PR op sosiale media - risiko's en belonings

risiko teenoor beloning

Ek het 'n aantal jare gelede die voordele van aanlyn-PR ontdek as 'n manier om my kliënte bloot te stel. Benewens die indiening van gevestigde nuuswebwerwe, het ek my eie webwerf geskep - Indy-Biz, as 'n manier om goeie nuusverhale oor kliënte, vriende en die plaaslike biz-gemeenskap te deel.

Die webwerf is al meer as twee jaar 'n wen-wen-wen. Alles was wonderlik tot gister toe 'n baie ongelukkige persoon 'n baie negatiewe opmerking gelewer het. Die opmerking was in reaksie op 'n verhaal oor 'n plaaslike onderneming wat deur 'n goeie vriend van my bestuur word.

Toe ek die opmerking hersien, was ek nie seker wat om te doen nie. Wat ek regtig wou doen, was om die opmerking uit te vee. Hoe durf hy dit oor my vriend sê? Maar die uitvee van die opmerking sou die vertroue wat ek met my lesers opgebou het, skend. En as hy regtig ergerlik was, sou hy die opmerking net êrens anders op die internet geplaas het.

In plaas daarvan het ek het 'n reaksie geplaas, het nie saamgestem met wat hy geskryf het nie, en my vriend 'n 'heads up' gegee. Sy het verskeie ander mense in die gemeenskap gevra om kommentaar te lewer. Toe voeg sy haar antwoord by, en moedig die ongelukkige persoon aan om haar direk te kontak, en erken dat die telefoonnommer in die oorspronklike persverklaring verkeerd was.

Uiteindelik was dit 'n uitstekende gevallestudie oor hoe maatskappye sosiale media moet gebruik om hul aanlyn-handelsmerk en reputasie te bestuur. U kan nie negatiewe opmerkings voorkom of beheer nie. Hulle sal bestaan. Maar as u 'n leër getroue aanhangers het, sal hulle u verdedig en u help om die situasie te bestuur. Boonop, in plaas daarvan om in die sand weg te kruip, proaktief na ongelukkige klante of kritici in 'n openbare forum uit te reik, sal dit u reputasie in die geheel versterk.

2 Comments

  1. 1

    Ek het dit gister gesien terwyl dit besig was om te ontvou en dit het net weer my oortuiging bevestig dat as jy 'n lojale gemeenskap kan bevorder en groei, verkeerde inligting en trollery vinnig deur sy lede uitgewis word. Terselfdertyd is negatiewe kommentaar nie altyd 'n slegte ding nie, want dit gee ons die geleentheid om te luister en reg te stel wat ook al dalk verkeerd geloop het.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.