Analities + kreatief = Sosiale media sukses

doug_patchWat is die kenmerke wat sukses in sosiale media dryf? Namate ons aanhou groei by die werk, is ons op soek na talent en benodig ons die regte mengsel.

My seun is 'n honneurswiskundestudent ... en 'n musikant. My dogter is 'n sangeres ... en 'n wiskundewiz. Ek is baie analities ... maar hou daarvan om kreatief te wees in my skryfwerk en ontwerp. Musiek is beslis 'n sleutel tot sukses vir my seun en dogter. Ek is nie 'n musikant nie, maar die kreatiewe stokperdjies waaraan ek werk, het my gehelp om suksesvol te wees. Ek glo dat die beoefening van kreatiwiteit buite u werk help om u werk te ontleed en op te los - dit lei uiteindelik tot u sukses.

Ek dink nie aan myself as 'n deskundige in sosiale media, maar ek het genoeg ervaring daarin om maatskappye deur die mynveld te lei en hulle te help gebruik die betrokke mediums. Byna elke dag werk ek aan blogposte, aanbiedings, toesprake, e-posontwerpe en webontwerpe. Elkeen hiervan is 'n kreatiewe uitlaatklep vir my.

As ek my tyd sou karteer, is dit ~ 50% kreatief en ~ 50% strategies / analities. Ek is nie seker of ek kan wees nie kreatiewe in die oplossings waaraan ek saam met kliënte en medewerkers werk, as ek nie 'n soort uitlaatklep gehad het wat vereis het dat ek daagliks moes oefen nie. Ek is dankbaar dat ek voortdurend uitgedaag word om met 'n kreatiewe oplossing vorendag te kom - of dit nou 'n ontwerp van die gebruikerskoppelvlak is of die woorde in 'n vermaaklike blogpos.

As ek na baie van my vriende in die onderneming kyk wat suksesvol is, het hulle soortgelyke afsetpunte vir kreatiwiteit. Baie van hulle doen sowel ontwikkeling as grafiese ontwerp. Sommige is musikante en ander fotograwe. 'N Hele paar is atlete ... maar nie eenvoudige atlete nie, dit is wit waterbalke, avontuurjaers of marathonlopers. Ek kan my nie voorstel hoe kreatief dit is om u liggaam in staat te stel om daardie uitdagings deur te dring nie.

Ek is altyd verbaas om te hoor wat my vriende buite hulle doen werk. Baie mense onderskei nie die kreatiewe kant van my werk en die analitiese nie, maar dit is beslis iets wat ek kon benut. Ek weet wanneer ek oplossings van elke soort denke gebruik om die ander op te los, en ek moet dit baie gereeld doen. Dit verg voortdurende oefening en fyn aanpassing.

99% van die tyd, volgens my ervaring, kom die moeilike deel van kreatiwiteit nie voor met iets waaraan niemand nog ooit gedink het nie. Die moeilike deel is eintlik die uitvoering van die ding waaraan u gedink het. Seth Godin

Ek wil graag dat lesers van hierdie berig hul kreatiewe kant deel en blog of kommentaar lewer oor hoe dit die vermoë om hul werkverantwoordelikhede uit te voer, suksesvol beïnvloed. Deel asb!

5 Comments

 1. 1

  Toe ek my loopbaan vir die eerste keer begin het, het ek my dae bestee aan die skryf en direkte kunspoging. Baie regsbrein. Saans sou ek databasisprogramme skryf om posresultate op te spoor vir my nie-winsgewende kliënte wat destyds nie die aangepaste fondsinsamelingspakkette kon bekostig nie. Baie linkerbrein.

  Later, toe ek minder betrokke was by die kreatiewe kant van direkte reaksie, het ek en my vrou saam 'n tekenprent van een paneel geskryf vir 'n weeklikse koerant (die Milwaukee-weergawe van Chicago 'The Reader', genaamd Milwaukee Weekly). Ek het al die spotprente daarvoor gedoen.

  Dit was interessant om te sien hoe gereeld ek beide soorte aktiwiteite probeer meng. Dit is een van die redes waarom ek sou doen wat ek doen, al het ek nie daarvoor betaal nie.

  Dankie dat u hierdie interessante onderwerp bespreek het (ten minste vir MY!). Ek sien uit na wat ander doen om kreatiewe en analitiese jeuk te krap!

 2. 3

  Ek is bedags 'n grafiese ontwerper, maar gedurende die maande Januarie-April neem ek 'n tweede werk aan om belasting te doen. Aangesien die twee radikaal verskil, raak ek nie so breinmoeg as wanneer ek 'n tweede deeltydse werk sou hê om iets meer soortgelyk aan my dagtaak te doen nie.

  As ek iets ontwerp, kan ek sowel prakties as kreatief wees deur albei kante van my brein te gebruik. Dit het my ook van onskatbare waarde op kantoor gemaak, ek kan idees voorstel wat kan help met ons besigheid, maar tog 'n bietjie buitengewoon is om ons 'n voorsprong te gee.

 3. 5

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.