Die goddelose leuens wat sosiale media -ghoeroes weef

Depositphotos 33207643 s

Dit is 'n uitbarsting. Leuens, leuens, leuens. Ek is so moeg om al die skete te hoor wat 'guru's' op sosiale media vertel. Gisteraand het ek 'n Twitter verduidelik opleiding met Linda Fitzgerald en haar groep, Affiliated Women International. Die groep bestaan ​​uit ervare, bemagtigde sakevroue. In hul woorde:

Ons visie is om 'vroue wêreldwyd te bemagtig'. Die missie is om vroue te verryk, aan te moedig en toe te rus op 'n manier wat tot bemagtiging lei.

Vir die eerste helfte van die vergadering moes ek van die leuens wat die groep vertel is, uit die weg ruim. Dit is nie die eerste keer nie. Dit vereis dat ek almal 'n tree terug moet neem en hulle kalmeer. Sosiale media kan intimiderend wees, maar dit hoef nie te wees nie.

Sosiale media-webwerwe bevat nie handleidings nie.

Die rede is dat elke persoon die voordele, doel, voor- en afkeure anders meet. Sosiale media bemagtig die gebruiker ... jy kan lees of nie lees nie, volg of onttrek, inteken of uitteken, aansluit of weggaan ... dit hang van jou af. Dit is nie die een of ander man wat hom as 'n bedryf uitspreek nie deskundige maar het nog nooit in sy lewe 'n handelsmerk- en bemarkingstrategie op lang termyn uitgevoer nie.

 • Moenie vir my sê ek moet nie outomatiese direkte boodskappe op Twitter gebruik nie. Ek het meer as 500 intekenare by die RSS-feed van my blog gevoeg. Ek het meer as 30,000 XNUMX volgers op Twitter. Mense volg nie op weens die outomatiese DM nie. Ek kan nie omgee as jy nie daarvan hou nie. U hoef my nie te volg nie. Of kies eenvoudig nie daarvoor nie!
 • Moenie vir my sê dat ek nie op my blog kan verkoop nie. Ek kan en verkoop op my blog. Natuurlik verander ek my bewoording en behaal die beste resultate as ek my gesag en kundigheid eers verkoop en bewys. Ek weet wat ek doen. By my onderneming het my blog die meeste omskakelings van enige werknemers.
 • Moenie vir my sê dat ek video's op Youtube moet publiseer nie. Ek doen video's om persoonlike insig te gee in my persoonlikheid en sodat mense my visueel leer ken, nie net in teks nie. Ek dink dit is belangrik, maar dit is nie die sleutel tot my sukses nie. Ek verkies dat 'n kliënt wat ongemaklik is met video dit vermy as om dit sleg te doen.
 • Moenie vir my sê dat ek nie oral moet adverteer nie. Ek het 'n suksesvolle blog met duisende besoekers per dag, duisende intekenare, duisende volgelinge, en ek kry spreekbeurte (een by 'n Internasionale Konferensie wat in Las Vegas kom ... meer daaroor binnekort), konsultasies, programmeergeleenthede en Ek is in die raad van twee opstartmanne. Dit lyk asof die klein dubbeltjies op my berigte my nie terughou nie. Ek gaan nie verskoning vra dat ek 'n paar honderd dollar per maand verdien het vir die honderd + uur wat ek in die gemiddelde week ingesit het nie.
 • Moenie vir my sê ek moet nie neem deel aan die gesprek op Facebook. Ek gee nie om as u besigheid op Facebook kry nie. Ek het dit probeer. Ek het nie. As ek dus feeds van my blog en Twitter daar outomatiseer en een keer per maand aanmeld, is dit goed genoeg vir my. Facebook is AOL-weergawe 20 ... of MySpace 3.0 ... seker dat dit die getalle en die groei het ... maar daar sal iets beters wees. Daarom hou ek van die web. Ek gaan nie al my verkeer, netwerk en verhoudings op 'n sosiale netwerk dobbel nie ... Ek sal dit op my blog bewaar wat ek besit / bestuur / direk / rugsteun / monitor, baie dankie.
 • Moenie vir my sê dat ek nie 'n e-pos met een groot prentjie en geen teks in my e-posbemarkingsveldtog kan stuur nie. Ek het dit gedoen en die hoogste responskoers van enige van ons veldtogte gekry. Kom daaroor.
 • Moenie vir my sê dat ek nie moet praat nie. Ek vermy so veel as moontlik aanlyn vloek omdat ek voel dat dit min respek vir my gehoor het. Maar dit wil jy skel, vervloek! Ek hoef dit nie te lees nie (hoewel ek 'n hele paar suksesvolle webwerwe lees). Ek kies eenvoudig om nie te doen nie.

As u u wil bestuur Maak vinnig geld skemas op Twitter. Gaan vir dit! As u daaruit voordeel trek, is dit goed vir u. (Ek sal u nie volg of aandag skenk nie.) As u u volgende aansluiting op Facebook wil vind, gaan daarvoor. As u wil gebruik Twitter as 'n soekenjin, gaan vir dit! Ek gebruik dit soos 'n nuusbriefie ... Ek hou daarvan om lukraak op 'n skakel te klik, deel te neem aan die gesprek, iemand te help of om net verkeer na my blog te probeer stuur. Los my uit! Ek kan dit gebruik soos ek wil!

Wanneer u 'n aanbieding bywoon, lees 'n blog, neem 'n webinar en 'n paar waar guru begin praat oor twietiket, en wat jy moet of nie moet doen nie ... jou verhouding tussen volgelinge en mense wat jy volg, ens. hardloop na die deur ... moenie loop nie. Hierdie ghoeroes het geen idee wat u besigheid is, wat u bedryf is, wat u kompetisie is, u styl van verkoop, hoe u u produk posisioneer of wat u persoonlikheid is nie. Hoe kan hulle moontlik jou vertel hoe om sosiale media te gebruik ?!

Ek deel my gehoorstrategieë wat ek probeer het, hoe om die resultate te meet en wat gewerk het / wat nie. Ek verduidelik die funksies en funksies van die gereedskap tot hul beskikking. Ek moedig my kliënte en gehore aan om te eksperimenteer. Ek moedig aan om te meet. Ek moedig hulle aan om genoeg moeite te doen om seker te wees of dit 'n goeie medium vir u is. Wat vir my werk, sal miskien nie vir u werk nie ... en andersom.

Sosiale media het nie 'n reëlboek nie.

maak jou regeer soos u gaan ... meet net soos u gaan. U kan baie tyd spandeer om blink voorwerpe na te jaag sonder opbrengs op u belegging.

38 Comments

 1. 1

  Ek hou van die groter boodskap wat jou plasing hier aanraak, wat is dat daar geen reëls is nie. Of, as daar "reëls" is dat dit soms meer suksesvol kan wees om dit te oortree as om dit te volg.

  Ek verwelkom die boodskap om nuwe paaie te saai, nie skaapbemarkers te wees nie.

 2. 2

  V: Wat is die verskil tussen 'n reël en 'n goeie idee?

  A: 'n Reël is net iets wat mense opgemaak het. 'n Goeie idee is 'n voordeel vir baie mense, miskien selfs almal.

  Doug is heeltemal reg: daar is geen reëls vir sosiale media nie. Die wêreld van reëls is vanlyn, maar daar is geen advokate, polisiemanne of regters wat die kuberruim patrolleer nie.

  Daar is egter goeie idees en geweldig slegte idees. 'n Voorbeeld van 'n geweldig slegte idee is laster. Het jy gehoor van die aaklige ding wat Doug Karr verlede naweek gedoen het? Goed, want ek het dit sopas opgemaak. Om leuens uit te spuit of karakter te belaster aanlyn kan negatiewe gevolge vanlyn hê. Benewens om hierdie opmerking weg te modereer, kan Doug Vinny rondstuur om my kniekoppe te breek of my met 'n regsgeding te dien.

  Is Doug se voorstelle bo alles geweldig slegte idees? Ek dink nie so nie, maar ek is ook nie oortuig daarvan dat dit almal goeie voorstelle is nie. U kan natuurlik 'n e-pos stuur wat slegs uit 'n beeld bestaan ​​en die meeste van u kliënte beïndruk. Deur dit te doen, sal ook diegene wat gesiggestremd is vervreem. Om hierdie rede probeer ek persoonlik Veen se Wet volg en vermy om ooit 'n woord in 'n grafika te plaas. (Maar selfs ek dink nie Flickr behoort onwettig te wees. Dit is oor die top.)

  Net so sal Auto-DM's slegs 'n klein persentasie nuwe volgelinge vervreem as jy het alklaar 1,000 XNUMX volgelinge. Ek sal dit nie aanbeveel as jy nuut is op twitter nie, want ek voorspel dat dit jou groei sal belemmer.

  Daar is geen reëls vir sosiale media nie. Maar daar is goeie idees, en ek soek 'n paar. Ken jy enige?

  @robbyslagting

 3. 3

  Dit is geniaal en baie waar. Ek hoop dat mense wat luister/lees sal aandag gee. Daar is geen reëls wanneer dit by sosiale media en sosiale netwerke kom nie. Wat in my onderwysveld werk, werk dalk nie vir iemand anders in die tegnologiewêreld nie. Goeie goed.

 4. 4

  Ek stem oor die algemeen saam met jou plasing. Die reëls word voortdurend herskryf. In werklikheid is daar geen reëls nie.

  Daar is nie 'n enkele manier om op die internet te bemark nie.

  Daar is *beste praktyke* om sekere dinge op die internet te doen. Daar is regte maniere en verkeerde maniere om 'n advertensie-gesteunde videoreeks te versprei (as jy byvoorbeeld suksesvol wil wees), dit wil sê. Daar is 'n regte manier om 'n blog te verdien as dit hoofsaaklik 'n joernalistieke platform is (daardie dubbellyn-advertensies kan die voorkoms van onbehoorlikheid skep).

  Daar *is* sosiale media kundigheid, want sommige van ons doen dit al meer as 'n dekade, en het beste praktyke vir algemene take en doelwitte uitgewerk.

  Aan die ander kant spandeer ek te dikwels baie van my tyd om slegte raad met goeie op te volg, want een of ander "kenner" het die wet neergelê nadat ek drie maande van Mashable en Techcrunch gelees het en besluit het hulle moet 'n pro by die besigheid word .

  • 5

   Dankie Mark! Jou kommentaar is beslis die gees waarin ek hierdie plasing geskryf het. Ek wil eenvoudig hê mense moet weet dat hierdie tegnologie nie intimiderend moet wees nie, dit moet in staat stel!

 5. 6

  “Die wêreld van reëls is van lyn af, maar daar is geen {prokureurs}, polisiebeamptes of regters wat die kuberruim patrolleer nie.” Wel, daar is inderdaad prokureurs, polisiemanne EN regters (laasgenoemde is meer oordeelkundiges as dié van die hof!), en laster en DMCA is maar net 'n paar (maar mees prominente) woekeraanvalle in die kuberruim.

  Ek stem nie saam met die term "beste praktyke" wat gebruik word as 'n ligter of op een of ander manier ander vorm van die term "reëls", aangesien dit net 'n fancy nuwe manier is om "reëls" te sê. Beste praktyke word miskien meer op bladsykodering toegepas, maar nie inhoud nie (behalwe styl & grammatika & spelling, en in daardie geval Beste Praktyke FTW, maar stylgrammatika en spelling maak NIE inhoud nie – hulle maak inhoud net kontekstueel en verstaanbaar, wat belangrik moet bly).

  Soos jy sien – ek het reëls hier opgestel – maar nie reëls van hoe om betrokke te raak by sosiale media ontwerp of benadering nie, so ek sal nie.

 6. 7

  Goed geskryf, vet, eerlike blogpos.

  Of mense met die sentiment van die pos saamstem of nie, is aan hulle, maar ...

  Hierdie is 'n belangrike blogplasing vir die breër gemeenskap. Maak seker dat u die belangrike reëls gehoorsaam:

  Aanbiedingswaarde
  Koppel en interaksie
  Wees jouself

  bowenal: ken jou kliënt of teiken.

  Puik pos. Hou so aan.

  Die DM-debat is 'n goeie een en die plasing kon meer redenasie in jou punt gebruik het, want jy is bang, maar ppl moet weet hoekom die DM-nazi's nutz is

 7. 8

  Doug,

  Presies. Sommige mense hou daarvan om hulself as “gedagteleiers” te posisioneer deur lyste van moets en moenies te publiseer. Die waarheid is ons is in die Wilde Weste-stadium van sosiale media en enigiets kan.

 8. 10

  Op outo-DM's:

  Jammer, die outo-DM-funksie is strooipos, eenvoudig en eenvoudig. Hoekom sal jy in die eerste plek kommunikasie wil outomatiseer? Dit wys 'n gebrek aan respek vir mense wat jou volg, imo. Jy is reg – daar is geen reëls nie, maar ek het gedink as bemarkers gesamentlik was ons verby om ander te probeer strooi?

  Op vloek:

  Moedig mense versigtig aan om te vloek – onthou, nie almal is in die posisie waarin jy is nie. Mense op laer vlak kan hul werk verloor of moontlik hul toekoms ontwrig wanneer werkgewers sien dat hulle voorheen in die openbaar gevloek het. Die gebruik van takt gaan 'n lang pad daar.

  • 11

   Adam,

   RE: Strooipos – Die enigste manier waarop jy 'n outo-DM kan kry, is as jy iemand volg ... dit is 'n intekening. Of jy die boodskap waardeer of nie, beteken nie dat jy nie die persoon toestemming gegee het om vir jou 'n boodskap te stuur nie.

   Ek waardeer eintlik Auto DM's en sien dit nie as SPAM nie. Ek wil graag meer weet oor die persoon wat ek volg en om so 'n onmiddellike reaksie te kry, is wonderlik. Dit is nie moeilik om hulle uit te vee nie.

   Re: Cussing – Ek het nie mense aangemoedig om te vloek nie. Om die waarheid te sê, ek wil mense aanmoedig om dit nie te doen nie. Ek sê net dat dit wel vir sommige mense werk en blykbaar nie hul volgelinge benadeel nie. Dit is net 'n 'reël' wat nie vir almal werk nie (maar dit werk vir my).

   Doug

 9. 12

  Fool my een keer, skaam jou. Fool my twee keer, skaam my. Om nie aan die gesprek deel te neem nie, beteken dat jy die gesprek laat vaar het. As ek op jou blog afkom, die een wat jy besit/bestuur/regeer/rugsteun/ en monitor, dan verwag ek dat ons gesprek dan en daar sal vorder.

  As jy die agenda opstel en dan uittrek, kom ek nie terug nie. Wat ek sal doen, as ek jou werk respekteer, is om jou inhoud elders te neem en dit te bespreek met ander mense wat betrokke is by die idee van gesellige analise. Wat jy verskaf het, is dalk 'n vrugbare idee, maar waarmee jy ons gelaat het, as jy nie verder in die lyn deelneem nie, is net 'n braakland.

  • 13

   Hallo Christopher,

   Ek neem ALTYD deel aan die gesprek. Of iemand my op Plaxo, LinkedIn of Facebook antwoord – ek gee altyd die boodskap terug. My punt is dat ek nie 'bang for the buck' kry om baie tyd in daardie gebiede deur te bring nie, so ek bring die boodskap NA my volgelinge daar. As hulle reageer, reageer ek. Ek waardeer hulle net nie as MY primêre manier van netwerk nie.

   Dankie dat jy bygedra het tot die gesprek!

   Met baie respek.
   Doug

 10. 14

  Sheesh, Doug. Ek dink iemand het jou broekie te lank in die droër gehad. Ernstig, ek dink ek stem saam met jou (lees dit net een keer). Pasop vir alle “kundiges”. Vind helpers.

 11. 15

  Fantastiese post Doug! Mense vra my elke dag: 'Watter dienste moet ek gebruik om my besigheid te laat groei? Hoe moet ek hulle gebruik?' Ek weet nie!!! Jy moet eers na soveel dinge oor jou besigheid kyk. Daar is absoluut GEEN eenstop-oplossing vir sosiale media-strategie nie.

  Die beste ding wat jy kan doen is om 'n plan te maak deur 'n paar goeie raaiskoots te gebruik gebaseer op jou bestaande inligting en ervaring, die plan uit te voer, die resultate te meet en uit te gooi wat nie werk nie (terwyl dit natuurlik verhoog word wat werk).

 12. 16

  Goeie hartseer dankie dat jy hierdie skryf. Ek stem 100% saam. As jy wil vermy of spot of blackball of wat ook al, want ek “kom nie in die ry” nie – hou dit. Ek hoef geen reëls te volg nie en is heeltemal OK met die besigheid wat ek kry om dit op my manier te doen. Ek raak egter geïrriteerd, veral vir sekere webklieks/tipes wat (vir my in elk geval) soos lemmings optree en wie se elke beweging afhang van wat een of ander pratende kop sê.

  Bottom line, maak opgevoede keuses, maar ... dink vir jouself.
  -Jim

 13. 17

  re: twitter auto follow – ek gebruik dit nie en het ongeveer 2500 volgers. Soos die tyd aanstap, lyk dit asof die spoed waarteen ek volgelinge kry toeneem en dit word al hoe moeiliker om elke volgeling aan te spreek met enigiets wat lyk soos 'n persoonlike "dankie" ... enige tyd weg en die volgelinge stapel op, so Ek kan 'n gebruik sien vir outomatiese volg. Nie om onpersoonlik te wees nie, maar dit kan 'n tydrowende oefening wees. Ons sal mekaar uiteindelik op Twitter spreek. As ek outomaties volg sou gebruik, sou dit waarskynlik net wees om dankie te sê en niks te "verkoop" nie ... net 'n eenvoudige dankie. Persoonlik irriteer die "kyk my blog" outomatiese DM's my. 'n Eenvoudige dankie sou nie.
  -Jim

 14. 18

  Doug - Shhhh. Jy laat die kat uit die sak uit. As mense uitvind, sal hulle besef daar is nie veel behoefte aan 'n sosiale media-ghoeroe met minder kennis van hul kundigheidsgebied as 'n hoërskool senior nie. Hulle sal dalk ook agterkom dat die meeste van hierdie kundiges omtrent net so nuttig is soos die haberdashers in "The Emperor's New Clothes."

  O, en vir die ou wat sê die "reëls verander" is dit nie SEO waar daar eintlik 'n paar vaporous reëls bestaan ​​nie. In sosiale media is daar geen reëls nie.

  • 19

   Hi Mike!

   Om 'n wedstrydplan te bou en 'n strategiese benadering met 'n 'goeie' konsultant te volg, kan 'n maatskappy help om elke medium ten volle te benut, die uitkoms akkuraat te meet en hulle baie tyd te bespaar om dit te doen. Ek bepleit nie om dit alleen te doen nie, ek is net teen daardie kundiges wat een of ander towerformule verkoop ... ons almal weet daar is nie een nie!

   Dankie!
   Doug

 15. 20

  Enige nuwe sosiale media in sy kinderskoene bied 'n ontsnapping van die formele grense en kontroles. Dit kan wye aantrekkingskrag hê en laat vryhede toe om te innoveer deur baie gebruikers, behoeftes, persoonlikhede.

  Onvermydelik sal sommige gebruikers poog om die nuwe media te 'besit', om bemeestering en kundigheid uit te druk as 'n manier tot selfverheffing of wins. Dit blyk die natuurlike verloop in enige menslike poging te wees.

  Persoonlik hou ek van die vroeë anargistiese fase wanneer enigiets moontlik lyk: Dit is soos 'n leë doek. Mense keer egter onvermydelik terug na troos in struktuur en beheer.

 16. 21

  Ek het vryheid gevind toe ek lees wat jy geskryf het. Ek was aanvanklik nogal bedees om nuwe dinge op Twitter te verken en te probeer. Ek het waargeneem. om van ander te leer en net lief te wees vir Twitter se gawe om te kan deel en by ander te leer.
  Toe lees ek een keer dat ek nie iets persoonliks aan die gang in my lewe kon plaas nie. Eerlik, ek het gevind dat tweeting een van die doeltreffendste instrumente is wat ons verpleegsters op ons intervensies implementeer en dit is om te kan lug en uit te druk wat jy ook al ondergaan binne-in jou. Dit help eenvoudig om die lewe se pyne en druk te verlig en te verlig.
  Dit is lekker om te weet dat ek kan wees wat ek is. Ek kan my sienings en my styl uitdruk net soos dit is. Dankie vir daardie vryheid, mal daaroor! Ja!

  Dankbaar,
  LADYwSENSE

 17. 22

  Verfrissend om inligting te lees van 'n persoon wat die werk doen. Hoe weet ek? Want ek het die ervaring om die te doen en weet hy is reg.

  Sleutelpunt: Gebruik sosiale media soos jy wil. As jy 'n besigheid wil bou deur die hulpbronne van sosiale media te gebruik. Gaan daarvoor en gebruik wat werk. Byvoorbeeld, Facebook het vir my gewerk. Ek gaan voort om dit te gebruik en dit is deel van ons sosiale media bemarkingstrategie wat ons vir kliënte implementeer.

  Dankie vir hierdie goed geartikuleerde posisie.

 18. 23

  Natuurlik is die gevaar in hierdie rant Doug dat jy gevaarlik naby moets gee en nie jouself doen nie, net verskillende doens en nie s dat daardie ander ouens nie.

  Ek dink die ware boodskap, en in my gedagtes maak jy hierdie punt, is dat ongeag wat die instrument is, die gebruik moet altyd deur jou mark en jou doelwitte bepaal word. Daar is geen twyfel dat die manier waarop sommige mense vir jou sê dat jy sosiale media moet gebruik, in die kol is uit 'n doeltreffendheidsoogpunt vir sommige nie. . . en die maniere wat jy voorstel, is natuurlik in die kol vir jou, en vir ander ook, maar beslis nie vir almal nie.

  Die werklike gevaar is wanneer mense regte en verkeerde maniere begin bely om enigiets te doen – die enigste regte manier, soos jy uitwys, is die een wat vir jou unieke situasie werk.

  sosiale media is 'n instrument, dit is nie 'n godsdiens nie!

  • 24

   Hi John,

   Jy maak 'n goeie punt - en ek dink jy verduidelik myne nog verder. Ek wil nie intimideer nie, ek wil bemagtig. Om mense te bemagtig vereis dat die sosiale media konsultant ietwat onpartydig, maar kundig moet wees.

   Ek is byvoorbeeld 'n groot aanhanger van StumbleUpon, maar ek erken dat dit meer ooreenstem met my blaai-gewoontes en persoonlikheid as wat dit doen Digg. Dit beteken nie dat my kliënte moet ophou om Digg te gebruik en op StumbleUpon moet spring nie, tho!

   In plaas daarvan verduidelik ek hoe elkeen gebruik kan word, die unieke kenmerke, hoe hulle in die verlede gevaar het, en moedig die persoon aan om elkeen uit te toets. Ons kan dan die impak van hul pogings meet en sien watter een hulle bevoordeel (of selfs of albei dalk!).

   Doug

 19. 25

  Ek stem saam met alles wat jy geskryf het Doug, ek het dieselfde situasie hier in Australië gesien.

  Ek dink die reëls wat wel geld is die reëls van algemene hoflikheid en basiese maniere. Dit is dalk op die web, maar dit beteken nie dat jy nie beleefd en respekvol moet wees nie

  Merk

 20. 26
 21. 27

  Daar is regtig geen reëls vir enige nie; kanaal, sosiaal, direk/katalogus, e-pos, web ... noem maar op. afgesien van enige reëls wat FTC afgedwing het. Die resultate sal baie verskil op grond van jou gehoor, sodat jy uitvind watter reëls jy vir jou besigheid moet volg.

 22. 28

  Daar is regtig geen reëls vir enige nie; kanaal, sosiaal, direk/katalogus, e-pos, web ... noem maar op. afgesien van enige reëls wat FTC afgedwing het. Die resultate sal baie verskil op grond van jou gehoor, sodat jy uitvind watter reëls jy vir jou besigheid moet volg.

 23. 29

  Daar is regtig geen reëls vir enige nie; kanaal, sosiaal, direk/katalogus, e-pos, web ... noem maar op. afgesien van enige reëls wat FTC afgedwing het. Die resultate sal baie verskil op grond van jou gehoor, sodat jy uitvind watter reëls jy vir jou besigheid moet volg.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.