21 bemarkingsvoorwaardes om u kollegas te beïndruk / irriteer

snob

snobEk het vanaand by die huis gesit en lees. Ek is 'n redelike eenvoudige man, so wanneer ek 'n nuwe terminologie raak, klik ek gereeld op Wikipedia om uit te vind wat ek lees. Ek staan ​​ook oor jare daar op ... so nadat ek gelees het wat dit is, rol ek my oë en gaan terug lees.

Die rede waarom ek my oë rol, is dat outeurs (veral bemarkingsouteurs) altyd verplig voel om nuwe woorde vir ons te moet uitvind om die ou, vervelige woorde te vervang. Ek neem aan dit laat hulle slimmer voel terwyl ons terugtrek na onvoldoende.

Hier is 'n paar van hierdie terme:

 1. Betaalde media - Ons het dit vroeër genoem advertensies.
 2. Verdien media - Ons het dit vroeër genoem mond-tot-mond.
 3. Media besit - Ons het dit vroeër genoem openbare betrekkinge.
 4. verkeer - Ons het dit vroeër genoem sirkulasie or kyksyfer.
 5. Gamification - Ons het dit vroeër genoem beloon, lojaliteit, wapen or puntstelsels. Scout-kentekens is ongeveer 1930, dit is nie nuut nie.
 6. betrokkenheid - Ons het dit vroeër genoem lees, luister, of kyk (en later ... kommentaar te lewer)
 7. Inhoud bemarking - Ons het dit vroeër genoem skryf.
 8. Oproep-tot-aksie - ons het dit vroeër 'n banieradvertensie genoem. Net omdat dit op ons eie webwerf was, het dit nie beteken dat ons 'n nuwe naam nodig het nie.
 9. versnelling - ons het dit vroeër genoem bevordering.
 10. Grafiek - (bv. Sosiale grafiek) gebruik ons ​​om dit net te verduidelik as verhoudings.
 11. Owerheid - dit het ons vroeër genoem gewildheid.
 12. Optimaliseer - ons het dit vroeër genoem die verbetering van.
 13. Kurasie - ons het dit vroeër genoem organisering.
 14. Telkaarte - ons het dit vroeër genoem paneelborde.
 15. Analytics - ons het dit vroeër genoem verslae.
 16. Opgedateer: Mense - ons het dit vroeër genoem segmente gebaseer op gedrags- of demografiese profiele wat dataverskaffers ontwikkel het.
 17. computeranimatie - ons het dit vroeër genoem piktogramme, soms data illustrasies, of plakkate. Ons sal die koel in ons hokkies (er .. werkstasies) ophang.
 18. Woord - ons noem dit vroeër woorde.
 19. Wit papier - ons het dit net genoem vraestelle. Hulle het net in wit gekom.
 20. menselijker - ons het dit nooit gebel nie. Ons moes persoonlik die telefoon of die deur beantwoord.
 21. bygevoeg: Konteksbemarking - Ons noem hierdie dinamiese of doelgerigte inhoud.

Daar is ook 'n paar wonderlike woorde ... baster, samesmelting, snelheid, demokratisering, kruiskanaal, templatisering, samevoeging, sindikasie, versnelling ...

Hierdie ouens moet van Google+ afstaan, slaap en dit verdof tot in die 8ste graad woordeskat wat ons eintlik onthou. Waarom is dit nodig dat mense altyd moet verander? As u dit op iets nuuts noem, beteken dit dat ons op een of ander manier ontwikkel het? (Ek koop dit nie, nie waar nie?).

Ek dink die meeste maatskappye sukkel steeds met 'n eenvoudige handelsmerk of 'n gekwalifiseerde webwerf, en ook nie baster versnelde verdien media-veldtog waarvan die snelheid versterk word deur vermenslikte betrokkenheid.

In alle eerlikheid, ek neem aan dat ek ook skuldig is. ek het 'n nuwe media-agentskap, nie 'n bemarkingsfirma nie. Dit is werklik meer 'n inkomende bemarkingsagentskap... maar ek het gedobbel dat daar altyd sal wees nuwe mediaNie, maar inkomende kan vervang word deur 'n dom nuwe term soos akute.

Jy weet, in teenstelling met stomp.

15 Comments

 1. 1

  Behalwe dat ek gedink het "inhoudbemarking" is "verkoop van skryfwerk." Of meer spesifiek "goed verkoop wat reeds geskryf is."

  Ek haat dit om dit te erken, maar ek het ten minste 7 van hierdie gebruik 1) sonder om daaraan te dink of 2) met 'n heeltemal reguit gesig.

 2. 3

  Hierdie artikel het my laat glimlag, sommige van hierdie terme gebruik vir jare en sommige glad nie ... nog nie! Segmentering en marksegmente was seker nog altyd 'n bemarkingsterm.. sekerlik een wat ek in elk geval die afgelope 20 jaar gebruik!

  • 4

   Hallo Paula!

   Ek onthou toe gedragstipes uitgevind is en ons bloot “navrae” gedoen het en die veldtogte vir daardie 'tipes' aangepas het. Ek kan nie onthou dat ek dit destyds segmentering genoem het nie – alhoewel dit dalk al bestaan ​​het! Toe noem ons hulle later "personas" ... miskien sou dit 'n beter een gewees het om op te lys!

   Dankie!

  • 5
   • 6

    Dankie Douglas, my gunsteling in die nuwe lys moet Authority vervanging Popularity wees, gee net 'n hele nuwe betekenis van diepte van kennis, wat natuurlik die geval mag wees of nie mag wees nie, maar klink wonderlik! 🙂

 3. 7

  Werksoek word beskou as 'n bemarkingsveldtog, nie om vir 'n werk aansoek te doen nie. Ek het nie “persoonlike handelsmerk” gesien wat vroeër “kwalifikasies” genoem is wanneer daar na 'n voornemende werkskandidaat verwys is nie. Almal het vandag 'n "handelsmerk" wat vroeër hul "identiteit" of "sleutelvaardighede" of "top sterkpunte" was. O, 'n ander een is "bemarkingsdokumente" wat voorheen 'n CV of 'n bio genoem word wat nou ook 'n "[aanlyn] profiel" genoem word. 'n "Werk" is 'n "geleentheid" en 'n "probleem" is 'n "uitdaging." “Personeel” het verander in “menslike hulpbronne” wat in “talentverkryging” verander het. En so gaan dit.....

 4. 8
 5. 10

  Dit is snaaks en baie waar in die meeste gevalle! Maar ek dink dat bemarkers probeer praat oor taal wat verstaanbaar is vir hul kliënte en "algemene bemarkingspubliek". Dit is soos 'n moderne seinstelsel.

 6. 12

  Ek het gister 'n agent ontmoet wat 'n belangstelling in blog en aanlynbemarking het. Sy het vir my gesê ek praat net soos die mense wat haar blog-werf opgestel het. Laat my dink oor waar my werklike passie ……bemarking is. Ek dink nadat jy soveel inligting oor bemarkingsverwante onderwerpe gelees het, tel jy net die woordeskat op sonder om dit raak te sien.

 7. 13
 8. 14
 9. 15

  Hallo Doug,
  Een hardnekkige konsultant met wie ek paaie kruis, gebruik graag die woord 'bifurkasie' in elke derde sin. Kan nie net sê 'dan verdeel ons hulle in twee groepe nie.' Ek dink jy kan meer vra as mense jou nie verstaan ​​nie.
  Ek sou 'n oproep tot aksie beswaar maak. Ek het kopieskryfboeke uit die 1920's wat hoofstukke het wat gewy is aan die skep van dwingende oproepe tot aksie. Enigiemand wat dit as sinoniem vir 'banieradvertensie' gebruik, het nie 'n ernstige bemarkingsagtergrond nie.
  Jim

Wat dink jy?

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.