21 bemarkingsvoorwaardes om u kollegas te beïndruk / irriteer

snob

snobEk het vanaand by die huis gesit en lees. Ek is 'n redelik eenvoudige man, so ek kliek gereeld op Wikipedia om uit te vind wat ek lees. Ek gaan oor jare daar ook opstaan ​​... so nadat ek gelees het wat dit is, rol ek my oë en gaan terug om te lees.

Die rede waarom ek my oë rol, is dat outeurs (veral bemarkingsouteurs) altyd verplig voel om nuwe woorde vir ons te moet uitvind om die ou, vervelige woorde te vervang. Ek neem aan dit laat hulle slimmer voel terwyl ons terugtrek na onvoldoende.

Hier is 'n paar van hierdie terme:

 1. Betaalde media - Ons het dit vroeër genoem advertensies.
 2. Verdien media - Ons het dit vroeër genoem mond-tot-mond.
 3. Media besit - Ons het dit vroeër genoem openbare betrekkinge.
 4. verkeer - Ons het dit vroeër genoem sirkulasie or kyksyfer.
 5. Gamification - Ons het dit vroeër genoem beloon, lojaliteit, wapen or puntstelsels. Scout-kentekens is ongeveer 1930, dit is nie nuut nie.
 6. betrokkenheid - Ons het dit vroeër genoem lees, luister, of kyk (en later ... kommentaar te lewer)
 7. Inhoud bemarking - Ons het dit vroeër genoem skryf.
 8. Oproep-tot-aksie - ons het dit vroeër 'n banieradvertensie genoem. Net omdat dit op ons eie webwerf was, het dit nie beteken dat ons 'n nuwe naam nodig het nie.
 9. versnelling - ons het dit vroeër genoem bevordering.
 10. Grafiek - (bv. Sosiale grafiek) gebruik ons ​​om dit net te verduidelik as verhoudings.
 11. Owerheid - dit het ons vroeër genoem gewildheid.
 12. Optimaliseer - ons het dit vroeër genoem die verbetering van.
 13. Kurasie - ons het dit vroeër genoem organisering.
 14. Telkaarte - ons het dit vroeër genoem paneelborde.
 15. Analytics - ons het dit vroeër genoem verslae.
 16. Opgedateer: Mense - ons het dit vroeër genoem segmente gebaseer op gedrags- of demografiese profiele wat dataverskaffers ontwikkel het.
 17. computeranimatie - ons het dit vroeër genoem piktogramme, soms data illustrasies, of plakkate. Ons sal die koel in ons hokkies (er .. werkstasies) ophang.
 18. Verbiage - ons noem dit vroeër woorde.
 19. Wit papier - ons het dit net genoem vraestelle. Hulle het net in wit gekom.
 20. menselijker - ons het nooit so iets gebel nie ... ons moes persoonlik die telefoon of die deur beantwoord.
 21. bygevoeg: Konteksbemarking - Ons noem hierdie dinamiese of doelgerigte inhoud.

Daar is ook 'n paar wonderlike woorde ... baster, samesmelting, snelheid, demokratisering, kruiskanaal, templatisering, samevoeging, sindikasie, versnelling ...

Hierdie ouens moet van Google+ afstaan, slaap en dit verdoof tot die 8ste graad woordeskat wat ons eintlik onthou. Waarom is dit nodig dat mense altyd moet verander? Om dit op iets nuuts te noem, beteken dat ons op een of ander manier ontwikkel het? (Ek koop dit nie, nè?).

Ek dink die meeste maatskappye sukkel steeds met 'n eenvoudige handelsmerk of 'n gekwalifiseerde webwerf, en ook nie baster versnelde verdien media-veldtog waarvan die snelheid versterk word deur vermenslikte betrokkenheid.

In alle eerlikheid, ek neem aan dat ek ook skuldig is. ek het 'n nuwe media-agentskap, nie 'n bemarkingsfirma nie. Dit is waarlik meer 'n inkomende bemarkingsagentskap... maar ek het gedobbel dat daar altyd sal wees nuwe mediaNie, maar inkomende kan vervang word deur 'n dom nuwe term soos akute.

Jy weet, in teenstelling met stomp.

15 Comments

 1. 1

  Behalwe dat ek gedink het dat 'inhoudbemarking' 'skrif verkoop'. Of meer spesifiek 'verkoop van goed wat reeds geskryf is'.

  Ek haat dit om te erken, maar ek het ten minste 7 hiervan gebruik 1) sonder om daaraan te dink of 2) met 'n heeltemal reguit gesig.

 2. 3

  Hierdie artikel het my laat glimlag, al jare lank sommige van hierdie terme gebruik en sommige glad nie ... nog! Segmentasie en marksegmente was nog altyd 'n bemarkingstermyn ... beslis een wat ek in elk geval al die afgelope 20 jaar gebruik!

  • 4

   Hallo Paula!

   Ek onthou toe gedragstipes uitgevind is en ons eenvoudig 'navrae' gedoen het en die veldtogte volgens die 'soorte' aangepas het. Ek kan nie onthou dat ek dit destyds segmentering genoem het nie - alhoewel dit moontlik was! Later het ons hulle 'personas' genoem ... miskien sou dit beter gewees het om op te noem!

   Dankie!

  • 5
   • 6

    Dankie Douglas, my voorkeur in die nuwe lys moet die outoriteit wees wat die populariteit vervang, maar gee net 'n nuwe betekenis van diepte van kennis, wat natuurlik wel of nie die geval is nie, maar wonderlik klink! 🙂

 3. 7

  Werkjag word beskou as 'n bemarkingsveldtog, sonder om aansoek te doen. Ek het nie 'persoonlike handelsmerke' gesien wat vroeër 'kwalifikasies' genoem word as ek na 'n voornemende kandidaat verwys het nie. Almal het vandag 'n 'handelsmerk' wat vroeër hul 'identiteit' of 'sleutelvaardighede' of 'topsterktes' was. O, 'n ander een is 'bemarkingsdokumente' wat voorheen 'n CV of 'n bio genoem word, wat ook nou 'n '[aanlyn] profiel' genoem word. ' 'N' Job 'is 'n' geleentheid 'en 'n' probleem 'is 'n' uitdaging '. 'Personeel' het verander in 'menslike hulpbronne' wat in 'talentverwerwing' verander het. En so gaan dit ...

 4. 8
 5. 10
 6. 12

  Ek het gister met 'n agent vergader wat belangstel in blogging en aanlynbemarking. Sy het vir my gesê ek praat net soos die mense wat haar blogwerf opgestel het. Laat my dink aan waar my ware passie is ... bemarking. Ek dink ek, nadat u soveel inligting oor bemarkingsverwante onderwerpe gelees het, neem u die woordeskat op sonder om dit raak te sien.

 7. 13
 8. 14
 9. 15

  Haai Doug,
  Een blaasharde konsultant waarmee ek kruis, gebruik graag die woord 'bifurkasie' in elke derde sin. Kan nie net sê 'dan het ons dit in twee groepe verdeel nie.' Ek dink jy kan meer hef as mense jou nie verstaan ​​nie.
  Ek sou 'n beroep doen op 'oproep tot aksie'. Ek het kopieskryfboeke uit die 1920's met hoofstukke wat toegewy is aan dwingende oproepe tot aksie. Almal wat dit as sinoniem met 'banner-advertensie' gebruik, het 'n ernstige bemarkingsagtergrond.
  Jim

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.