Elke binnelandse kantoor het een nodig!

Depositphotos 12641027 s

Iets meer as 'n jaar gelede (2005) het ek 'n bietjie konsultasie aan die kant gedoen en moes nuwe apparatuur by die huis kry om dit te hanteer. Ek het 'n nuwe rekenaar aangeskaf, 'n nuwe netgear draadlose router en draadlose kaarte ... en die beste belegging was my LinkStation.

Die LinkStation sluit direk aan op my draadlose router en het 250 GB spasie. Die gebruikerskoppelvlak vir die LinkStation is baie eenvoudig ... Ek kon 'n stasie instel vir elkeen van my kinders, my rekenaar, 'n sentrale musiekgids en 'n kliënte-rugsteun. Die LinkStation het ook 'n USB-aansluiting om 'n drukker, FTP-sagteware en selfs mediastreaming-sagteware te deel. Dit stel my in staat om my drukker ver weg van die rekenaars en op 'n gerieflike plek te plaas.

My gunsteling funksie is egter om soveel ruimte weg van my rekenaars en op 'n netwerkbron te hê. Elke keer as ek 'n projek voltooi het, sou ek dit daarheen kopieer. Elke keer as ek sagteware afgelaai en geïnstalleer het, het ek daarheen gekopieër en wanneer ek dinge tussen rekenaars wou deel, stuur ons die lêers eenvoudig na die deel tussen almal. Geen 'folder share' nie, geen installasie skywe nie, glad nie probleme nie.

Ongeveer 7 maande gelede is my rekenaar heeltemal opgespoor deur 'n Norton Antivirus-opdatering wat 'n laarsektor geskrap het. Ek moes die stasie herformateer en alles van nuuts af weer laai. Dit kon 'n absolute nagmerrie gewees het, met die uitsondering wat ek gehad het alles op die netwerk dryf gelaai. Ek was oor 'n dag of wat weer terug en het geen ritme misgeloop nie.

Een en 'n half jaar later, en nou het een van my kliënte my gevra om 'n herhalingsanalise vir hom te doen. Dit was so lank dat die aansoeke nie eers meer gelaai is nie. Verlede naweek het ek op die aandeel gespring en die aansoeke herlaai. Hierdie naweek het ek die ou analise afgelaai en kon ek die analise vanmiddag uitslaan. Die moeilikste deel was om myself weer oor die aansoek te onderrig!

Dus - hier is 'n paar wenke vir professionele en amateurs wat baie werk op hul rekenaars doen:

 1. Belê in 'n netwerkstoorapparaat.
 2. Gebruik die netwerkstoorapparaat. Kopieer die werk wat u daaraan doen, elke kans wat u kry.
 3. Kopieer sagteware-installasies, opdaterings, bestuurderopdaterings en selfs reeksnommers op die deel. Dit plaas alles op twee plekke veilig.

Die lekkerte van netwerkberging is dat daar geen rugsteun- en hersteltyd nodig is nie ... kopieer die lêers na die skyf, baie vinniger op hierdie manier. (Ek het wel rugsteune van elkeen van my rekenaars).

En as u gewonder het, sien die Mac dit ook goed! Selfs die gedeelde drukker!

2 Comments

 1. 1

  Ek is ook 'n groot aanhanger van die LinkStation-toestel. Ek het self die 160GB-weergawe en dit loop nou al amper 2 jaar sterk. Die beste ding is dat as gevolg van sy toestelaard, daar feitlik geen onderhoud of versorging en voeding nodig is nie.

 2. 2

  Nadat ek myne gekoop het, het 'n vriend van my die 1Tb-weergawe gekoop. Ek was jaloers! Hy is ook lief vir syne. Ek is nuuskierig hoekom iemand nog nie die drukker/hardeskyf/draadlose router gebou het nie.

  🙂

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.