Is u regtig 'n sosiale konsultant?

Sosiale mediakonsultant

Gisteraand het ek die ongelooflike geleentheid gehad om na albei byeen te kom en te luister na die driemalige wenner van Indianapolis 500, Helio Castroneves. Ek was die gas van mede-gasheer en prestasie-afrigter David Gorsage, wat gevra het of ek sosiale media-opdaterings gedurende die hele geleentheid sou verskaf. Terwyl ek hashtags gereël het, borge gevolg het en die BBP's in die kamer leer ken het, het 'n renbaan stil stil ingebuk en gevra:

Is jy werklik 'n sosiale media-konsultant?

Die manier waarop hy dit gevra het, het my onkant betrap ... asof hy vra, is dit is regtig 'n ding? Erger was my reaksie. Ek was ietwat aanstootlik. Nie dat hy gewonder het of sosiale media 'n lewensvatbare bemarkingskanaal was nie ... waarvan hy gedink het ek is een van diegene sosiale media konsultante. Ek het hom laat weet dat ek 'n bemarkingskonsultant was met agtergrond in tradisionele en digitale media, met 'n passie om resultate vir B2B- en SaaS-ondernemings te verhoog.

Hy het 'n verhaal vertel van hoe sy onderneming 'n paar jaar gelede 'n sosiale media-konsultant aangestel het weens al die gedoe wat met sosiale media gebeur het. Hy het gesê dat die persoon 'n wonderlike werk op sosiale media gedoen het, maar dat dit nooit 'n geregverdigde sakekoste tot gevolg gehad het nie. Hy het gesê dat hulle die persoon uiteindelik laat gaan het omdat hulle ontsteld sou wees oor die vereiste om die ROI met die medium te bekragtig. Hy het dit gewonder of dit ooit sou gebeur.

Ek moes regtig versigtig wees met my reaksie. Ek glo wel in bemarking op sosiale media, maar dit is eerlikwaar nie my gaan na kanaal as ek met 'n kliënt aan verkrygingstrategieë werk - soek is. Alhoewel dit waarskynlik te wyte is aan die bedrywe waarmee ek werk, is dit ook 'n kwessie van waar my praktyk en kundigheid is. Ek hou daarvan om elke dag te deel en te skakel via sosiale media, maar ek beskou dit nie eerlik as 'n verkrygingskanaal nie, selfs nie in my eie onderneming nie.

Dit gesê, ek ken wel baie sosiale media-konsultante wat meetbare veldtogte uitvoer, bewusmaking opbou en selfs 'n uitstekende werk doen om kliënte aanlyn aan te skaf. Ek het dit duidelik gemaak aan die heer met wie ek gesels het - maar ek dink nie dit is 'n oplossing vir elke onderneming nie. Ek dink sosiale media kan ook waarde bied aan 'n organisasie buite direkte verkryging:

  • Monitering u handelsmerk en mededingers aanlyn om probleme en geleenthede binne u bedryf te identifiseer. Daar is 'n magdom inligting waarvoor maatskappye vroeër statistieke vir opnames en stembusse moes huur om toegang tot hulle te kry. Nou is dit dikwels beskikbaar op die meeste sosiale platforms. Ons is lief vir Agorapulse - waarvoor ek 'n handelsmerkambassadeur is.
  • Kliënt sukses is nog 'n sterk punt van sosiale media. As u 'n reaksiewe, nuttige kliëntesuksesspan het wat oplossings vir voornemende en bestaande klante kan vind, kan sosiale media 'n uitstekende kanaal wees om vertroue te skep en klante te behou.
  • Bewustheid is 'n moeilike strategie om ROI op te meet, maar dit is 'n uitstekende funksie van 'n soliede strategie vir sosiale media. Dit is egter 'n ander een wat talent verg. Dit is nie maklik om u handelsmerk se stem te laat hoor en te versprei nie, maar dit kan koste-effektief wees. Op 'n stadium, as u kompetisie u verpletter ... moet u kan meet of vooruitsigte weet dat u besigheid 'n opsie is.
  • Vertrou is nog 'n voordeel van sosiale media wat moeilik meetbaar is. Ek kan aanlyn soek en 'n produk of diens vind wat ek wil koop ... maar dan gaan ek oor na 'n LinkedIn-groep of Facebook-groep professionele persone en vra hul opinies. As ek baie negatiewe dinge daar sien, gaan ek gewoonlik na die volgende opsie. As u fantastiese aanhangers baie vertel oor hoe wonderlik u onderneming aanlyn is, is dit miskien nie die enigste verantwoordelikheid vir die aankoopbesluit nie, maar dit kan help.

Ek het hom laat weet dat, hoewel ek nie 'n voltydse konsultant vir sosiale media was nie, ek sosiale media met geen kliënt nooit geïgnoreer het nie. Ek sal dikwels instrumente integreer om outomaties gehalte-inligting aanlyn met die gehoor te publiseer en te deel, en ek sal terugvoermeganismes bou waarop die ondernemings kan reageer. Ek het dit gedoen omdat ek nie die koste van 'n voltydse sosialemediakonsultant kon regverdig nie, maar my kliënte het steeds besef hoe goed die sosiale media kan wees.

En ek het hom aangeraai dat sy onderneming dalk nie die regte konsultant gevind het om hulle te help nie. Ek dink 'n goeie sosiale media-konsultant kan die koste van hierdie medium regverdig ... en as hulle dit nie kan doen nie, sal hulle eerlik wees oor hoe dit gebruik kan word sonder die koste van 'n kundige kundige.

In wedrenne, waar daar min skeiding tussen die ondersteuners en die bestuurders is, dink ek bemarking op sosiale media Indien winsgewend wees met bewys van die ROI. Wedrenne vir wedrenne hou verband met die handelsmerke wat hul bestuurders borg, anders as feitlik enige ander sport. Om hierdie handelsmerke via sosiale media te deel, terwyl dit 'n agterdeur bied aan die bestuurder se lewe, is 'n ongelooflike geleentheid. Koördineer met u borge en meet die bewustheid en koopgedrag van die ondersteuners! In die gesprek met hom het dit nie geklink of dit die konsulent se fokus was nie. Miskien 'n gemiste geleentheid.

Ek dink ek het van mening verander oor die kanaal ... en sodoende het ek my mening oor die term verander sosiale media konsultant as well.

 

 

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.