Inhoud bemarking

Analities + kreatief = Sosiale media sukses

doug_patchWat is die kenmerke wat sukses in sosiale media dryf? Namate ons aanhou groei by die werk, is ons op soek na talent en benodig ons die regte mengsel.

My seun is 'n honneurswiskundestudent ... en 'n musikant. My dogter is 'n sangeres ... en 'n wiskundewiz. Ek is baie analities ... maar hou daarvan om kreatief te wees in my skryfwerk en ontwerp. Musiek is beslis 'n sleutel tot sukses vir my seun en dogter. Ek is nie 'n musikant nie, maar die kreatiewe stokperdjies waaraan ek werk, het my gehelp om suksesvol te wees. Ek glo dat die beoefening van kreatiwiteit buite u werk help om u werk te ontleed en op te los - dit lei uiteindelik tot u sukses.

Ek dink nie aan myself as 'n deskundige in sosiale media, maar ek het genoeg ervaring daarin om maatskappye deur die mynveld te lei en hulle te help gebruik die betrokke mediums. Byna elke dag werk ek aan blogposte, aanbiedings, toesprake, e-posontwerpe en webontwerpe. Elkeen hiervan is 'n kreatiewe uitlaatklep vir my.

As ek my tyd sou karteer, is dit ~ 50% kreatief en ~ 50% strategies / analities. Ek is nie seker of ek kan wees nie kreatiewe in die oplossings waaraan ek saam met kliënte en medewerkers werk, as ek nie 'n soort uitlaatklep gehad het wat vereis het dat ek daagliks moes oefen nie. Ek is dankbaar dat ek voortdurend uitgedaag word om met 'n kreatiewe oplossing vorendag te kom - of dit nou 'n ontwerp van die gebruikerskoppelvlak is of die woorde in 'n vermaaklike blogpos.

As ek na baie van my vriende in die onderneming kyk wat suksesvol is, het hulle soortgelyke afsetpunte vir kreatiwiteit. Baie van hulle doen sowel ontwikkeling as grafiese ontwerp. Sommige is musikante en ander fotograwe. 'N Hele paar is atlete ... maar nie eenvoudige atlete nie, dit is wit waterbalke, avontuurjaers of marathonlopers. Ek kan my nie voorstel hoe kreatief dit is om u liggaam in staat te stel om daardie uitdagings deur te dring nie.

Ek is altyd verbaas om te hoor wat my vriende buite hulle doen werk. Baie mense onderskei nie die kreatiewe kant van my werk en die analitiese nie, maar dit is beslis iets wat ek kon benut. Ek weet wanneer ek oplossings van elke soort denke gebruik om die ander op te los, en ek moet dit baie gereeld doen. Dit verg voortdurende oefening en fyn aanpassing.

99% van die tyd, volgens my ervaring, kom die moeilike deel van kreatiwiteit nie voor met iets waaraan niemand nog ooit gedink het nie. Die moeilike deel is eintlik die uitvoering van die ding waaraan u gedink het. Seth Godin

Ek wil graag dat lesers van hierdie berig hul kreatiewe kant deel en blog of kommentaar lewer oor hoe dit die vermoë om hul werkverantwoordelikhede uit te voer, suksesvol beïnvloed. Deel asb!

Douglas Karr

Douglas Karr is die stigter van die Martech Zone en erkende kenner van digitale transformasie. Doug is 'n Hoofspreker en bemarking van openbare spreker. Hy is die VP en medestigter van Highbridge, 'n onderneming wat spesialiseer in ondernemingsondernemings om hul tegnologie-belegging digitaal te transformeer en te maksimeer met behulp van Salesforce-tegnologieë. Hy het digitale bemarkings- en produkstrategieë vir Dell Technologies, GoDaddy, Sales Force, Webneigings, en SlimFOKUS. Douglas is ook die skrywer van Korporatiewe blogging vir dummies en mede-outeur van Die beter sakeboek.

5 Comments

 1. Toe ek die eerste keer met my loopbaan begin het, het ek my dae spandeer aan die skryf en kunsgerigte direkte pospogings. Baie regsbrein. Dan sou ek saans databasisprogramme skryf om posresultate op te spoor vir my nie-winsgewende kliënte wat nie die pasgemaakte fondsinsamelingspakkette op daardie tydstip kon bekostig nie. Baie linksbrein.

  Later, toe ek minder betrokke was by die kreatiewe kant van direkte reaksie, het ek en my vrou saam 'n eenpaneel-spotprent vir 'n weeklikse koerant geskryf (die Milwaukee-weergawe van Chicago se "The Reader," genoem Milwaukee Weekly). Ek het al die spotprente daarvoor gedoen.

  Dit was interessant om te sien hoe gereeld ek probeer om beide soorte aktiwiteite te meng. Dit is een van die redes waarom ek vir 'n lewe sal doen wat ek doen, al word ek nie daarvoor betaal nie.

  Dankie dat jy hierdie interessante onderwerp (ten minste vir MY!) ter sprake bring. Ek sien uit na wat ander doen om kreatiewe en analitiese jeuk te krap!

  1. "Ek sal doen wat ek doen vir 'n lewe, selfs al word ek nie daarvoor betaal nie." – dit sê alles, Jeff! Ek dink ek is in 'n soortgelyke situasie ... hoewel ek iets sal moet doen om die rekeninge te betaal. 🙂

 2. Ek is bedags 'n grafiese ontwerper, maar gedurende die maande Januarie-April neem ek 'n tweede werk aan om belasting te doen. Aangesien die twee radikaal verskil, word ek nie so breinmoeg as wat ek 'n tweede deeltydse werk sou hê om iets meer soortgelyk aan my dagtaak te doen nie.

  Wanneer ek iets ontwerp, help die gebruik van beide kante van my brein my om beide prakties en kreatief te wees. Dit het my ook van onskatbare waarde in die kantoor gemaak, ek kan idees voorstel wat kan help met ons besigheid, maar tog 'n bietjie uit die gewone is om ons 'n voorsprong te gee.

 3. Ek werk met tegnologie, maar ek is ook 'n musikant. Ek dink om my musikale energie te kan uitblaas, help om my fokus skoon te maak en stel my in staat om meer doeltreffend te werk.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.

verwante Artikels