling geneem het, 'n lepel in sy hempsak dra. Dit het 'n bietjie vreemd gelyk.

Toe die busseun ons water en toebehore bring, merk ek op dat hy ook 'n lepel in sy hempsak het. Toe kyk ek rond en sien dat al die personeel lepels in hul sakke het.

Toe die kelner terugkom om ons sop voor te sit, vra ek: "Waarom die lepel?"

'Wel,' het hy verduidelik, 'het die eienaars van die restaurant 'n konsultant gehuur om al ons prosesse op te knap. Na 'n paar maande se ontleding het hulle tot die gevolgtrekking gekom dat die lepel die gereedschap is wat die meeste gedaal word. Dit verteenwoordig 'n valfrekwensie van ongeveer 3 lepels per tafel per uur. As ons personeel beter voorbereid is, kan ons die aantal reise terug kombuis toe verminder en 15 manure per skof bespaar. ”

Soos die geluk dit wou hê, het ek my lepel laat val en hy kon dit vervang met sy onderdeel. 'Ek kry volgende keer weer 'n lepel in die kombuis in plaas van 'n ekstra reis te maak om dit dadelik te kry.' Ek was beïndruk.

Ek het ook opgemerk dat daar 'n tou uit die vlieg van die kelner hang. Toe ek rondkyk, merk ek op dat al die kelners dieselfde tou aan hul vlieë hang. Voordat hy wegstap, vra ek die kelner: 'Verskoon my, maar kan u my vertel hoekom u daardie string daar het?'

'O, beslis!' Toe laat sak hy sy stem. 'Nie almal is so oplettend nie. Daardie konsultant wat ek genoem het, het ook uitgevind dat ons tyd in die toilet kan bespaar. Deur hierdie tou aan die punt vas te bind, kan ons dit uittrek sonder om daaraan te raak en die behoefte om ons hande te was, uit te skakel en die tyd wat ons in die toilet spandeer met 76.39 persent te verkort. ”

'Nadat u dit uitgeput het, hoe sit u dit terug?'

'Wel,' fluister hy, 'ek weet nie van die ander nie ... maar ek gebruik die lepel.'

Een kommentaar

  1. 1

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.