Inhoud bemarking

Moenie moed verloor met sosiale media nie

jay baerEen van die mense wat ek uit my vermoë doen om te hoor praat, is Jay Baer. Vanoggend moes ek wakker word voor die son om op te ry Blog Indiana om sy hoofrede te hoor - en dit was die reis die moeite werd. Daar is heelwat redes. Jay het 20 jaar ondervinding as bemarker en skroom nie om sy mening te gee nie. Jay is ook 'n opregte persoon - daar is geen verskil tussen wie jy op die verhoog sien en wie jy persoonlik ontmoet nie. Nadat ek Jay 'n halfdosyn keer sien praat het, het ek nog nie twee keer dieselfde aanbieding gesien nie.

Ek het Jay betreur dat ek nuuskierig was oor hoe sommige blogs wat veel kleiner as myne was, meer retweets, likes en noem gekry het. Ek het my selfs afgevra of sommige mense in die bedryf speel. Jay het nie gedink dit is nie - hy kry 'n klomp retweets en sosiale deel op sy blog, Oortuig en bekeer ('n moet lees!).

Ek glo nie dat die gehalte van die poste die probleem is nie - ons word baie gerespekteer in die bemarkingsbedryf. Ek en Jay bespreek die hoeveelheid verkeer wat ek kry, en in vergelyking daarmee word sy blog soortgelyke lesers. Sy lesers is egter redelik aggressief deel die inligting wat Jay uitbring. Nie 'n klein hoeveelheid nie - 'n groot hoeveelheid ... gemiddeld 200 tweets per boodskap!

In Jay se hoek is sy ongelooflike inhoud, sy kundigheid om met sy netwerke te kommunikeer en sy voortgesette praatwerk. Hy het ook 'n baie groter aanhang op Twitter en Facebook as ons. Reg rondom is Jay 'n paar strepe bo my rang. As ek 'n kaptein is, is hy 'n admiraal. Ek respekteer hom baie.

Terug na leserspubliek.

Deur dit uit te praat, het dit geblyk dat die mense wat Jay volg, uiters sosiaal met groot gesag is. Mense wat Jay volg, is ook in die topgeledere! Baie van Jay se volgelinge het 'n groot aanhang op hul eie - en hulle hou daarvan om met hul netwerke te deel. Dit is die verskil tussen my gehoor en Jay's. Ek is 'n man met 'n moer en bout wat dit met bemarkers in die loopgrawe beveg. Alhoewel ons mense van alle vlakke van onderwys en senioriteit in die bedryf lok, is dit 'n blog oor bemarking.

Jay het ook 'n blog oor bemarking, maar hy is baie meer gefokus en verfyn op die gebied van sosiale media as ek. Ons het 'n wye baan gesny ... met alles van analytics aan e-posbemarking. Die gehoor wat ek bereik, is verloof, maar is nie geneig om die inhoud wat ek skryf te deel of te bevorder nie. Baie van my lesers is totaal onaktief in sosiale media en fokus meer op handelsmerkbemarking en -advertensies.

Hier is my punt. Ek was kortsigtig toe ek tjank oor die prestasie van my inhoud. Ek moet glad nie ontmoedig word nie - ek moet aangemoedig word om met 'n betrokke groep lesers te praat wat nog nie in die sosiale media leeggespring het nie. Ek hoop dat ek hulle kan help om daar uit te kom, maar dit kan nie vandag of môre wees nie, dit kan nog jare verby wees. U netwerk sal waarskynlik dieselfde wees, veral as u nie in die aanlynbedryf is nie. Moenie moedeloos raak nie, want u skryf baie goeie inhoud, maar dit word slegs deur 'n handjievol mense gedeel. Nie almal is so sosiaal soos ons nie.

Douglas Karr

Douglas Karr is die stigter van die Martech Zone en 'n erkende kenner van digitale transformasie. Douglas het gehelp om verskeie suksesvolle MarTech-opstartondernemings te begin, het gehelp met die omsigtigheidsondersoek van meer as $5 miljard in Martech-verkrygings en -beleggings, en gaan voort om sy eie platforms en dienste bekend te stel. Hy is 'n medestigter van Highbridge, 'n konsultasiefirma vir digitale transformasie. Douglas is ook 'n gepubliseerde skrywer van 'n Dummie-gids en 'n besigheidsleierskapboek.

verwante Artikels

3 Comments

  1. Dankie. Ek verdien niks daarvan nie, maar dankie.

    Ek het nog nooit die syfers hieroor beslis nie, en ek is seker daar is uitskieters, maar ek glo dit is anekdoties waar. Wat ek vir my kliënte sê wat blog, is dat hoe nouer jou inhoudfokus, hoe groter is die kans dat jy deel- en intekeninggedrag aanmoedig, want dit is meer waarskynlik dat die leser voel dat jy direk oor hul situasie praat. Die ruilmiddel is verkeer.

    Breër = meer besoekers, minder deling + intekeninge
    Smal = minder besoekers, meer deling + intekeninge

    Damn, nou moet ek ook 'n blogpost hieroor skryf! Dankie vir die stoot DK. Wonderlik om jou soos altyd te sien!

  2. Twitter bly 'n speelplek van die intellektuele en sosiale "twitterati." Ek volg meer as honderd mense in die bemarking/sosiale/tegnologie-ruimte alleen, en dit kan 'n bietjie skrikwekkend wees om al die inligting te verwerk. Baie van die inhoud wat hertwiet word, spruit uit 'n selfs kleiner subset. Praat oor samevoeging, hoe gaan ons dit hernoem tot verergering. Die een ding wat ek vir Dick Costolo by Twitter sou vertel, is "Kry Twitter daar buite na die massas, die groot ongewaste handlangers, gee my 400 miljoen Twitter-gebruikers, en praat DAN oor 'n effektiewe inkomstemodel." Maar wanneer dit kom by wat julle doen, is die slotsom dat julle gereeld nuttige, nadenkende insigte moet verskaf. En (tromrol) jy moet eenvoudig met die gehoor kommunikeer, via kommentaar, by geleenthede, oral. Eintlik het die opmerkings wat ek lees dikwels baie goeie dinge in baie gevalle. Dit is die vloek en seën van die kultus soos die werklikheid van ons lot.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.