Hardeware, sagteware ... Webware?

cloud computing

In die evolusie van die rekenaarbedryf het ons dit gehad hardeware - die nodige toerusting om die toepassings uit te voer. En ons het sagteware, die oplossings wat gebruik word van die hulpbronne om die werk te doen wat ons kan koop en installeer vanuit verskillende media. Deesdae kan u die sagteware aflaai sonder die media.

Twee dekades hardeware en sagteware

Hardeware het opgraderings en vervangings. Ek het eerlikwaar al die rekenaars wat ek tot dusver besit het, verloor. Ek het die skeletreste van nie minder nie as 5 saam met een dooie skootrekenaar in my huis.

Sagteware het installasies en opgraderings wat veranderinge in die sagtewaretoepassing installeer. Dit is 'n verouderde stelsel waarmee ons vandag nog werk en waarmee ons sukkel. Ek het vroeër vandag 'n sagteware-opdatering gehad wat vereis dat ek my MacBookPro moet afskakel en weer moet begin. Ek het nog nooit 'n OSX-opdatering laat sleg gaan nie, maar elke keer kan ek nie anders as om 'n bietjie peinsend te raak nie - dink dat die ergste sal gebeur en ek sal al my werk verloor. Ek het 'n netwerkstasie waar ek my afgelaaide toepassings berg en 'n CD-bindmiddel waar ek die res stoor (en dit altyd vind dat dit ontbreek).

Sagteware soos Google Spreadsheet, Google Analytics, Gmail, ExactTarget, en 'n klomp ander, gaan volgens 'web-gebaseerde toepassings' of 'blaaier-gebaseerde toepassings' of ons gooi selfs 'n akroniem in, SaaS. Dit is 'n verskriklike afkorting en verklaar die tipe besigheid wat dit is meer as die soort 'ware'. Baie SaaS-toepassings het ook steeds opgraderings of groot weergawes. Hulle benodig nie installasies of herlaai nie, maar dit is vir tydperke nie beskikbaar nie.

Die perfekte naam vir vandag se toepassings is miskien Netware, maar dit lyk Novell het die term handelsmerk. Webware kan wel werk, maar dit lyk C | Net gebruik dit. Dit lyk asof blaaierware 'n moontlikheid kan wees - maar dit is 'n ekstra lettergreep.

Hoekom nie Webware nie?

Die uiteinde is dat Webware (ek het geen handelsmerk opgemerk nie) die volgende evolusie van ons toepassings is. Vandag hoef aansoeke nie meer te laat loop nie. Ons het honderde bladsye in ons aansoek op die werk en kan nuwe bladsye opbou sonder om die ou bladsye te verwyder. Ek is seker dat 'n bietjie ontwikkeling ook kan plaasvind waar gebruikers oorgange kan vind tussen die ou en die nuwe toepassings.

Databasisse kan dadelik herhaal word, of nuwe tydelike tabelle kan gebou word om die oorgang te akkommodeer. Natuurlik is dit ekstra werk, maar my punt is dat dit moontlik is. Ons hoef nie meer ons klante te onderbreek nie.

Ek het nie 'n diskette in my huis nie. Ek gebruik ook selde my CD / DVD. Feitlik alles wat ek doen is nou op die internet gebaseer. As ek wel sagteware aflaai en installeer, stoor ek gewoonlik 'n eksemplaar op my Buffalo Tech netwerkstasie.

Selfs in die sakewêreld is dit nie nodig nie. Toe ek begin het Kleiner Indiana vir Pat Coyle het ons nie saam met 'n gasheer gegaan nie. Die aansoek word saamgestel en aangebied Waarskuwing. Ons het al die domeininstellings wat wys Google Apps waar ons e-pos sowel as Google Dokumente kan gebruik. Geen hardeware, geen sagteware nie ... maar webware.

Hoekom noem ons dit nie Webware nie?

6 Comments

 1. 1
 2. 2

  Douglas:
  Ek hou daarvan. Maar ignoreer jy nie 'middelware' wat al ons probleme in die negentigerjare gaan oplos nie? Ek hou van webware. Interessant dat daar geen handelsmerk is nie. Jammer dat die URL soos al die ander geneem is.

 3. 3

  Ek hou regtig van al die webgebaseerde programme wat bly verskyn en by my gereedskapstel gevoeg word. Ek gebruik Google Docs soos mal en vir iemand wat 3-4 verskillende rekenaars op een dag gebruik, is dit 'n lewensredder.

  Elke keer as ek egter 'n nuwe webgebaseerde diens begin gebruik, is daar altyd hierdie stemmetjie in my agterkop wat op 'n stadium wegtrek. Die punt is dat as ek my internetverbinding verloor, ek toegang verloor tot al my Google Docs, my databasis van kliëntfakture, my e-pos, my IM, my ontelbare foto's op Flickr, ens.

  Hierdie skuif na webware veroorsaak dat ons meer en meer van ons eiers in een mandjie sit. En dan bind ons 'n lang tou aan die mandjie en gooi dit in die ruimte uit. Solank die tou gekoppel is, is alles soet. Maar as daardie tou verdwyn, kan ek net sowel sonder krag sit.

  Ek dink my punt hier is dat ons betroubare, meer deurdringende en oortollige toegang tot die internet nodig het om Webware regtig te laat opstyg. En om 'n webblaaier op u foon te hê, is nie dieselfde nie. Natuurlik kan ek my skootrekenaar aan my verizon-selfoon koppel en navigeer, maar as ek binne 'n enkele maand oor 'n sekere bandwydte of aflaaibeperking gaan, begin ek. Ek het nie die soort spanning nodig nie.

 4. 4

  Snaaks jy moet dit noem. Ek het gister net vir 'n kliënt gesê dat soveel van die sagteware wat ek gebruik slegs op die internet bestaan ​​as webtoepassings. Nou weet ek wat ek hierdie dinge moet noem ... webware!

 5. 5
 6. 6

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.