Hulpbronne versus hulpvaardigheid

hulpbronne

Ek het 'n video van Tony Robbins at TED dit was nogal inspirerend. Een van sy reëls het regtig persoonlik by my geklink:

Hulpbronne versus hulpvaardigheid

Een van die mees bevredigende poste waarvoor ek ooit was, was om 'n integrasiekonsultant te wees ExactTarget. Destyds het ExactTarget 'n redelike beperkte toepassingsprogrammeringskoppelvlak (API) gehad, maar ons klante het in sofistikasie en outomatisering gegroei. Elke dag was 'n vergadering met 'n kliënt wat 'n baie komplekse probleem gehad het, en my taak was om die probleem op te los met behulp van ons eenvoudige API.

Baie van my sukses destyds was dat ek altyd 'n manier gevind om die einddoel te bereik. As die API ondersteun nie 'n spesifieke metode nie, gebruik ek kombinasies van data en oproepe om dit te oorkom. Soms was die oplossings redelik vernuftig (en het 'n breintrust nodig om op te los). Ons het vroeër van die produksiepersoneel neute gedryf, want dit sou miljoene verdien deur ons oplossings API oproepe om die taak te verrig.

Die sleutel tot my volgehoue ​​sukses is dat ek selde nee sê, indien ooit. Soms moet u die pad verander om by die bestemming uit te kom. 'N Pad is 'n bron. As dit nie bestaan ​​nie, moet u vindingryk wees en u eie opbou!

Nie het nie hulpbronne is 'n verskoning om nie dinge gedoen te kry nie. vindingrykheid is die vermoë om 'n manier te vind om iets gedoen te kry, ongeag die hulpbronne!

Hier is die volledige Tony Robbins-aanbieding op TED. Waarskuwing: Hy gebruik baie kleurvolle uitdrukkings.

Danksy Angela Maiers vir die vonds!

5 Comments

 1. 1

  Doug:

  Nadat ek hierdie berig gelees het en na die Robbins-band geluister het, het ek na my nuwejaarsvoornemens gekyk, dit opgeskeur en net een nuwe resolusie geskryf: "Just get it done". Let op dat ek nie gesê het nie: “Doen dit net”.

  Toe ek 'n verkoopsbestuurder was en verkoopsbestuurders aangestel het, het ek altyd vir hulle gesê dat hulle dit moes verkoop, nie om dit te verkoop nie. Die verskil is om alle beskikbare hulpbronne te gebruik om die verkoop te sluit, en as die hulpbronne nie teenwoordig is om dit te skep of vindingryk te word soos u noem nie.

  Dit is 'n wonderlike pos om die jaar te begin.

  Dankie.

  • 2
   • 3

    Dit begin met leierskap, Derek. Groot leiers bedink verskonings. Dit is goed om 'nee' te sê, maar dit moet nooit goed wees om te sê 'ons kan nie omdat ...'. As 'n onderneming weet dat hy iets moet doen, moet hy vindingryk wees om uit te vind hoe.

 2. 4
 3. 5

  Doen dit net soos SMB sê. Een van die moeilikste dinge wat ek in die lewe oorkom het, was om te verstaan ​​dat dit die eerste keer dat ek iets doen nie perfek sal wees nie, maar dat elke poging om iets gedoen te kry, nader aan perfeksie kom.

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.