Sosiale Media + Analytics = Onakkuraat

Depositphotos 51404187 s

As ek u sou vra watter bron meer verkeer na u webwerf, Twitter of Facebook verskaf het ... hoe sou u dit bepaal? Die meeste web analytics gebruikers sou aanmeld en na hul verwysingsbronne kyk en met die waarde vorendag kom. Dit is 'n probleem.

Sommige maatskappye voeg eenvoudig 'twitter.com' as verwysingsbron by en dink dat dit die ding doen. Nie die geval nie. Die aantal verwysende besoekers vanaf twitter.com is slegs diegene wat op 'n skakel van 'n oop twitter.com-webblad geklik het en dit na u bladsy gemaak het. As u my nie glo nie, kyk na 'n onderstaande gedeelte van hootsuite.com en uit twitter.com:

segmentering

Ten minste metHootsuite, sien u 'n webwerf wat verwys ... of doen jy? Wel, as ek dieHootsuite toepassing op my Droid of iPhone, kan ek dit nie sien nieHootsuite as verwysende webwerf! Trouens, enige skakels wat van toepassings af kom, word geïdentifiseer as direkte verkeer sonder verwysing.

Ouch. En dit word net erger.

Aansoeke oorheers die twittervers en begin ook met Facebook opduik. Terwyl ons almal oorgaan na mobiele toestelle, werk ons ​​almal met mobiele toepassings en verbind ons. Ek gebruik Adium om op Facebook te gesels ... dus wanneer ek op 'n skakel klik wat 'n Facebook-vriend aan my stuur, word die verkeer glad nie na Facebook verwys nie. Dit verskyn as 'n direkte besoek sonder verwysing.

As gevolg hiervan onderskat maatskappye hul sosiale mediaverkeer deur op onvolledig staat te maak analytics. Aangesien die meerderheid van die aanlynwêreld Google gebruik, gaan dit nie beter nie. Dit is te betwyfel of Google 'n analytics poort na sy vriende by Facebook or Twitter. So, wat moet u doen?

Eerstens wil u dalk in 'n derde party belê analytics gereedskap. My kliënt en vriende by Webtrends werk aan 'n vennootskap met bit.ly ... 'n stap wat ek vol vertroue is, sal die opskudding maak analytics wêreld.

Sonder om in 'n nuwe te belê analytics platform, is daar nog dinge wat jy kan doen.

  1. Die eerste is om Twitter se amptelike retweet-knoppie op u webwerf te gebruik. Die knoppie kan met 'n skrif geskryf word om 'n veldtogkode in te sluit wat die besoek aan u knoppie sal opspoor ... en dan verkort kan word deur 'n derde party soos bit.ly. Ek sal aanbeveel bit.ly se pro diens om u eie verkorte URL aan te pas en te gebruik. As u dit doen, sal mense minder waarskynlik die URL kopieer en plak en dit self verkort.
  2. Die tweede is om u navraagstring vir veldtogopsporing by die URL te voeg voordat dit verkort word. Dit sal u toelaat om Twitter as bron in 'n veldtog op te spoor en u 'n baie akkurater maatstaf te gee van die totale verkeer wat na u verwys word.

As u u blogstroom na Twitter stoot met behulp van 'n instrument soos Twitterfeed, kan u Google Analytics-veldtogkode byvoeg en outomaties met u bit.ly-rekening verkort. Dit laat geen twyfel dat die besoekers van u af kom om u feed via Twitterfeed te stuur nie.

Ek het nog nie probeer om die Facebook-knoppiekode te kap om 'n navraagstring by te voeg nie ... Ek is nie seker op die oomblik nie, maar dit sou wel moontlik wees. Dit kan in die moeilikheid beland waar u twee verskillende URL's het wat u wil tel, maar ... een met die veldtogkode en een sonder.

Die uiteinde is dat u webwerf dalk baie meer verkeer as wat u van sosiale media-bronne dink. Mobiele toepassings en lessenaartoepassings laat die waardes van die besoeke skeef, en dit verg ekstra werk om te bepaal waar die besoekers vandaan kom. Totdat ons 'n paar beduidende verbeterings in analytics, moet u let op hierdie verskil.

6 Comments

  1. 1

    Doug, fantastiese boodskap - dit is die presiese probleem wat ek die afgelope tyd opgemerk het. U het genoem dat u GA-opsporingskode kan byvoeg met TwitterFeed, maar ek kan nie sien waar die opsie is nie ...

  2. 2

    Doug, ek kan nie glo dat iemand nog hieroor kommentaar gelewer het nie. Ek skryf nou eintlik 'n baie soortgelyke boodskap en ek het onthou dat ek hierdie verwysing wou verwys. Dankie vir die artikel. Ek sal seker uit my boodskap daarna terugskakel.

  3. 3

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.