Die gebruik van sosiale media is nie kundig nie

geek-en-steek.pngEk is vandag weer uitgenooi na 'n handjievol geleenthede - persoonlik en via 'n webinar - om blootstelling aan 'n sosiale media kenner en hul bemarking op sosiale media. Terwyl ek hul profiele, hul LinkedIn-inligting, hul webwerwe en hul blogs nagaan, vind ek geen wesenlike inligting wat die veronderstelling ondersteun dat hulle sosiale media-kundiges is nie.

social media deskundige? Regtig? Miskien het hulle tienduisende Twitter-aanhangers, en honderde kommentaar hierop Facebook muur, en lidmaatskap van 'n dosyn of so netwerke. Miskien omdat hulle 'n charlatan, 'n haai of 'n geek.

Wat sou ek as 'n sosiale media klassifiseer? deskundige? Ek hou van Peter Shankman se lys van kwalifikasies en diskwalifikasies vir kundiges op sosiale media. Ek wil byvoeg - as dit betrekking het op sake - wil ek graag a sien lang lys meetbaar resultate en verwysings in verskillende maatskappye en strategieë.

Klassifiseer ek myself as 'n deskundige? Ek doen dit - maar nie omdat ek beweer dat ek dit alles verstaan ​​nie. Dit is 'n jong medium wat daagliks verander. Dit verander sakegedrag. Dit verander verbruikersgedrag. My dekade ondervinding van direkte bemarking en databasisbemarking, e-posbemarking, ensovoorts, het my in staat gestel om natuurlik na my huidige status te ontwikkel.

Ek is nie kenner vanweë my kennis van sosiale media nie ... ek sê myself 'n kenner vanweë die werk wat ek vir groot en klein ondernemings gedoen het om hul besigheid te laat groei, klante te behou en te verkoop, en om kliënte se diensoproepe te verminder deur sosiale media effektief te benut.

Eis ek myself as 'n kenner as gevolg van die werk wat ek tans doen?

 • Terwyl VP van 'n blogplatform, het ons tientalle besighede gehelp om hul sosiale media en soekstrategieë te ontwikkel om inkomende bemarkingspogings te bevorder.
 • Ek besit 'n suksesvolle Nuwe Media Agentskap met 'n deeglike geskiedenis om maatskappye te help met die ontwikkeling en uitvoering van hul sosiale strategieë.
 • Die integrasie- en outomatiseringsinstrumente wat ek in die Blogging, e-pos, video en mobiele ruimte het tienduisende maatskappye bereik.
 • Die 2 sosiale netwerke Ek het gehelp om te begin hardloop.
 • My eie blog wat 5+ jaar strek (plus nog 'n paar op ander platforms) wat praat met sosiale media en bemarkingstegnologie.

GEEN! Niks hiervan kwalifiseer my as 'n deskundige.

Ek noem myself 'n kenner om drie redes:

 1. Besighede soek kundiges, nie goeroes en geeks nie.
 2. Om myself 'n kundige te noem, hou my op 'n hoër standaard en verwagting met 'n onderneming wat ek moet nakom.
 3. Ek pas by die definisie:

'N Kenner is iemand wat algemeen erken word as 'n betroubare bron van tegniek of vaardigheid en wie se fakulteit om reg, regverdig of verstandig te beoordeel of te besluit, gesag en status deur hul eweknieë of die publiek in 'n spesifieke welgestelde domein verleen. 'N Kenner, meer algemeen, is 'n persoon met uitgebreide kennis of bekwaamheid in 'n bepaalde studierigting.

Is ek slimmer as die res van die mense daar buite? Nope.
Weet ek alles van sosiale media? Natuurlik nie.
Stem ander kundiges altyd met my saam? Nie 'n kans nie!
Was al my werk suksesvol? Nee - maar baie daarvan het.

Ek glo dat ek 'n uitstekende vaardigheid gehad het om sakeprosesse, bemarkingsmediums en die bepaling van hoe tegnologie die gaping kan oorbrug, te ontleed. Ek doen nie lieg vir kliënte en vertel hulle dat hulle 'n deel van die sosiale media moet wees as hulle wil oorleef. Ek deel wel baie van die suksesse met hulle! Dit is 'n medium waarin ek persoonlik glo en dat ek hoop dat dit baie goedgekeur sal word - nie omdat dit deur slegte ondernemings gemanipuleer kan word nie, maar omdat dit deur groot ondernemings gebruik kan word.

Ek glo sosiale media verbind ondernemings met vooruitsigte, bou verbeterde verhoudings tussen klante en ondernemings, dryf ondernemings om kliëntediens te verbeter, bou deursigtigheid, en moedig denkleierskap, entrepreneurstalent en evolusie aan ... alles ideaal vir sake.

En dit, my vriende, is myne deskundige mening.

PS: Ek is seker dat as u ver genoeg teruggaan in my blog of kommentaar lewer op ander blogs, het ek 'n paar mense wat hul kundigheid self verklaar, opgeskeur. Nou is dit jou beurt. 🙂

10 Comments

 1. 1

  Ek vind dit interessant dat ek in twee verskillende blogs die waarde van 'kundige' kan bespreek. In twee berigte wat ek vroeër gelees het, is dit geïmpliseer om iemand wat die term 'kundige' as deel van hul kwalifikasies gebruik, te ignoreer (en daarna nie aan te stel nie), maar u moet omdraai en een van dieselfde blogartikels noem as 'n rede om u 'n kundige te noem , en nadat u die artikel aangehaal het, impliseer dat u 'n kundige is. So wat is dit? Vertrou ek jou omdat jy jouself as 'n kundige beskou en Shankman aanhaal, of ignoreer ek alles wat jy van hier af sê omdat jy jouself as 'n kundige beskou en Shankman noem? Moet my nie verkeerd verstaan ​​nie, ek waardeer alles wat u bereik het, en ek volg u blog, sodat ek natuurlik waarde vind in wat u noem ... maar teenstrydigheid soos hierdie is die rede waarom my kliënte so verward is.

  • 2

   Hallo Robert! Ek erken heeltemal die teenstrydigheid - selfs skynheiligheid - van my kant in hierdie pos. Ek verwys wel na die ander plasings omdat ek graag wil hê dat die gesprek met verskillende perspektiewe voortgaan. In die verlede het ek die woord 'deskundige' vermy. Namate ek steeds meer werk in die veld doen, sien ek al hoe meer mense die titel 'sosiale media-kenner' gebruik.

   Ek bevind my op 'n punt in my loopbaan waar ek bekommerd is dat ondernemings mislei word deur selfverklaarde 'kundiges', maar ondernemings bly soek. Hou ek aan om te kyk hoe sake na mense gaan sonder enige ervaring of 'kundigheid'? Of - kondig ek myself 'n kundige aan, bewys ek my waarde en kry ek die besigheid?

   Ek gaan myself van hier af 'n kundige noem as gevolg van die sakevoordele. Ek waardeer u en my ander lesers wat my op 'n hoër standaard hou!

   Dankie - ek waardeer die opmerking regtig!
   Doug

 2. 3

  Ek stem saam met jou Douglas. Dit neem jare se ervaring met gunstige produksie (insluitend die mislukkings, ons tel slegs hoe 'n mens na so 'n mislukking gestyg het, daarom is dit steeds gunstig) om 'n kundige genoem te word. Om duisende volgers op Twitter te hê, maak dit nie.

 3. 4

  Hallo Doug,

  In geen ander vakgebied het ek soveel debatte gesien oor wie 'n kundige is, wie nie en wat die kriteria vir die bereiking van deskundige status vorm nie. Ek verstaan ​​die bekommernis aangesien ek ook al gesien het dat baie mense hulself sosiale media-kundiges noem, maar nie die bemarkingskundigheid het om daarmee saam te gaan nie. Hulle ken die instrumente, maar dit maak hulle nie 'n kundige bemarker deur sosiale media as kanaal te gebruik nie.

  Ek is al meer jare bemarker as wat ek wil erken, en het die bemarkingsdissipline oor alle kanale geleer, met behulp van alle soorte taktieke, van strategie tot uitvoering. Die toevoeging van sosiale media as nog 'n bemarkingskanaal is 'n natuurlike vordering en dit is een. Ongelukkig het baie bemarkers dit tot onlangs toe geïgnoreer toe hulle besef dat hulle dit beter kan uitvind.

  Maar die enigste mense wat u as kundige kan uitroep, is u kliënte en klante. Dit is die bewys wat die term bekragtig.

 4. 5

  Hallo Doug,

  Ek stem heelhartig saam met u kommentaar, die term "deskundige" word maklik toegepas. Ek is bewus van 'n aantal mense wat hulself bemark as kundiges in sosiale media en tog ander skrywers idees en strategieë steel en dit hul eie noem. Ek is tans besig om 'n maatskaplike strategie vir een van die lande se grootste vaste eiendomsgroepe op te stel en te bou, wat vir my 'n ware oogopening was. Ek stem saam met Deborah in haar kommentaar dat slegs kliënte en klante u met die kundige etiket kan bekroon. Ek leer nog baie en ek is geensins 'n kenner nie, maar ek werk daaraan. Goeie artikel

 5. 6

  Grrrrrrrrrrrrrrr .. Waarom moet ons selfs kundiges verklaar - ek kry nie die hele debat nie. Bantering en bespreking daarvan neem die energie in die lewe weg. Is dit regtig die moeite werd om energie te gebruik?

  • 7

   Patrick,

   Ek is geneig om met jou saam te stem. Ek voel myself altyd vreemd om myself te bevorder met 'n titel soos 'kenner'. Die feit is egter dat ondernemings 'kundiges' soek en dat dit slegs diegene is wat die titel gebruik.

   Cheers!
   Doug

 6. 8

  As ek u ken en saam met u werk aan 'n verskeidenheid projekte, kan ek sê dat ek u van harte as kundige verwys. Soos u gesê het, die titel kom van u suksesse sowel as u mislukkings, soos deur David in die eerste opmerking gesê is. Dit word waarskynlik oud by u, maar ek weet dat as ek 'n vraag het oor iets wat verband hou met tegnologie en sosiale media, ek 'n antwoord sal kry wat gebaseer is op ervaring, kennis en vertroue. Dit is wat ek in 'n kenner van enige onderwerp of industrie sou soek.

 7. 9

  Doug, dit is om verskeie redes 'n fantastiese boodskap.

  1. Dit is direk en op die punt: Nee, ek hou daarvan om die voorgeregte oor te slaan en na die hoofgereg te kom.
  2. Dit is presies: enige geek kan uitvind hoe om sosiale media aan te pas, maar kundiges genereer sake (ook bekend as 'die slotsom').
  3. Dit is eerlik: ons ondersoek nuwe grense hier wat vinnig in beweging is. Die ware kenners is diegene wat selfversekerd en tog nederig genoeg is om eerlik te wees en te sê: "Ek weet nie", en dan die antwoord vind in plaas daarvan om voor te gee dat hulle alles weet.

  Lekker! Gedeel!

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.