Die gebruik van sosiale media is nie kundig nie

geek-en-steek.pngEk is vandag weer uitgenooi na 'n handjievol geleenthede - persoonlik en via 'n webinar - om blootstelling aan 'n sosiale media kenner en hul bemarking op sosiale media. Terwyl ek hul profiele, hul LinkedIn-inligting, hul webwerwe en hul blogs nagaan, vind ek geen wesenlike inligting wat die veronderstelling ondersteun dat hulle sosiale media-kundiges is nie.

social media deskundige? Regtig? Miskien het hulle tienduisende Twitter-aanhangers, en honderde kommentaar hierop Facebook muur, en lidmaatskap van 'n dosyn of so netwerke. Miskien omdat hulle 'n charlatan, 'n haai of 'n geek.

Wat sou ek as 'n sosiale media klassifiseer? deskundige? Ek hou van Peter Shankman se lys van kwalifikasies en diskwalifikasies vir kundiges op sosiale media. Ek wil byvoeg - as ek betrekking het op besigheid - wil ek graag a sien lang lys meetbaar resultate en verwysings in verskillende maatskappye en strategieë.

Klassifiseer ek myself as 'n deskundige? Ek doen dit - maar nie omdat ek beweer dat ek alles verstaan ​​nie. Dit is 'n jong medium wat daagliks verander. Dit verander sakegedrag. Dit verander verbruikersgedrag. My dekade ondervinding van direkte bemarking en databasisbemarking, e-posbemarking, ensovoorts, het my in staat gestel om natuurlik na my huidige status te ontwikkel.

Ek is nie 'n kenner vanweë my kennis van sosiale media nie. sosiale media effektief te benut.

Eis ek myself as 'n kenner as gevolg van die werk wat ek tans doen?

 • Terwyl VP van 'n blogplatform, het ons tientalle besighede gehelp om hul sosiale media en soekstrategieë te ontwikkel om inkomende bemarkingspogings te bevorder.
 • Ek besit 'n suksesvolle Nuwe Media Agentskap met 'n deeglike geskiedenis om maatskappye te help met die ontwikkeling en uitvoering van hul sosiale strategieë.
 • Die integrasie- en outomatiseringsinstrumente wat ek in die Blogging, e-pos, video en mobiele ruimte het tienduisende maatskappye bereik.
 • Die 2 sosiale netwerke Ek het gehelp om te begin hardloop.
 • My eie blog wat 5+ jaar strek (plus nog 'n paar op ander platforms) wat praat met sosiale media en bemarkingstegnologie.

GEEN! Niks hiervan kwalifiseer my as 'n deskundige.

Ek noem myself 'n kenner om drie redes:

 1. Besighede soek kundiges, nie goeroes en geeks nie.
 2. Om myself 'n kundige te noem, hou my op 'n hoër standaard en verwagting met 'n onderneming wat ek moet nakom.
 3. Ek pas by die definisie:

'N Kenner is iemand wat algemeen erken word as 'n betroubare bron van tegniek of vaardigheid en wie se fakulteit om reg, regverdig of verstandig te beoordeel of te besluit, gesag en status deur hul eweknieë of die publiek in 'n spesifieke welgestelde domein verleen. 'N Kenner, meer algemeen, is 'n persoon met uitgebreide kennis of bekwaamheid in 'n bepaalde studierigting.

Is ek slimmer as die res van die mense daar buite? Nope.
Weet ek alles van sosiale media? Natuurlik nie.
Stem ander kundiges altyd met my saam? Nie 'n kans nie!
Was al my werk suksesvol? Nee - maar baie daarvan het.

Ek glo dat ek 'n uitstekende vaardigheid gehad het om sakeprosesse, bemarkingsmediums te ontleed en te bepaal hoe tegnologie die gaping kan oorbrug. Ek doen nie lieg vir kliënte en vertel hulle dat hulle 'n deel van die sosiale media moet wees as hulle wil oorleef. Ek deel wel baie van die suksesse met hulle! Dit is 'n medium waarin ek persoonlik glo en dat ek hoop dat dit massale aanneming sal word - nie omdat dit deur slegte ondernemings gemanipuleer kan word nie, maar omdat dit deur groot ondernemings aangewend kan word.

Ek glo sosiale media verbind ondernemings met vooruitsigte, bou verbeterde verhoudings tussen klante en ondernemings, dryf ondernemings om kliëntediens te verbeter, bou deursigtigheid, en moedig denkleierskap, entrepreneurstalent en evolusie aan ... alles ideaal vir sake.

En dit, my vriende, is myne deskundige mening.

PS: Ek is seker as u ver genoeg teruggaan in my blog of kommentaar lewer op ander blogs wat ek in 'n paar mense verskeur het wat hul kundigheid self verklaar het. Nou is dit jou beurt. 🙂

10 Comments

 1. 1

  Ek vind dit interessant dat ek in twee verskillende blogs lees dat die waarde van 'deskundige' debatteerbaar is. In twee plasings wat ek vroeër gelees het, is dit geïmpliseer om enigiemand wat die term 'deskundige' as deel van hul kwalifikasies gebruik te ignoreer (en gevolglik nie aan te stel nie, maar jy draai om en noem een ​​van dieselfde blogartikels as 'n rede om jou 'n kenner te noem , en nadat jy die artikel aangehaal het, impliseer dat jy 'n kenner is. So wat is dit? Vertrou ek jou omdat jy jouself as ’n kenner beskou en Shankman aanhaal, of ignoreer ek alles wat jy van hier af sê omdat jy jouself as ’n kenner beskou en Shankman aanhaal? Moet my nie verkeerd verstaan ​​nie, ek waardeer alles wat jy bereik het, en ek volg jou blog so ek vind natuurlik waarde in wat jy sê ... maar teenstrydighede soos hierdie is hoekom my kliënte so deurmekaar is.

  • 2

   Hallo Robert! Ek erken heeltemal die teenstrydigheid – selfs skynheiligheid – van my kant in hierdie pos. Ek verwys wel na die ander plasings omdat ek graag wil hê die gesprek moet voortgaan met verskillende perspektiewe. In die verlede het ek die woord 'deskundige' vermy. Soos ek egter aanhou om meer werk in die veld te doen, sien ek al hoe meer mense die titel 'sosiale media-kenner' gebruik.

   Ek bevind myself op 'n punt in my loopbaan waar ek bekommerd is dat besighede mislei word deur selfverklaarde 'kundiges', maar besighede gaan voort om hulle te soek. Gaan ek voort om te kyk hoe besigheid gaan na mense met geen ondervinding of 'kundigheid' nie? Of – kondig ek myself as ’n kenner aan, bewys my waarde en kry ek daardie besigheid?

   Ek gaan myself van hier af 'n kenner noem vanweë die besigheidsvoordele. Sowel – ek waardeer dat jy en my ander lesers my op 'n hoër standaard hou!

   Dankie - ek waardeer die kommentaar opreg!
   Doug

 2. 3

  Ek stem saam met jou Douglas. Dit verg jare se ondervinding met gunstige uitset (insluitend 'n mens se mislukkings, ons tel net hoe 'n mens gestyg het na so 'n mislukking dis hoekom dit steeds gunstig is) om 'n kenner genoem te word. Om duisende volgelinge op Twitter te hê, maak nie een nie.

 3. 4

  Hallo Doug,

  In geen ander dissipline het ek soveel debat gesien oor wie 'n deskundige is, wie nie en wat die kriteria uitmaak om deskundige status te verkry nie. Ek verstaan ​​die kommer aangesien ek ook al gesien het dat baie mense hulself sosiale media-kundiges noem, maar nie die bemarkingskundigheid het om daarmee saam te gaan nie. Hulle ken die gereedskap, maar dit maak hulle nie 'n kenner van bemarking deur sosiale media as die kanaal te gebruik nie.

  Ek is al meer jare 'n bemarker as wat ek omgee om te erken, en het die bemarkingsdissipline oor alle kanale aangeleer, met behulp van alle soorte taktieke, van strategie tot uitvoering. Om sosiale media as 'n ander kanaal vir bemarking by te voeg, is 'n natuurlike vordering en is een, ongelukkig het baie bemarkers geïgnoreer tot onlangs toe hulle besef het dat hulle hierdie goed beter kan uitpluis.

  Maar die enigste mense wat jou as 'n kenner kan verklaar, is jou kliënte en kliënte. Hulle is die bewys wat die term bevestig.

 4. 5

  Hallo Doug,

  Ek stem heelhartig saam met jou kommentaar, die term "deskundige" word so maklik toegepas. Ek is bewus van 'n aantal mense wat hulself as kundiges in sosiale media bemark en tog ander skrywers se idees en strategieë steel en dit hul eie noem. Ek is tans in die proses om 'n sosiale strategie vir een van die lande se grootste eiendomsgroepe te skep en te bou en dit was 'n ware oogopener vir my. Ek stem saam met Deborah in haar kommentaar, dat slegs kliënte en kliënte jou met die expert tag kan kroon. Ek leer nog vreeslik baie en ek is geensins 'n kenner nie, maar ek werk daaraan. Puik artikel

 5. 6

  Grrrrrrrrrrrrrr.. Hoekom moet ons selfs kundiges verklaar – ek verstaan ​​nie die hele debat nie. Bantery en bespreek dit neem weg van die energie in die lewe. Is dit werklik 'n waardevolle gebruik van energie?

  • 7

   Patrick,

   Ek is geneig om met jou saam te stem. Ek voel altyd vreemd om myself te bevorder met 'n titel soos 'kenner'. Die feit is egter dat besighede op soek is na 'kundiges' en dit is net diegene wat die titel gebruik wat gevind sal word.

   Cheers!
   Doug

 6. 8

  Deur jou te ken en saam met jou aan 'n verskeidenheid projekte te werk, kan ek sê dat ek heelhartig ondersteun dat jy na jouself as 'n kenner verwys. Soos jy gesê het, kom die titel van jou suksesse sowel as jou mislukkings soos deur David in die eerste opmerking gestel is. Dit raak seker oud met jou, maar ek weet dat wanneer ek 'n vraag het oor iets wat met tegnologie en sosiale media verband hou, ek 'n antwoord sal kry wat gebaseer is op ervaring, kennis en vertroue. Dit is waarna ek sal soek in 'n kenner oor enige onderwerp of bedryf.

 7. 9

  Doug, dit is 'n fantastiese plasing om 'n aantal redes.

  1. Dis direk en op die punt: Nee BS ek hou daarvan om die voorgeregte oor te slaan en by die hoofgereg uit te kom.
  2. Dit is presies: Enige geek kan uitvind hoe om sosiale media aan te pas, maar kundiges genereer besigheid (ook bekend as “the bottom line”).
  3. Dis eerlik: Ons verken nuwe grense hier wat aan die gang is en vinnig verander. Die ware kundiges is diegene wat selfversekerd maar nederig genoeg is om eerlik te wees en te sê: “Ek weet nie”, en dan die antwoord vind, in plaas daarvan om voor te gee dat hulle alles weet.

  Lekker! Gedeel!

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.