RSS: Maak u voerskakel duidelik

Depositphotos 13470416 s

Met die aanbreek van nuwe blaaiers was ek nie te bekommerd om my RSS skakel binne die inhoud van my webwerf. Ek begin daaroor nadink.

As u dit nog nie weet nie, kan hierdie nuwe blaaiers outomaties 'n RSS voer, solank dit binne die opskrif van die bladsy geïdentifiseer word. Klik op die RSS simbool lei daartoe dat u via u blaaier 'ingeteken is op die feed'. As u dus die feed in u blaaier kies, sal u 'n lys van aktiewe verhale kry wat beskikbaar is via die feed.

Binne die opskrif van my webwerf het ek die volgende kode:


Die blaaier sien die kode outomaties en gee 'n aanduiding waarop die feed ingeteken kan word:
RSS Voer

Voor die vrystelling van Internet Explorer 7 het Microsoft met die ander blaaierontwikkelaars vergader en besluit dat die universele simbool vir RSS sal wees RSS.

Die afgelope ses maande vertrou ek op my interne RSS verwysing vir mense om op my feed in te teken. Ek het egter onlangs 'n toets afgelê waar ek 'n RSS skakel in die onderskrif van al my bladsye. Raai wat? Binne 'n paar dae het my voerverskrywings ongeveer 20% gestyg! (Ek gebruik Feedpress op te spoor).

Ek besef dat dit nie baie wetenskaplik is nie, maar ek sal aanbeveel dat lesers dit doen RSS feed skakel duidelik geïdentifiseer en beskikbaar vir u lesers wat ander instrumente gebruik wat die skakel nie outomaties deur u kopkode opspoor nie.

7 Comments

 1. 1

  Nog 'n rede om dit te doen: soms wil lesers na u intekening koppel. As ek iemand lees by wie ek wil inteken, sal ek hulle gereeld in my skakels vir die dag insluit, met die aantekening (ingeteken) wat aan hul voer gekoppel is. In Firefox 2 het ek feeds ingestel om direk na FeedDemon te gaan, dus as u nie 'n skakel op die bladsy het wat ek met die regs kan klik en die skakel kan kopieër nie, moet ek Bron sien om dit te kry.

 2. 2

  Douglas,

  So het ek ingeteken op u blog via die RSS-ikoon onderaan. Ek gee nooit aandag aan wat die aanwysers in 'n blaaier se adresbalk is nie, maar eerder as ek 'n blaaier gebruik; wat nie baie gereeld is nie, ek soek altyd die Ikoon.

  'n ander ding om te onthou is dat nie almal via 'n blaaier na u blog sal kom nie. Sommige kom via skakels in hul nie-blaaier-RSS-kliënte, en baie selde sal die ingeboude blaaiers van die kliënt dit opspoor ...

 3. 3

  Dit was die skakel van die RSS-ikoon waarmee ek ingeteken het - aangesien ek nooit aandag daaraan skenk aan die adresbalk nie, en ek skryf ook selde via 'n blaaier in.

  Ek woon in my RSS-leser en as sodanig word al my skakels so gevind en bygevoeg, en baie min alleenstaande RSS-kliënte het die soort funksies.

 4. 4
 5. 5
 6. 6

  Dankie vir hierdie boodskap. Ek het verlede maand met 'n ander blogger hierdie onderwerp bespreek en ek het altyd gewonder waar die beste plek is om 'n intekenaarknoppie te plaas. Tans op my webwerf het ek net die RSS-ikoon in die blaaier-adresbalk en -voetskrif, maar ek dink dat een in die sybalk of kop ook nuttig sal wees, gebaseer op die kommentaar wat ek hier gelees het.

 7. 7

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.