Moenie moed verloor met sosiale media nie

jay baer

jay baerEen van die mense wat ek uit my vermoë doen om te hoor praat, is Jay Baer. Vanoggend moes ek wakker word voor die son om op te ry BlogIndiana om sy hoofrede te hoor - en dit was die reis die moeite werd. Daar is heelwat redes. Jay het 20 jaar ondervinding as bemarker en skroom nie om sy mening te gee nie. Jay is ook 'n opregte persoon - daar is geen verskil tussen wie jy op die verhoog sien en wie jy persoonlik ontmoet nie. Nadat ek Jay 'n halfdosyn keer sien praat het, het ek nog nie twee keer dieselfde aanbieding gesien nie.

Ek het Jay betreur dat ek nuuskierig was oor hoe sommige blogs wat baie kleiner as myne was, meer retweets, likes en noem gekry het. Ek het my selfs afgevra of sommige mense in die bedryf speel. Jay het nie gedink dit is nie - hy kry 'n klomp retweets en sosiale deel op sy blog, Oortuig en bekeer ('n moet lees!).

Ek glo nie dat die gehalte van die poste die probleem is nie - ons word baie gerespekteer in die bemarkingsbedryf. Ek en Jay bespreek die hoeveelheid verkeer wat ek kry, en in vergelyking daarmee word sy blog soortgelyke lesers. Sy lesers is egter redelik aggressief deel die inligting wat Jay uitbring. Nie 'n klein hoeveelheid nie - 'n groot hoeveelheid ... gemiddeld 200 tweets per boodskap!

In Jay se hoek is sy ongelooflike inhoud, sy kundigheid om met sy netwerke te kommunikeer en sy voortgesette praatwerk. Hy het ook 'n baie groter aanhang op Twitter en Facebook as ons. Reg rondom, is Jay 'n paar strepe bo my rang. As ek 'n kaptein is, is hy 'n admiraal. Ek respekteer hom baie.

Terug na leserspubliek.

Deur dit uit te praat, het dit geblyk dat die mense wat Jay volg, uiters sosiaal met groot gesag is. Mense wat Jay volg, is ook in die topgeledere! Baie van Jay se volgelinge het 'n groot aanhang op hul eie - en hulle hou daarvan om met hul netwerke te deel. Dit is die verskil tussen my gehoor en Jay's. Ek is 'n man met 'n moer en bout wat dit met bemarkers in die loopgrawe beveg. Alhoewel ons mense van alle vlakke van onderwys en senioriteit lok, is dit 'n blog oor bemarking.

Jay het ook 'n blog oor bemarking, maar hy is baie meer gefokus en verfyn op die gebied van sosiale media as ek. Ons het 'n wye baan gesny ... met alles van analytics aan e-posbemarking. Die gehoor wat ek bereik, is verloof, maar is nie geneig om die inhoud wat ek skryf te deel of te bevorder nie. Baie van my lesers is totaal onaktief in sosiale media, en fokus meer op handelsmerkbemarking en advertensies.

Hier is my punt. Ek was kortsigtig toe ek tjank oor die prestasie van my inhoud. Ek moet glad nie ontmoedig word nie - ek moet aangemoedig word om met 'n betrokke groep lesers te praat wat nog nie in die sosiale media gespring het nie. Ek hoop dat ek hulle kan help om daar uit te kom, maar dit kan nie vandag of môre wees nie, dit kan nog jare verby wees. U netwerk sal waarskynlik dieselfde wees, veral as u nie in die aanlynbedryf is nie. Moenie moedeloos raak nie, want u skryf baie goeie inhoud, maar dit word slegs deur 'n handjievol mense gedeel. Nie almal is so sosiaal soos ons nie.

3 Comments

 1. 1

  Dankie. Ek verdien niks daarvan nie, maar dankie.

  Ek het nog nooit die getalle hieroor definitief gehaal nie, en ek is seker daar is uitskieters, maar ek glo dat dit anekdoties waar is. Wat ek vir my kliënte wat blog, vertel, is dat hoe nouer u inhoudsfokus is, hoe groter die kans is dat u deel- en intekeningsgedrag aanspoor, want dit is meer waarskynlik dat die leser voel dat u direk oor hul situasie praat. Die kompromie is verkeer.

  Breër = meer besoekers, minder deel + intekeninge
  Smal = minder besoekers, meer deel + intekeninge

  Verdomp, nou moet ek ook 'n blogpos hieroor skryf! Dankie vir die knuffel DK. Heerlik om jou soos altyd te sien!

 2. 3

  Twitter bly 'n speelplek van die intellektuele en sosiale "twitterati". Ek volg meer as honderd mense alleen in die bemarkings- / sosiale / tegnologiese ruimte, en dit kan effens skrikwekkend wees om al die inligting te verwerk. Baie van die inhoud wat weer getweet word, kom uit 'n nog kleiner deelversameling. Praat oor samevoeging, hoe gaan dit met die naam van die verswaring. Die een ding wat ek vir Dick Costolo op Twitter sou sê, is: "Kry Twitter daar buite vir die massas, die groot ongewaste trawante, gee my 400 miljoen Twitter-gebruikers, en praat dan oor 'n effektiewe inkomstemodel." Maar as dit kom by wat julle doen, is die kern van die saak dat u gereeld nuttige, deurtastende insigte moet lewer. En (tromrol), u moet eenvoudig met die gehoor kommunikeer, via kommentaar, by geleenthede, oral. In baie gevalle het die kommentaar wat ek gelees het baie goeie dinge daarin. Dit is die vloek en seën van die kultus soos die werklikheid van ons lot.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.