Kan sosiale media depressie genees?

Depositphotos 10917011 s

tropMark Earl s'n boek, trop, was vir my 'n moeilike leesstof. Moenie dit verkeerd doen nie. Dit is 'n wonderlike boek wat ek op Hugh McLeod se blog gevind het.

Ek sê 'taai', want dit is nie 'n aansig van 10,000 XNUMX voet nie. Kudde (hoe om massagedrag te verander deur ons ware aard te benut) is 'n ingewikkelde boek wat 'n oorvloed studies en gegewens volledig uiteensit om met sy kernuitgangspunt vorendag te kom. Mark Earls is ook nie jou gemiddelde skrywer van die sakeboek nie. As ek sy boek lees, voel dit asof ek 'n boek lees wat heeltemal buite my liga is (dit is regtig!). As u 'n intellektueel is en diep, diep denke en die ondersteunende kriteria waardeer, is dit u boek.

As jy dit soos ek vals maak, is dit ook 'n wonderlike boek. 🙂 Ek kan sommige van die ryk inhoud vermink deur hieroor te skryf, maar wat is dit? Ek gaan daarvoor.

Sosiale media pilEen onderwerp waaraan Markus aandag gee, is depressie. Mark noem twee algemene oorsake van depressie - die verhouding van ouers met hul kind en die verhouding van iemand met ander mense. Ek kan nie help om te wonder of sosiale media nie die beste alternatief is nie Prozac vir die genesing van sosiale kwale soos depressie. Sosiale media bied 'n belofte om kontak te maak met ander wat nie buite u plaaslike kring tuis, op kantoor of selfs in u omgewing is nie.

Twitter, WordPress, Facebook, Versamel, aanlyn-speletjies ... al hierdie toepassings is nie bloot 'Web 2.0' nie, maar is 'n manier om met mekaar te kommunikeer. Geen wonder waarom sosiale toepassings so gewild is nie. Is dit nie baie makliker om mense met die veiligheid van die internet tussen ons oop te maak nie?

Op 'n konferensie 'n paar maande gelede onthou ek 'n vrou wat gevra het:

Wie is hierdie mense en hoe is hulle die hele dag deur aanlyn? Het hulle nie 'n lewe nie?

Dit is 'n interessante perspektief !, is dit nie? Ek vermoed dat dit vir baie mense is is hul lewe. Dit is hul verbintenis met ander, hul stokperdjies, hul belangstellings, hul vriende en hul ondersteuning. In die verlede moes 'n 'alleenloper' regtig alleen woon. Maar vandag hoef 'n 'alleenloper' nie! Hy / sy kan ander alleenlopers met dieselfde stokperdjies vind!

Sommige kan redeneer dat hierdie tipe 'sosiale' netwerk en die gepaardgaande veiligheidsnet nie so gesond is as 'n werklike verhouding en menslike kontak nie. Dit mag wel reg wees ... maar ek is nie seker dat mense dit as 'n alternatief beskou nie. Vir baie mense is dit is hul enigste manier om te kommunikeer.

Op die hoërskool was 'n vriend van my, Mark, 'n wonderlike kunstenaar. Hy was 'n groot beer van 'n ou. Hy het 'n vol baard gehad in die 10de klas en het strokiesprente geskryf met verhale van Vampires en Werewolves. Ek was mal daaroor om saam met Mark te kuier, maar ek kon altyd sien dat hy ongemaklik was vir almal - selfs vir my. Ek dink hy was glad nie depressief nie, maar hy was nogal stil, behalwe vir die af en toe gegrom (ek grom terug).

Ek kan my eerlik voorstel dat Mark 'n bekende eklektiese kunstenaar is, of dat hy miskien vandag alleen in die woestyn woon. Ek kan egter nie help om te wonder nie. As Mark 'n blog gehad het en 'n uitlaatklep gehad het om sy ongelooflike verhale te publiseer, sou ek dink dat hy met duisende ander mense met dieselfde belangstellings verbind het. Hy sou 'n sosiale netwerk gehad het - 'n netwerk van vriende en aanhangers wat hom aangemoedig en waardeer het.

Ek lei geensins af dat ons bloggers aan depressie of eensaamheid ontsnap deur ons skryfwerk nie. Ons doen; Gebruik egter baie respek van ons lesers. Ek is nie anders nie. As ek sien dat iemand op 'n ander blogger saamtrek wat 'n vriend van my is, spring ek in en verdedig hom. As ek hoor van 'n blogger wat siek is, bid ek opreg vir hom en sy gesin. En as 'n blogger ophou blog, mis ek dit regtig.

As ek 'n week van 50 tot 60 werk en 'n enkelvader is, het ek nie veel daarvan nie "n lewe" (soos gedefinieer deur die vrou wat ek genoem het) buite my blog en loopbaan. Ironies genoeg is my lewe aanlyn is ongelooflik ondersteunend, gelukkig en belowend. Ek is regtig 'n gelukkige (nie-medisyne maar oorgewig) man. Ek glo nie dat ek die een deur die ander probeer vervang nie. Ek dink albei is net so belangrik en lonend. Trouens, ek glo dat my 'aanlyn' lewe my daartoe gedryf het om 'n beter kommunikeerder in my 'regte' lewe te wees. Dit is vir my terapeuties om te skryf en dit voel wonderlik as ek terugvoer kry oor my skryfwerk (al is dit negatief).

Die waarheid is, as ek nie die ondersteuningsnetwerk het wat ek by u het nie, het ek waarskynlik kon ongelukkig wees en in depressie kan verval. Ek sal waarskynlik snags videospeletjies speel en my kollegas bedags ellendig maak.

Ek neem eerder my Web 2.0-pille elke dag.

9 Comments

 1. 1

  Eerstens glo ek nie dat die sosiale web 2.0-teenwoordigheid soos Twitter, blogs en so meer in die omgewing van depressie is nie, en ek stem beslis nie saam met Mark se redenasie vir die oorsake van depressie nie.

  Dit gesê, maar ek glo dat ons interkommunikasie op die internet wel 'n mens se selfbeeld, gevoel van welstand kan help en in sommige gevalle 'n moeilike periode in jou lewe kan help. Ek sal egter kwalifiseer dat ek nie blogs op dieselfde vlak as Twtitter plaas nie (ek sal binnekort iets daaraan doen).

  As deel van WinExtra het ek byvoorbeeld 'n IRC-kanaal wat semi-uitnodigend is (veral as ek weet dat mense in die eerste plek IRC doen) en een van my goeie vriende in die afgelope jaar het besef dat hy 'n ernstige lewe moes maak. verander na oor 'n verslawing. Hy was suksesvol - net so suksesvol as wat mens kan wees met 'n verslawing - maar hy het eendag vir my gesê dat as dit nie vir die IRC-kanaal en die mense daar was nie, hy eerlikwaar nie geweet het of hy dit sou bereik het nie baie donker tyd.

  In een ander geval het dit net gebeur, het een van die jarelange meisies van die WinExtra-forums en die IRC-kanaal opgehou om in die kanaal te verskyn. Op hul beurt het twee lede in die VSA baie bekommerd geraak en die proses begin om hom op te spoor om seker te maak dat hy reg is. Wel, vandag verskyn hy skielik in die kanaal en dit was soos 'n lang verlore vriend wat uiteindelik terugkom huis toe - beide vir hom en ons.

  Dit is 'n gemeenskap, en hoewel dit nie in die Web 2.0-wêreld van sosiale netwerke verskil nie, sal ek dit altyd op enige Facebook- of Twitter-gemeenskap neem. Daarmee saam dink ek dit wys dat as 'n aanlyngemeenskap 'n lang lewensduur en diepte van vriende het (wat as u verstaan ​​dat ons forum so klein as wat hulle al ses jaar of meer bestaan) dit 'n deel van die lewe van 'n persoon beter maak en gee u 'n gevoel van behoort - wat eintlik alles is wat ons as mens in ons lewens wil hê.

 2. 2

  Hallo Steven,

  Ek het gewaarsku dat ek miskien Mark se woorde vermink het ... lyk soos ek! Mark verwys na enkele artikels oor depressie en noem nie dat dit definitief die enigste bronne van depressie is nie - dit is slegs 'n paar wat genoem is. Die teorie van sosiale media en die geleentheid om depressie te help, is nie die van Mark nie, dit is een waaroor ek my wonder.

  'N Fantastiese verhaal oor jou gemeenskap en ek stem saam met jou - om te behoort is uiteindelik wat almal nodig het om gesond te wees. Ek dink sosiale media laat ons oop om te 'behoort' aan gemeenskappe waaraan ons nooit andersins blootgestel sou gewees het nie.

  Dankie vir die uitsonderlike kommentaar!
  Doug

 3. 3

  Uitstekende pos, Doug! Ek vind sosiale netwerke 'n manier om kontak te hou met die gemoedstoestande en lewens van baie mense wat ek as vriende beskou, party van hulle selfs goeie vriende en ander lewens beïnvloed, anders sou ek nie genoeg ure in die dag hê om dit te doen nie. . As ek 'n vriend in nood sien, kan ek vinnig kontak maak om te sien wat ek kan doen om ondersteuning te bied. Ek het ook vriende gekry (uself ook ingesluit!) Deur elektroniese kommunikasie wat ek andersins miskien nie net so goed leer ken het nie, wat weer op die regte pad ook tot offline vriendskappe verander het.

  PS. Ek het u daaglikse skrywes gemis terwyl u besig was met u projek en oorgang. Ek is so bly om u plasings onlangs te sien!

  • 4

   Dankie Julie! Ek probeer om weer in 'n goeie tempo te kom, maar ek sukkel. Ek werk lang ure en het oefening (stel my voor!) By die mengsel gevoeg. Ek het nog nie die regte formule uitgepluis nie - ek is nogal cranky en moeg.

   Ek sal daar kom!

 4. 5

  Ek stem heeltemal saam met die teorie dat die gebruik van sosiale media-webwerwe 'n goeie terapeutiese ding is om te doen. Vir my het ek gevind dat dit baie goed en vry is om oor my gevoelens te skryf. Al lees niemand dit nie. Daar is krag daarin om dit regtig neer te skryf. Ek hou ook van webwerwe soos Facebook en MySpace. Dit laat mense toe om meer te verbind as wat hulle miskien sou doen as hulle nie daardie verbinding gehad het nie. Dankie dat u hierdie inligting op sosiale media-webwerwe geplaas het. Ek hoop dat meer en meer mense die goeie daarin vind.

  • 6

   Ons is beslis sosiale diere, is ons nie Jason nie? As daar geen middele vir ons is om te sosialiseer nie, is ek vol vertroue dat dit tot baie sosiale afwykings kan lei en kan lei tot ander probleme.

   Soos u, vind ek skryf regtig 'n uitstekende drukontlasklep. As iemand my ook bedank of 'n boodskap stuur oor wat ek geskryf het, doen dit wondere vir die selfbeeld!

 5. 7

  Ek voel dat die pyn van depressie in werklikheid verlig kan word as gevolg van sosiale media-aktiwiteite. Kyk byvoorbeeld na gevallestudies van individue wat aan Second Life deelneem. Hulle kan avatars skep op grond van die fisiese eienskappe wat hulle wil hê en kontak maak met mense op vlakke wat hulle nog nooit tevore kon doen nie. Dit is maar een voorbeeld.

  Ek was persoonlik getuie van hoe sosiale media kan help. Ek het 'n MySpace-depressie-groepbespreking dopgehou om te ontleed hoe mense wat ly aan depressie, angs, bipolêre, OCD, ens. Op hierdie gemeenskappe vertrou vir ondersteuning. Terwyl ek die gesprek sien ontvou het, het ek gekyk hoe 'n individu besig was om haarself te benadeel. Die gemeenskap het dadelik ingespring en haar gehelp. Dit was asof die MySpace-gemeenskap as haar reddingsboei opgetree het.

  Ek dink met die sosiale media waarheen ons gaan, sal ons sien dat meer dienste beskikbaar word vir spesifieke nisse. Pasiënte soos ek ('n vorige kliënt van my vir wie ek destyds navorsing gedoen het) bring mense wat aan verskillende soorte depressie ly, bymekaar sodat hulle hul ervarings kan deel en met mekaar kan kontak maak. Dit is 'n wonderlike hulpmiddel en wys net hoe kragtig sosiale netwerke is om persone op die grond te hou. Die goeie ding is dat 'n sosiale netwerk soos PLM slegs mense met 'n toestand toelaat om by die groep aan te sluit. Dit verhoog die deelnamevlak aansienlik omdat hulle weet dat hulle nie alleen is nie.

  Dankie vir hierdie goeie boodskap Doug!

 6. 9

  Ek dink sosiale media kan mense help om depressie te hanteer, waarom nie?

  My filosofie is dat ons almal en alles op aarde verbind is. Ons almal kom uit een enkele energiebron, en depressie is die gevolg van die gevoel dat ons van hierdie bron geskei word.

  Ja, ek weet dit klink nogal nuut. Maar dit is 'n eenvoudige begrip, en dit is vir my sinvol.

  Ek dink nie dat sosiale media 'n geneesmiddel is nie, maar dit bring mense bymekaar, en dit is waarna ons almal in ons kern wese.

  My stiefdogter spandeer die meeste van haar aanlyn tyd aan 'n webwerf genaamd nexopia. Sy het baie van haar vriende ontmoet, plaaslik en van ander plekke op hierdie sosiale netwerk-werf. Sosiale webwerwe help ons om mense met soortgelyke belangstellings te ontmoet, en is 'n instrument om ons in kontak te hou met huidige en ou vriende.

  Ek het 'The Power of Now' van Eckhart Tolle gelees. Hierdie boek gee 'n volledige uiteensetting van waarom ons depressie, angs en meer ervaar.

  Hy bied die oplossing om 'te leef in die nou' as 'n geneesmiddel. Ek stem in en gee ook hierdie boek aan vir almal wat belangstel in 'n filosofiese gids tot geluk.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.