Hoe het ek belanggestel in sosiale media?

douglas karr

Toe Shel mense vra wat dalk belangstel om 'n antwoord te gee SAP-opname oor sosiale media, Het ek die geleentheid gespring en hom dadelik geskryf. Met Shel se toestemming het hy my toegelaat om my antwoorde op my blog te plaas. Dit is Deel I!

Vertel my wanneer en hoe u die eerste keer in sosiale media belanggestel het. Hoekom?

Toe ek meer as tien jaar in gedrukte media gewerk het, het ek gekyk hoe die internet vinnig die aandag begin trek en daarmee ook adverteer uit die koerantbedryf. Die internet as medium is toeganklik, goedkoop en die tegnologie is redelik eenvoudig. Selfs in die gedrukte media het ek altyd geglo dat elke medium sy eie sterk en swak punte het. Soms die Koerant was nie die beste plek om te adverteer.

Toe die internet opdaag, sien my kollegas dit as 'n bedreiging. Ek het dit as 'n ongelooflike geleentheid gesien. Ek het gespring en na Denver, Colorado, getrek om by 'n maatskappy te werk wat die leiding gegee het oor die gebruik van die internet. Ongelukkig het ek aangesluit toe die borrel bars. Ek het na Indianapolis getrek om by die plaaslike koerant aan te sluit en hul direkte bemarkingspogings te lei, met behulp van data om voornemende intekenare beter te teiken en 'n direkte e-posprogram vir kliënte uit te oefen.

Ek het soveel as moontlik probeer om tegnologieë soos e-posbemarking ook in die koerant te kry, maar alles wat op die internet gesien word, is gesien as 'n medium om inhoud te lewer en advertensies te verkoop ... sonder om verhoudings te skep. Enigiets op die internet was ook onder die gesag van die IT-afdeling, so ek het op ander mense se tone getrap. Toe nuwe bestuur inkom en begin vra: 'Wat doen jy?', Het ek geweet dat hulle nie bewus was nie en dat ek moes vertrek.

Deur middel van 'n vriend en kollega, Darrin Gray, het ek Pat Coyle ontmoet en by hul firma aangesluit, Brandirect. Darrin was en is 'n meester in verkope en netwerke. Pat was en is 'n meester in die bou van verhoudings. Ek was die data- en tegnologie-outjie - ek het die beste tegnologieë gevind om die verhoudings van maatskappye met hul vooruitsigte en klante te verhoog. Dit was 'n sukses, Darrin het verkoop, Pat gelei, en ek het gebou!

047174719X.01. SCMZZZZZZZIn hierdie tydperk het Pat en ek die impak wat sosiale media gehad het, raakgesien. Nie te ironies nie, ons lees (verslind) Shel se boek, Kaal gesprekke. Ons het verstaan ​​dat bemarking nie meer bloot 'n 'stoot'-tegnologie is nie, maar dat dit iets heel, heel anders word.

Pat het voltyds na The Indianapolis Colts verhuis. Die Colts, onder leiding van Jim Irsay, het geweet dat hulle op die punt van grootheid was en ek glo dat hy die visie gehad het om te weet dat hy die kans moes benut om met aanhangers kontak te maak, terwyl sy druk na die Superbowl binne sig was.

Ek verhuis na ExactTarget, 'n e-pos diensverskaffer, betower deur die evangelisasie van CMO en stigter Chris Baggott. Chris se boodskap was oor die ongelooflike waarde van toestemmingsgebaseerde e-posbemarking, wat die regte boodskap op die regte tyd op die regte mense gerig het.

MyColts.netDie afgelope twee jaar het ek en Pat steeds goeie vriende gebly en gereeld met 'n plaaslike boekklub, wat hy koördineer, The Indianapolis Book Mashup, ontmoet. Ons eerste boek? Kaal gesprekke natuurlik!

Pat het van die geleentheid gebruik gemaak om The Colts te beywer om 'n sosiale netwerk vir die Superbowl-kampioene te bou. Ek speeksel toe ek kyk hoe MyColts.net 'n werklikheid word. Met 'n besige skedule van my eie, die bekendstelling van 'n ontwikkelaarsgemeenskap vir ExactTarget en bevordering tot produkbestuurder vir ExactTarget terwyl ons van honderde geïntegreerde kliënte na duisende gegroei het, kon ek net kyk hoe MyColts.net van stapel gestuur is.

Ek en Chris Baggott het ook oor die medium begin vergader en gesels. Chris het die waarde van die medium verstaan, wat (ek glo) grootliks invloedryk was om ExactTarget op die voorpunt van die bedryf te laat beweeg. Chris ' Stuur 'n e-pos aan die beste praktyke-blog deur die jare heen verskeie kere bekroon en hy is beslis erken as leier in die e-posbemarkingsbedryf - deels danksy sy blog. Dit was egter toe Chris 'n geleentheid begin sien het. Blogs was fantastiese instrumente vir inligting - maar dit is nog steeds nie maklik vir die verbruiker om die goudklomp te vind wat bloggers gepos het nie.

Kompendium sagtewareChris het die saad begin saai vir Kompendium sagteware, sy nuwe opstart. Hou hierdie maatskappy dop! Dit is die volgende evolusie van blogging en dit word nou 'n werklikheid. Soms voel ek soos 'n vader wat sy kind sien grootword as ek sien hoe hierdie maatskappy begin - maar die tydsberekening was ongelukkig nie vir my om by die span aan te sluit nie.

Waarom het ek vasgevang geraak in sosiale media?

Sosiale media maak die speelveld gelyk. Ek glo dit is net so belangrik vir sake as vir demokrasie. Sosiale media bied aan elkeen 'n sleutelbord en internettoegang om 'n stem te hê. Sosiale media bied goeie, eerlike ondernemings 'n manier om verhoudings met hul vooruitsigte en klante te bou. Dit is nie meer 'hy wat die meeste advertensies kan bekostig' wat wen nie. Besighede hoef nie meer groot persentasies van hul begrotings te betaal vir die opspoor- en uitsaaimedia nie. Nou moet hulle eenvoudig goeie werk doen en die woord sal uitkom.

Watter bemarker wil nie daarby betrokke wees nie?

'N Kantaantekening: Die Indianapolis Star het jare later ook die lig begin sien. Sodra die redaksie hom bespot het, word gebruikersgegenereerde inhoud 'n toonaangewende groeigebied vir die koerant. Uitteken IndyMoms as 'n goeie voorbeeld.

9 Comments

 1. 1

  Goeie artikel, Doug. Ek kom ook uit die gedrukte wêreld. Ek het my tande geknip en geleer om op 'n CompuWriter Jr. te sit. Die ding het 'n lang filmstrook met 'n lettertype wat op 'n wiel in die masjien gedraai was. Sodra 'n brief getik is, kon u nie teruggaan en regstel nie. U moes die lyn oorskryf en dit met die hand stroop oor die fout!

  Ek is weggewaai toe tegnologie opdaag wat die hele meganiese proses 'outomagie' maak. Met 'n rekenaar en drukker is die wêreld oopgestel vir eindelose moontlikhede, insluitend die regstelling van 'n tipe-o voordat die bladsy uitgedruk word (stel jou voor dat).

  Toe kom die internet en mense begin soos nooit tevore met mekaar kommunikeer nie. Ek is voortdurend verbaas oor die diepte en breedte van talent en intelligensie in die wêreld. Natuurlik is daar ook die krake, maar ek verdedig hul reg om deel te neem aan die gesprek. Dit is opwindend om in 'n tyd van ware rewolusie te leef.

  • 2

   Te koel! Ek het nie besef dat jy ook van die drukwerk af kom nie! Ek het 'n elektriese / elektroniese agtergrond gehad en het nogal aan die pagineringskant van die onderneming gewerk, sodat ek weet waar jy vandaan kom. Ek was daar toe ons begin met paginering en outomatisering van die knip en plak bladsye!

   Die uwe is ook 'n fassinerende bedryf wat gebaseer is op tegnologie. Ek dink nis-kleinhandel is die toekoms van kleinhandel, en hoewel sterk vandag, dink ek nie dat die 'Super Store' nog 'n dekade sal duur nie (ten minste hoop ek nie).

   Die manier waarop julle tegnologie gebruik Wild Birds Onbeperk is fantasties. U franchisehouers is gelukkig dat hulle u het!

   Dankie!
   Doug

 2. 5
  • 6

   Hallo klimop,

   Shel is Shel Israel, die skrywer van Naked Conversations - 'n boek wat ek sterk aanbeveel. Shel het 'n groot blog wat voortgaan om sosiale media te ondersoek en te bespreek.

   En hy is regtig 'n gawe ou! Hy is ongelooflik deursigtig, oop, eerlik en beskikbaar via sy webwerf. Ek dink hy is een van die eerste skrywers wat sy kunswerk aan die werk gesit het met behulp van die blogosfeer!

   Cheers,
   Doug

 3. 7

  Ek glo dat sosiale media-webwerwe die nuwe manier is om te adverteer. Dit is vir my verbasend hoe die internet deur die jare heen ontwikkel het en ek wonder net wat in die toekoms gaan kom. Enige netwerkbemarker wat nie sosiale media-webwerwe gebruik nie, mis 'n groot geleentheid vir groter besigheid.

 4. 8
  • 9

   Die vermoë om waarde te bied en gesag op 'n blog te bou ... deel dit dan en bevorder dit via sosiale media, is 'n uitstekende kombinasie. Sosiale media is tweerigting, wat u in staat stel om met die gehoor te gesels of selfs u eie gemeenskap te bou. Ek is nie seker of die een so kragtig sou wees sonder die ander nie.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.