U betaal nie vir sosiale media-konsultante nie

peiling sosiale media

Met die wye fokus van Martech Zone, Ek kry miskien nie die sosiale versterking wat 'n goeie blog van hou nie Oortuig en omskep kry (Goeie boodskap van Jay!) ... maar ek waardeer die gemeenskap wat ons hier gebou het Martech Zone.

Die mees onlangse Zoomerang-peiling ons het bygevoeg met strategieë op sosiale media, vul my met trots ... julle is gesofistikeerde bemarkers! U neem aktief deel aan sosiale media, versprei daar inhoud, betaal instrumente en promosie ... en meet u opbrengs op belegging. Eenvoudig gestel ... geweldig! Dit beteken dat ons uitgedaag word om gevorderde bemarkingsinhoud net soveel as die basiese beginsels aan u te bied.

peiling sosiale media

'N Mens kan wonder ... of DK New Media is 'n sosiale media-konsultasiefirma, waarom sou u bly wees dat niemand van u lesers vir sosiale media-advies betaal nie? Wel ... ek gaan dit sê ... jy hoef nie. Sosiale mediakonsultante is 'n stuk 'n dosyn en die kwalifikasies lyk asof dit iemand is wat 'n sin van 140 karakters kan saamstel met 'n hashtag en 'n @ -simbool.

Maatskappye wat in hulp vir bemarkingskonsultasies investeer, moet konsultante identifiseer wat ondervinding het deur middel van uiteenlopende bemarkingstrategieë oor die media, wat elke medium benut en hul belegging en impak maksimaal benut. Dit verg 'n konsultant met baie meer ervaring. Jammer as ek net 'n deel van my gehoor beledig het ... maar as u nie weet wat die impak van sosiale op soek, mobiele, tradisionele media, e-pos, ens. Is nie ... en hoe u die doeltreffendheid daarvan kan meet met ... u is nog op laerskool.

15 Comments

 1. 1

  Hallo Doug, ek het hierheen gekom na aanleiding van 'n skakel uit Jay se blogpos. Die eerste ding wat ek raaksien, is dat hy u 'n reguit-sleutelwoordryke skakel gee, en u wederkerige skakel is na sy pos met u raam daar rondom.

  Die tweede ding wat ek opmerk, is dat geen van die opsies in die peiling eintlik strategieë is nie. Dit is aksies, taktieke en stelle aksies. Die gebruik van gratis sosiale media-instrumente van derdepartye is geen strategie nie. Dit is 'n manier om 'n strategie uit te voer.

  Net so is die betaling van 'n sosiale media-konsultant geen strategie nie. U betaal 'n sosiale media-konsultant om u te help om 'n strategie te ontwikkel, te ontplooi en aan te pas.

  Die laaste ding wat ek opmerk, is dat u dit raaksien, tensy u maatstawwe het wat u strategiese doelstellings weergee, is u steeds 'n n00b en het u die kundige leiding nodig van 'n gekwalifiseerde internetbemarkingskonsultant. Rekwisiete om dit te sê.

  • 2

   Daniel,

   Ek waardeer Jay se skakel! Aangesien ons hier oor soveel gereedskap praat, verdrink ons ​​onsself in uitgaande skakels, sodat ek die raambenadering toets om te sien of dit ons algemene SEO-resultate verbeter. Ek deel die inligting in 'n toekomstige pos.

   RE: Strategieë, ek stem nie noodwendig met jou saam nie, maar dit is moeilik om 'n peiling volledig binne die titel van die peiling te verduidelik. Ek is tevrede met die wete dat mense die doel agter die peiling verstaan ​​en nie in die besonderhede vasgevang is nie. Ek moes probeer om 'stappe' in die peiling te genereer om die vlak van sofistikasie en interaksie wat die ondernemings met hul strategie besig was, te sien.

   Dit word nie maklik gedoen nie ... maar om 'n week in woorde te mors, eerder as om net 'n peiling te gooi om 'n gevoel daar buite te kry, was die saak. Ek wou die peiling daar kry. As dit 'n formele, statisties geldige opname was, sou ek 'n heel ander strategie gevolg het.

   Ek sê dat ek nie 'noodwendig' saamstem nie, want ek het maatskappye wat hul strategie opgebou het deur net inhoud te sindikeer ... of deur net 'n derde party te betaal. Die instrument 'kan' die strategie wees.

   Dankie!

   • 3

    Dankie vir die deurdagte reaksie! Ek sal terugkom om meer plasings te lees, en ek is bly dat Jay aan u gekoppel is.

    Ek erken geredelik dat ek 'n skyfie op my skouer het as dit gaan oor 'sosiale strategie'. Ek glo dat as wat 'n maatskappy uitvoer nie 'n breë, doelbewuste ontwerp is nie, dit nie 'n strategie is nie. In plaas daarvan is dit net besige werk. Soms werk dit, maar meestal laat dit jou net waar jy begin het, net arm en uitgeput. Dit is 'n diens aan ons bedryf wanneer iemand organisasieleiers help om te besef wat die strategie is.

    • 4

     En so moet jy, Daniel! Daar is te veel mense wat rondhardloop en ondernemings verwoes ... om hulle te laat spring voordat hulle 'n volledige strategie het. Ek sal in die toekoms 'n bietjie meer versigtig wees met my woorde. Weereens dankie! 🙂

 2. 5
 3. 6

  Ek het probeer om my opmerking te wysig, maar kon om een ​​of ander rede nie. Ek is van mening dat dit voordelig is om iemand aan te stel wat 'n groot aantal platforms, bla-bla, korporatiewe taal, direkte media-ervaring 'het, maar dit is belangriker om 'n persoon aan te stel op grond van die resultate. Net omdat iemand onervare is, beteken dit nie dat hulle nie 'n betekenisvolle en resultaatgedrewe produk kan lewer nie.

  Almal begin êrens.

  • 7

   Ek weet nie seker nie, Kyle. As iemand nie die ervaring het nie, moet hulle die tyd neem om êrens te gaan werk en dit te kry. Ek sien te veel maatskappye wat deur mense wat nie die ervaring het nie, in 'n warboel stuur. Wat die resultate betref ... hulle moet konsekwent wees voordat ek hulle met my begroting gaan vertrou. Ek sou ook niks minder van my kliënte verwag nie. Ons is nie meer in opleiding nie ... hier is werk en maatskappye wat van ons afhanklik is.

   • 8

    Ek dink ek kom meer as enigiets anders uit my posisie. As ek opleiding vir maatskappye opbou, is my gebrek aan korporatiewe ervaring nie 'n probleem nie. Nou wil ek saamstem dat u 'n probleem kan hê oor bemarking, ontwikkeling en advies. Ek is verskeurd oor die een. Ek het al vyf jaar 'n onderneming wat nie 'ervaring' gehad het voordat ons dit begin het nie.

    Ek dink nie jy hoef 'êrens te gaan werk' voordat jy as 'n konsultant of iemand wat waarde kan lewer, aangestel kan word nie. As ek aangestel word om 'n uitvoerende span opgewonde te maak of om 'n strategie vir 'n groot niewinsorganisasie te help vorm ... as ek waarde lewer ... moet dit nie saak maak nie.

    Ek het 'n volledige lys van ervare mense wat misluk het. Ek weet nie of ervaring die probleem is nie ... moet dit nie u vermoë wees om te lewer wat u verkoop nie? Tydperk?

    En glo my, ek kom uit die standpunt om iets te verkoop en te misluk ... ek dink ons ​​het almal.

    • 9

     Ek dink nie jy skakel met my oor die 'ervaring' -deel nie. U het nie opleiding vir maatskappye opgebou oor hoe om 'n onderneming effektief te bou nie ... u bou aan opleiding om sosiale media effektief te benut, of hoe? En jy het geleer om opleiding te ontwikkel, of hoe?

     So ... dit is iets waarin jy ervaring gehad het ... en jou opleiding was 'n sukses. Ek sal u daarvoor aanstel ... maar ek gaan u nie huur om my besigheid te help om 'n nuwe gesondheidsorgprogram te kry as u geen ervaring daar het nie, nie waar nie?

     Wat mislukking betref, sou ek nooit met mense werk as hulle sou sê dat hulle nooit gefaal het nie. Ek dink wat hulle gesê het, was dat hulle 'konsekwent' was in hul vermoë om resultate te behaal. Dit laat beslis ruimte vir mislukking. Maar ek gaan ook nie 'n konsultant aanstel wat sê: 'Ek het tot dusver met 8 kliënte gewerk en vir vier van hulle nie resultate gekry nie'. 🙂

 4. 10

  ALLE media is gekoppel (geen woordspeling bedoel Zuck nie). Om sogenaamde sosialemediakonsultante 'n duiseltjie "te noem, doen dit nie reg nie. Ek is honderd persent by jou en het jou rugbroer gekry.

 5. 11

  "Sosiale mediakonsultante is 'n stuk 'n dosyn en die kwalifikasies lyk asof dit iemand is wat 'n sin van 140 karakters kan saamstel met 'n hashtag en 'n @ -simbool. '

  Dit is amper jammer dat dit nie in 140 karakters gepas het nie.

  Natuurlik, as u 'n gelowige in die reël van 10,000 XNUMX uur het, sal dit vir niemand moeilik wees om 'n kundige in die sosiale media te wees nie; dit kom net lank genoeg nie voor nie.

  Terwyl hy op die Exact Target-konferensie was, het Jay Baer opgemerk dat 'sosiale media nou 'n werk is, maar binnekort sal dit 'n vaardigheid word. Net soos om te tik of kopieë te maak. Ons het vroeër mense daarvoor gehad, en toe besef ons dat dit doeltreffender is as almal oor die vaardigheid beskik. ” (Ietwat geparafraseer.) In elk geval, ek dink hy is waarskynlik reg.

 6. 12

  "Sosiale mediakonsultante is 'n stuk 'n dosyn en die kwalifikasies lyk asof dit iemand is wat 'n sin van 140 karakters kan saamstel met 'n hashtag en 'n @ -simbool. '

  Dit is amper jammer dat dit nie in 140 karakters gepas het nie.

  Natuurlik, as u 'n gelowige in die reël van 10,000 XNUMX uur het, sal dit vir niemand moeilik wees om 'n kundige in die sosiale media te wees nie; dit kom net lank genoeg nie voor nie.

  Terwyl hy op die Exact Target-konferensie was, het Jay Baer opgemerk dat 'sosiale media nou 'n werk is, maar binnekort sal dit 'n vaardigheid word. Net soos om te tik of kopieë te maak. Ons het vroeër mense daarvoor gehad, en toe besef ons dat dit doeltreffender is as almal oor die vaardigheid beskik. ” (Ietwat geparafraseer.) In elk geval, ek dink hy is waarskynlik reg.

 7. 13

  "Sosiale mediakonsultante is 'n stuk 'n dosyn en die kwalifikasies lyk asof dit iemand is wat 'n sin van 140 karakters kan saamstel met 'n hashtag en 'n @ -simbool. '

  Dit is amper jammer dat dit nie in 140 karakters gepas het nie.

  Natuurlik, as u 'n gelowige in die reël van 10,000 XNUMX uur het, sal dit vir niemand moeilik wees om 'n kundige in die sosiale media te wees nie; dit kom net lank genoeg nie voor nie.

  Terwyl hy op die Exact Target-konferensie was, het Jay Baer opgemerk dat 'sosiale media nou 'n werk is, maar binnekort sal dit 'n vaardigheid word. Net soos om te tik of kopieë te maak. Ons het vroeër mense daarvoor gehad, en toe besef ons dat dit doeltreffender is as almal oor die vaardigheid beskik. ” (Ietwat geparafraseer.) In elk geval, ek dink hy is waarskynlik reg.

 8. 14

  "Sosiale mediakonsultante is 'n stuk 'n dosyn en die kwalifikasies lyk asof dit iemand is wat 'n sin van 140 karakters kan saamstel met 'n hashtag en 'n @ -simbool. '

  Dit is amper jammer dat dit nie in 140 karakters gepas het nie.

  Natuurlik, as u 'n gelowige in die reël van 10,000 XNUMX uur het, sal dit vir niemand moeilik wees om 'n kundige in die sosiale media te wees nie; dit kom net lank genoeg nie voor nie.

  Terwyl hy op die Exact Target-konferensie was, het Jay Baer opgemerk dat 'sosiale media nou 'n werk is, maar binnekort sal dit 'n vaardigheid word. Net soos om te tik of kopieë te maak. Ons het vroeër mense daarvoor gehad, en toe besef ons dat dit doeltreffender is as almal oor die vaardigheid beskik. ” (Ietwat geparafraseer.) In elk geval, ek dink hy is waarskynlik reg.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.