Sosiale Media Marketing

U betaal nie vir sosiale media-konsultante nie

Met die wye fokus van Martech Zone, Ek kry miskien nie die sosiale versterking wat 'n goeie blog van hou nie Oortuig en omskep kry (Goeie boodskap van Jay!) ... maar ek waardeer die gemeenskap wat ons hier gebou het Martech Zone.

Die mees onlangse Zoomerang-peiling ons het bygevoeg met strategieë op sosiale media, vul my met trots ... julle is gesofistikeerde bemarkers! U neem aktief deel aan sosiale media, versprei daar inhoud, betaal instrumente en promosie ... en meet u opbrengs op belegging. Eenvoudig gestel ... geweldig! Dit beteken dat ons uitgedaag word om gevorderde bemarkingsinhoud net soveel as die basiese beginsels aan u te bied.

peiling sosiale media

'N Mens kan wonder ... of Highbridge is 'n sosiale media-konsultasiefirma, waarom sou u bly wees dat niemand van u lesers vir sosiale media-advies betaal nie? Wel ... ek gaan dit sê ... jy hoef nie. Sosiale mediakonsultante is 'n stuk 'n dosyn en die kwalifikasies lyk asof dit iemand is wat 'n sin van 140 karakters kan saamstel met 'n hashtag en 'n @ -simbool.

Maatskappye wat in hulp vir bemarkingskonsultasies investeer, moet konsultante identifiseer wat ondervinding het deur middel van uiteenlopende bemarkingstrategieë oor die media, wat elke medium benut en hul belegging en impak maksimaal benut. Dit verg 'n konsultant met baie meer ervaring. Jammer as ek net 'n deel van my gehoor beledig het ... maar as u nie weet wat die impak van sosiale op soek, mobiele, tradisionele media, e-pos, ens. Is nie ... en hoe u die doeltreffendheid daarvan kan meet met ... u is nog op laerskool.

Douglas Karr

Douglas Karr is die stigter van die Martech Zone en erkende kenner van digitale transformasie. Doug is 'n Hoofspreker en bemarking van openbare spreker. Hy is die VP en medestigter van Highbridge, 'n onderneming wat spesialiseer in ondernemingsondernemings om hul tegnologie-belegging digitaal te transformeer en te maksimeer met behulp van Salesforce-tegnologieë. Hy het digitale bemarkings- en produkstrategieë vir Dell Technologies, GoDaddy, Sales Force, Webneigings, en SlimFOKUS. Douglas is ook die skrywer van Korporatiewe blogging vir dummies en mede-outeur van Die beter sakeboek.

15 Comments

 1. Hallo Doug, ek het hierheen gekom na aanleiding van 'n skakel van Jay se blogpos. Die eerste ding wat ek oplet, is dat hy vir jou 'n reguit sleutelwoordryke skakel gee en jou wederkerige skakel is na sy plasing met jou raam om dit.

  Die tweede ding wat ek opmerk, is dat nie een van die opsies in die peiling eintlik strategieë is nie. Dit is aksies, taktiek en stelle aksies. Die gebruik van gratis sosiale media-instrumente van derdepartye is nie 'n strategie nie. Dit is 'n manier om 'n strategie uit te voer.

  Net so is die betaling van 'n sosiale media-konsultant nie 'n strategie nie. Jy betaal 'n sosialemedia-konsultant om jou te help om 'n strategie te ontwikkel, ontplooi en aan te pas.

  Die laaste ding wat ek opmerk, is dat jy in die kol is dat, tensy jy maatstawwe het wat na jou strategiese doelwitte teruggee, jy steeds 'n n00b is, en dat jy die kundige leiding van 'n gekwalifiseerde internetbemarkingskonsultant nodig het. Rekwisiete om so te sê.

  1. Daniël,

   Ek waardeer Jay se skakel! Aangesien ons hier oor soveel instrumente praat, verdrink ons ​​onsself in uitgaande skakels, so ek toets die raambenadering om te sien of dit ons algehele SEO-resultate enigsins verbeter. Ek sal daardie inligting in 'n toekomstige plasing deel.

   RE: Strategieë, ek verskil nie noodwendig met jou nie, maar dit is moeilik om 'n peiling volledig te verduidelik binne die peiling se titel alleen. Ek is tevrede met die wete dat mense die doel agter die peiling verstaan ​​het en nie vasgevang is in die klein dingetjies nie. Ek moes probeer om 'stappe' in die peiling te genereer om die vlak van gesofistikeerdheid en interaksie waarby die maatskappye met hul strategie betrokke was, te sien.

   Dit is nie maklik gedoen nie ... maar om 'n week in woorde te mors eerder as om net 'n meningspeiling te gooi om 'n gevoel daar buite te kry, was die handel. Ek wou die meningspeiling daar buite kry. As dit 'n formele, statisties geldige opname was, sou ek 'n heel ander strategie gevolg het.

   Ek sê ek stem nie 'noodwendig' saam nie, want ek het maatskappye wat hul strategie gebou het deur net inhoud te sindikeer ... of net 'n derde party te betaal. Die instrument 'kan' die strategie wees.

   Dankie!

   1. Dankie vir die deurdagte reaksie! Ek sal terug wees om meer plasings te lees, en ek is bly Jay het na jou geskakel.

    Ek erken geredelik ek het 'n chip op my skouer wanneer dit kom by die praat van "sosiale media strategie." Ek glo dat as wat 'n maatskappy uitvoer nie 'n breë, doelbewuste plan is nie, dit nie 'n strategie is nie. In plaas daarvan is dit net besige werk. Soms werk dit, maar die meeste van die tyd laat dit jou net waar jy begin het, net arm en uitgeput. Dit is 'n diens aan ons bedryf wanneer enigiemand organisasieleiers help om te besef wat strategie werklik is.

    1. En so moet jy, Daniël! Daar is te veel mense wat rondhardloop en verwoesting saai met maatskappye ... om hulle te laat spring voordat hulle 'n strategie ten volle in plek het. Ek sal in die toekoms 'n bietjie meer versigtig wees met my woorde. Weereens dankie! 🙂

 2. Ek het probeer om my opmerking te wysig maar kon om een ​​of ander rede nie. Ek glo dat dit voordelig is om iemand aan te stel wat "hore platforms, blah-blah, korporatiewe taal, direkte media-ervaring" het, maar dit is belangriker om 'n persoon op grond van resultate aan te stel. Net omdat iemand onervare is, beteken dit nie dat hulle nie 'n sinvolle en resultaatgedrewe produk kan lewer nie.

  Almal begin iewers.

  1. Nie seker ek stem saam nie, Kyle. As iemand nie die ondervinding het nie, moet hulle die tyd neem om iewers te gaan werk en dit te kry. Ek sien te veel maatskappye wat in 'n gemors bestuur word deur mense wat nie die ervaring het nie. Wat resultate betref ... hulle moet konsekwent wees voordat ek hulle met my begroting gaan vertrou. Ek sou ook niks minder van my kliënte verwag nie. Ons is nie meer in opleiding nie ... hier buite is daar werk en maatskappye wat van ons afhanklik is.

   1. Ek dink ek kom uit my posisie meer as enigiets anders. Wanneer ek opleiding vir maatskappye bou, is my gebrek aan korporatiewe ervaring nie 'n probleem nie. Nou sal ek saamstem dat jy 'n probleem met bemarking, ontwikkeling en konsultasie kan hê. Ek is verskeur oor daardie een. Ek het 'n maatskappy vir 5 jaar wat nie "ervaring" gehad het voordat ons dit begin het nie.

    Ek dink nie jy hoef iewers te gaan “werk” voordat jy aangestel kan word as ’n konsultant of iemand wat waarde kan lewer nie. As ek gehuur word om 'n uitvoerende span opgewonde te maak of te help om 'n strategie vir 'n groot niewinsorganisasie te vorm … as ek waarde lewer … behoort dit nie saak te maak nie.

    Ek het 'n hele lys van ervare mense wat misluk het. Ek weet nie of ondervinding die probleem is nie ... moet dit nie jou vermoë wees om te lewer wat jy verkoop nie? Tydperk?

    En glo my, ek kom uit die oogpunt van iets verkoop en misluk … ek dink ons ​​het almal.

    1. Ek dink nie jy skakel met my oor die 'ervaring' deel nie. Jy het nie opleiding vir maatskappye gebou oor hoe om 'n maatskappy doeltreffend te bou nie ... jy het opleiding gebou oor die effektiewe benutting van sosiale media, reg? En jy is opgevoed oor die ontwikkeling van opleiding, reg?

     So ... dit is iets waarin jy HET ondervinding gehad het ... en jou opleiding was 'n sukses. Ek sal jou daarvoor aanstel ... maar ek gaan jou nie aanstel om my besigheid te help om op 'n nuwe gesondheidsorgprogram te kom as jy geen ondervinding daar het nie, reg?

     Wat mislukking betref, ek sal nooit met mense werk as hulle sê hulle het nooit misluk nie. Ek dink wat ek gesê het, was dat hulle "konsekwent" was in hul vermoë om resultate te kry. Dit laat beslis ruimte vir mislukking. Maar ek gaan ook nie 'n konsultant aanstel wat sê: "Tot op datum het ek met 8 kliënte gewerk en kon nie resultate vir 4 van hulle kry nie". 🙂

 3. ALLE media is gekoppel (geen woordspeling bedoel Zuck). Om sogenaamde sosiale media-konsultante 'n "duintjie 'n dosyn" te noem, doen dit nie reg nie. Ek is honderd persent by jou en het jou rug broer.

 4. "Sosiale media konsultante is 'n duit 'n dosyn en die kwalifikasies blyk enigeen te wees wat 'n sin van 140 karakters saam met 'n hutsmerker en 'n @-simbool kan saamvoeg."

  Dit is amper jammer dat dit nie in 140 karakters gepas het nie.

  Natuurlik, as jy 'n gelowige in die 10,000 XNUMX uur-reël is, sal dit vir enigiemand moeilik wees om 'n kenner in sosiale media te wees; dit bestaan ​​net nie lank genoeg nie.

  Terwyl hy by die Exact Target-konferensie was, het Jay Baer opgemerk dat "sosiale media nou 'n werk is, maar binnekort sal dit 'n vaardigheid word. Net soos tik of kopieë maak. Ons het mense daarvoor gehad, toe het ons besef dat dit meer doeltreffend is as almal die vaardigheid het.” (Ietwat geparafraseer.) In elk geval, ek dink hy is waarskynlik reg.

 5. "Sosiale media konsultante is 'n duit 'n dosyn en die kwalifikasies blyk enigeen te wees wat 'n sin van 140 karakters saam met 'n hutsmerker en 'n @-simbool kan saamvoeg."

  Dit is amper jammer dat dit nie in 140 karakters gepas het nie.

  Natuurlik, as jy 'n gelowige in die 10,000 XNUMX uur-reël is, sal dit vir enigiemand moeilik wees om 'n kenner in sosiale media te wees; dit bestaan ​​net nie lank genoeg nie.

  Terwyl hy by die Exact Target-konferensie was, het Jay Baer opgemerk dat "sosiale media nou 'n werk is, maar binnekort sal dit 'n vaardigheid word. Net soos tik of kopieë maak. Ons het mense daarvoor gehad, toe het ons besef dat dit meer doeltreffend is as almal die vaardigheid het.” (Ietwat geparafraseer.) In elk geval, ek dink hy is waarskynlik reg.

 6. "Sosiale media konsultante is 'n duit 'n dosyn en die kwalifikasies blyk enigeen te wees wat 'n sin van 140 karakters saam met 'n hutsmerker en 'n @-simbool kan saamvoeg."

  Dit is amper jammer dat dit nie in 140 karakters gepas het nie.

  Natuurlik, as jy 'n gelowige in die 10,000 XNUMX uur-reël is, sal dit vir enigiemand moeilik wees om 'n kenner in sosiale media te wees; dit bestaan ​​net nie lank genoeg nie.

  Terwyl hy by die Exact Target-konferensie was, het Jay Baer opgemerk dat "sosiale media nou 'n werk is, maar binnekort sal dit 'n vaardigheid word. Net soos tik of kopieë maak. Ons het mense daarvoor gehad, toe het ons besef dat dit meer doeltreffend is as almal die vaardigheid het.” (Ietwat geparafraseer.) In elk geval, ek dink hy is waarskynlik reg.

 7. "Sosiale media konsultante is 'n duit 'n dosyn en die kwalifikasies blyk enigeen te wees wat 'n sin van 140 karakters saam met 'n hutsmerker en 'n @-simbool kan saamvoeg."

  Dit is amper jammer dat dit nie in 140 karakters gepas het nie.

  Natuurlik, as jy 'n gelowige in die 10,000 XNUMX uur-reël is, sal dit vir enigiemand moeilik wees om 'n kenner in sosiale media te wees; dit bestaan ​​net nie lank genoeg nie.

  Terwyl hy by die Exact Target-konferensie was, het Jay Baer opgemerk dat "sosiale media nou 'n werk is, maar binnekort sal dit 'n vaardigheid word. Net soos tik of kopieë maak. Ons het mense daarvoor gehad, toe het ons besef dat dit meer doeltreffend is as almal die vaardigheid het.” (Ietwat geparafraseer.) In elk geval, ek dink hy is waarskynlik reg.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.

verwante Artikels