Ek glo die sukses van die bemarking van sosiale media op B2B is oordrewe

hou nie van nie

Laat ons hierdie gesprek begin deur te sê al my bewyse is anekdoties. Ek het nie wydverspreide navorsing gedoen om my instink te bewys nie; Ek hou aan dat al hoe meer mense vir my fluister dat hulle nie sosiale media gebruik om resultate te lewer nie. En hulle ly glad nie; hul maatskappye vaar uitstekend.

"Wag!", Verklaar u, "Dit gaan soveel beter met hulle!"

Nope. Een van die maatskappye het meer as 100% groei in 'n baie mededingende mark. Nie een van hul leierskap of hul werknemers handhaaf 'n konstante sosiale media-teenwoordigheid nie. Die oorgrote meerderheid van hul leidrade kom van konferensies wat hulle oor die hele wêreld bywoon. Hulle het 'n binne-verkoopspan wat die leidrade opvolg en tuisomskakelings bewerkstellig.

'N Ander besigheid het pas nuwe kantoorruimte gebou en selfgroei hul groei. Hulle het 'n integrasieproduk wat geen mededinging in 'n ondernemingsbedryf het nie, en hulle onderteken klante so vinnig as wat hulle 'n demo kan wys. Ernstig - geen sosiale media nie.

Ek praat nie net oor die monitering van waarskuwings nie ... ek praat nul moeite gedoen met hul sosiale media strategieë.

Aan die ander kant het ek een maatskappy waarmee ek werk, wat vir my gesê het dat hulle niks anders as bevordering van sosiale media doen nie, omdat dit so goed werk. 'Wat het jy nog probeer?', Het ek gevra. 'Niks, ons hoef nie.', Het die eienaar gesê. Fassinerend, dus die een maatskappy wat sosiale media-resultate aanbied, doen niks anders as sosiale media nie. Hoe weet hulle dat dit werk ?!

Bemarkers word wakker

'N Kollega het my onlangs vertel dat sy CMO onlangs afgedank is nadat hy maande lank ydelike maatstawwe aan die direksie gerapporteer het. Pageviews, Follows, Likes en Retweets ... absoluut geen verband met enige generering of groei van inkomste nie.

Ons het 'n kliënt wat hul vaardighede op sosiale media gevier het en 'n reuse-aanhang op sosiale media-platforms versamel het. Hulle het ongelooflik hard gewerk om hul sosiale media-netwerk te betrek en te versorg. Maar wat betref demo's en aflaaie, het die getalle nooit 'n korrelasie gehad nie.

My anekdotiese waarnemings gaan voort met my webwerwe. Alhoewel ek 'n paar knabbels via 'n LinkedIn kry, lewer Facebook en Twitter nul inkomste. Ek het onlangs tienduisende bykomende lesers getoets en bestuur om deur middel van die Facebook-bestuurder kontak te maak. Jip .. jy het dit raai. Het nie gegaan nie.

Vier probleme met die bemarking van sosiale media

Daar is vier probleme wat ons vermoë om goeie verkope op sosiale media toe te pas, benadeel:

  1. Voorneme - volg jou aanhangers en volgelinge op sosiale media jou omdat hulle hul volgende aankoop ondersoek en na jou onderneming gaan kyk? Ek dink dit is 'n klein persentasie van u totale gehoor ... en probeer om presies uit te vind wie dit is.
  2. Erkenning - die oorgang tussen sosiale netwerke en u analytics is vol leemtes, die grootste van alle verkope is afkomstig van 'n Tweet- of Facebook-opdatering. Dit is nie onmoontlik nie; dit is net moeilik.
  3. tregters - elke bemarker hou daarvan om u omskakeltregter te teken en sal u vertel dat betrokkenheid noodsaaklik is tussen bewustheid en bekering. Die probleem is nie aan die orde nie; dis die spasie tussen. Klante visualiseer hierdie cool tregter waar vooruitsigte die laaste stap na die volgende oorslaan. Die werklikheid is heel anders. Omskakelings is kilometers ver van verbinding op sosiale media. Dit kan jare duur om die owerheid wat u besit, te laat huisves. Dit is baie moeite met baie min opbrengs op belegging.
  4. nietigheid - voel dit nie wonderlik as jy honderde of duisende kyke, voorkeure, tweets, retweets, aandele of inskrywings vir wedstryde kry nie? Dit doen - ons span het dit reggekry en bekommerd oor ons sosiale media-vaardigheid. Die probleem was natuurlik dat geen van die maatstawwe tot 'n besigheid gelei het nie. As die telefoon nie lui nie, wys bemarkers graag op ydelheidstatistieke om die aandag af te lei.

Bemarkers behoort van te werk inkomste agteruit na die vooruitsig. U moet die hoogste prioriteit hê om te besef waar u inkomste vandaan kom, en dan om sake deur die mediums en kanale te dryf.

Ek sê nie dat sosiale media nie kan of nie kan werk nie, maar ek merk op dat ek dikwels bemarkingsbeleggings sien in ander strategieë wat 'n baie hoër opbrengs op belegging het, baie minder moeite verg en makliker is om op te spoor.

Ek gee ook nie op op sosiale media nie. Ek besef dat handelsmerkbewustheid, erkenning, gesag en vertroue goeie resultate kan lewer. Ek is net besig om te sê dat sosiale media dikwels oordrewe is. As iemand u anders vertel, raadpleeg die besigheid en ondersoek hoe hulle betaal word.

My raaiskoot is dat dit nie deur sosiale media gedoen word nie.