Is u werf af? Databasis?

Depositphotos 51957675 m

Weet jy? Hoe gaan dit met u databasis? Is u domein besig om op te los? Is u webwerf en bladsye op, maar word slegs databasisfoute aangebied?

Ons het 'n paar weke gelede 'n geval gehad waar ons webwerf volledig in werking was, maar ons het probleme ondervind met die aantal databasisverbindings. Ongelukkig het ons uitgevind deur 'n ongelukkige kliënt wat ons in kennis gestel het. Hy het nie verstaan ​​waarom hy dit onder ons aandag moes bring nie - hy het gelyk!

My voorgangers het die regte ding gedoen en by 'n moniteringsdiens aangemeld. Dit was 'n redelike duur diens teen $ 49.95 per maand. Toe ek aanmeld, het ek dadelik verlore geraak toe ek probeer om my weg te vind, maar uiteindelik het ek agtergekom dat ons net ons tuisblad sou oplos. Ons het nie 'n SSL-sertifikaat getoets nie, ons subdomeine het ons nie getoets nie, ons het nie gekyk of die databasis reageer nie.

Ek het vinnig weer 'n tjek begin byvoeg en die tyd van 5 minute na 1 minuut intervalle geskuif. Toe ek klik om die nuwe 'horlosie' in te dien, was ek geskok toe ek sou sien dat ek 'n bedrag van $ 99 opstelfooi en nog $ 49.95 per maand sou vra. Dit is reg - 'n bedrag van $ 99 opstel vir iets wat ek opgestel het !!! Ek het afgeteken en na 'n nuwe diens begin soek.

Ek het op Twitter gespring (my nuwe soekenjin) en goeie vriend, Ade Olonoh of Rekursiewe funksie, het tot die redding gekom. (Meer blog - minder twitterende Ade!)

pingdom paneelAde het my beduie Pingdom. Pingdom het 'n ongelooflike skoon koppelvlak met baie robuuste funksies. Ek het 'n paar API vra dat ons aansoek doen om te verseker dat die databasis loop, en dan stel ek Pingdom in om die oproepe deur te gee en die reaksie na te gaan.
pingdom

Die diens is ook baie billik. Die basis is $ 9.95 per maand en laat 5 tjeks toe, 20 SMS-boodskappe, onbeperkte e-pos, uptime en laadtydverslae, tjeks tot elke minuut, HTTP, HTTPS, TCP, Ping en UDP-tjeks, ens. Die besigheidsdiens laat 30 tjeks toe en 200 SMS-boodskappe. Hulle het ook 'n baie robuuste API as u u monitering wil integreer.

Die sonde-bedieners is in Dallas, Berkeley, Amsterdam, Vasteras en Reading. Ek probeer uitvind of Ek het met Pingdom bevestig dat ons die SMS kan omseil deur bloot 'n e-poslys met SMS-e-posadresse vir ons personeel se selfone op te stel.

Ek het die maatskappy ook geskryf met 'n funksieversoek. Dit sal fantasties wees as hulle, behalwe vir e-pos- en SMS-waarskuwings, 'n HTTP-versoek toelaat. Dit sal my in staat stel om een ​​van ons derdepartyverkopers te monitor wat die afgelope tyd probleme ondervind. As ek Pingdom 'n versoek aan my bediener kon rig, kan ek ons ​​dienste outomaties oorskakel na 'n rugsteun. Sodra die stelsel weer opgekom het, kan ek dit weer laat oorskakel. Ek kon dit per e-pos doen; die vertraging kan ons egter byt.

Ons het 29 dae oor op die verhoor. Solank ons ​​geen probleme sien nie, gaan ons op die basiese pakket spring. Dit alleen sal ons 'n paar dollar bespaar en ons baie meer omvattende werfmonitering gee!

5 Comments

 1. 1

  Ek was ook verbaas oor die pryse van sommige moniteringsdienste en die fooie wat hulle gehef het. Pingdom lyk na 'n goeie diens. Ek het amper 'n jaar gelede op AlertBot (ongeveer dieselfde prys) gevestig en was tevrede met hul diens. Aangesien u self die opstelling doen en alles anders outomaties van daar af is, moet $ 50 per maand 'n ongelooflike mandjie dienste koop.

  Ek is op soek na sommige van hierdie moniteringsdienste om 'n Twitter-koppelvlak vir kennisgewings in die nabye toekoms in te sluit. Die gebruik van Twitter sodat enige aantal mense die waarskuwings kan 'volg', sal volgens my 'n uitstekende vermoë wees.
  Dankie!
  Roland Smith
  http://www.techmatters.com/

 2. 2

  Dankie vir die produkbeoordeling Doug. Laat weet my asseblief hoe dinge aan die einde van 30 dae verloop. Dit is ongeveer wanneer ons van plan is om ook ons ​​monitering in te stel.

  Dankie,
  Amol.

 3. 3

  Goeie resensie Doug. En u is heeltemal reg dat dit nie genoeg is om na HTTP-poortstatus te kyk nie.

  Ons gebruik Pingdom met FormSpring vir meer as 'n jaar en is tevrede met die diens.

  Ons stel 'n soortgelyke tjek op - maak ongeveer 'n dosyn eenheidstoetse teen die toepassing met behulp van ons API (bv. Kan 'n vorm ingedien word, kan ons die verwagte data in die databasis sien, ens.) En 'n PASS- of FAIL-status na 'n lêer stuur? . Dan kontroleer Pingdom die lêer via HTTP om seker te maak dat die boodskap SLAAG, anders gaan waarskuwings soos mal uit.

 4. 4

  Ek wil net nog 2 dienste bekendstel - gratis mon.itor.us en premie monitis moniteringsdienste. Een van die voordele daarvan is dat u die monitering van eksterne bladsylading met die monitering van stelselshulpbronne kan kombineer en in kennis gestel kan word van die lae stelselshulpbron. Dan kan u regtig proaktief wees, nie net om 'n mislukking reg te stel nie, maar ook te voorkom. Probeer dit gerus!

  • 5

   Hallo Hovhannes,

   Dit is beslis opsies en ek het eintlik 'n mon.itor.us-rekening. Die bruikbaarheid van Pingdom as 'n toepassing is egter baie eenvoudiger. Ek kon nie uitvind hoe om sommige van die tjeks uit te voer met mon.itor.us. Dit blyk dat monitis soortgelyk georganiseer is.

   Dankie!
   Doug

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.